Sådan bruges hørfrø til hårvækst og andre hårproblemer!

I århundreder er hørfrø blevet brugt til at supplere sundhed i behandlingen af ​​forskellige sygdomme lige fra kræft til hjertesygdomme. Den høje nærings- og antioxidantværdi gør hørfrø til en superfood for kroppen. Det er også meget udbredt i skønhedsbehandlinger. Brug af hørfrø til hår til behandling af forskellige hårtilstande har givet succesfulde resultater konsekvent.

Hørfrø Til Hårvækst

Hår er et aspekt af kroppen, der har brug for ekstra pleje og vedligeholdelse. Hår er også et organ, der let påvirkes af kroppens sundhed og tilstand, så det er meget vigtigt, at vi sørger for, at vores hår får tilstrækkelig næring. Hørbehandling af hørfrø har vist sig at give fuldstændig næring til, at håret udvikler sig og vokser sundt.

Hørfrø God til hårtab?

Hørfrø er rige på essentielle næringsstoffer som gode fedtstoffer, vitaminer, mineraler, mikro- og makronæringsstoffer, der opfylder alle ernæringskravene i hår og hovedbund. Hørfrø til hårtab er således meget gavnligt og giver meget effektive resultater. Vitaminer og mineraler i hørfrø hjælper med at nære hovedbunden og håret, hvilket gør dem stærke og sunde for bedre udvikling og næring. Det rige indhold af essentielle proteiner i hørfrø hjælper med at udvikle og pleje hårceller og forhindrer dermed hårbrud og hårfald.

Fordele ved Hørfrø til Hår:

Lad os se på de forskellige fordele ved hørfrø på hår:

1. Øger hårvækst:

Hørfrø er en af ​​de få naturlige fødevarer på jorden, der indeholder omega-3 fedtsyrer, som er meget effektive til at fremme hårvækst. B -vitamin, E -vitamin, kalium, magnesium, selen og jernindhold i hørfrø hjælper hårvæksten ved at nære og aktivere hovedbunden og hårsækkene. Således giver brug af hørfrø til hårvækst et stort løft for hårvækst.

2. Forhindrer skader og ældning:

Hørfrø er rige på antioxidanter og E -vitamin, der fjerner frie radikaler, der skader hårcellerne og hovedbunden. Hørfrø styrer ikke kun skaden, men egenskaberne i hørfrø hjælper med at reparere beskadigede hårceller, hvilket gør hår og hovedbund sundt. Skadeforebyggelse hjælper med at bremse ældningsprocessen og få håret til at se ungt og skinnende ud.

3. Forbedrer hovedbundens sundhed:

Hørfrø er meget effektive til behandling af hovedbundstilstande som eksem, kløende hovedbund, skæl, skællet hovedbund osv., Der skader hovedbunden og påvirker hårvækst og udvikling. Hørfrø har antiinflammatoriske egenskaber, der lindrer hovedbunden og reducerer betændelse i hovedbunden og gør den sund og stærk.

4. Fugtgivende og konditionerende:

Hørfrø er meget effektive til behandling af tørt hår og tør hovedbundsforhold, der påvirker hårets sundhed. Det hjælper med at balancere naturlige olier i hovedbunden og håret ved at kontrollere talgproduktionen. Det er meget effektivt til at fugte håret og gøre det glat og silkeagtigt.

5. Forhindrer hårtab og brud:

Hørfrø er rige på omega-3 fedtsyrer, der hjælper med at gøre hårrødderne og hårsækkene stærkere og sundere. E -vitamin og andre antioxidanter i hørfrø hjælper med at forbedre blodcirkulationen og forhindre hårbrud. Brug af hørfrøolie til hårtab er meget gavnligt, da proteiner og mineraler som mangan, kalium, jern, zink og calcium, der findes i hørfrø, hjælper med at gøre hårcellerne stærkere og mindre tilbøjelige til brud eller tab.

Sådan bruges hørfrø til hårvækst:

Hørfrø er skinnende hårde frø med et tykt ydre lag fyldt med essentielle fibre. Disse frø bruges i pulver-, olie- eller gelform; hele hørfrø anbefales ikke, da de er svære at optage. Lad os se på de forskellige måder hørfrø bruges til hårvækst.

1. Hørfrøgel til hårvækst:

En af de bedste måder at bruge hørfrø til hår er ved at lave hørfrø af gelfrø derhjemme. Selvom der findes mange hørfrøgelprodukter på markedet, anbefales det at forberede det derhjemme for at undgå konserveringsmidler eller andre kemiske tilsætningsstoffer. Hørfrø gel fordele for hår er mange på grund af dets høje næringsindhold. Bortset fra at konditionere håret og forhindre tørhed og beskadigelse, er hørfrøgel til hårtab og hårvækst kendt for at give betydelige resultater i at stimulere hovedbunden og hårsækkene til hårvækst.

ingredienser: En fjerdedel kop hørfrø, to kopper vand og en spiseske aloe vera gel.

Forberedelsestid: 25 minutter.

Brugsanvisning:

 • Tag nogle hørfrø og vand i en gryde og kog, indtil vandet begynder at tykne. Bliv ved med at koge, indtil det bliver som en gel.
 • Sluk for varmen og lad den køle af.
 • Si gelen ved hjælp af en sil og saml den i en krukke.
 • Tilsæt en spiseskefuld frisk aloe vera juice til hørfrøgelen og bland grundigt.
 • Påfør denne gel grundigt på hår og hovedbund. Bortset fra en topisk applikation i hovedbunden til hårvækst, kan hørfrøgel også bruges til at style dit hår.
 • Du kan opbevare gelen ved at afkøle i en lufttæt beholder og skal bruges inden for en uge.

Brugsfrekvens: Hver dag

2. Hørfrøolie til hårvækst:

Hørfrøolie har været brugt i århundreder, brugt både internt og eksternt, til forskellige sundheds- og skønhedsmæssige fordele. Hørfrøolie til genvækst af hår er blevet brugt i vid udstrækning med en høj succesrate. Det vides at berolige hovedbunden og nære den med flere vitaminer, mineraler, proteiner og fedtsyrer, hvilket gør den sundere til at vokse stærkt hår. Hørfrøolie fordele for hår er bemærkelsesværdige, da det er meget effektivt til at reducere betændelse og helbrede forskellige hovedbundsproblemer, der forhindrer hårvækst som eksem, skæl, kløende hovedbund osv..

Ingredienser: Fire spiseskefulde hørfrøolie, gerne koldpresset.

Forberedelsestid: 10 minutter.

Brugsanvisning:

 • Varm lidt hørfrøolie op, til det bliver varmt.
 • Påfør denne olie på din hovedbund og hår, og sørg for at den er dækket godt fra rod til spids.
 • Masser hovedbunden forsigtigt i 10 minutter, og sørg for, at olien absorberes godt.
 • Dæk dit hoved med et håndklæde og lad det stå i 30 minutter.
 • Vask af med en mild shampoo.

Brugsfrekvens: Tre gange om ugen.

3. Spise rå hørfrø:

Hørfrø har mange sundhedsmæssige fordele på grund af dets rige indhold af næringsstoffer, kostfibre og omega-3 fedtsyrer. Det anbefales at have en daglig dosis hørfrø for at opfylde kroppens ernæringsbehov og behandle forskellige sygdomme, især hjertesygdomme, kræft, lunge- og leversygdomme, hudsygdomme som eksem og psoriasis osv. Hørfrø er bedst at indtage i pulverform , da hele hørfrø kan gå uabsorberet, hvis de ikke tygges godt.

Ingredienser: En halv kop hørfrø.

Forberedelsestid: 25 minutter.

Brugsanvisning:

 • Rist hørfrøene lidt tørre i en gryde.
 • Afkøl dem og blend dem til pulver.
 • Tilsæt en spiseskefuld af dette pulver i et glas vand og drik det hver dag.

Brugsfrekvens: Hver dag

Forholdsregler: Begræns indtagelse til en spiseskefuld om dagen. Forbrug af hørfrø anbefales ikke til gravide og ammende kvinder, da det kan påvirke hormonsystemet.

4. Hørfrøpulver til hår:

Så meget som den aktuelle anvendelse af hørfrø giver betydelige fordele for hårsundheden, er det kendt, at forbrugende hørfrø bidrager meget til hår og hovedbund. Forbrug af hørfrø er især fordelagtigt ved behandling af visse former for skaldethed. Hørfrø er rige på en forbindelse kaldet lignin, som hjælper med at behandle hårproblemer forårsaget af hormonel ubalance som udtynding af hår og alopeci. Hørfrø forbedrer også kroppens sundhed og muliggør bedre næring til hovedbunden og håret.

Ingredienser: En halv kop hørfrø.

Forberedelsestid: 25 minutter.

Brugsanvisning:

 • Rist hørfrøene lidt tørre i en gryde.
 • Afkøl dem og blend dem til pulver.
 • En spiseskefuld af dette pulver kan tilsættes i smoothies, yoghurt, karryretter, supper, salater og andre fødevarer. Den nøddeagtige smag af hørfrø forbedrer også madens smag.
 • Inkludering af hørfrø i din daglige kost kan forbedre hår og hud sundhed betydeligt.

Brugsfrekvens: Hver dag.

Forholdsregler: Begræns indtagelse til en spiseskefuld om dagen. Indtagelse af hørfrø anbefales ikke til gravide og ammende kvinder, da det kan påvirke hormonsystemet.

5. Hørfrø og kokosolie til hårfald:

Kokosolie er en af ​​naturens bedste midler mod hårfald. Fedtsyrerne, proteiner, mineraler og vitaminer i kokosolie nærer hovedbunden; proteinerne i kokosolie gør hårsækkene og håret stærkere og forhindrer dermed hårfald eller brud. Hørfrøgel og kokosolie er en god kombination til at bekæmpe hårtab. B -vitamin, E -vitamin og fedtsyrer i hørfrø hjælper med at gøre rødderne stærkere og øge hårets elasticitet og gøre det mindre tilbøjeligt til at knække eller falde.

Ingredienser: En fjerdedel kop hørfrø, to kopper vand og fire spiseskefulde kokosolie.

Forberedelsestid: 25 minutter.

Brugsanvisning:

 • Tag hørfrø og vand i en gryde og kog det, indtil vandet begynder at tykne. Bliv ved med at koge, indtil det bliver som en gel.
 • Sluk for varmen, og lad den køle af.
 •  Si gelen ved hjælp af en sil og saml den i en krukke.
 • Tilsæt kokosolie til hørfrøgelen og bland grundigt.
 • Påfør denne gel grundigt på hår og hovedbund.
 • Lad det stå i 2 timer.
 • Vask håret med en mild shampoo.

Brugsfrekvens: To gange om ugen.

6. Hørfrøpasta til genvækst af hår:

Selvom hørfrø populært bruges som olie eller gel, er hørfrøhårsmaske med hørfrøpasta også meget effektiv til at hjælpe hårvækst. Udblødt hørfrøpasta er meget god til at fugte hovedbunden og hårfibrene og give dem den nødvendige elasticitet og styrke. Når denne pasta blandes med ricinusolie, bliver den en god kombination til genvækst af hår. Fedtsyrerne og proteinerne i hørfrø og ricinusolie styrker hovedbunden og hårsækkene og stimulerer hårets genvækst.

Ingredienser: En fjerdedel kop hørfrø, 4 spiseskefulde ricinusolie og et par dråber citron.

Forberedelsestid: 25 minutter.

Brugsanvisning:

 • Læg hørfrøene i blød i en kop vand natten over.
 • Blend de gennemblødte hørfrø til en fin pasta.
 • Tilsæt ricinusolie og citronsaft til hørfrøpastaen og bland godt.
 • Påfør denne blanding grundigt på vådt hår og hovedbund, og sørg for, at den absorberes godt i hovedbunden.
 • Lad det stå i 30 minutter.
 • Vask af med mild shampoo.

Brugsfrekvens: To gange om ugen.

Yderligere fordele ved hørfrø:

Lad os se på nogle yderligere fordele ved hørfrø:

 1. Hørfrø kan behandle for tidlig gråning meget effektivt. Det er en rig naturlig kilde til E -vitamin, der hjælper med at øge blodcirkulationen i hovedbunden og fjerne toksiner i hovedbunden, der fører til for tidlig gråning. Det forhindrer ikke kun gråt hår, men det viser sig også, at hørfrøolie vender gråt hår meget succesfuldt ved at fjerne frie radikaler og reducere betændelse og øge hovedbundens sundhed.
 2. Hørfrø giver naturlig fugt til håret, hvilket gør det glat og blødt. Brug af hørfrøgel til krøllet hår og bølget hår hjælper med at reducere kruset og giver en naturlig og sund krølle til håret. Brug af hørfrøolie til krøllet hår forbedrer krøllerne og gør det bedre håndterbart ved at give det et naturligt hold.
 3. Hørfrø til hårglatning giver meget effektive resultater, da vitaminerne, og fedtsyrer i hørfrø hjælper med at nære hårfibrene og reducerer tørhed, krus og sløvhed. Det gør håret glat og naturligt glat og blødt.
 4. Hørfrøolie er godt for håret på grund af dets rige indhold af mineraler som calcium, magnesium, jern, protein og zink, der hjælper med at forhindre spaltede spidser og kedeligt hår.

Med masser af fordele for hår, burde hørfrø være en del af din almindelige hårpleje. Disse enkle frø er ikke kun overkommelige, men er uden bivirkninger. Den naturlige kemikaliefrie hørfrøbehandling er meget let at bruge og fungerer til alle hårtyper og giver de bedste resultater. Regelmæssig brug af hørfrø i din kost forbedrer ikke kun dit hårs sundhed, men gør også din krop sund og stærk.