Nahkakalusteet: vinkkejä ja temppuja moitteettomaan ulkonäköön

Jos olet juuri tilannut uuden nahkasohvan, se on syy olla tyytyväinen. Olet investoinut huonekaluun, joka kestää koko elämän ja näyttää paremmalta vuosien varrella. Voit toivottaa tervetulleeksi kotiisi tyylikkään huonekalun, joka saa luonteen vain käytön myötä. Mutta jotta nahkasohva säilyttäisi ajattoman ulkonäön, sinun on kiinnitettävä siihen ansaitsemaasi huomiota. Nahan katsotaan joskus vaativan paljon huoltoa, mutta oikeilla hoito -ohjeilla voit pitää huonekalusi hyvässä kunnossa. Alta löydät hyödyllistä tietoa laitteen käytöstä Nahka huonekalut voi ylläpitää. Seuraa vain alla olevia ohjeita ja nahkasohvasi tai nojatuolisi näyttää uudelta tulevina vuosina.

Näin hoidat nahkakalusteesi?

Nahkakalusteiden huolto Vinkkejä ja temppuja Olohuoneen kulmasohva

Puhdista säännöllisesti nahkakalusteet

Nahka on kulutusta kestävä materiaali, joka hyvällä hoidolla paranee ajan myötä. Kuitenkin ilman säännöllistä siivousta sohva voi näyttää hieman kuluneelta nopeasti.

Sinun tulisi suunnitella nahkakalusteidesi hoito vähintään kerran viikossa. Jos sohvaa käytetään paljon, harkitse tämän ajan lisäämistä kahteen kertaan viikossa.

Nahkahuonekalujen vinkit ja temput olohuoneen nahkasohvan kiillotus

Noudata seuraavia ohjeita:

  • Pyyhi verhoilu pehmeällä liinalla pölyttääksesi huonekalusi. Päästäksesi sohvan nurkkaan käytä pölynimuria, jossa on pehmeä harjakiinnike.
  • Pyyhi sitten sohvan verhoilu kostealla liinalla. Jos mahdollista, käytä tislattua vettä, koska vesijohtoveden sisältämä kloori voi ajan mittaan hyökätä nahan pintaan. Ennen kuin käytät sitä ensimmäistä kertaa, testaa sohvan näkymätön osa nähdäksesi, miten nahka reagoi veteen. Varo kastamasta sohvaasi, koska nahka ei siedä suuria määriä nesteitä.
  • Nahkasohvan verhoilu tulee käsitellä vähintään kahden tai neljän viikon välein erityisellä puhdistusaineella ja puhdistaa perusteellisesti. Vältä päivittäistavarakaupasta saatavia pyyhkeitä ja suihkeita, koska ne sisältävät kemikaaleja, jotka voivat vahingoittaa sohvaasi. Käytä sen sijaan hellävaraista puhdistusainetta, joka toimii hyvin nahalla.
  • Anna sohvan kuivua ilmassa ja vältä sen istumista, kunnes se on täysin kuiva. Tällä tavalla nahka pysyy ryppyttömänä sohvan ääriviivojen ympärillä. Voit nopeuttaa tätä prosessia avaamalla muutaman oven ja ikkunan, jotta saat hyvän ilmavirran kotisi ympärille.

Nahkakalusteiden huolto Vinkkejä ja temppuja Olohuoneen nahkasohvan puhdistus

Huolla nahkakalusteet säännöllisesti

Nahka sisältää öljyjä, jotka on ajoittain raikastettava. Ne auttavat tekemään verhoilusta pehmeän ja joustavan. Säännöllisellä käytöllä öljyt voivat kuitenkin heikentää nahan luonnollisia ominaisuuksia. Siksi on tärkeää käyttää nahkasohvallesi erityistä hoitotuotetta, joka tuo siihen uutta elämää ja estää sen kuivumista ja halkeilua.

Käytä nahkasuojaa, joka hoitaa verhoilua ja suojaa sitä päivittäisessä käytössä. Tällainen kerma ei ainoastaan ​​korjaa nahkaa, vaan myös levittää näkymättömän kerroksen. Tämä ylimääräinen kerros helpottaa tahrojen poistamista. Myös väriaineiden siirtyminen vähenee.

Älä sijoita nahkakalusteita valon ja lämmön lähelle

Mainitsimme aiemmin, että nahkakalusteiden hoito auttaa pitämään ne pehmeinä ja joustavina. Monet ihmiset eivät kuitenkaan ymmärrä, että pitkäaikainen altistuminen auringolle ja muille lämmönlähteille on merkittävä syy kuivuuteen ja halkeiluun. Muista siis sijoittaa uudet nahkahuonekalusi sellaiseen paikkaan, joka on kaukana ikkunoista, tulisijoista, ilmastointilaitteista tai lämpöpattereista. Valon ja lämmön lähteitä on tietysti mahdotonta välttää kokonaan, mutta kosketuksen minimoiminen niiden kanssa voi todella pidentää nahkakalusteiden käyttöikää.

Nahkahuonekalujen vinkkien ja temppujen hoito olohuoneen nahkasohva

Kiillotetaan nahkaiset huonekalut

Yksi parhaista asioista upouudessa nahkasohvassa on sen kaunis, luonnollinen kiilto. Tämän laadun säilyttämiseksi kiillota nahkakalusteet säännöllisesti mikrokuidulla tai pehmeällä liinalla. Tee tämä heti, kun nahkasohva on kuiva puhdistuksen jälkeen. Kiillotus on myös loistava tapa vähentää naarmuja ja naarmuja, joita nahkakalusteet tyypillisesti saavat säännöllisesti.

Kiillotetaan nahkaiset huonekalut

Poista tahrat nahkakalusteista

Nahka on tunnettu siitä, että se on kestävämpi kuin muut verhoilumateriaalit, ja aivan oikein. Silti se on altis tahroille, jos sen päälle valuu nestettä tai ruokaa. Onneksi nopea vastaus ja asianmukainen puhdistus voivat auttaa tässä paljon. Siksi on tärkeää, että sinulla on aina oikea osaaminen ja oikeat apumateriaalit käsilläsi epäpuhtauksien poistamiseksi nopeasti..

Ensimmäinen asia, joka sinun pitäisi tehdä, on ottaa kuiva kangas tai pala keittiörullaa ja pyyhkiä varovasti pois vuotanut neste. Varo pyyhkimästä, sillä neste voi päästä nahkaan. Jos menet tarpeeksi nopeasti, suurin osa roiskuneesta nesteestä voi imeytyä kankaaseen ennen kuin se tunkeutuu verhoiluun. Tässä tapauksessa syvempää puhdistusta ei tarvita.

Nahkainen suojavoide voi myös hidastaa likaantumista. Jos sinun on tehtävä jotain muuta kuin vain tuppaamista, voit laittaa sen päälle varovasti kostean liinan. Huomaa kuitenkin, että rasvainen tai öljyinen lika voi pahentua joutuessaan veteen, joten sitä tulee välttää.

Nahkakalusteiden hoito Vinkkejä ja temppuja Olohuoneen kalusteet Nahkasohva

Voit torjua raskaampaa likaa erityisellä nahanpuhdistusaineella, joka usein poistaa ongelman ilman tahroja. Siksi sinulla on aina oltava tehokas puhdistusaine käsillä. Jos sinun on ostettava uusi sohva, kokeile sitä ensin sohvan huomaamattomalla osalla varmistaaksesi, ettei sillä ole negatiivista vaikutusta nahkaan.

Näiden vihjeiden ja temppujen avulla olet hyvin aseistettu ja tiedät jo, miten huolehtia nahkakalusteistasi. Nyt voit nauttia uudesta nahkasohvastasi vuosien ajan!