10 enkle, men fantastiske fordele ved Arganolie til hud og ansigt!

Arganolie, ofte kaldet ‘flydende guld’, er et organisk produkt, der ekstraheres fra arganfrugtens kerner. Denne arganfrugt findes på argan træet, der vokser næsten udelukkende i det sydvestlige Marokko. Derfor betegnes denne olie også som Moroccon Argan Oil. Arganolie findes primært i to former: den spiselige arganolie, der ekstraheres fra de ristede argankerner, og den anden er den kosmetiske arganolie, der ekstraheres fra de ikke -ristede frø. Den kosmetiske arganolie er beregnet til at påføres direkte på huden eller håret for at udnytte fordelene. Traditionelt anvender befolkningen i Marokko arganolie topisk til behandling af psoriasis, eksem og endda hårtab. Arganolie er beriget med enkeltumættede fedtsyrer, E -vitamin og antioxidanter, der hjælper med at håndtere forskellige hudproblemer og giver udstråling til ansigtet.

Fantastiske fordele ved arganolie til hud og ansigt

Mange mennesker spekulerer på, om arganolie er godt og sikkert at anvende i ansigtet. Det enkle svar er ‘JA’, det er sikkert at anvende topisk på ansigtet. Arganolie er en naturlig olie, der udvindes fra kernerne i arganfrugten og er fri for kemikalier. Denne olie falder midt i spektret, hvilket gør det til et af de sikreste produkter at bruge til ansigtet. Dette serum er hverken for tungt eller for let til ansigtet, hvilket gør det til et perfekt valg.

Arganolie er et meget brugt produkt over hele verden på grund af de essentielle næringsstoffer, der findes i det.

Egenskaber ved arganolie:

1. Arganolie har essentielle næringsstoffer, såsom fedtsyrer og phenolforbindelser. Størstedelen af ​​fedtindholdet i denne olie stammer fra oliesyre og linolsyre.

 • Oliesyre – 42%
 • Linolsyre – 36,8% (Omega 6 fedtsyre)
 • Palmitinsyre – 12%
 • Stearinsyre – 6%
 • Linolensyre – <0,5%

2. Arganolie er beriget med E-vitamin eller tocopherol, et fedtopløseligt vitamin, der er nødvendigt for en sund hud.

3. Arganolie anses for at være antioxidant og antiinflammatorisk. De phenoliske forbindelser i arganolien er ansvarlige for de antiinflammatoriske og antioxidantegenskaber.

4. Undersøgelser viste, at arganolie har nogle forbindelser, såsom CoQ10, melatonin og plantesteroler, der har antioxidantegenskaber, hjælper inturn til en sund hud.

Fordele ved arganolie til hud:

Arganolie, selvom den er tilgængelig i Marokko, bruges denne olie nu over hele verden til en række kosmetiske, kulinariske og medicinske anvendelser. Nedenfor er nogle af fordelene ved arganolie til hud og ansigt.

1. Solbeskyttelse:

 • Solen har nogle skadelige UV -stråler, der skader ansigtet og epitelcellerne.
 • Antioxidant-egenskaben i arganolie hjælper med at beskytte huden mod skader på frie radikaler forårsaget af de skadelige UV-stråler fra solen.
 • Dette forhindrer også hyperpigmentering og forbrændinger på overfladen.
 • De fleste af de marokkanske mænd og kvinder har brugt arganolie til beskyttelse mod solskader.
 • Påfør arganolieserum på ansigtet, inden du går ud i solen for at beskytte mod UV -stråler. (1)

2. Skin Moisturizer:

 • Tab af fugt fra ansigtet gør det tørt og skørt, forårsager yderligere hududslæt og forbrændinger.
 • E -vitamin og fedtsyreindhold i arganolien gør huden fugtet og forbliver hydreret hele tiden. Denne olie absorberes let og er ikke-irriterende og ikke-fedtet, hvilket gør den til en naturlig fugtighedscreme.
 • Denne olie er let at bruge over hele kroppen. Tag bare et par dråber af denne olie i hånden og jævn den ind i din hud ved forsigtigt gnidning. Brug denne olie i ansigtet ved at udjævne den i cirkulære bevægelser.
 • Arganolie kan påføres topisk eller indtages oralt med daglige kosttilskud.

3. Behandler acne:

 • Ansigtet udskiller naturligt talg fra talgkirtlerne. Når denne talg udskilles overdrevent, bliver snavs fanget i ansigtet, hvilket inviterer bakterier, der forårsager bumser og acne.
 • Arganolie har anti-talg-effekter, der regulerer udskillelsen af ​​talg, og antioxidantens egenskab ved denne olie hjælper med at helbrede beskadigede hudceller og reducere betændelse.
 • Påfør et par dråber af denne olie eller creme indeholdende arganolie på det berørte område mindst to gange om dagen for at se det ønskede resultat.

4. Anti-aging:

 • At se yngre ud i disse dage er blevet en vigtig kvalitet i alles liv. De fleste mennesker bruger forskellige cremer til at se yngre ud.
 • Arganolie har vist sig at være et af de bedste produkter mod ældning. Antioxidanterne i denne olie hjælper med at fjerne de døde celler i ansigtet, hvilket bidrog til dannelsen af ​​nye celler i ansigtet. Brug af denne olie på huden øger hudens elasticitet, så du ser yngre ud end før.
 • Rengør først dit ansigt med en ansigtsvask og dup tør. Påfør nu denne olie på ansigtet og massér den forsigtigt i cirkulære bevægelser. Lad det stå natten over. Du kan se ændringen i dit ansigt inden for to uger, hvis du anvender den regelmæssigt.

5. Forbedrer sårheling:

 • Arganolie anses for at fremskynde sårhelingsprocessen på huden.
 • Kombinationen af ​​E -vitamin og de antioxidanter, der findes i arganolien, er normalt gavnlige til at helbrede sårene og behandle den beskadigede, revnede eller endda brændte hud.
 • Påfør et par dråber arganolie på den ømme eller beskadigede hud for at fremskynde helingsprocessen.

6. Helbreder hudinfektioner og visse hudtilstande:

 • Traditionelt bruges arganolie af marokkanerne til at behandle visse hudinfektioner. Dette skyldes, at arganolie har både antibakterielle og svampedræbende egenskaber.
 • Undersøgelser fandt ud af, at arganolie kan behandle en hudsygdom kaldet atopisk dermatitis, en tilstand med kløende, rød hud. Vitamin E og de antiinflammatoriske egenskaber ved arganolien hjælper med at berolige denne tilstand.
 • Påfør et par dråber arganolie regelmæssigt på det berørte område til behandling af hudinfektioner.

7. Afhjælpning af strækmærker:

 • Arganolie anses for at være et af de bedste produkter til at forhindre strækmærker under graviditeten eller endda for alle, der har strækmærker.
 • E -vitamin i arganolie hjælper med at øge hudens elasticitet og forhindrer derved sandsynligheden for at udvikle strækmærkerne.
 • Påfør denne olie direkte på det område, hvor der er strækmærker to gange om dagen, og se de ønskede resultater. (2)

8. Fedtet hud:

 • Fedtet hud er et af hovedproblemerne, som de fleste mennesker står over for. De bruger forskellige cremer, midler, men er gået forgæves.
 • Brug af arganolie til ansigt kan hjælpe med at reducere fedtet på huden. Arganolie regulerer talgproduktionen, så din hud bliver hydreret og ikke overproducerer talgen.
 • Arganolieserum eller creme kan påføres direkte på huden to gange om dagen for at opleve gode resultater.

9. Tør hudbetingelser:

 • Eksem er en tør hudsygdom, der kan efterlade huden kløende, rå og skællende. Det er fordelagtigt at bruge arganolie til sådanne hudsygdomme.
 • Fedtsyrerne og E -vitaminet i arganolien reparerer den beskadigede hud og giver vigtige næringsstoffer, der yderligere forhindrer tørhed og irritation.
 • Anvendelse af arganolie på den ramte hud og massering forsigtigt kan give en vis lindring og heler tørhed og irritation.

10. Revnede fødder:

 • Arganolie er på grund af dets blødgørende egenskab ideel til behandling af revnede hæle.
 • Den lette arganolie trænger let ind i huden, og antioxidanterne i olien reparerer det beskadigede væv. Denne olie fugter og blødgør også huden og efterlader fødderne smidige og bløde.
 • Prøv at massere et par dråber af denne olie i fødderne, inden du går i seng.

Sådan vælger du den bedste arganolie?

I nyere tid er brugen af ​​arganolie til skønhedsformål steget enormt over hele kloden. Denne arganolie findes i to former, ren arganolie og de argan-infunderede hudprodukter. Hvis du har til hensigt at vælge den rene arganolie, skal du huske på, at denne rene olies levetid kun er tre til fire måneder. Argan træerne findes hovedsageligt i Marokko, og hele processen med udvinding af denne olie er en besværlig opgave, og derfor kommer denne olie ikke billig. I mellemtiden anses dette argan træ for at forhindre jorderosion og beskytter vandressourcerne i Marokko. Dette træ er truet af overforbrug. For at gøre det let tilgængeligt til overkommelige priser sælges forfalskede produkter. Sørg for at købe dette produkt fra en pålidelig kilde med fair trade -praksis.

Bivirkninger af Arganolie:

Brug af arganolie betragtes generelt som sikkert hos de fleste mennesker. Men nogle individer kan dog opleve nogle bivirkninger i form af allergi kendt som kontaktdermatitis, når de påføres topisk. Dette er karakteriseret ved udvikling af kløe, udslæt og rødme på applikationsstedet. Arganolie kan forårsage fordøjelsesforstyrrelser, herunder kvalme, diarré eller gas, når de indtages oralt. Tocopherolerne, en form for E -vitamin, der findes i arganolien, kan bremse blodkoagulationen og interagere med antikoagulantia som warfarin.

Endelige tanker:

Arganolie, uanset om den bruges topisk eller indtages oralt, er sikker at bruge for de fleste mennesker. De næringsstoffer og vitaminer, der er til stede i denne olie, giver dig fantastiske fordele for huden. Det bedste ved denne olie er, at den kan bruges i sin rene form og er helt sikker. Faktisk kan brug af denne olie i sin reneste form give dig de maksimale fordele for hud og ansigt. Hvis du har sensitiv hud, er det bedre at teste for eventuelle allergier på forhånd. Endelig, hvis du er på jagt efter et naturligt skønhedsprodukt, skal du prøve arganolie og opleve resultaterne.