Er sennepsolie gavnlig for huden? 10+ imponerende fordele!

Sennepsolie til hud

Vi hørte alle om de gavnlige egenskaber ved sennepsfrø og den olie, der er ekstraheret fra dem. Bedre kendt for sine medicinske egenskaber blev sennep først dyrket i Indien omkring 3000 f.Kr. De antiinflammatoriske egenskaber og enkeltumættede fedtsyrer, der findes i sennepsolie, gør dem ideelle til madlavning i mange indiske køkkener. Sennepsolie giver også mange sundhedsmæssige fordele, da den er fyldt med antioxidanter, omega 3 og omega 6 fedtsyrer og andre mineraler.

Det videnskabelige navn på sennep er Brassica juncea, og nogle af de almindelige navne på sennepsolie er Sarsay tel på bengali, Kadugu ennai i Tamil, Ava nune i Telugu, Sarson ka tel på hindi, Rainu tel i Gujarati, Kaaadugenna i Malayalam, Sorisha tela i Oriya og Mohariche i Marathi.

Lad os gå igennem denne artikel for at vide mere om de gavnlige virkninger af sennepsolie.

Fordele ved sennepsolie til hud:

Flere sundhedsmæssige fordele er forbundet med godheden ved sennepsolie, der også hjælper med at håndtere mange hudproblemer naturligt. Fortæl os sundhedsmæssige fordele i detaljer:

1. Kan have antibakterielle, antifungale og antiinflammatoriske egenskaber:

Sennepsolie har mineraler kaldet selen og magnesium i store mængder, som giver olien dens antiinflammatoriske egenskaber. Det hjælper med at sænke kropstemperaturen ved at stimulere svedkirtlerne. Sennepsolie bruges i smertestillende medicin forbundet med muskelforstuvninger, stammer og gigt i traditionel medicin.

Sennepsolie virker som et antibakterielt middel mod E.coli ifølge nyere undersøgelser (1). Det forhindrer også vækst af uønskede bakterier og andre mikrober på grund af glucosinolat -tilstedeværelsen i sennepsolie.

Sennepsolie hjælper med at behandle hududslæt og infektioner forårsaget af svampe, da det har kraftige svampedræbende egenskaber. Ifølge en undersøgelse indeholder sennepsolie en forbindelse kaldet allylisothiocyanat, der viser sig mest effektiv mod svampeinfektioner sammenlignet med andre olier (2).

2. Kan stimulere svedtendens:

Når du masserer sennepsolie på din hud, stimulerer det svedkirtler og kredsløb. Dette forstørrer hudens porer og forbedrer blodcirkulationen i hele kroppen.

Sennepsoliens diaforetiske evne hjælper med at fjerne toksiner fra din krop ved at sænke kropstemperaturen. Men for at forstå fordelen yderligere er mere forskning berettiget.

3. Kan forbedre blodcirkulationen:

Mange lande følger massage på nyfødte med sennepsolie. Det forbedrer nyfødtes generelle sundhed og kropsstyrke, hvilket gør dem til nogle af de almindelige årsager til sennepsolie (3).

En simpel kropsmassage med sennepsolie hjælper ikke kun med bedre funktion af organerne, men det kan også holde din krop frisk. Selvom der er behov for mere konkret forskning i dette aspekt, forbedrer sennepsoliemassage dine kropsdels blodcirkulation.

4. Kan reducere mørke pletter og tan mærker:

Du kan reducere solbrun, mørke pletter og hudpigmentering ved regelmæssigt at massere sennepsolie på dit ansigt. Alt du skal gøre er at følge den enkle forberedelse af følgende middel. Men der er ikke nok beviser til at bevise påstanden.

Ingredienser:

 • To spsk kikærtemel.
 • En spsk yoghurt.
 • Få dråber citronsaft.

Ansøgning:

 • Kombiner ingredienserne i en skål og bland dem grundigt.
 • Påfør blandingen på dit ansigt og din hals og lad den stå der i ca. 15 minutter.
 • Brug koldt vand til at vaske dit ansigt.
 • Brug af dette middel i et par måneder tre gange om ugen vil vise enorme resultater.

5. Kan forbedre din huds tone:

De store mængder B-komplekse vitaminer, der findes i sennepsolie, fremmer din huds sunde vedligeholdelse (4).

Tag en skål, tilsæt lige store mængder kokos- og sennepsolier, og massér blandingen på dit ansigt. Lad det stå der i cirka 15 minutter, og brug en mild ansigtsvask til at vaske dit ansigt.

Du kan mærke en forbedring af din hudfarve, hvis du bruger den regelmæssigt.

6. Kan fungere som naturlig solcreme:

Solcreme er en vigtig tilføjelse til hudplejerutinen, uanset årstid. Inden du træder udendørs, skal du påføre en lille mængde sennepsolie i din hud. De store mængder E -vitamin, der findes i sennepsolie, beskytter din hud mod skadelige UV -stråler og miljøgifte, der fungerer som en naturlig solcreme (5).

Overdreven brug af sennepsolie kan tiltrække støv og forurening til din hud; brug den derfor i små mængder.

7. Kan behandle udslæt:

De antifungale, antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaber ved sennepsolie hjælper med at helbrede mange allergier, infektioner og hududslæt (6). Selvom der ikke er tilstrækkelige data til at bevise det samme, kan det også reducere kløe i forbindelse med din huds tørhed. Sennepsolie renser og forynger huden dybt og giver den en smuk glød.

8. Kan have egenskaber mod ældning:

De store mængder E -vitamin, der findes i sennepsolie, har en afgørende rolle i at reducere de for tidlige tegn på ældning og reducerer i høj grad rynker (7).

Påfør derfor små mængder sennepsolie på dit ansigt og din hud for at høste fordelene.

9. Kan fugte din tørre hud:

Fugtighed er et vigtigt trin i hudplejerutinen, uanset hudtype. Dette gælder især, hvis du har tør og ujævn hud. Godheden af ​​E -vitamin i sennepsolie holder din lune hud fugtet rigeligt.

For at forbedre din huds sundhed, påfør nogle dråber sennepsolie i en cirkulær bevægelse.

10. Kan klare acne:

Sennepsolie har svampedræbende og antibakterielle egenskaber, der hjælper med at håndtere acne og de ar der er forbundet med det naturligt (8). Påfør sennepsolie på din hud og lad den stå i 10 til 15 minutter hver dag. Dette vil ikke kun rydde op i din teint, men reducerer også acne -arene markant.

11. Kan give dig en glat og smidig hud:

Sennepsolie har store mængder E -vitamin, der giver dig en ungdommelig hud ved at blokere de frie radikler fra din krop. Det reducerer også de fine linjer, rynker, pletter ved at trænge naturligt ind i din hud. Denne proces forbedrer ikke kun teint, men gør også din hud glat og smidig.

12. Kan fungere som rengøringsmiddel:

Sennepsolie fungerer som et naturligt rensemiddel ved at fjerne porerne og også fungere som make-upfjerner. Inden for få minutter kan du rense din hud naturligt. sennepsolie, når det kombineres med få dråber citronsaft, renser ikke kun dine tænder, men gør dem også stærkere.

Sådan bruges sennepsolie:

 • Mange lande, herunder USA, Canada og Europa og andre verden over, har ikke tilladelse til at bruge ren sennepsolie som vegetabilsk olie, da det kan have negative virkninger på hjertesundheden på grund af en forbindelse kaldet erucinsyre.
 • Essentiel sennepsolie ekstraheres ved hjælp af en dampdestillationsproces, der betragtes som et sikkert smagsstof.
 • Begge olier har de samme gavnlige forbindelser og ekstraheres fra sennepsfrø.
 • For at bruge sennepsolie som massageolie eller blandes i hjemmelavede hudbehandlinger, er det bedre at kombinere dem med en bærerolie.
 • Udfør en patch -test, og vent i mindst 24 timer for at kontrollere, om der er rødme eller irritation, før du begynder at bruge sennepsolie til din hud eller dit ansigt.
 • Der er behov for undersøgelser af virkningerne af lokal anvendelse af sennepsolie, og der er ingen anbefalet dosering.
 • Derfor skal du langsomt vurdere din tolerance ved at starte med en lille mængde, omkring en spiseskefuld og gradvist øge mængden.

Enhver bivirkning?

Når det indtages i mængder, der er mere end gennemsnittet af mad, kan sennepsolie forårsage bivirkninger. Nogle af bekymringerne er:

 • Selvom der er behov for mere forskning, kan sennepsolie forårsage anæmi hos modtagelige individer, hvis det indtages for meget.
 • Hos nogle individer øges risikoen for lungekræft, når sennepsolie indtages i store mængder, selvom der er behov for mere forskning.
 • Sennepsolie kan forårsage abort efter at have forårsaget vaginal blødning hos gravide kvinder.
 • Risikoen for hjertesygdomme kan stige, hvis sennepsolie indtages i store mængder.

Endelige tanker:

De enkeltumættede fedtsyrer og nogle flere sundhedsmæssige fordele gør sennepsolie til en af ​​de sundeste olier. Det kan forhindre visse infektioner, hjerte -kar -sygdomme og er også velegnet til hud. Selvom mange lande har forbudt sennepsolie, der bruges til madlavning, kan du høste fordelene, når du indtager det i passende mængder. Med listen over sennepsoliefordele for hud og ansigt, der er nævnt i denne artikel, kan du prøve at bruge små mængder. Kontakt din læge, hvis du oplever bivirkninger.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Sådan opbevares sennepsolie?

Når du køber sennepsolie, skal du sørge for at købe dem i mængder, du kan bruge inden for seks måneder. For at forhindre, at olien bliver harsk, skal sennepsolien opbevares i et lufttæt flaske i køleskab.

2. Er det sikkert at påføre sennepsolie i vådt hår?

Medmindre du kæmmer dit hår med en skarp børste, vil påføring af sennepsolie på vådt hår ikke skade dit hår. Det kan dog blokere hårsækkene, hvis du efterlader olien på dit hår i mere end seks timer.

3. Hvordan kan vi bestemme en allergisk reaktion over for sennepsolie?

Det er bedre at lave en patch -test på din arm for at bestemme allergiske reaktioner, før du påfører det på dit ansigt. Kontakt din læge, hvis du har en af ​​følgende allergiske reaktioner:

 • Udslæt.
 • Astma.
 • Hoste.
 • Kløe.
 • Kvalme.
 • Opkastning.
 • Besvær med at trække vejret.