Yleiskatsaus ja hyödyllisiä vinkkejä, joiden avulla voit valita makuuhuoneeseen sopivan sängyn koon

Onko sinulla vaikeuksia päättää, minkä kokoisen sängyn valitset? Tässä artikkelissa haluamme tarjota sinulle paljon tietoa, joka voi olla hyödyllinen tässä suhteessa. Sängynrunko ja patja ovat tärkeitä, mutta mitoilla on myös osoitettu olevan suuri merkitys siinä, tunnetko olosi hyväksi sängyssäsi vai ei.

Parivuode on usein edullinen parivuoteiden koon vuoksi

mukava sänky makuuhuoneen sängyn koossa

Miksi sängyn koko on todella tärkeä??

Sängyn koko ei määritä vain mukavuutta nukkuessasi. Tämä takaa myös toimivuuden ja liikkuvuuden makuuhuoneessa. Se on erityisen tärkeää, jos sinulla on huone, jota käytetään eri tarkoituksiin samanaikaisesti. Nyrkkisääntö tältä osin on, että sängyn ja seinän välissä on oltava noin kaksi jalkaa tilaa.

Monille yhden hengen vuode olisi loistava vaihtoehto, etenkin vierashuoneeseen 

sängyn koko - pieni puinen sänky

Oma koko ja sängyn koko

Kuinka pitkä ja raskas olet, on myös tärkeä tekijä nukkumisesi kannalta. Pitkillä ihmisillä on vaikeuksia tuntea olonsa mukavaksi keskikokoisissa vuoteissa tai yhden hengen sängyssä, vaikka nukkuvat yksin. Siksi tarvitset kaksinkertaisen sängyn koon. Sama pätee kaikkiin ihmisiin, jotka eivät liian rauhallinen uni ja kääntyvät usein eri suuntiin.

Jätä riittävästi tilaa makuuhuoneen suunnittelussa

sängyn koko - valtava sänky makuuhuoneessa

Yhden hengen vuode ja sängyn koko 80 x 200

Tarkastellaan siis ensin yhden hengen vuoteiden kokoa. Leveys tässä on noin 80 ja pituus 190 cm. Kaiken ikäiset ihmiset voivat helposti nukkua sen päällä. Kaksi suurinta hyötyä ovat hinta ja ergonomia. Tällainen sänky olisi täydellinen pienessä huoneessa. Myös juoksupintaa olisi riittävästi. Päivän aikana voit muuttaa yhden hengen vuoteesta improvisoidun sohvan, jossa on muutama heitotyyny ja oikea päiväpeite. Monet valitsevat sen todella pienissä yhden huoneen huoneistoissa tai huoneissa. Mutta siitä ei ole mitään hyötyä, jos nukut sen päällä koko ajan etkä tunne olosi mukavaksi. Tässä tapauksessa suosittelemme taitettavaa vuodesohvaa yhden hengen sängyn sijasta.

Soikea muoto voi säästää tilaa

sängyn koko - valtava soikea sänky

Parivuode 140 x 200

Katsotaanpa nyt läheltä sängyn mediaania! Suurin ero tässä on leveys, joka on noin 1,40 m. Korkeus on jälleen noin 2 metriä. Jokainen henkilö on laskettu noin 70 cm leveäksi. Näin katsottuna jokainen yksilö on kapeampi kuin yhden hengen vuoteessa. Joten se on ongelma korkeammille ihmisille ja niille, jotka haluavat vain enemmän tilaa nukkua. Toisaalta säästät muutaman tuuman huoneesi kävelypinnasta.

Tärkeintä on, että nukut hyvin

sängyn koko - pyöreä iso sänky

Sängyn koko Queen 160 x 200 m

Oletko kuullut myös Queen -vuoteesta? Se on myös hyvin yleistä ja sillä on tiettyjä etuja, joista saatat olla hyötyä. Täällä sinulla on hieman enemmän tilaa leveydeltä, nimittäin 160 cm, eli noin 80 cm per henkilö. Sänky on myös tarpeeksi pitkä, jälleen noin kaksi metriä. Joten se olisi hyvä ratkaisu pariskunnille, jotka haluavat enemmän tilaa tai ovat yksinkertaisesti pitempiä. Jos haluat myös riittävästi juoksupintaa käyttäessäsi tällaista sänkyä, queen -vuode olisi tietysti ihanteellinen ratkaisu.

Hinta on tärkeä tekijä sänkyä valittaessa

sängyn koko

King -size -vuode 200 x 200

Sanoisimme, että kaikkien, joilla on varaa hintaan ja tilaan kotona, tulisi valita king -size -vuode. Vaikka ihmiset ovat pienempiä tai vaikka he nukkuvat usein yksin, se on kannattavaa nukkumismukavuuden vuoksi.

Huone voidaan sijoittaa erittäin ergonomisesti yhden hengen vuoteella

sängyn koko - yhden hengen vuode puusta

Lisäkustannukset

Suurempi sänky merkitsee tietysti myös korkeampia kustannuksia. Kaikki sängynrungosta patjaan ja lakanoihin maksaa enemmän. Se on laskettava pitkällä aikavälillä. Toisaalta isompi sänky antaa yleensä myös paremman unen. Se maksaisi useita kertoja takaisin säästettyjen terveyskustannusten vuoksi!

Toinen onnistunut idea oikean sängyn koosta 

sininen seinän muotoinen sängyn koko

Kriteerit oikean sängyn koon valitsemiseksi yhdellä silmäyksellä

Tulemme yhteenvetoamme! Joten tässä ovat tärkeimmät kriteerit oikean sängyn koon valitsemiseksi yhdellä silmäyksellä:

  • Sopii omaan kokoon ja mieltymyksiin,
  • Sopii alueelle, jossa aiomme käyttää sänkyä,
  • Tämän sängyn yhteydessä syntyvien pitkän aikavälin kustannusten on vastattava budjettiamme.

Ota kaikki nämä tekijät huomioon, jotta löydät optimaalisen ratkaisun. Älä missään tapauksessa uhraa mukavuutta nukkuessasi, sillä sillä voi olla vakavia psyykkisiä terveysvaikutuksia pitkällä aikavälillä. Jos olet epävarma, etsi ergonominen ja vaihdettava ratkaisu, kuten vuodesohva, joka voi laajentua haluamaasi kokoon. On tärkeää, että ajattelet myös sopivaa päällispatjaa, joka tukee selkääsi oikealla tavalla.

Yhden hengen vuode voi olla huoneen suunnittelun kohokohta

pieni sänky keskellä makuuhuoneen sänkyä

Sängyn koon on oltava oikea sinulle 

keskikokoinen sänky - optimaalinen sängyn koko

Toinen soikea muotoiluidea

pyöreä idea sängyn koon suunnitteluun

Nukkumismukavuus on ratkaisevan tärkeää, joten investoi loistavaan sänkyyn

loistava sängyn suunnittelu - idea - sängyn koko