Vidundere i Aurangabad -huler med billeder

Aurangabad-hulerne ligger på en bakke, der løber nogenlunde øst til vest og næsten 2 km nord for Bibi ka Maqbara i Aurangabad, Maharashtra er et sæt af 12 klippeskårne buddhistiske helligdomme, der er adskilt i tre grupper i en afstand på 500 meter fra hver Andet. Huler 1 til 5 er placeret på den vestlige side, mens huler 6 til 9 er beliggende på den østlige side af den samme bakke. Den tredje gruppe af huler, der omfatter huler 10 til 12, ligger længere mod øst. Aurangabad -hulerne dateres tilbage mellem det 2. og 3. århundrede e.Kr. til det 7. århundrede e.Kr. Grotterne, der er hugget ind i bjergsiden af ​​blød basaltsten, er et beundringsværdigt stykke arkitektur, der bærer fint skulpturerede former for indisk klassisk kunst i højeste grad.

Aurangabad Cave Temple:

aurangabad -huler

Aurangabad -hulerne plantet mellem Sahyadri og Satara bakkerne og vandet ved Dudhana -floden er et almindeligt turiststed. Det er storslået i sine strukturelle udskæringer og et levende bevis på den buddhistiske bosættelse så langt tilbage som det 2. og 3. århundrede.

Skønhedens søjler:

Inde i hulerne er gammeldags søjler med indviklede udskårne designs. De står som vidnesbyrd om den smukt skulpturerede arkitektoniske arbejde i den æra.

Hule 1:

Grotte 1 i Aurangabad -hulerne er en af ​​de tidligste udgravninger, der dateres tilbage til det 2. eller 3. århundrede. Det er en ufærdig Vihara eller et kloster, hvor loftet på verandaen er kollapset. Bevarelsen af ​​denne hule er lav på grund af klippeformationens dårlige natur, som også har forhindret udgravninger i stor skala.

Cave 2:

Cave 2 er en firkantet helligdom, der ligner traditionelle buddhistiske templer. I midten af ​​det er et monumentalt billede af en siddende Buddha i en meditativ pose omfattet af flere andre skulpturelle Buddha -figurer, der kan ses pryde væggene på hver side.

Buddhistisk helligdom:

.

Midt i hulerne er en stor helligdom dedikeret til Lord Buddha. Helligdommen er opslugt af udsøgt udskårne søjler, der understøtter loftet. I bagenden er en skulpturel helligdom med Lord Buddha afbildet i en stående stilling og stiger op til loftet er en perfekt formet kuppel med cirkulære bjælker. Et sted som dette kan ikke bringe andet end fred og ro. Dette kaldes også Aurangabad buddhistiske grotter

Aurangabad Cave Apsaras:

Et andet skulpturelt mesterværk i Aurangabad -hulerne er de smukke himmelske væsener eller Apsaras, som de er kendt i hinduistisk og buddhistisk mytologi. De pryder hulmurene i en tidløs pragt af kunst og form.

Cave 6:

Cave 6 er en udstilling af fintgraverede kvinder med eksotiske frisurer og pryddekorationer. At være fremtrædende i midten af ​​udskæringerne er en tårnhøj figur af Lord Buddha. Denne hule med celler på hver side indeholder en helligdom og er markeret med søjler på verandaen og verandaen.

Cave 7:

Cave 7 betragtes som den mest fascinerende af alle med sin udsmykkede fremstilling af smykker og knap klædte kvindelige figurer, der var et markant tegn på tilstedeværelsen af ​​tantrisk buddhisme i denne tidsalder. Cave 7 består også af en helligdom omgivet af en ydre korridor lige rundt. Korridoren består af alkove med jævne mellemrum, der viser forskellige skulpturer af buddhistiske guder og gudinder. På verandaen er indgangen til helligdommen flankeret af detaljerede skildringer af Avalokiteshvara og Bodhisattva.

En forbigående æra:

Aurangabad -hulerne overskygget af Ajanta og Ellora -hulerne er stadig en fryd for øjnene. Det tjener som en påmindelse om den buddhistiske religions uberørte herlighed i denne periode. Selvom mange af hulerne forbliver ufærdige på grund af farerne ved den løse stenjord, har denne monolitiske skulptur for det meste overlevet tidens sand.