Hvordan bruges biotin til hårvækst?

Hårtab kan være en smertefuld oplevelse, da det har skadelige virkninger på vores selvtillid og udseende. I vores jagt på en kur ændrer vi vores livsstil, begynder at spise sundt, dropper kemiske produkter, går til naturlige behandlinger osv. Der er dybere metaboliske funktioner i kroppen, der også påvirker hårets sundhed. Biotin er et næringsstof, der er afgørende for hårvækst, hvis mangel forårsager hårtab.

Sådan bruges biotin til hårvækst

Lad os forstå, hvad biotin er, dets rolle i vores krop og de forskellige måder at bruge det til hårvækst på.

Forårsager biotinmangel hårtab?

Biotin er et B-vitamin, og vandopløseligt kaldes det også vitamin H eller vitamin B7. Det spiller en afgørende rolle i at lette flere metaboliske processer i kroppen. Visse enzymer i vores krop har brug for biotin for at nedbryde kulhydrater og fedtstoffer til glukose. Som vi alle ved, har hver celle i vores krop brug for glukose for at opretholde. Biotin påvirker også syntesen af ​​proteiner ved aminosyrer som keratin. Keratin er en vital komponent, der udgør hår, hud og negle; 90% af håret består af keratin. Hvis keratin ikke syntetiseres tilstrækkeligt, påvirker det hårvækst og hårvækst. Så når biotin er mangelfuld, falder produktionen af ​​keratin, hvilket resulterer i hårtab eller alopeci, tyndere hår.

Der er forskellige årsager til biotinmangel som utilstrækkelig kost og genetiske lidelser, der påvirker biotinmetabolisme, sundhedsmæssige forhold, der påvirker tarmfloraen ved produktion af biotin, visse lægemidler, alkoholforbrug, rygning osv..

Mængden af ​​biotin, vi har brug for om dagen, varierer med alderen. Nedenstående tabel angiver det anbefalede gennemsnitlige daglige behov for biotin i mikrogram.

Anbefalet biotinindtag:

 • Fødsel til 6 måneder – 5 mcg/dag.
 • Spædbørn (7-12 måneder)-6 mcg/dag.
 • Små børn (1-3 år)-8 mcg/dag.
 • Børn (4-8 år)-12 mcg/dag.
 • Børn (9-13 år)-20 mcg/dag.
 • Teenagere (14-18 år)-25 mcg/dag.
 • Voksne (19+ år) – 30 mcg/dag.
 • Gravide teenagere og kvinder – 30 mcg/dag.
 • Amning af teenagere og kvinder – 35 mcg/dag.

Fordele ved Biotin:

Biotin hjælper kroppen med at udføre nogle vigtige funktioner og holde forskellige systemer i kroppen sunde, som fordøjelsessystemet, nervesystemet osv. Lad os se på nogle vigtige fordele ved biotin til at opretholde vores krops sundhed:

1. Hår, negle og hud sundhed:

Biotin er knyttet til udviklingen af ​​hår, hud og negle. Det er afgørende for produktionen af ​​keratin, et protein, der giver struktur til hår, negle og hud. Enhver mangel på biotin resulterer i hårtab, skørt, svagt hår, tyndt hår, skøre negle, hudinfektioner, hududslæt osv..

2. Hjælpemidler til metabolisme:

Biotin spiller en vigtig rolle i spidsen for forskellige metaboliske processer, der skaber energi. Forskellige enzymer i vores krop kræver, at biotin producerer glukose fra kulhydrater, fedtstoffer og aminosyrer. Det hjælper også med at nedbryde mange vitale aminosyrer til at producere energi. Det spiller også en meget vigtig rolle i syntesen af ​​fedtsyrer.

3. Understøtter graviditet og amning:

Gravide og ammende kvinder kræver højere energiniveauer, så næringsstoffer bliver brugt op hurtigere end på andre tidspunkter. Biotin tømmes hurtigere i disse tider. Lavt indhold af biotin under graviditeten kan føre til fosterskader for ufødte børn. Så det er meget vigtigt at indtage biotinrige fødevarer eller kosttilskud i disse perioder.

4. Hjælper med at håndtere multipel sklerose:

Multipel sklerose er en autoimmun sygdom, hvor den beskyttende afdækning af visse nervefibre er beskadiget. Denne beskyttende belægning består af myelin, en lipidrig komponent. Biotin hjælper i produktionen af ​​myelin. Biotinforbrug kan hjælpe MS -patienter med at håndtere deres sygdom bedre.

5. Hjælper med diabetesbehandling:

Diabetes er en metabolisk sygdom, hvor insulinets funktionalitet er kompromitteret, hvilket fører til højere niveauer af blodsukker. Nogle undersøgelser siger, at mennesker med diabetes har lavere biotinniveauer, så biotintilskud til diabetespatienter kan hjælpe med at sænke blodsukkerniveauet.

6. Hjælpemidler til hjernefunktioner:

Hjernens funktionalitet afhænger af ledningen af ​​nerveimpulser. Myelin er det isolerende lag omkring nerverne, der letter elektriske impulser, der effektivt kan overføres sammen med nervecellerne. Biotin hjælper med myelinproduktion, så udtømte niveauer af biotin kan påvirke kognition, hukommelse og andre funktioner.

7. Beskytter hjertet:

Biotin hjælper med at forsvare mod betændelse, der påvirker hjertesundheden. Det er også nyttigt til at sænke LDL eller dårligt kolesteroltal, der forårsager hjertesygdomme. Det hjælper med at øge HDL eller godt kolesteroltal, der er gavnligt for kroppen.

Fødevarer, der er rige på biotin:

Biotin er vandopløseligt; derfor bliver den ikke tilbageholdt i kroppen. Selvom kroppen ikke syntetiserer biotin alene, producerer tarmbakterierne biotin i niveauer, der normalt er tilstrækkelige til kroppen. Små mængder biotin findes også i forskellige fødekilder. Tilstrækkeligt indtag af biotinrige fødevarer anbefales altid, da biotin er et vigtigt næringsstof, der kan påvirke det generelle helbred. Lad os se på nogle fødevarer, der er rige på biotin.

 • Æggeblomme.
 • Gær.
 • Ost.
 • Nødder.
 • Fuldkorn.
 • Hvedekim.
 • Bladgrøntsager.
 • Hvide svampe.
 • Sojabønner og andre bælgfrugter.
 • Bananer.
 • Blomkål.
 • Gulerødder.
 • Tomater.
 • Æble.
 • Salat.

Organkød, såsom nyre eller lever.

Biotinprodukter til hårvækst:

Nu hvor vi forstod, hvor vigtigt biotin er i behandlingen af ​​hårtab og stimulering af hårvækst, lad os se på de forskellige populære biotinprodukter, der er tilgængelige på markedet:

1. Carbamid Forte Biotin 10000mcg tabletter med høj styrke:

Den bedste måde at sikre, at din krop får tilstrækkelige mængder biotin, er at tage biotintilskud hver dag. Carbamide Forte’s Biotinova er et af de bedste biotintilskud på markedet i dag. Det hævder at give betydelige resultater i behandling af hårtab, hududslæt, revner i huden, tørhed, tynde, skøre eller bløde negle. Hver tablet af Biotinova indeholder 10000 mcg biotin, den anbefalede dosis af biotintilskud verden over; de fleste kosttilskud har kun 5000 mcg biotin. Det er kød- og ægfrit, så det kan indtages af vegetarer. Det er også fri for soja, gær og gluten, hvilket gør det velegnet til mennesker, der har allergi. Denne tablet er også fri for natrium og fiskeingredienser. Det er ikke en kapsel, så der bruges ikke gelatine.

 • Den anbefalede dosis er en tablet dagligt med morgenmad.

2. Simpelthen Urtebiotin 10000mcg:

Et andet populært biotintilskud er Biotin fra Simply Herbal. Disse 10000 mcg kapsler med høj styrke er beriget med calcium og hævder at styrke hår og fremme hårvækst, forhindre hårfald og tyndere hår. De er også gode til skøre og svage negle for at gøre dem stærkere og sundere. De er meget gavnlige for huden, da de hjælper med at genoprette den naturlige glød og glans. Disse kapsler er 100% sikre og naturlige, og de er fri for GMO, soja, mejeri og gluten; derfor kan den indtages af mennesker med allergi. Kapslerne er lavet af blød gel, så de er glutenfri og 100% vegetariske. Disse kapsler er meget effektive til behandling af skaldede pletter.

 • Den anbefalede dosis er en kapsel om morgenen og en kapsel om aftenen med måltider.

3. Kayos Naturals Biotin 10000 mcg:

Biotin fra Kayos Naturals er et flydende biotintilskud med en høj styrke på 10000 mcg. Da den er i flydende form, sikrer den den højeste absorption, kosttilskud i kapsel- eller tabletform har lav absorption i kroppen, nogle gange så lidt som 20%. Dette supplement sikrer effektive resultater til behandling af hårtab og fremme hårvækst. Det er yderst praktisk til topisk anvendelse på ansigt og hår, da det er i flydende form. Den aktuelle anvendelse af vitaminer som biotin øger deres effektivitet. Det kan sikkert anvendes på hovedbunden til behandling af hårtab hos mænd og kvinder. Du kan bruge et par dråber af denne væske i dine ansigtspakker eller hårmasker for meget betydelige og hurtige resultater. Alle produkter fra Kayos Naturals er fremstillet i FSSAI- og GMP -certificerede enheder, så de bærer høje kvalitetskrav.

 • Den daglige anbefalede dosis er 1 ml om dagen blandet i din juice eller smoothie. Til topisk anvendelse kan 1 ml blandes i hårshampoo eller hårmaske. Hvis du vil bruge det på dit ansigt, kan 0,5 ml blandes i ansigtsmasken.

4. Calla Naturals Biotin Shampoo:

Calla Natural’s Biotin shampoo hævder at reducere hårtab og øge sundere og tykkere hårvækst. Det hjælper også med at bekæmpe skæl. Den er lavet med rene olier og er yderst sikker, da den er fri for skadelige sulfater og parabener, der kan beskadige dit hår. Det er også fri for mineralolier. Bortset fra biotin har den en række andre komponenter, der kan lide hydrolyseret kollagen, jojoba kold forarbejdet olie, avocado og solsikkeolie, gulerod- og tomatfrøekstrakter, silkeprotein og havreekstrakter, aloe vera -ekstrakt og æterisk ingefærolie. Disse naturlige ingredienser er meget gavnlige for hår og hovedbund, da de behandler skæl, fedtet hovedbund og infektioner. De er også meget effektive til at fremme hårvækst.

 • Da shampooen er naturlig og mild, kan den sikkert bruges hver dag.

Det er ikke særlig let at sikre, at din krop får tilstrækkelig næring hver dag. Vitaminer og mineraler hjælper vores kroppe med at udføre vigtige funktioner, så det er vigtigt, at vi indtager dem nok til at opfylde vores krops krav. Hvis du bruger biotintabletter til hår og kropssundhed, anbefales det at vælge de produkter, der er fremstillet af ægte og naturlige fødekilder, fri for toksiner og fyldstoffer. Der er forskellige fødevarer rige på biotin som æg, fuldkorn, kød, mælk osv. Det er vigtigt, at vi planlægger alle vores måltider for at inkludere disse fødevarer i vores daglige kost.