Huipputekniset huonekalumallit, joiden alkuperäistä kokoa voidaan pienentää jopa 5%

Korkean teknologian huonekalumallit ideoivat alkuperäiset tuolit nojatuolit

Ajatuksia Carl de Smetin tulevaisuudesta – korkean teknologian huonekalumallit

Sisustus 2012: belgialainen suunnittelija de Smet Noumenon on kehittänyt korkean teknologian huonekaluja, joiden alkuperäistä kokoa voidaan pienentää jopa 5%, jotta niitä voidaan kuljettaa ja suurentaa uudelleen kuin “popcornia” kuumentamalla.

Tässä tarjouksessa, joka on vielä teoreettisessa vaiheessa, polyuretaanimuotoisista muistipolymeereistä (SMP) valmistetut tuotteet puristetaan litteiksi, kevyiksi levyiksi, mikä tarkoittaa, että ne vievät hyvin vähän tilaa, kunnes niitä ei tarvita. Kun huonekalut kuumennetaan, ne palaavat normaaliin muotoonsa. Tämä tapahtuu materiaalin “memory foam” -toimintojen ansiosta.

“Ne ovat erittäin kevyitä, joten ne tuskin vievät tilaa, kun niitä on kuljetettava”.

Korkean teknologian huonekalumallit ideoivat alkuperäisen tuolikokoelman

 ”Jos huonekalu vaurioituu ja kuumennetaan uudelleen, vaurio häviää. Jos kuljetat tuotetta ja se on vaurioitunut, sillä ei ole väliä, koska se ei ole lopputuote, vaan siihen painettu muisti. “

Idea syntyi tieteellisestä hankkeesta, jonka mukaan ulkopinnalle voitaisiin tulostaa parabolinen antenni, joka voidaan tulostaa siten, että avaruusaluksen kuorman painoa voidaan pienentää. Heti kun tämä antenni altistuu auringon säteille, se laajenee täysikokoiseksi.

Tämä projekti sisältää muotomuistilejeeringit (SMA) – metallit, jotka toimivat samalla tavalla kuin polyuretaanimuotoiset muistipolymeerit (SMP), mutta ovat erittäin kalliita.

“Halusin kehittää ajatusta päivittäiseen käyttöön edelleen, joten älä vain pysy korkean teknologian alueella ja materiaalit ovat liian kalliita siihen”, de Smet sanoi.

“Suurimittainen polymeerituotanto on halpa ratkaisu.”

Huipputekniset huonekalumallit ideoivat alkuperäistä monimuotoisuutta

Tällä hetkellä kappaleet on lämmitettävä suuressa, lämmitetyssä huoneessa, kuten saunassa, jotta saavutetaan vaadittu 70 asteen lämpötila, mutta de Smet tutkii muita tapoja käynnistää muutos pakatusta muodosta laajennettuun muotoon. Esimerkiksi materiaalia yritetään tällä hetkellä ohjelmoida niin, että se palaa tallennettuun muotoonsa heti, kun sähköinen signaali kulkee sen läpi.

Vaahto, joka on riittävän vahvaa rakenteen ottamiseksi, voidaan muuntaa huonekaluksi jauhamalla kiinteitä lohkoja tai ruiskupuristamalla

Korkean teknologian huonekalumallit ideoivat alkuperäisiä tuoleja

“[Tällä hetkellä] tuote on ohjelmoitu laajentumaan 70 astetta kuljetuksen logistiikan vuoksi”, de Smet sanoo. ”Esimerkiksi kesällä, kun kuorma -auto on jumissa liikenneruuhkassa, sisällä oleva huone lämpenee jopa 50 astetta. Emme halua huonekalujen räjähtävän kuin popcornit! “

Vaahtotuoli Budan työpajan rakennuksessa Kortrijkissa, Belgiassa

Korkean teknologian huonekalumallit idea alkuperäinen tuolien suunnittelu

De Smet edusti projektia vaahtotuolin kautta Budan työpajan rakennuksessa Kortrijkissa, Belgiassa.Tämä näyttely on osa vuoden 2013 sisustusbiennaalia.

Dezeenin päätoimittajan Marcus Fairsin haastattelu de Smetin kanssa

Korkean teknologian huonekalumallit ideoivat alkuperäiset tuolit marcus -messut

Marcus Fairs: Kerro meille Noumenon -projektista

Carl de Smet: Tämä on tutkimusprojekti, joka aloitettiin viisi tai kuusi vuotta sitten ja joka käsittelee erilaisia ​​älykkäitä materiaaleja, polymeerejä, jotka voivat muuttaa muotoaan. Tämä tarkoittaa, että voit määrittää muodon tilapäisesti ja sitten kun materiaali saavuttaa tietyn lämpötilan, se muuttuu lopputuotteeksi.

Marcus Fairs: Millaista materiaalia se on? Se näyttää jonkinlaiselta vaahdolta!

Carl de Smet: Se on eräänlainen muistivaahto. Vaahdolla voi olla eri tiheys; normaali vaahto on todella pehmeää, kuohkeaa. Mutta se on kiinteä, mikä tarkoittaa, että voit käyttää sitä rakennetukena. Ja kun se kuumenee ja muuttaa muotoaan, siitä tulee jälleen pehmeää.

Marcus Fairs: Onko se materiaali, jonka olet löytänyt itse, vai sellainen, joka on jo löydetty ja olet löytänyt sille käyttötarkoituksen?

Carl de Smet: Nämä materiaalit ilmestyivät 20 vuotta sitten, mutta lopulta käytämme niitä laajemmassa mittakaavassa suunnittelutarkoituksiin.

Marcus Fairs: Löysitkö sen vahingossa??

Carl de Smet: Ei, emme löytäneet sitä vahingossa. Aloitin vuosina 2002/2003 tutkimusmuodon muotomuistiseoksilla (SMA); nämä ovat todella tunnettuja metalleja. Ajatuksena oli luoda parabolinen antenni tilaa varten. Ajatuksena oli tuoda rajoitettu muoto avaruuteen yhdessä avaruusaluksen kanssa. Tyhjennät ne kylmään ilmaan, ja kun altistat ne auringon lämmölle, se leviää ja muodostaa antennin. Pidin ajatuksesta suunnitella tietyntyyppisiä esineitä, joilla on performatiivinen käyttäytyminen. Halusin kehittää ajatusta edelleen ja soveltaa sitä jokapäiväiseen elämään. Kuten tiedätte, polymeerit ovat halpoja valmistaa suuria määriä. Siksi teen tutkimusta muovialalla. “

Marcus Fairs: Kerro meille, kuinka tätä keksintöä voidaan käyttää tuotteen luomiseen. Täällä olet esitellyt nojatuolin mallin.

Carl de Smet: Tämä on nojatuoli, mutta pääidea on, että se on (ostettu) profiilimuodossa. Yleensä ostat paketin ja tulet sitten kotiin, ja tarina kehittyy, jonka kaikki tietävät nykyään: millainen Ikea; Laitat kaiken yhteen; he yhdistävät kaiken itse. Mutta meidän tapauksessamme materiaali tekee tämän muutoksen. Materiaali luo työn. Muoto on yksinkertaisesti materiaalin muistitoiminto.

Marcus Fairs: No, sinä teet tuolin, puristat sen ja murskaat sen, se on oikein?

Carl de Smet: Kyllä.

Marcus -messut: Kuinka paljon alkuperäistä kokoa pienempi tuote voi olla?

Carl de Smet: Se voi olla jopa 20 kertaa pienempi. Kun ajatellaan muotoa, tämä on solurakenne ja rakenteessa on ilmaa. Tämän jälkeen voit murskata tämän rakenteen. Sitten esineestä tulee levy.

Marcus Fairs: Mitä saat siitä hyötyä? Voin kuvitella, että huonekalut voidaan kuljettaa paljon helpommin.

Carl de Smet: Se on kevyt, eikä se vie tilaa kuljetuksen aikana. Kun se on vaurioitunut ja lämmitetty uudelleen, vauriot häviävät. Jos kuljetat pakkauksen ja jotain tapahtuu, sillä ei ole väliä, koska se ei ole lopputuote, vaan muisti, joka on imeytynyt.

Marcus Fairs: Kuinka saat murskatun tuotteen takaisin täysikokoiseen muotoonsa?

Carl de Smet: Tällä hetkellä se voidaan saavuttaa lämmöllä, mutta etsimme uusia sovelluksia, jotka mahdollistavat tämän kotona, koska kaikilla ei ole kotona saunaa, johon huonekalut voidaan sijoittaa.

Marcus Fairs: Joten sinun on sijoitettava huonekalu erittäin lämpimään huoneeseen?

Korkean teknologian huonekalumallit idea alkuperäinen tuolit putki vaahto

Carl de Smet: [Tällä hetkellä] se on ohjelmoitu laajentumaan 70 asteeseen kuljetuksen logistiikan vuoksi ”, de Smet sanoo. ”Esimerkiksi kesällä, kun kuorma -auto on jumissa liikenneruuhkassa, sisällä oleva huone lämpenee jopa 50 astetta. Emme halua huonekalujen ponnahtavan kuin popcornit! Aluksi luulet, että lämpötila on korkea, mutta kun ajattelet kuljetusta, se on minimi. “

Marcus Fairs: Kuinka tuote valmistetaan? Hiomakoneella?

Carl de Smet: Voit tehdä sen myllyllä, mutta voit tehdä sen myös ruiskuvalulla. Se on eräänlainen polyuretaani tai PU. Autoteollisuudessa PU on valmistettu väärästä nahasta. Joten voimme tehdä sen kuin väärän puun tai väärän nahan. Tämä on vain ruiskutusprosessin loppu. Se riippuu pistoksesta ja siitä, miten se tehdään.

Ergonominen muotoilu – sopii lapsille

Korkean teknologian huonekalumallit idea alkuperäiset tuolit lapsille

Marcus Fairs: Mikä on tieteellinen prosessi, jonka avulla tuote voi imeä tämän muodon?

Carl de Smet: Jos katsot polymeerejä mikroskoopin alla, näet eräänlaisen spagettipastan. Tässä lomakkeessa luot kemiallisia ristikytkentöjä ja siten korjaat lomakkeen ja liipaisimen. Joka kerta kun puristat tai venytät sitä, se muistaa ristikytkennät ja liitoskohdat.

Valkoinen vaahtotuoli       Korkean teknologian huonekalumallit idea alkuperäiset tuolit valkoinen