Sådan eksfolierer du hud

Hvad mener vi egentlig med eksfoliering? Eksfoliering i almindeligt sprog er fjernelse af død hud fra det øverste lag af huden eller epidermis. Hvordan eksfolierer vi? Det meste af eksfolieringen sker gennem den kosmetiske proces. Selvfølgelig forstår vi nu, at eksfoliering vil hjælpe os med at få glat hud og også hjælpe os med at reducere acne og bumslignende problemer. Så dybest set hvis du vil have en god hud, skal du også slippe af med nogle af dem!

Huden eksfolierer eller kaster sig på sin naturlige måde på måske en måned, og vi har fået ny hud. Noget af det forbliver imidlertid tilbage og efterlader vores hud kedelig og ru og tør og forhindrer olieudslip fra porerne. Derfor opstår behovet for at fjerne denne døde hud med kosmetiske midler.

Sådan eksfolierer du hud

Sådan eksfolieres hud:

Exfoliering regelmæssigt hjælper med at rense porerne og huden og øger også blodcirkulationen. Dette får huden til at se glødende og frisk ud indefra. Så når vi eksfolierer regelmæssigt, holder det også vores hud med til at absorbere fugtighedscreme og andre hudplejeprodukter effektivt.

Denne eksfoliering kan gøres ved hjælp af skrubber, hudplejeprodukter, hjemmelavede produkter eller ved at gå til en salon for at fælde huden. Nogle af de naturlige måder at eksfoliere hud derhjemme kan være ved at bruge følgende. Påfør alle disse på ansigtet bare rå eller ved at blande med andre hjemmeprodukter som besan, citronsaft, hvedemel osv. Og massér godt i en cirkulær bevægelse:

1. honning:

Uforarbejdet og rå honning er en antiseptisk, indeholder svampedræbende egenskaber og er også en meget god antioxidant. At massere din hud med honning giver regelmæssig reparation af huden og giver den også fugtighed, så den ikke ser tør ud. Det har fugtgivende kvaliteter og hjælper dermed med at forynge huden.

2. Bagepulver:

Nå, vi har alle en æske bagepulver i vores køkkenruter og er måske ikke særlig meget i brug. Her er en måde, hvorpå du kan få mest muligt ud af det. Bagepulver eller natriumbicarbonat findes i mange af vores hudplejeprodukter, som vi ellers bruger. Derfor kan tilføjelse af en teskefuld sodavand til din ansigtspakke eller rengøringsmiddel også hjælpe dig med eksfoliering af huden og dermed gøre den ren og klar og spare dig for lomme i klemme på dyre kurbade!

3. Yoghurt:

Udover at give en rig smagskilde i vores køkken, er yoghurt også rig på hydroxysyre. Alle vores hudplejeprodukter vil også indeholde dette. Yoghurt er en naturlig rensemiddel og hudglatter. Det er en meget god exfoliator og kan bruges almindeligt som ansigtsbehandling ikke kun i ansigtet, men også på hele kroppen. Lad det derefter stå i 10 til 15 minutter, og du finder din krop let, fugtet og renset. Det kan påføres ved at blande nogle dråber citronsaft. Yoghurt er også en meget god fugtighedscreme og rensemiddel til hår.

4. Citronsaft:

Citronsaft er en rig kilde til vitamin C. Det er en citrusfrugt rig på alfa -hydroxysyre og er også en ingrediens i de fleste hudplejeprodukter. Det trænger også ind i huden og hjælper med at fjerne den døde hud fra epidermis og renser og beroliger huden. Citronsaften blandes også med honning eller yoghurt og kan påføres som ansigtsmaske.