Zöld tea a vérnyomás ellen

Tudja, hogy a zöld tea hatással van a vérnyomásra? Igen, kiderült, hogy a zöld tea fogyasztása természetes módon csökkenti a vérnyomást. Jelenleg a növekvő szív- és érrendszeri betegségek, például a szívroham, valamint a szívelégtelenség magas vérnyomása szorosan és folyamatosan összefügg a szív- és érrendszeri betegségek növekedésével, és az életmódbeli változások mellett azonnali gyógyszeres kezelést igényel..

Zöld tea a vérnyomás ellen

Bár sok módja van a magas vérnyomás megszervezésére, a zöld tea gyakori fogyasztása pozitív összefüggést mutatott ki azáltal, hogy csökkentette a vérnyomást az egészséges táplálkozással és a normál testmozgással együtt. A magas vérnyomás tartós egészségügyi állapot, amely számos súlyos egészségügyi problémát okozhat, valamint szív- és érrendszeri betegségeket, valamint vesebetegségeket. Az állandóan magas vérnyomás károsíthatja a test további részeit, például az ereket és a szemet.

A vérnyomás típusai:

A vérnyomást két különböző típusú nyomás szerint kell kiszámítani: szisztolés és diasztolés.

  •  A szisztolés vérnyomás nem más, mint a vérnyomás dimenziója, miközben a szív kiszivattyúzza a vért.
  •  A diasztolés vérnyomás két szívverés közötti erő. A szisztolés számokat gyakran fent írják, különben korábban, mint a diasztolés számokat.

Zöld tea összetétele:

Zöld tea 5

Az első osztályú tea-pontosan a zöld tea-polifenol-antioxidánsokat tartalmaz, amelyek jól ismertek a betegségek elkerülése és az öregedésgátló tulajdonságok miatt. A polifenolok a zöld tea száraz levélterhelésének akár 30% -át is jelenthetik. A zöld tea gyógyító erejét többnyire a polifenol tartalmának köszönheti. A katekinek a fő flavanolok, főleg epigallokatechin -gallát (EGCG), epikatechin -gallát (EKG), epikatechin (EC) és epigallokatechin (EGC).

A polifenolok csoportjában flavonoidok találhatók, amelyek katekineket tartalmaznak. A legbefolyásosabb katekinek egyike az epigallokatechin-3-gallát (EGCG), amely a zöld teában található. Az EGCG hatékony szerepet játszik számos betegségben, ezen kívül a betegségekben.

A zöld tea szerepe a vérnyomásban:

  •  A zöld tea és a magas vérnyomás jelenlegi olvasata szerint a zöld teában lévő katekinekről kiderült, hogy befolyásolják az angiotenzin és a nitrogén -monoxid viselkedését. A zöld tea EGCG -je ki van téve az angiotenzin indítási folyamatának, és ezért a vérnyomás csökkenését okozza. Az EGCG -nek ki volt téve a nitrogén -monoxid biológiai gyártásának támogatása is.
  •  Ezenkívül a zöld tea fogyasztása számos populációs tanulmányban összefüggésbe hozható a vérnyomás csökkentésével. A katekinekről, a zöld teában található fő vegyi anyagokról kimutatták, hogy antioxidánsok. A zöld teában található katekinek antioxidáns hatása csökkentheti az erek szabad gyökök által okozott károsodását, és segíthet megvédeni az erek normál működését..
  •  A zöld tea az egyik leggyakoribb ital. Úgy gondolják, hogy a zöld tea kivonat antioxidáns és ACE-gátló tulajdonságokkal rendelkezik. A zöld tea polifenoljai szintén csökkentik a lipidek bélből történő asszimilációját, és segítik a koleszterin epesavvá történő átalakítását. Az epidemiológiai kutatások kimutatták, hogy a zöld tea kardio -védő hatással rendelkezik, és a bizonyítékok szintézise azt mutatta, hogy a zöld tea használatát az erek ellazítása köti össze.
  •  5-6 csésze zöld tea rendszeres fogyasztása csökkentheti a szisztolés vérnyomást, az LDL-koleszterint és a teljes koleszterint. A zöld tea nem javasolható a betegek jelenlegi szervezetének helyettesítésére jól ismert magas vérnyomás, különben dyslipidaemia miatt.

Bár a zöld tea értékes egészségügyi hatásait folyamatosan tanulmányozzák, kívánatosnak kell lennie a zöld tea rendszeres fogyasztásának előmozdításában, különösen azoknál, akiknél fennáll a magas vérnyomás kialakulásának veszélye, különben korábban szenvednek ebben az állapotban..