Tips til at stimulere hårvækst efter kemoterapi

En af de mest foruroligende faser af en kræftbehandling er at se dit hår falde af i bundter. Kræft i sig selv kan forårsage alvorlig depression, og det kan være ekstremt belastende at se dig blive skaldet. Kemoterapi, som udføres for at behandle kræft virker ved at ødelægge kræftcellerne. Det ødelægger imidlertid også de sunde celler, som fuldstændigt dræber hårsækkene. Dette er hovedårsagen til, hvorfor folk har tendens til at miste deres hår efter kemoterapi. Uanset hvilken hårkvalitet du har, vil der i hvert fald ske en vis mængde hårtab. Denne artikel hjælper dig med at vide, hvordan du stimulerer hårvækst efter kemoterapi.

Stimulere hårvækst efter kemoterapi

Bedste tips til at vide, hvordan man vokser hår hurtigere efter kemo:

Nu giver vi dig her en liste over de bedste tips til at vide, hvordan du vokser hurtigere efter kemo. De er som følger:

1. Vitaminer og kosttilskud:

Hårvæksttilskud gavner typisk hår vokse hårdere og hurtigere. Tag et multivitamin hver dag. Den mest kendte er muligvis biotin, der ellers er kendt som H-vitamin eller B7. Silica, brændenælde, jern og vitamin A, D og C kosttilskud kan også genoprette hårvækst og klasse, ligesom der kan være masser af protein og gode fedtstoffer. Ansvarlig for andre lægemidler, som du muligvis tager, er det sandsynligt, at du kan få forbud mod at tage prænatale vitaminer.

2. Spis en velafbalanceret kost:

Frugt og grøntsager er sammen gode måder at fange alle de vitaminer, kroppen kræver. Det er også vigtigt at spise mad, der dækker jern og protein, som begge er afgørende for kroppen. Betacaroten, ekstra vitamin, der fås i kosttilskud, har fordele for at forsvare hårets fibre. Proteinrige fødevarer som kød, linser, æg, bønner og tofu. Undgåelse af fødevarer med ekstra sukker, såsom slik og chokolade, kan også fastholde hårsækkene stimuleret. En god, sund kost er den bedste blandt naturlige midler til hårvækst efter kemo.

3. Masser dine hår:

Massér olivenolie ind i hovedbunden på daglig basis i 5 til 10 minutter i små cirkulære bevægelser. Det øger blodets bevægelse til din hovedbund for at inspirere til hurtigere hårvækst efter kemo. Det vil gøre hovedbunden meget blød. Dette kan hjælpe med at støtte hurtigere hårvækst. Motion øger blodets bevægelse til din krop, og hotness fra stigende kropstemperatur understøtter hår vokser hurtigere.

4. Beskæring af nyt hår:

En tidlig trimning kan støtte få håret til at se tykkere ud ved at slippe af med brøndene. Hvis hår vokser uregelmæssigt tilbage, kan trimning eller endda barbering af hovedet helt gøre håret tættere og pænere. Stylister insisterer gerne på, at en trimning hver 6-8 uge er nødvendig for at undgå splittede ender, men det er bare ikke sandt. I mellemtiden er det bedst at holde sig væk fra kemikalier, der bruges til farvning, blegning, farvning, perming af hår.

5. Undgå brug af kunstige hårplejeværktøjer:

Fordelen ved at vokse dit hår ved at klippe er, at det nye hår er helt jomfru-fri for skader fra glattejern, soleksponering, krøllejern hårde renseprodukter, takkede kamme, silikones for kraftige børstning, farve- eller metalhårelastikker og blegemiddel. Disse kemikalier skal helt undgås for at forhindre flere skader.

6. Brug af satinpude:

Sov på et satinpudebetræk for at reducere friktion og mekaniske skader om natten. Dette vil også slappe af dig for at få fuld nattesøvn.

7. Brug en paryk:

Hvis du er utålmodig og spekulerer på, hvor længe håret skal vokse efter kemo, er en paryk en perfekt løsning. Det er godt, hvis du kan have en paryk, der er lig med dine naturlige hår. Hvis du skal have en, skal du få den tilpasset til at gøre den mere naturlig. Du kan gøre dette tidligere, du starter med kemoterapien, når dit hår er stille der. Du kan også beskytte en hårlås, så den passer til parykken, hvis du vælger at gøre det senere.

Stadier af hårvækst efter kemoterapi:

Det største spørgsmål, som de fleste mennesker er “Hvornår vokser mit hår tilbage efter kemo?”. Denne tidslinje for genvækst af kemohår kan hjælpe dig med at forstå stadierne af hårvækst efter kemoterapi. Husk, at denne tidslinje er helt afhængig af effekten på kemo i hovedbunden, alder, hårtilstand og andre medicinske parametre. Stadierne af hårvækst efter kemo er:

 • Soft Hair Fuzz: Dette sker efter to til tre uger efter kemoterapi.
 • Hårvækst: Hårvæksten i realtid begynder at ske en måned efter kemoterapien
 • En tomme hår: Dit hår vokser med en tomme efter to måneders kemoterapi.
 • 2-3 tommer hår: Efter 6 måneder vil du bemærke, at dit hår er vokset med 2-3 tommer
 • Stor længde: Du kan begynde at kamme eller børste dit hår efter et år.

Forholdsregler og kontraindikationer:

Det er et godt tegn at lægge mærke til genvækst af hår efter kemo. Selvom den er langsommere end din normale vækst, vil væksten helt sikkert være stabil. Permanent skaldethed er ret sjælden, selvom du måske bemærker nogle skaldede pletter på din hovedbund. At tage sig af følgende foranstaltning hjælper dig med at forhindre skader og fremskynde væksten:

 • Man bør undgå overdreven børstning af hår, da det kan trække de svage follikler ud af deres rødder.
 • Lægemidler, der hævder at stimulere ny hårvækst, virker muligvis ikke effektivt for kemo -relateret hårtab.
 • Lufttør altid dit hår og brug aldrig varme- eller stylingprodukter.
 • Stress ikke for meget om hårtab, da stress kan føre til yderligere skade.
 • Det er altid godt at holde dit hår kort for let vedligeholdelse.
 • Brug en mild, naturlig shampoo til at rense din hovedbund
 • Brug en kemohætte for at forhindre, at dit døde hår falder overalt.
 • Brug altid en solcreme på din hovedbund, når du træder ud i solen.

Kemoterapi er næsten uundværlig for kræftbehandling. Det er en af ​​de gennemprøvede metoder til at ødelægge annulleringsceller og forhindre det i at sprede sig til andre organer. Imidlertid kan dens virkning på de raske celler ikke undgås, og hårtab er en del af behandlingen. Det bliver vigtigt for lægen at forklare dette for patienten og deres familie for at undgå unødvendige traumer. Du skal også forstå, at hårtab er midlertidigt og sjældent irreversibelt. Dit hår vil helt sikkert vokse tilbage efter en periode, selvom kvaliteten ikke er så god som den var. Lad dine bekymringer hvile og lad dine læger gøre deres bedste for at få dig ud af kræft. Følg disse enkle tips til at stimulere hårvækst efter kemo.

Så det er nogle af de bedste tips til at tage sig af hårvækst efter kemo. Jeg håber, at du finder denne artikel meget nyttig såvel som effektiv. Pas på!