Sådan bruges folinsyre til hårvækst?

Betydningen af ​​folinsyre for hårvækst:

Folinsyre eller folat er et andet navn på det vandopløselige vitamin B9 eller folacin. I vores kroppe er det naturligt aktivt, når vores lever omdanner dihydrofolsyre.

Folinsyre til hårvækst

 • Folinsyre er nødvendig for at syntetisere og reparere vores DNA. Derfor er det kendt at hjælpe med hurtig celledeling og dermed hjælpe kroppen med at vokse.
 • Folinsyre er afgørende for de røde blodlegemer, da den udstyrer dem med evnen til at transportere ilt.
 • Milde mangler kan føre til diarré, hovedpine og endda uregelmæssige hjerteslag.
 • Store mangler hindrer børns vækst hos vordende mødre, nerveskader, anæmi og også depression.

Så folsyre er vigtig for hele vores krop og alle de organer, uden hvilke vores krop mister balancen.

Folinsyremad til hårvækst

Folinsyre til hårvækst:

Med meget lave folatreserver falder de væsentlige cellulære processer. Dette fører yderligere til vævsskade, celleudtømning, organsvigt og i sidste ende tab af kropsfunktioner.

Forstyrrede røde blodlegemer kan ikke bære deres fulde iltkapacitet til andre celler til metabolisme. Dette har indflydelse på hårsækkene.

Folinsyre og hårvækst

 • Faldet stofskifte betyder, at hårproduktionen er nedsat på grund af iltmangel;
 • Gradvis jernmangel på grund af ude af stand til røde blodlegemer fører til

  Androgyn hårtab, som giver skaldethed hos mænd og hirsutisme hos kvinder, der forårsager hårvækst i usædvanlige områder.

 • Megaloblastisk anæmi, der udvider blodlegemer og er hovedårsagen til for tidlig gråning.

Så på en meget dyb og indviklet måde forårsager folinsyremangel hårtab. Derfor skal folsyre være til stede for at sikre hårforøgelse. Dette vil sikre følgende:

 • Bedre cellefornyelse og regenerering af nye hårceller.
 • Forbedret blodcirkulation, der hjælper cellemetabolisme.

I sidste ende fører dette til sundt hår og hovedbund og fremmer naturlig hårvækst. Men det kan ikke fungere alene. Det har brug for andre former for vitamin B -kompleks for at fungere sammen for at sikre hårvækst.

En væsentlig cellefornyelsesprocedure, der opretholdes af folinsyre, er funktionen til at kopiere DNA, som er afgørende for hårvækst. Dette skyldes, at hver hårrod har en DNA -kopi, som den replikerer og vokser til at danne hver voksende hårstreng. Folinsyre bevarer den korrekte DNA -kopi ved hver rod. På en måde skaber det et hukommelsesbånd til folliklerne. Hvis folsyre reduceres, formidles disse oplysninger naturligvis ikke godt til hårsækken, hvilket fører til forvirring i dem. Denne forvirring giver anledning til ændringer i hårfarve, stunted hårvækst og endda hårtab.

Således har hårrødder de hurtigste celledelinger i vores krop. Denne proces kræver folsyre.

Naturlige kilder til folinsyre:

Folinsyre fås i en række fødevarer. De generelle fødevaregrupper omfatter:

 • Grønne bladgrøntsager: spinat, broccoli, majroer, salat, artiskokker osv.
 • Bælgfrugter: ærter og bønner;
 • Æggeblommer;
 • Lever og nyre;
 • Citrusfrugter: selvom den er til stede, er den moderat lavere end de tidligere alternativer.
 • Brød og korn: de har forstærkede folsyrer.

Folinsyre til kontrol af hårtab

På grund af sin vandopløselige natur tømmes folsyrer let under madlavning. Derfor tilbyder berigede produkter en bedre dosering med hensyn til kogte fødevarer. En god mængde folsyre er nødvendig i alles kost. Men mådehold er påkrævet, da alt for meget kan vende fordelene. Dets daglige forbrugsniveau hos en gennemsnitlig voksen bør ikke overstige 800-1000 mikrogram til enhver tid.

Vintergrøntsagerne er rige på folsyre. Vordende mødre ordinerer altid vitaminer før fødslen. De rådes til at inkludere bælgfrugter og grønt i deres kost. Derfor kan man af denne grund konstatere, at vordende mødre har et ryk i hårvækst og tykkelse. Dette er et gyldigt bevis på, at en folatrig kost faktisk kan få dit hår til at vokse hurtigere.

At spise godt og holde sig i form er en kur mod alle vores problemer. Lad os føre en sundere livsstil.