Nahkasohvan puhdistaminen – askel askeleelta täydelliseen lopputulokseen

Nahkasohvat tekevät sisätiloista erityisen tyylikkäitä. Mutta kaikki eivät uskalla ostaa niitä. Loppujen lopuksi ne ovat melko kalliita ja vaikeita ylläpitää. Riski, että tällaiset huonekalut alkavat näyttää kuluneilta hyvin nopeasti, on liian suuri. Tämä on tietysti melko ärsyttävää suurten investointien kannalta. On olemassa erityisiä hoitotuotteita, mutta jotkut niistä ovat erittäin aggressiivisia ja säännöllisellä käytöllä ne voivat vaikuttaa huonekalujen laatuun. Mutta ei ole syytä paniikkiin! On olemassa kotihoitoja, joiden avulla voit puhdistaa nahkasohvan ja säilyttää sen laadun pitkään. Voit selvittää tarkasti, miten tämä tehdään seuraavilla riveillä.

Noudata tarkasti yksittäisiä vaiheita puhdistuksen aikana!

Nahan hoito Kodinhoitovinkit Nahkasohvan puhdistaminen

Nahkasohvan puhdistus – askel askeleelta

Puhdista nahkasohva pölynimurilla

Ensimmäinen vaihe on siivous pölynimurilla. Tietenkin tarvitset erityisen, jossa on tarvikkeita pehmeille huonekaluille. Monissa malleissa on pehmeä harja, jota voidaan käyttää tähän. Jos valitset kalliita nahkahuonekaluja, tarvitset ehdottomasti tällaisen laitteen ja lisävarusteita.

Käytät tätä pölynimuria pölyn, mutta myös muun tyyppisten hankaavien osien puhdistamiseen. On erittäin tärkeää tehdä tämä säännöllisesti. Syy on se, että tällaiset hiukkaset voivat olla melko haitallisia, kun ne yhdistetään veden kanssa.

Valitse menetelmä, joka on sinulle henkilökohtaisesti helppo

Puhdas nahkasohva. Aseta nahkahuonekalut olohuoneeseen

Veden ja etikan seos

Sen sijaan, että ostat kalliita ja aggressiivisia valmisteita nahkasohvien puhdistamiseen, voit yksinkertaisesti luoda seoksen itse. Sekoita vesi ja valkoinen omenaviinietikka keskenään. Suhteen tulisi olla noin viisi yhteen. Ota sieni ja käytä sen pehmeää puolta sen puhdistamiseen.

On olemassa erityisiä menettelyjä, jotka soveltuvat valkoisille nahkakalusteille

valkoiset huonekalut - loistavia ideoita nahkasohvien puhdistamiseen

Vaihtoehto – vesi muutamalla tipalla kasvovettä

Jälleen voit väriainetta tule auttamaan, kun haluat puhdistaa nahkasohvan. Muuten tämä on erityisen lempeä menetelmä. Koska kasvovesi on luotu puhdistamaan ihon hieno kudos. Voit kaataa sen muutama tippa puhtaaseen veteen ja pyyhkiä sen uudelleen puhtaaksi sienellä.

Säännöllinen puhdistus on erittäin tärkeää nahkasohvallesi

Nahkasohva puhtaat nahkahuonekalut

Tietenkin tarvitset pehmeän sienen, jotta voit puhdistaa nahkasohvan. Tämän pitäisi olla kosteaa, mutta ei liian märkää. Levitä neste varovasti sienelle. Älä paina liikaa, jotta huonekalut eivät vahingoitu.

Käytä vain pehmeitä liinoja ja sieniä

Nahkasohva puhtaita ideoita ja kotivinkkejä

Pyyhi liinalla

Tässä vaiheessa se tulee pyyhkiä liinalla. Tekstiilin valinta on myös ehdottoman tärkeää tässä tapauksessa. Sinun on ehdottomasti tehtävä ilman hankaavia pintoja. Sinun tulisi ehdottomasti käyttää pehmeitä liinoja ja sieniä. Jotkut ihmiset käyttävät hiustenkuivaajaa tässä vaiheessa. Tämä on erittäin vahingollista, koska se kuivattaa nahan rakenteen ja on alttiimpi vaurioille.

Kaikki nahatyypit voidaan puhdistaa kotona olevilla korjaustoimenpiteillä

Nahkasohva puhdas tyylikäs olohuoneen kalustus

Levitä nahalle suojakerros

Kun puhdistat nahkasohvaa, sinun on noudatettava monia ihonhoitoa muistuttavia sääntöjä! Oletko jo huomannut? Puhdistus on tehtävä hyvin hellävaraisesti, kosteus on mitattava ja kyllä, sinun tulee laittaa suojakerros sen päälle. Siellä on myös kosmetiikkaa nahkaa varten. Luonnollinen voi valmistaa valkoisesta etikasta ja pellavansiemenöljystä. Oikea suhde tässä on yksi kahteen. Ota pehmeä ja ehdottoman puhdas kangas uudelleen ja levitä valmistettu puhdistusaine nahkasohvalle leveillä liikkeillä. Älä paina liian kovaa. Anna vaikuttaa yhden yön ja pyyhi hieman kostealla puhtaalla liinalla.

Tarkista piilotetussa paikassa, että valitsemasi menetelmä ei jätä ongelmia

Nahkaiset huonekaluvinkit kotitalouksiin Nahkasohvan puhdistus

Tahranpoisto nahkasohvat

Nahkahuonekalujen osalta kyse on säännöllisestä huollosta. Se pitää nahan laadun sohvallasi pitkään. Tämä loistaa puhtaudella ja voit myös suurelta osin välttää tahrojen muodostumisen. Jos hoidat nahkasohvaasi kuvatulla tavalla, lika ei tunkeudu syvyyksiin. Tämä tekee myös tahrojen poistamisesta paljon helpompaa. Kuinka tehdä tämä onnistuneesti – saat selville tekstistämme.

Poista pöly viikoittain

Puhdas nahkasohva hienoja ideoita puhdas nahkasohva

Homettahrat

Tasainen veden ja isopropyylialkoholin yhdistelmä on hyvä vinkki tähän. Muuten, tämä seos on hieman haitallinen iholle, joten sinun on käytettävä kumikäsineitä.

Nahkasohva puhtaat design -huonekalut nahkahuonekalut

Värivärien tahrat

Onko sinulla lapsia ja uskallatko silti saada nahkasohvan kotiin? Mutta tämä on jotain rohkeille ihmisille! Tällaisissa tapauksissa väriliidut voivat usein aiheuttaa tahroja. Älä paniikkia, tiedämme myös, kuinka voit käyttää sitä sohvan puhdistamiseen. Voit käyttää tätä hiuslakkaa. Voit suihkuttaa tämän tahroille ja pyyhkiä sen pois kostealla liinalla. Tässä tapauksessa eukalyptusöljystä voi olla myös apua. Voit levittää tämän tai isopropyylialkoholin varovasti tahralle. Lyhyen altistuksen jälkeen voit puhdistaa kostealla ihonhoitotamponilla. Musteella voidaan myös puhdistaa nahkasohvat tällä menetelmällä.

Nahkasohva puhdas valkoinen olohuoneen kalustus

Kotilääkkeet pinnallisiin tahroihin

On olemassa useita helposti saatavilla olevia kotihoitoja, joita voidaan käyttää pinnallisiin tahroihin. Voit käyttää asetonittomia maalinpoistoaineita, vauvanpyyhkeitä ja hammastahnaa (mutta ei hammasgeeliä).

Puhdista tummat tahrat vaaleasta nahkasohvasta

Tässä tilanteessa hammastahna voi jälleen auttaa. Sekoita nämä suhteessa 1: 1 sitruunamehun kanssa. Käytä viinihappovoidetta seoksen viimeiselle kolmannekselle. Anna vaikuttaa noin 10 minuuttia. Pyyhi sitten puhtaalla, pehmeällä liinalla yllä kuvatulla tavalla.

Nahkasohvien puhdistus Nahkaisten huonekalujen puhdistus

Rasvan tahrat

Voit käyttää ruokasoodaa rasva -tahroihin. Levitä tämä vaikutusalueille ja anna vaikuttaa muutaman tunnin ajan. Ruokasooda imee rasvan ja sen jälkeen nahkasohvasi on puhdas. Varoitus: Kokeile ensin valitsemasi menetelmää näkymättömässä paikassa! Kaikilla näillä menetelmillä ei voida sulkea pois mahdollisuutta, että sohvan maali vahingoittuu. Se riippuu huonekalusi laadusta ja iästä. Parasta on kokeilla ensin valitsemasi toimenpide pienessä paikassa näkymättömässä paikassa. Kun näet haluamasi tehosteen, voit siirtyä eteenpäin.

Jos huolehdit siitä oikein, nahkakalusteet säilyttävät kiillon

Puhdas nahkasohva loistava idea poistaa punaviini

Muita yleisvinkkejä

Kuten sanoin, nahkasohva tulee puhdistaa säännöllisesti, jos haluat pitää sen hyvässä kunnossa. Sinun on puhdistettava tämä huonekalu joka viikko kuivalla liinalla tai muulla pehmeällä kankaalla. Jos käytät sitä intensiivisesti, harkitse sen säännöllistä puhdistamista pölynimurilla. Kuten edellä mainittiin, tarvitset sopivat lisävarusteet pehmeällä harjalla. Sinun tulee jatkaa tyynyjen ottamista ja muotoilua useammin. Niitä ei saa taittaa, koska tämä voi nopeasti aiheuttaa halkeamia nahassa.

Suojaa myös sohvasi valolta 

Nahkasohva puhtaat ruskeat huonekalut

Nahkasohvaa ei saa missään olosuhteissa altistaa suoralle auringonvalolle. Tämä johtaa värin menettämiseen ja nahka vanhenee nopeasti. Nahkaiset huonekalut tulisi myös sijoittaa kaukana erilaisista kodinkoneista. Jos roiskeita on, ne on poistettava välittömästi. Tämä koskee myös vettä! Tahrat on poistettava hieroen varovasti. Jos sohvallasi on jo useita tahroja, saatat haluta pyytää apua asiantuntijoilta. Nahkasohvan ammattimainen puhdistus on erittäin suositeltavaa kerran tai kaksi kertaa vuodessa.

Jos pidät hyvää huolta nahkasohvistasi, ne pysyvät kauniina monta vuotta

Poista tahrat kotihoidoilla - puhdista nahkasohva