Tea Tree Essential Oil Fordele for hud: Anvendelser og forholdsregler!

Tea Tree Oil Fordele

Har du nogensinde ønsket dig en tryllestav, der kan fjerne acne og bumser? Hvad hvis vi siger, at du kan få en? Ja! Tea tree olie tilbyder mange fordele for din hud, der helt sikkert gør den magisk! Ikke underligt, hvorfor det bruges som en fast ingrediens i mange hudplejeprodukter som sæber, lotioner, rensemidler og serum.

Men hvad er tea tree olie? Tea tree olie er en æterisk olie ekstraheret fra bladene på Melaleuca Alternifolia, som er et indfødt østrigsk træ. Selvom den har været i dyrkning i næsten 100 år, er ingrediensen ved at blive populær i nyere tid for sine vidunderlige antiinflammatoriske og antimikrobielle egenskaber (1).

I denne artikel vil vi undersøge mere om fordelene ved tea tree olie til huden sammen med risici og en liste over produkter med denne ingrediens.

6 Utrolige fordele ved Tea Tree Oil til ansigt og hud:

Tea tree olie er en stærk ingrediens, der bruges alene eller i kombination med andre hudplejemidler. Fra behandling af acne til mikrobielle infektioner tilbyder tea tree olie mange løsninger til alle dine hudproblemer.

Lad os nu undersøge de detaljerede oplysninger om fordele ved tea tree olie til hud og ansigt:

1. Behandler acne og bumser:

Tea tree olie er kendt for den næstbedste behandling af benzoylperoxid til naturlig behandling af bumser og ansigts- og ryg acne. Faktisk viser en undersøgelse, at håndkøbsprodukter, der indeholder tea tree olie, effektivt kan reducere mild til moderat acne og læsioner i ansigtet (2). Denne handling kan tilskrives teaters kraftfulde anti-mikrobielle og antiinflammatoriske egenskaber. Derudover indeholder tea tree olie en forbindelse kaldet terpen, som kan bekæmpe acne-forårsagende bakterier og begrænse deres vækst.

2. Fremskynder sårhelingsprocessen:

Tea tree olie blev brugt af de australske aboriginals til at behandle sår, snit og forbrændinger på huden. Selv moderne videnskab er enig i, at tea tree oil faktisk er en hurtigere sårhealer. En undersøgelse fra 2013 viser, at ni deltagere ud af 10, der modtog topisk tea tree -olie kombineret med konventionel medicin, havde reduceret sårhelingstiden (3). De stærke antibakterielle egenskaber ved denne æteriske olie kan bekæmpe infektioner og hurtigt helbrede hudar.

3. Forhindrer pletter og mørke pletter:

Tea tree forhindrer indirekte dannelsen af ​​pletter, ar og mørke pletter forårsaget af acne. En undersøgelse viser, at tea tree olie kan bekæmpe bakterier, der inficerer hudens porer, mens de antiinflammatoriske egenskaber minimerer forekomsten af ​​ar på overfladeniveau forårsaget af acne (4). Derudover bekæmper antioxidanterne i denne olie, som α-terpinen, α-terpinolene og γ-terpinen, frie radikaler for at forhindre, at der dukker mørke pletter op i ansigtet.

4. Kan fjerne hudmærker:

Hudmærker er løse, smertefrie vækster af hud, der normalt er harmløse, men pinlige. Mange mennesker bruger tea tree olie til at fjerne hudmærker på grund af dets potente antiinflammatoriske og svampedræbende egenskaber. Selvom der ikke er videnskabeligt bevis for det samme, hævdede patienter, der brugte tea tree olie på disse vækster, at det fik dem til at tørre ud og til sidst falde af.

5. Kan behandle eksem og psoriasis:

Tea tree olie tilbyder mange fordele for mennesker med hudsygdomme som eksem, psoriasis osv. De olieres antiinflammatoriske egenskaber kan reducere læsioner og tilbyde trøst fra kløe. De antiseptiske og antimikrobielle egenskaber kan berolige din hud og reducere risikoen for spredning af infektioner. Derudover bekræfter en undersøgelse fra 2011, at tea tree oil er et effektivt anti-eksem-middel end andre topiske lægemidler til at nedbringe betændelse og kløe på grund af tør hud (5).

6. Kontrollerer overskydende talgproduktion:

Selvom der ikke er tilstrækkeligt bevis for, at tea tree olie styrer overskydende olie på huden, hjælper det bestemt med at reducere risikoen for acne i denne hudtype. De antimikrobielle egenskaber bekæmper mange typer bakterier, der forårsager læsioner på huden.

En undersøgelse fra 2016 viser, at en gel-creme solcreme indeholdende tea tree olie viste sig at være effektiv til at kontrollere overskydende olie på huden og minimere problemet med acne (6). De samme egenskaber ved tea tree olie kan spille en rolle i at reducere hudorme og hudorme i ansigtet.

Forholdsregler, der skal tages, når du bruger Tea Tree Oil

Tea tree er en stærkt koncentreret æterisk olie og ekstremt potent. Du må aldrig bruge ufortyndet tea tree olie direkte på huden, da det kan forårsage alvorlige forbrændinger. Her er nogle vigtige punkter at bemærke, når du bruger tea tree olie:

  • Bland altid tea tree olie med en bærerolie som kokos, mandel osv. I et 1:12 forhold (tea tree olie: transportolie i dråber), inden du påfører den på huden.
  • Pas på symptomer som rødme, irritation, kløe, følsomhed osv. Efter brug af tea tree olie på et lille område af din hud. Hvis du udvikler nogen af ​​disse, skal du straks afbryde brugen og skylle grundigt med vand.
  • Undgå at indtage tea tree olie eller anvende den på følsomme områder som øjne, næse, mund, brudt hud, snit, sår osv. Inden du bruger tea tree olie til sårheling, er det bedre at kontakte en læge eller en certificeret aromaterapeut.
  • Brug ikke tea tree olie på yngre børn, gravide, mennesker med allerede eksisterende sygdomme som astma eller dem, der bruger hudmedicin uden at spørge lægen.

Endelige tanker:

Det er nogle af de bedste fordele ved tea tree olie, som er værd at vide om. Du kan også prøve at bruge mærkevarer til hudpleje, der bruger tea tree olie som en vigtig ingrediens. Selvom de tilbyder lignende fordele, har æteriske olier altid overhånden!

Ofte stillede spørgsmål

1. Hvad er de bedste mærker til tea tree oliebaserede hudplejeprodukter?

Næsten alle større hudplejemærker bruger tea tree olie som hovedingrediens til at tackle acne og hudinfektioner. Troværdige virksomheder som Body Shop, Juicy Chemistry, Mama Earth, Natural Vibes osv. Bruger æterisk olie af æbletræ i fin kvalitet i deres lotion og serum.

2. Kan jeg efterlade tea tree olie på min hud natten over?

Vi anbefaler, at du laver en patch -test, inden du bruger tea tree -olie som en behandling natten over. Påfør fortyndet tea tree olie på et lille område af din hud og vent i 6-8 timer. Hvis du ikke bemærker nogen allergiske reaktioner, kan du fortsætte med din plan. Det er også bedre at kontakte en hudlæge for at være på den mere sikre side.

3. Vil tea tree olie blande sig med fugtighedscreme?

Ja! Tea tree olie kan blandes med fugtighedscreme og lotioner for let påføring. Igen anbefales en patch -test for at sikre, at ingredienserne ikke kolliderer med hinanden. Når du ved, at forholdet er korrekt, kan du bruge det regelmæssigt.