10 lidt kendte, men fantastiske fordele ved C -vitamin til din hud!

C-vitamin i medicinsk terminologi kaldes ascorbinsyre eller ascorbat, eller L-ascorbinsyre (kemisk formel C6H8O6) er et vigtigt næringsstof, der holder kroppen og immunsystemet i funktion. C -vitamin hjælper syntesen af ​​kollagen i kroppen. Det hjælper med sårheling, reparation og vedligeholdelse af knogler, tænder, brusk og væv. Det er også en af ​​de bedste antioxidanter, der bekæmper de frie radikaler, dem, der skader hudcellerne. C -vitamin hjælper i hudens regenereringsproces ved at neutralisere de frie radikaler og reparere de beskadigede hudceller.

C -vitamin fordele

Mangel på C -vitamin i kroppen udvikler en alvorlig tilstand kaldet Skørbug. Mangel på dette vitamin i kroppen gør kollagen meget ustabil til at udføre sine opgaver, og flere andre enzymer samarbejder ikke i kroppen.

Forskellige former for C -vitamin:

C -vitamin, der også betegnes som ascorbinsyre, findes i forskellige former. Her viser vi dig nogle af de forskellige former for C -vitamin.

1. L askorbinsyre (LAA):

C -vitamin kaldes i sin kemisk aktive form LAA. C -vitamin findes ligeledes i L Ascorbinsyre og D ascorbinsyre, de isomere molekyler, der er indbyrdes udskiftelige. Imidlertid er kun LAA biologisk tilgængelig, og derfor bruges dette til medicinske formål. L Ascorbinsyre findes rigeligt i citrusfrugter såsom appelsiner og citron (1).

2. Magnesium Ascorbylphosphat (MAP):

C -vitamin er i sin rene form meget ustabil i vand. Magnesium Ascorbylphosphat (MAP) er en derivatforbindelse af C-vitamin, som er vandopløselig. MAP er en kraftfuld antioxidant og antiinflammatorisk middel, der forhindrer talgoxidation i acne vulgaris. MAP opnår en konstant levering af C -vitamin i huden, hvilket hjælper med at kontrollere talgudskillelsen fra talgkirtlerne og dermed behandle acne (2).

3. Ascorbylpalmitat:

Dette, Ascorbyl Palmitat er en fedtopløselig form for C-vitamin dannet af ascorbinsyre og palmitinsyre. C -vitamin er kendt for at beskytte huden mod skadelige UV -stråler og solskoldning. Forskning siger, at Ascorbic Palmitate reducerede cellulære niveauer af reaktivt ilt efter ultraviolet B -bestråling. Brugen af ​​Ascorbyl Palmitate produkter hjælper os med at forhindre hudrødme, når de udsættes for solen (3).

4. Ascorbisk glukosamin:

Glucosamin betegnes også som glucosaminsulfat. Dette er et naturligt aminosukker, der opgraderes med en ekstra dosis C -vitamin. Dette hjælper med knoglesundhed, brusk, hud og bidrager til dannelsen af ​​kollagen.

5. Tetrahexyldecyl -ascorbat:

Dette er den stabile, olieopløselige form for C-vitamin, som betragtes som en analog af L Ascorbinsyre. I modsætning til Magnesium Ascorbyl Phosphate, som er ustabil i vand, er dette fedtopløseligt (lipid). Undersøgelsen siger, at Tetrahexyldecyl Ascorbate på grund af dets opløselighed trænger ind i huden. Dette gelerer godt med andre former for C -vitamin og retinol for øget effektivitet.

6. Natriumascorbylphosphat:

Dette er også en stabil og vandopløselig form for vitamin C. Natriumascorbylphosphat fungerer som en antioxidant, der bekæmper de frie radikaler og hjælper med hudregenerering. Denne forbindelse repræsenterer en stabil forløber for C -vitamin og sikrer en konstant levering af C -vitamin i huden. Sodium Ascorbyl Phosphate hjælper med at forebygge og behandle acne vulgaris.

Fordele ved C -vitamin til hud:

C-vitamin har en række hudfordele på grund af dets antioxidant, antiinflammatoriske egenskaber. Her er en liste over fordele.

 1. Som tidligere fortalt på grund af den antioxidante egenskab bekæmper og neutraliserer det frie radikaler, som hjælper med hudregenerering.
 2. C -vitamin er meget surt, og på grund af dette, når det påføres topisk på huden, udløses det for at helbrede sig selv ved at accelerere produktionen af ​​kollagen.
 3. C -vitamin hjælper med at forhindre for tidlig ældning, sagging af huden ved at fremme produktionen af ​​kollagen.
 4. C -vitamin hjælper med hurtigt at helbrede sår og hjælper med at forhindre ar.
 5. Det hjælper med at forhindre hyperpigmentering, herunder alderspletter og melasma, fungerer som en barriere for ultraviolette stråler, der trænger ind i huden.
 6. C -vitamin forhindrer og behandler et af de almindelige hudproblemer, “acne”. Det hjælper også med at falme de mørke pletter forårsaget af acne.
 7. Skaden forårsaget af frie radikaler på grund af soleksponering forårsager betændelse, hvilket fører til rynker og mørke solpletter. C -vitamin fungerer som en beskytter mod solen.
 8. C -vitamin får huden til at se glat ud ved at aktivere celler kaldet fibroblaster, hvilket skaber nyt kollagen.
 9. MAP, et af derivaterne af C -vitamin, vides at bevare fugt på huden og holder dig dermed hydreret.
 10. De mørke rande under huden kan falmes ud ved hjælp af C -vitaminprodukter.

Sådan bruges C -vitaminprodukter:

Der findes mange C -vitaminprodukter i forskellige former på markedet. Lad os diskutere, hvordan du bruger disse produkter.

1. C -vitamin Serum:

Dette er det bedste og let tilgængelige produkt på markedet. Der findes en række forskellige C -vitamin serum på markedet med små sprinklere.

Sådan bruges:

 • Påfør først en lille mængde serum på underarmen, som let kan skjules for at kontrollere, om der er allergiske reaktioner.
 • Hvis der ikke er nogen allergisk reaktion, skal du fortsætte med at påføre serummet forsigtigt i ansigtet og massere let med fingrene, så serummet trænger ind i huden.
 • Inden du begynder at anvende dette serum på ansigtet, skal du rense dit ansigt med en ansigtsvask for at fjerne snavs og derefter gnide dit ansigt med et rent håndklæde.
 • For gode resultater påføres fugtighedscreme efter påføring af serum på ansigtet.
 • Ideelt set skal dette bruges en eller to gange om dagen.
 • Sørg for, at disse serum ikke udsættes direkte for sollys, og opbevar dem et køligt sted.

2. C -vitamin olie:

C -vitamin olie er den samme som serum, bortset fra at olier giver næring og fugt til huden. Serum hjælper med at reparere den beskadigede hud. Afhængigt af dine hudtyper skal du vælge olien som mindre koncentreret eller mindre sur C -vitaminolie.

Sådan bruges:

 • Alle olierne går ikke godt på alle hudtyper. Derfor skal der først vælges et lille plaster på kroppen for eventuelle allergiske reaktioner.
 • Tag en vis mængde olie i din hånd og påfør den forsigtigt over det område, hvor du vil. Hvis det er ansigtet, du agter at anvende på massage forsigtigt i cirkulære bevægelser, indtil olien trænger ind i huden.
 • Lad det stå natten over, og rengør derefter dit ansigt med en mild sæbe.
 • For de bedste resultater skal du anvende det regelmæssigt om natten. Undgå at bruge olien i dagtimerne, så din hud ikke ser fedtet ud.
 • Opbevar denne olie på et tørt og køligt sted.

3. C -vitamin kosttilskud:

C -vitamin findes i sin naturlige form i mange frugter og grøntsager som appelsiner, kiwi, jordbær, broccoli, spinat osv. Indtagelsen af ​​disse produkter dagligt vil opretholde C -vitaminindholdet i kroppen. Men hvis der er en alvorlig mangel på C -vitamin, foreslår lægen, at du tager nogle C -vitamintilskud.

Indtagelsen af ​​C -vitamin anbefalet dagligt for kvinder er 75 mg, og for mænd er det 90 mg.

Sådan bruges:

 • Indtag så vidt muligt kun naturlige fødevarer, hvor C -vitamin er rigeligt tilgængeligt. Rød sød peber, appelsinsaft, grapefrugtsaft og kiwifrugter er de bedste kilder.
 • Spis bladgrøntsager som spinat for at opfylde kravet.
 • Ifølge råd fra lægen skal du tage 1 eller 2 piller C -vitamin om dagen. Undgå at bruge kosttilskud, hvis du oplever bivirkninger.
 • Altid bør medicin opbevares på et tørt og køligt sted.

4. C -vitamin sæbe:

C -vitamin sæbe fremskynder produktionen af ​​hudkollagen for at give dig en fastere og mere fyldig hud og udglatte rynker og fine linjer.

Sådan bruges:

 • Ethvert produkt før brug bør testes på et lille plasterområde for eventuelle allergiske reaktioner. Det samme gælder også for denne sæbe.
 • Hvis der ikke ses en allergisk reaktion, skal du først bruge denne sæbe til at vaske dit ansigt i mindst 2-3 dage og derefter begynde at bruge det til din krop.
 • Sørg for, at sæberne ikke udsættes direkte for sollys.

Bivirkninger ved brug af C -vitaminprodukter:

 • Da C -vitamin er surt, efterlader det forbrændinger og rødme for følsomme hudtyper.
 • Citrusindholdet i C -vitamin irriterer følsom hud.
 • En høj dosering af C -vitamin i supplerende form kan forårsage fordøjelsesbesvær som diarré, kvalme og endda nyresten.
 • Overdreven tilskud af C -vitamin forårsager overdosering af jern i sin tur påvirker dit hjerte, bugspytkirtel, lever, skjoldbruskkirtlen og centralnervesystemet.

C -vitamin er en velsignelse for hud og ansigt og kan gøre underværker, hvis det bruges i begrænsede mængder. Tag til din købmand for at hente C -vitaminprodukterne for at prøve dem på din hud, og glem ikke, vi er alle ører og øjne åbne for at kende dine oplevelser.