Suunnittelijatuolit – huonekalusuunnittelu ilman kompromisseja!

Kuorituoli – yksi suosituimmista muotoiluklassikoista

Jos harrastat huonekalusuunnittelua ilman kompromisseja, sinun tulee ehdottomasti valita suunnittelukalusteet. Ja jos ajattelet: “Voi mies, kuinka minulla on varaa tähän?”, Olet väärässä. Täydellinen muotoilu ei välttämättä tarkoita kohtuutonta. Mutta päinvastoin! Tästä on jo riittävästi todisteita, esimerkiksi suunnittelutuolien – kuorituolin – osalta. Se on suunniteltu vaikeana sodanjälkeisenä aikana, jolloin lähes kaikki puuttui. Siksi kuorituolin todellisen “tehtävän” oli olla edullinen ja samalla parasta laatua, jotta se olisi mahdollisimman monen saatavilla. Legendaarinen suunnittelijapari Eames suunnitteli ensimmäisen kuorituolin. Hänen “sivutuolia” pidetään edelleen kaikkien markkinoilla olevien kuorituolien kuvakkeena. Eames -klassikkoa on valmistanut Vitra vuodesta 1950, ja se on edelleen kiehtova, kuten se oli silloin kaarevilla linjoillaan, täydellisellä ergonomialla ja tasapainoisella materiaalivalikoimalla.

suunnittelijatuolit eames kuorituolit puurunko muovia

Mitkä materiaalit ovat yleisiä valmistuksessa?

Vaikka useimpien kuorituolien istuinkuori on valmistettu lasikuidusta (korkealaatuisesta muovista), joissakin malleissa suositellaan myös nahkaa ja massiivipuuta. Alusta ja runko on valmistettu puusta ja teräksestä (putkiteräs ja teräslanka), mikä antaa koko tuolin muotoilulle erehtymättömän kosketuksen.

Omasta maustasi, henkilökohtaisista mieltymyksistäsi ja tarpeistasi riippuen voit sitten valita oman erikoistuolin. Jos pidät enemmän arhetyylisestä mukavuudesta, valitset todennäköisesti kuorituolit, joissa on puukehykset ja jalat, ja teollisen tyylin fanit saattavat kiinnostaa enemmän teräsosilla varustettuja tuoleja.

suunnittelijatuolit eames kuorituolit design klassikot ruokasali ruokapöytä keinutuoli

Lisävinkki kissan ystäville, jotka pitävät myös suunnittelijatuoleista:

Muovituoli sopii ehdottomasti kissoille! Toisin kuin punotut, muovituolit eivät sovellu lainkaan kynsien teroittamiseen ja ovat myös täysin naarmuuntumattomia.

Vau tekijä olohuoneeseesi

Suosikkimme suunnittelutuolien suhteen: Belianin MEMPHIS -kuorituoli. Monet verkkokaupat, kuten livingo.de,  tarjota tätä vaikuttavaa mestariteosta taatulla wow -tekijällä. Sen sydämenmuotoinen muotoilu, joka on valmistettu korkealaatuisesta polypropeenista, näyttää siro ja jalo. Pyökistä valmistetut tyylikkäät jalat pyöristtävät koko profiilinsa ja antavat huoneeseen lisää viihtyisyyttä. Mukavan ja anteliaan selkänojan ansiosta MEMPHIS -tuoli on hienostunut ja monipuolinen istuin. Se on jopa ihanteellinen patio tuolina.

suunnittelijatuolit eames kuorituoli memphis beliani

Kiistaton katseenvangitsija jokaisella asuinalueella muotoiltu kuorituoli saa kaikkien intohimoisten muotoilun ystävien sydämet lyömään nopeammin ja yksinkertaisesti kutsuu kaikki viipymään tai juttelemaan pitkään. Eklektinen väriyhdistelmä tai pikemminkin yksivärinen, nämä suunnittelukuvakkeet ovat ajattomia ja tyylikkäitä samanaikaisesti.

suunnittelijatuolit eames kuorituolit puurunko muovia

suunnittelijatuolit eames kuorituolit muovinen pyöreä ruokapöytä

suunnittelija tuolit eames kuori tuoli valkoinen muovi puu