Multani Mitti mellékhatások a bőrre és az egészségre – tudnia kell

A Multani Mitti vagy a Fuller’s Earth az egyik legnépszerűbb összetevő, amely gyógyászati ​​és kozmetikai előnyeiről ismert. Eredetileg ipari szennyeződések tisztítására használták, mivel kiválóan képes felszívni a felesleges olajat és zsírt. A Multani Mitti nevét a pakisztáni „Multan” származási helyről kapta. Az agyag természetesen bőséges mennyiségben rendelkezésre állt, és számos előnnyel jár a haj és a bőr számára, de ebben a cikkben néhány multani mitti mellékhatást fog tudni.

A Multani Mitti finom szilikátokból és sok ásványi anyagból készül. Vízzel keverve rugalmas textúrát kölcsönöz, és gyönyörű, sima és fényes haj eléréséhez használható. Vannak, akik belsőleg is fogyasztanak Multani mitti -t bizonyos betegségek, például savasság kezelésére. A Multani Mitti mellékhatások kérdését azonban részletesen tárgyaljuk a cikkben.

Melyek azok a lényeges elemek, amelyek keretbe foglalják ezt a sarat? Magas az alumínium-, magnézium- és szilikát agyag ásványi anyag tartalma, valamint további elemek.

A Multan angol neve Fuller’s, Earth Clay. A keresztnév ennek az agyagnak a régi felhasználásából származik, amelyet a „fullers” nevű angol textilipari munkások használtak gyapjú tisztítására vagy „kitöltésére”. Néhányan ezt az agyagot „fehérítő agyagnak” nevezik. Általában Indiában található, ahol ezt az agyagot Multani mitti néven nevezik.

Multani Mitti mellékhatások a bőrre és az egészségre, amit tudnia kell

Multani Mitti mellékhatások a bőrre és az egészségre:

A Multani mitti mellékhatásokkal kapcsolatos gyakori kérdések a következők:

1. Biztonságos száraz vagy más érzékeny bőrön?

2. Fuller Földe biztonságos -e enni?

 • Tudnia kell, hogy a Multani mitti nem jó száraz bőrre, különben túlérzékeny bőrre. Nagy nedvszívó képessége miatt kiszáríthatja a bőrt. Tehát hozzáadhat mandulát és tejet, hogy csökkentse a kegyetlen eredményeket a száraz bőrön. Másrészt érdemes kipróbálni a kaolin agyagot, amelyről ismert, hogy megnyugtat.
 • A Multani mitti arcpakolás mellékhatásai is felmerülnek. Általában kiszárítja a bőrt, és a bőr nedvességtől mentes lesz.
 • Magasabb hűtési tulajdonsága miatt a teltebb föld légzési problémákat okozhat. Ez különösen akkor alkalmazható, ha a mellkas környékén pálcikaként használják, hogy enyhítsék a holmikat a magas hőmérséklettől és a leégéstől.

Multan Mitti fogyasztása:

A Multani mitti fogyasztásával kapcsolatban a nagyobb kérdések a következők:

1. fogyaszthatjuk -e Multani Mitit?

2. Tartalmaz -e Fuller földjének fogyasztása egészségügyi előnyöket??

3. Biztonságos a Multan Mitti fogyasztása terhesség alatt?

 • Általában ez az agyag nem védett fogyasztásra. Ennek a talajnak a lenyelése a bél leállását vagy elzáródását okozhatja. A teltebb föld fogyasztása vesekő kialakulásának is oka lehet. Furcsa éhsége van a nem élelmiszer jellegű anyagokra vagy más olyan anyagokra, amelyeknek nincs tápértékük?
 • Lehet, hogy fájdalmat okoz egy pica -ként elismert orvosi rendellenesség. Általában az egészséges terhes nők vágynak nem élelmiszertermékekre, például téglára, krétára, papírra stb.
 • Másrészt, ha a teljesebb föld iránti vágy erős, egyébként rendellenes, akkor javasoljuk, hogy kérjen orvosától néhány alapvető problémát.

A mellékhatások mellett a Multani mitti számos előnnyel jár, amelyek közül néhány a következő;

 • A Multani mitti csökkenti a napozást és a pigmentációt, amelyet a napsugárral való extrém érintkezés okoz.
 • A Fuller föld finomító tulajdonságokkal rendelkezik, valamint eltávolítja a fejbőrből a toxint és az olajat.
 • Forró és hideg borogatás A Multani mitti hideg vagy meleg borogatásként használható poloskacsípések, égési sérülések és izomgörcsök kezelésére, egyébként menstruációs fájdalom esetén.

A Multani Mitti evésének mellékhatásai:

 • Nem szabad Multani mitti -t enni. A gyomor nem rendelkezik a szükséges anyagokkal a Multani mitti elemeinek megemésztéséhez. Ez azt jelenti, hogy súlyos emésztési problémái lehetnek.
 • A második dolog az, hogy „piszok”. Ez egy kőzet, amely számos alapvető tápanyagot és ásványi anyagot tartalmaz, és veszélyes az emberi bélre.
 • Ezeket sem szabad hozzáadni az italhoz vagy a salátához. Nem! Biztos nem segít. Az egyetlen módja, hogy segít, ha valamilyen arcpakolással felviszi a bőrére.
 • A Multani Mitti néhány veszélyes hátránya, hogy fogyasztása mérgezéshez és bélvérzéshez vezethet. Ez izomgyengeséget és bőrfájdalmakat is eredményezhet.
 • A Multani Mitti légúti problémákhoz is vezethet, amelyeket a nyálkahártya fulladása okoz.

A Multani Mitti fogyasztásának mellékhatásai a terhesség alatt:

A Multani mitti fogyasztása szintén nem biztonságos a terhesség alatt. Ez súlyos egészségügyi és gyomorproblémákat okozhat. Komoly bél- és emésztési problémákat okoz. Ez pusztán káros hatással lesz a babára és az anyára, és legjobb, ha tartózkodik a Multani mitti fogyasztásától, akár terhes, akár nem..

A Fuller föld számos egészségügyi előnnyel jár a bőr és az egészség szempontjából. Sok embernek azonban szokása a Multani Mitti fogyasztása, ami súlyos szövődményekhez vezethet. Általánosan elterjedt az a vélemény, hogy a Multani Mitti minden probléma elixírje, és a legtöbb ember hisz varázserejében. Rendszeresen fogyasztanak Multani Mitti -t vízben vagy tejben, és azt hiszik, hogy problémáikat kezelni kell. Ez veszélyes gyakorlat, és ennek hosszú távú megismétlése súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet, és akár végzetes is lehet. Ha szereted a Multani Mittit, inkább csak a hajadra és a bőrödre korlátozd!