9 effektive hjemmemedicin mod fnat!

Kom dit barn hjem fra skolen og ridsede hårdt i huden? Har du bemærket rød, bums som blærer på hans krop? Hvis du ser nærmere på og observerer små bittesmå lån i huden, kan det være fnat! Fnat forveksles ofte med insektbid eller almindelige allergiske udslæt. De er faktisk forårsaget af en mide, som borer huller i huden og begynder at angribe området. Det er en af ​​de mest irriterende hudsygdomme, som kan påvirke selv voksne, især ældre. Få mere at vide om hovedårsagerne, symptomerne på denne sygdom sammen med 9 dokumenterede hjemmemedicin mod fnat (Sarcoptic Mange)!

Effektive hjemmemedicin mod fnat

Hvad forårsager fnat?

Fnat er forårsaget af en mide kaldet “Sarcoptes Scabiei, som får huler ind i huden og begynder at bo der. På grund af tilstedeværelsen af ​​en fremmed organisme starter huden forsvarsmekanismen i form af kløe. De uregelmæssige blærer på huden er et resultat af bevægelsen af ​​disse mider, som lægger æg og kaster affald derinde. Følgende faktorer kan give dig fnat:

 • Dårlig hygiejne
 • Fysisk kontakt med inficeret person
 • Deling af personlige ting

Symptomer på fnat:

Fnat ligner almindelige hududslæt eller myggestik. Disse symptomer kan dog hjælpe dig med at identificere fnat:

 • Alvorlig kløe
 • Rød bums som blærer på huden

Steder, hvor fnat forekommer:

 • Underarms
 • Mellem fingrene
 • Håndled
 • Penis
 • Fødder
 • Balder
 • Knæ
 • Albuer
 • Hudfolder
 • Sekundære infektioner skyldes overdreven ridse

Forebyggelse af fnat:

Fnat er en meget smitsom sygdom, der let spredes blandt mennesker. At tage disse forholdsregler kan hjælpe med at forhindre miderne i at komme ind i din hud og udrydde dem fra dine omgivelser:

 • Hold dig væk fra inficerede mennesker
 • Vedligeholdelse af god hygiejne
 • Rengøring af alt tøj og sengetøj med varmt opvaskemiddel
 • Forsegler alle genstande i en plastpose for at kvæle og dræbe eventuelle mider

Hvis dit barn er inficeret med fnat, skal du ikke sende det i skole, før det er fuldstændig helbredt for at forhindre genangreb.

Bedste hjemmemedicin mod fnat:

Lad os finde de 9 bedste hjemmemediciner mod fnat.

1. Neem olie:

neem olie

Neem Oil er det bedste hjemmemedicin mod fnat på huden ved hjælp af naturlige kilder. Den fås i alle almindelige butikker og på markedet. Neem Oil indeholder naturlige kemikalier, der ikke skader huden, men med held dræber miderne. Det er irritabel på grund af lugten, men har sikkert fordele ved 3-4 applikationer. Brug neemolie grundigt på kroppen efter bad for at helbrede fnat.

Behandle:

 • Tag noget neemolie og påfør den på de berørte områder
 • Massér godt og gentag et par gange om dagen

Tips og forholdsregler:

Du kan også bruge Neem sæber og cremer i stedet for dine almindelige toiletartikler for hurtigere at slippe af med fnat.

2. Løgbad:

Løgbad

Løgbad er også et effektivt hjemmemedicin og kan startes i starten af ​​irritationen. Svovlet i løg kan vise sig effektivt til at udrydde miderne på huden. Knus 3-4 løg eller så meget som nødvendigt og kog med vand. Når vandet er lunt, vaskes det berørte område grundigt med dette vand. Du kan også anvende løgjuice direkte til det område, hvor infektionen er forårsaget.

Tips og forholdsregler:

Sammen med ovennævnte behandling kan du også bruge rå løgjuice direkte på huden.

3. Tea Tree Oil:

Tea Tree Oil

Tea tree olie har en meget tynd konsistens, der let trænger ind i huden og forårsager skade på fnat, der forårsager insektform under huden. Det er en antimikrobiel olie, der virker ved at dræbe miderne. De antiinflammatoriske egenskaber ved tea tree olie hjælper med at nedbringe udslæt og stød på huden. Dette er et af de bedste hjemmemediciner til at dræbe fnat.

Hvordan man gør?

Påfør tea tree olie direkte på huden med vatrondeller eller vatpinde.

Tips og forholdsregler:

Brug handsker under påføring og undgå at sprede olien unødigt for at forhindre infektionen i at vokse.

4. Permetherin:

Hjemmemedicin mod fnat

Permethrin er et almindeligt insektafvisende middel af syntetisk natur og er et stærkt anbefalet håndkøbsmedicin mod fnat. Det er en af ​​de sikreste cremer, lægerne anbefaler til børn, voksne og endda gravide. 5% Permethrin creme anbefales til spædbørn og små børn, mens 10% anbefales til voksne. Ved at dræbe æg og mider er permethrin et effektivt hjemmemedicin mod fnat, der virker.

Sådan bruges?

For at bruge blandes almindelig vaselin og permethrin i lige store mængder og påføres på den inficerede hud. Brug kun på det inficerede område og vask inden for 10 timer.

Tips og forholdsregler:

Da dette er et af hjemmemedicinerne mod fnat på babyer og børn, skal man passe på, at barnet ikke slikker eller sluger denne creme.

5. Cayenne:

Cayennepeber

Cayennepeber er et mindre kendt, men alligevel bedste hjemmemedicin mod fnat. Det er en mexicansk urt, der bruges til at helbrede forskellige hudproblemer. En forbindelse kaldet Capsaicin bedøver områderne og giver øjeblikkelig lindring af kløe. Styrken af ​​dette middel kan effektivt dræbe miderne og udrydde fnat.

Sådan bruges?

Til brug skal du forberede et badekar fyldt med varmt vand og blande cayenne i det. Hold kroppen nedsænket i dette vand, indtil det er afkølet.

Tips og forholdsregler:

Sørg for at forhindre, at dette vand kommer i kontakt med øjne og mund.

6. Zink:

Zink

Et af de bedste hjemmemediciner til at helbrede fnat er zink! Zink forhindrer udslæt og kløe, der er forårsaget ved scabies, og hjælper også med at forhindre det i at vokse. For at bruge, knus almindelige zink -tabletter, bland med samme mængde gurkemeje pulver og tilsæt vand til en tyk pasta. Brug dette på inficerede områder.

Tips og forholdsregler:

Brug af en zinkbaseret salve hjælper også med at reducere sekundære infektioner forårsaget på grund af fnat.

7. Kobberlotion:

Kobberlotion

Kobberhydroxid eller kolloidalt kobber kan fås hos enhver almindelig kemiker. Bland det med vand, kridt og æblecidereddike for at lave en lotion. Påfør på inficeret område brugt vatrondel. Lotionen skal påføres fra overkroppen og med nedadgående strøg bevæge sig til underkroppen. Dette er et af hjemmemedicinerne for hurtigt at slippe af med fnat.

Tips og forholdsregler:

Dette er en aktuel applikation og må aldrig bruges til interne behandlinger

8. Antiseptiske lotioner:

Antiseptiske lotioner

Der er forskellige antiseptiske lotioner på markedet, der bruges på almindelige ridser og infektioner. Brug disse i dit badevand og det vand, der bruges til rengøring af tøjet. Det forhindrer fnat i at vokse og genangreb en helingsproces starter. Dyp også badehåndklæder og lagner efter vask dem for at holde dem fri for infektion.

Tips og forholdsregler:

Sørg for at tørre dit ark under direkte sollys for at dræbe mider.

9. Borax pulver:

Borax pulver

Borax pulver fås i enhver apotek butik og kan bruges til at helbrede fnat. Bland boraxpulver i enhver uparfumeret almindelig talkum og påfør på inficerede områder en eller to gange om dagen. Dette forhindrer fnatæggene i at vokse og klække inden i overfladen og gør det let at slippe af med.

Tips og forholdsregler:

Dette må kun anvendes på de inficerede områder, da det kan være ret stærkt på din hud

Disse 9 hjemmemedicin mod fnat er blevet afprøvet og testet for at kontrollere fnat. Imidlertid kan mange af de naturlige løsninger, der er foreskrevet i artiklen, ikke helt dræbe fnatmiderne og dens æg. De kan dog give dig lindring fra frygtelig kløe og brændende fornemmelse. Forebyggelse er bestemt bedre end kur ved fnat!

Ofte stillede spørgsmål:

1. Er fnat livstruende?

Fnat er en almindelig angreb af mider på huden, som kan forekomme på næsten alle. Der er ingen potentielle farer for livet med dette problem. Fnat i avancerede stadier kan dog være en ganske problematisk fase, hvor millioner af æg og mider kan gøre din hud til deres hjem. I denne tilstand bliver det svært at behandle problemet, og den følgende kløe er ubeskrivelig.

2. Hvad er størrelsen på en fnatmide?

Fnatmider er mikroskopiske væsner, som ikke kan ses med det blotte øje. De er ikke engang en halv millimeter i størrelse og kan derfor kun ses af et mikroskop. Ved at bruge listen over symptomer og gennem undersøgelse af det berørte område kan bestemmes fnat.

3. Mange mennesker bruger blegepulver på huden til at dræbe fnat? Er det sikkert?

Blegepulver er et ekstremt kraftigt materiale, der har ætsende egenskaber. Det virker ved at spise det øverste lag af huden væk, hvor midehullerne også ødelægges. Det kan dog også skade sund hud og efterlade permanent skade. Brug af blegemiddel anbefales derfor ikke.