5 effektive behandlinger til hårvækst

Tilbagegående hårgrænse er årsag til bekymring for mange af os. Hårtab på grund af aldring og medicinske behandlinger som kemoterapi er midlertidig og kræver ingen behandling. Hårtab i en tidlig alder kan dog være pinligt og et stort tilbageslag for dit selvtillidsniveau. Disse hårtab kan udløses af alt fra hovedbundinfektion til usund livsstil og spisevaner. Hårvækstbehandlinger er et glimrende middel til at kontrollere dette underliggende problem og også forhindre yderligere skade.

Forskellige behandlinger med hårvækst:

Nedenfor er nogle effektive behandlinger til hårvækst, der forhindrer hårtab og giver ny hårvækst.

1. Stamcelleterapi:

Stamcelleterapi

Stamcelleterapi er en videnskabelig tilgang til behandling af hårtabsproblemer. I denne terapi behandles de follikulære stamceller for at stimulere genvækst af hår, der derefter multipliceres, og cellerne re-implanteres i sidste ende på hovedbunden. Denne procedure er også kendt som hårmultiplikation eller hårkloning. Tidligere blev det skaldede afsnit på hovedet anset for at være blottet for eventuelle follikulære celler. Men gentagen forskning og undersøgelser har vist, at de follikulære stamceller kun er i dvale. Denne terapi udløser disse sovende follikulære stamceller, og gennem hårmultiplikation regenereres hår. Stamcelleterapien er stadig under forskning og kliniske forsøg, og succesraterne vil stige med tiden.

2. Laserterapi på lavt niveau:

Laserbehandling på lavt niveau

Lavt niveau laserterapi (LLLT) er en glimrende hårvækstbehandling mod hårtab. I LLLT bruges laserlys til at stimulere hårvækst, og en lysemitterende enhed eller LED bruges til at udsætte laser for de skaldede områder. Lyset med den specifikke bølgelængde udsættes for langvarig varighed for at fremme hårvækst. Ved optagelse af laserlyset øges hårvævsmolekylernes energi betydeligt, og ‘overskydende energi’ udløser adaptive ændringer. For at få bedre succesresultater bør der være 3-4 sessioner med LLLT hver uge, hvor hver session varer mindst 25 minutter. Dette bør udføres i næsten seks måneder, og derefter er der kun få vedligeholdelsessessioner, der skal udføres.

3. Blodpladerig plasmaterapi:

Blodplade-rig plasmaterapi

Trombocytrig plasmaterapi eller PRP er endnu en fantastisk hårvækstterapi, der kan give dig bemærkelsesværdige resultater. I denne terapi opsamles blod fra patienten og centrifugeres derefter for at indsamle plasma med blodplader. Dette blodpladerige plasma gnides enten eller injiceres i hovedbunden for at fremme hårvækst. For gode succesrater kræver PRP 8 møder med to sessioner hver uge. Nogle læger skifter PRP med stamcelleterapi for at få bedre resultater.

4. Immunterapi:

hårvækst terapi

Immunterapi er en anden effektiv hårvækstbehandling til behandling af omfattende eller komplet hårtabsproblem. I denne form for terapi påføres en kemisk opløsning kendt som Diphencyprone (DPCP) på den skaldede hud, der dækker mindre sektioner hver gang.

Denne behandling gentages hver uge, og dosis af DCPC øges gradvist. Den kemiske opløsning fremkalder en allergisk reaktion på huden, og det behandlede afsnit udvikler en mild dermatitis eller eksem. I få tilfælde udløser dette hårvækst efter 12 uger.

Under DCPC -behandling er det påkrævet at bære tørklæde eller hat i næsten 24 timer for at beskytte det behandlede område mod lette reaktioner. Der er også visse bivirkninger ved denne immunterapibehandling alvorlig hudreaktion, vitiligo eller udslæt. Disse kan dog undgås ved gradvist at øge DCPC -koncentrationen.

5. Ultraviolet lysbehandling:

Behandling af ultraviolet lys

Fototerapi eller lysterapi ved hjælp af ultraviolette stråler er også til behandling af hårtab. Her udsættes den skaldede hud for UVA- eller UVB -stråler. Denne terapi udføres på hospitalet og kræver 2-3 sessioner hver uge. Inden behandlingen starter, får patienten ordineret psoralen, en medicin, der gør huden følsom over for ultraviolet lys.

Fototerapi tager næsten et år at opleve bemærkelsesværdig hårvækst, og resultaterne er varierende og ofte dårlige. Der er også nogle bivirkninger af denne hårvækstterapi som hudpigmentering, kvalme og øget modtagelighed for hudkræft.

Hvis du har prøvet hjemmemedicin og medicinske behandlinger mod hårtab og ikke har opnået de ønskede resultater, vil disse effektive hårvækstbehandlinger uden tvivl give dig en vis lettelse.