E -vitaminolie til hud: 6 skønhedsfordele, du ikke kan ignorere!

Hvis du er en bevidst shopper, skal du have bemærket E -vitamin i de fleste af dine makeup- og hudplejeprodukter! Så hvad er balladen ved denne ingrediens? E-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, der udviser stærke antioxidantegenskaber. Fra at hydrere din hud til at beskytte den mod UV -stråling og endda lette din teint, E -vitamin er en ægte skønhedseliksir.Fordele ved E -vitaminolie til hud

E-vitamin kommer fra mange plantebaserede fødevarer som frugt, grøntsager, nødder og frø. Rent vitamin E er i ravfarve og sælges kommercielt i flaske- og kapselformer. Blandt de forskellige E-vitamintyper anses alfa-tocopherol for at være sikkert og egnet til kosmetiske og diætformål.

Denne artikel skal undersøge de mange fordele ved E -vitamin til hud understøttet af beviser fra videnskabelige undersøgelser.

6 bedste fordele ved E -vitaminolie til ansigt:

Nedenfor er de største skønhedsfordele ved at anvende E -vitaminolie på hud og ansigt:

1. Reducerer tørhed og kløe:

E -vitamin er en tyk olie, der let absorberes af huden og giver ekstra næring. En topisk anvendelse af E -vitamin på tør hud kan afhjælpe tab af lipider i de dybere hudlag og tilføre smidighed. En undersøgelse viser, at selv oralt indtag af E -vitamin kan være gavnligt for patienter med hudsygdomme som atopisk dermatitis ved at reducere kløe, rødme og hudfortykning (1). Eksperter mener, at E -vitamin kan være et sikrere alternativ til steroider og andre behandlinger til at håndtere disse problemer.

2. Fremmer hurtigere sårheling:

E -vitamin hyldes som en mirakelbestanddel til hurtigere sårheling og forebyggelse af ar i huden. En undersøgelse tyder på, at E -vitamin udviser høj antioxidantaktivitet, der beskytter cellemembraner mod oxidativ stress forårsaget af overskydende frie radikaler (2). Det er også kendt, at alfa-tocopherol i E-vitamin øgede sårheling og lukning af beskadigede væv. Dette kan også føre til en reduceret risiko for infektioner og ardannelse i huden.

3. Kan forhindre hudkræft:

Ifølge en undersøgelse fra 2013 foretaget af en gruppe forskere ved Ohio State University, USA, kan E -vitamin reducere risikoen for hudkræft forårsaget af langvarig soleksponering (3). Denne forskning blev udført på laboratoriemus med UV-B-inducerede kræftsvulster på huden ved at give dem en lokal anvendelse af E-vitamin i 15 uger. Resultaterne viste et fald på 50% i tumorvækst på grund af antioxidantaktiviteten af ​​E -vitamin.

4. Kan reducere ældningstegn:

Selvom undersøgelser er begrænset til sammenhængen mellem E -vitamin og hudaldring, menes topisk anvendelse af denne ingrediens at bremse rynker ved behandling af hudtørhed. En undersøgelse viser også, at oral indtagelse af E -vitamin kan forhindre tab af elasticitet og nedbrydning af lipider i hudlagene (4). Mange apotekers anti-aging hudprodukter bruger også E-vitamin som en opstrammende ingrediens til at håndtere fine linjer og hudfolder.

5. Kan beskytte din hud mod solstråler:

E -vitamin betragtes som en naturlig solcreme, der kan beskytte din hud mod skadelige UV -stråler. Ifølge en amerikansk undersøgelse fra 2012 har lokal applikation af E -vitamin vist sig at have fotobeskyttende virkninger på huden (5). Derudover kan dette anti-inflammatoriske egenskaber af dette middel minimere hudbetændelse forårsaget på grund af UV-skader.

6. Gør din hud glødende:

E -vitamin er en fremragende fugtighedscreme, der kan blødgøre din hud og beskytte den mod tørhed. En god massage med denne olie over hele dit ansigt og hals kan forbedre blodcirkulationen til din hud og give den en sund glød.

Sådan bruges E -vitaminolie på huden?

Du kan enten berige E -vitaminprodukter som cremer, serum, fugtighedscreme, lotioner osv. Eller bruge ren E -vitaminolie. Her er nogle vigtige punkter at huske, hvis du bruger sidstnævnte:

 • Ren vitamin E -olie kan udløse allergiske reaktioner hos nogle mennesker. Lav altid en plasterprøve på huden mindst 24 timer, før du påfører den på et større område.
 • Det er altid sikkert at blande ren vitamin E -olie med en neutral bærerolie som kokos, oliven osv. For at reducere dens styrke.
 • Tag 2-3 dråber E-vitamin olie på fingrene og påfør den på ren og tør hud.
 • Masser området forsigtigt ved hjælp af cirkulære bevægelser
 • Du kan lade det stå natten over eller vaske det af efter 15-20 minutter.

Derudover kan du også bruge E -vitamin olie på følgende måder:

 • Tilsæt et par dråber til din fugtighedscreme, bland godt og påfør den på din hud.
 • Kombiner vitamin E -olie med naturlige ingredienser som honning, mælk osv. For at lave en fugtgivende hjemmelavet maske
 • Du kan tilføje E -vitamin til Tea tree olie som en spotbehandling for acne rosacea og bumser.

BEMÆRK: E-vitamin olie er meget klistret, så det er bedre at vente i 20-30 minutter, inden man rammer sengen for at undgå at plette puder og sengetøj!

Bivirkninger af E -vitaminolie:

E -vitamin kan udløse allergiske reaktioner hos mennesker med følsom hud. Nogle mennesker kan også opleve negative virkninger efter at have taget E -vitamin piller oralt. Nedenfor er nogle af ulemperne ved E -vitamin for din krop:

 • Udslæt og rødme (lokal anvendelse)
 • Hovedpine
 • Sløret syn
 • Mavesmerter
 • Kvalme
 • Diarré
 • Svaghed og træthed
 • Øget kreatin i urinen
 • Seksuel dysfunktion hos mænd (Gonadal dysfunktion)

Fordele ved at tage E -vitamin kapsler oralt:

E -vitaminmangel i kroppen er forbundet med hudproblemer som tør hud, øgede rynker, sløvhed, eksem, psoriasis osv. Afhængigt af mangelniveauet kan læger ordinere E -vitamintilskud i et par dage.

Her er nogle af fordelene ved at tage orale E -vitamintilskud:

 • Glattere, strålende hud
 • Forbedret energiniveau
 • Reduceret risiko for hjertesygdomme
 • Nedsat risiko for hudkræft
 • Bedre øjenhelse

Oralt indtag af E -vitamin er imidlertid ikke egnet for alle og kan være farligt, hvis dosisgrænserne overskrides.

Så folkens! Efter at have læst denne artikel er vi sikre på, at din tvivl om E -vitaminers rolle i hudplejeprodukter er ryddet op. Med så mange skønhedsfordele, som denne olie har at tilbyde, er det svært at ignorere denne ingrediens. Har du nogensinde prøvet at bruge dette på din hud? Hvis ja, har du en hemmelig opskrift?

Ofte stillede spørgsmål

1. Hvad er den anbefalede dosis af E -vitamin om dagen?

Hvis du bruger kosttilskud E -vitamin, er den sikre dosis pr. Dag for voksne 15 mg. Hvis du køber det via naturlige fødevarer, kan du gå lidt højere *. Det er bedre at tjekke med en læge, før du bruger orale E -vitaminpiller eller kapsler.

*ikke en generisk og standard grænse. Kontakt venligst din læge om, hvorvidt din alder og sundhedstilstand er sikker.

2. Hvilke fødevarer er rige på E -vitamin?

Mange naturlige fødevarer er rigelige i vitamin E. Nogle af dem er hvedekimolie, mandler, jordnødder, græskar, solsikkekerner, rød peberfrugt, mango, avocado, sukkerroer, grøntsager, spinat, sojaolie osv. (6).

3. Kan jeg lægge E -vitamin under min makeup?

E -vitamin er en tyk olie, der hurtigt kan forvandle dit ansigt til en fedtet pande. Derfor anbefales det ikke at anvende denne olie direkte under din makeup. I stedet kan du putte en eller to dråber i din preppingcreme, fugter huden uden at tilføje fedtet.