10 bedste kanelfordele til hud, hår og sundhed (evidensbaseret)

Vidste du, at de gamle romere anså kanel for at være mere værdifuld end guld? Ja! Dette aromatiske krydderi var kun tilgængeligt for samfundets eliteklasse og en ‘værdifuld gave’ til monarkerne. Selvom kanel i dag er et af de mest almindeligt tilgængelige krydderier, er det stadig værdsat for at tilbyde en lang række medicinske fordele til vores krop.

Kanel eller Dalchini på hindi er barken af ​​Cinnamomum -træerne kendt for sin søde og krydrede smag med en ejendommelig jordisk aroma. Det dyrkes bredt i Indien, Kina og Indonesien og bruges som smagsstof i søde og salte retter.

Kanel fordele

I denne artikel vil vi undersøge 10 bedste kanelfordele for sundhed, hår og hud, som helt sikkert vil ændre den måde, du ser på dette ydmyge krydderi på!

Ernæringsmæssige fordele ved kanel:

Her er en oversigt over ernæringsprofilen på 100 g formalet Cassia Cinnamon:

Kalorier i alt – 247

 • Kulhydrater i alt – 80,6 gram
 • Kostfibre – 53,1 gram
 • Sukkerarter – 2,2 gram
 • Samlet fedt – 1,2 gram
 • Protein – 4 gram
 • K -vitamin – 39% af DV
 • E -vitamin – 12% af DV
 • B6 -vitamin – 8% af DV
 • Calcium – 100% af DV
 • Mangan – 873% af DV
 • Jern – 46% af DV
 • Kalium – 12% af DV

10 fantastiske sundhedsmæssige fordele ved kanel (Dalchini):

Vidste du, at kanel hyldes som en superfood? Hvis du undrer dig over hvorfor, så tjek disse 10 forskningsbaserede kanelanvendelser til sundhed, hud og hår:

1. Kanelfordele ved diabetes:

Hovedårsagen til diabetes er bugspytkirtlens manglende evne til at producere nok insulin, der kræves af kroppen, hvilket fører til forhøjede blodsukkerniveauer. En undersøgelse viser, at kanel kan nedsætte de fastende glukosemålinger og serumlipidniveauer hos patienter med type 2-diabetes. Cinnamaldehyd, en forbindelse til stede i kanel, stimulerer effektivt insulinfrigivelse og øger insulinfølsomheden i kroppen (1). Andre undersøgelser viser, at Ceylon-kanel besidder bedre antidiabetiske egenskaber end Cassia-typen.

2. Kan reducere ledsmerter:

Ifølge en undersøgelse kan kanel tilbyde lindring fra smertefulde ledrelaterede tilstande som leddegigt. Det er kendt, at kanel indeholder en aktiv ingrediens kaldet cinnamaldehyd, der har antiinflammatoriske egenskaber, der kan reducere hævelse og smerter i leddene. Derudover har andre flavonoide forbindelser som Quercetin og Hesperidin til stede i kanel vist positive resultater i forebyggelse og behandling af betændelse i leddene (2). Denne undersøgelse er imidlertid begrænset til en lille gruppe kvinder og har brug for yderligere undersøgelser for at bevise fordelene for et større publikum.

3. Kan forhindre hjertesygdomme:

Nylige undersøgelser viser, at kanel kan spille en rolle i at reducere antallet af dødsfald på grund af hjerteproblemer. En undersøgelse fra 2012 viser, at patienter, der fik 120 mg kanel pr. Dag i 4-18 uger, registrerede reducerede niveauer af totalt kolesterol, LDL (dårligt kolesterol) og triglycerider sammen med forhøjede HDL-værdier (godt kolesterol) (3). Resultaterne tyder på, at kanel kan være effektiv til at reducere risikoen for hjerte -kar -problemer.

4. Kanelfordele ved vægttab:

Kanel hjælper med vægttab! En undersøgelse foretaget på en gruppe voksne afslører, at personer, der fik en bestemt dosis kanel i 12 uger, havde reduceret kropsvægt, taljeomkreds og samlet fedtmasse (4). En anden undersøgelse understøtter disse resultater og viser, at kanel te kan være effektiv til vægttab hos fede unge (5). Forskningen foreslår også en dosis te med 5 g Kanel og honning i 2 uger for at opnå de ønskede resultater.

5. Kan forhindre neurodegenerative lidelser:

Mange undersøgelser viste, at kanelekstrakt kan forsinke begyndelsen af ​​neurodegenerative sygdomme som Alzheimers, Parkinsons og hukommelsestab. To fytokemikalier til stede i kanel, nemlig proanthocyanidiner og cinnamaldehyd, er kendt for at hæmme dannelsen af ​​et protein kaldet Tau i hjernen, som skader hjerneceller (6).

6. Kan afværge kræft:

sundhedsmæssige fordele ved kanel

Kanel kan hjælpe med at forhindre mange former for kræft ved at hæmme unormal cellevækst. En undersøgelse udført på mus viser, at den orale dosering af kanelekstraktet viste sig at reducere tumorstørrelsen ved at undertrykke inflammation sammen med at ødelægge kræftceller (7). Denne effekt tilskrives visse forbindelser som Cinnamaldehyd, kanelsyre, 2-hydroxy-cinnamaldehyd, 2-methoxy-cinnamaldehyd og eugenol, der har kemobeskyttende egenskaber.

7. Kan hjælpe med administration af PCOS:

Polycystisk ovariesyndrom eller PCOS er et almindeligt problem hos kvinder, der fører til infertilitet, uregelmæssige menstruationer, fedme, acne osv. En undersøgelse viser, at kanel kan reducere insulinresistens hos kvinder med PCOS for at sænke androgenhormonerne i kroppen (8). Ved at forbedre insulinfølsomheden kan kanel understøtte PCOS -medicin til at reducere kraftig blødning, livmoderfibroider, endometriose osv..

8. Kan holde infektioner ved bugten:

Kanelbark indeholder mange flygtige forbindelser, der udviser antibakterielle og antivirale egenskaber. Ifølge en undersøgelse kan kanel reducere risikoen for infektioner ved at hæmme væksten af ​​mange patogener i kroppen, som kan vise sig dødelig (9). Det er kendt at forhindre mange sygdomme som mavesår, urininfektioner og andre inflammatoriske tilstande forårsaget i kroppen på grund af invasioner af fremmede organismer.

9. Kan behandle acne vulgaris:

Kanel bruges også som hjemmemedicin til behandling af acne og bumser. Selv videnskaben er enig i, at kanel har lovende virkninger som et effektivt anti-acne-middel! En undersøgelse viser, at lokal anvendelse af kanel kan reducere størrelsen af ​​læsioner ved at reducere inflammation og hæmme bakterievækst (10). Det vides, at Cinnamaldehyd til stede i Kanel er ansvarlig for denne handling.

10. Kan forhindre hårtab:

En indonesisk undersøgelse viser, at en lokal anvendelse af æterisk kanelolie kan øge hårlængden og -tykkelsen hos mennesker, der er ramt af aldersrelateret hårtab (11). Kanel hjælper også med at øge blodcirkulationen til hovedbunden for at fremme sund hårvækst. De antiinflammatoriske og svampedræbende egenskaber kan forebygge og behandle skæl og relaterede lidelser.

Kanel bivirkninger:

Hele kanel og kanelolie kan være giftige, når de bruges i store mængder. Her er nogle af de risici, der er forbundet med denne ingrediens:

 • Kan forårsage leverskade, når den spises i store mængder.
 • Øget risiko for kræft på grund af Coumarin til stede i Cassia Cinnamon.
 • Kan sænke blodsukkerniveauet i kombination med diabetesmedicin.
 • Allergiske reaktioner udløst af cinnamaldehyd, som forårsager sår i munden, sår, hævelse af tandkød, brændende fornemmelse og hvide pletter.
 • Kan udløse vejrtrækningsproblemer.
 • Kan interagere med medicin relateret til hypertension, hjerteproblemer osv.

Det er nogle af de bedste kanelfordele, der får dig til at blive forelsket i det endnu mere! Fra kanel krydret latte til kanel ruller, der er masser af måder, hvorpå du kan nyde dens godhed. Så hvordan foretrækker du at have kanel? Har du en særlig opskrift at dele med vores læsere?