10 fantastiske fordele ved Apple (Seb) til sundhed, hår og hud

Den, der skrev det gamle ordsprog, “Et æble om dagen holder lægen væk” har helt sikkert talt sandhedens ord! Apple er fyldt med naturens godhed for at holde dig væk fra sygdomme, så du ikke behøver at besøge lægen for ofte. Fra at hjælpe med en bedre fordøjelse til at styrke immunsystemet og endda forhindre mange typer kræftformer, er der måder, hvorpå denne saftige frugt kan forbedre dit velbefindende. I denne artikel vil vi lære lidt mere om de fantastiske æblefordele for sundhed og hud, der er bakket op af videnskabeligt bevis.

Fremragende fordele ved Apple (Seb)

Apples ernæringsmæssige fordele:

Inden vi undersøger de sundhedsmæssige fordele ved æbler, lad os forstå næringsprofilen for denne frugt pr. 100 gram portion.

Kalorier i alt – 52

 • Samlede kulhydrater – 13,8 g
 • Kostfibre – 2,4 g
 • Sukkerarter – 10,4 g
 • Samlet fedt – 0,2 g
 • Protein – 0,3 g
 • K-vitamin-3% af DV
 • C-vitamin-8% af DV
 • B6-vitamin-2% af DV
 • Calcium – 1% af DV
 • Kalium – 3% af DV
 • Mangan – 2% af DV
 • Vand – 85,6 g

Vidunderlige fordele ved Apple (Seb) for sundhed og hud (forskningsbaseret):

Her fik vi 10 grunde til, hvorfor æbler betragtes som en af ​​de sundeste fødevarer på planeten. Lad os undersøge de evidensbaserede sundhedsmæssige fordele ved æbler.

1. Hjælpemidler til vægttab:

Herunder æbler som en del af en sund kostplan og en aktiv livsstil kan hjælpe dig med at tabe dig. Æbler indeholder store mængder kostfibre og vandindhold, som kan holde dig mæt længe. En undersøgelse viser, at fede mennesker, der blev fodret med hele æbler eller æblesaft i 4-12 uger, rapporterede et betydeligt vægttab (1). Det bemærkes, at spise æbler før måltider kan reducere dit madindtag uden at påvirke det samlede kalorietal.

2. Sænker blodsukkerniveauer:

Æbler kan være særligt gavnlige for patienter med type-2 diabetes med flere undersøgelser, der nævner dets evne til at sænke blodsukkerniveauet. En særlig undersøgelse tyder på, at personer, der indtog 2-6 æbler om ugen, rapporterede en 28% lavere risiko for diabetes end dem, der ikke (2). Forskere tilskriver denne effekt de store mængder polyfenoler i æbler, der kan beskytte bugspytkirtelceller og væv mod oxidativ skade.

3. Forbedrer tarmsundheden:

Æbler indeholder omkring 17% af opløselige kostfibre pr. 100 gram portion, hvilket hjælper med at lindre maveproblemer som forstoppelse, hæmorider på grund af hård afføring, galdesten, fordøjelsesbesvær, oppustethed osv. En undersøgelse fra 2015 viser, at æbler indeholder en type fiber kaldet Pectin, som virker præbiotisk for at understøtte bedre vækst af tarmflora (3). Pektin fungerer også som et geleringsmiddel, der bremser fordøjelsen og øger bedre absorption af næringsstoffer.

Bemærk: Sammen med rå æble kan du også give kogte æbler til små børn og babyer for at berolige deres fordøjelsessystem.

4. Apples fordele for hjertet:

En undersøgelse viser, at æbler kan reducere risikoen for hjerte -kar -sygdomme og tilhørende problemer hos enkeltpersoner. Det vides, at æbler indeholder en type opløselige fibre kaldet Pectin, som har kolesterolsænkende egenskaber (4). Derudover kan de høje mængder flavonoider, der findes i denne frugt, også bidrage til nedsat dødelighedsrisiko på grund af hjertesygdomme.

5. Kan forhindre kræft:

Flere undersøgelser har bekræftet, at æbler kan hjælpe med at afværge forskellige former for kræft hos mennesker. En særlig undersøgelse viser, at æbler har en høj koncentration af phenolforbindelser, som reducerer oxidativ stress på cellerne. Det blev også rapporteret, at kvinder, der indtog mindst en portion æble om dagen, havde en reduceret risiko for lungekræft (5). En anden undersøgelse viser, at Myricetin, der findes i æbler, reducerer risikoen for prostatakræft hos mænd (6).

6. Kan bekæmpe åndedrætsproblemer:

Åndedrætsproblemer som astma skyldes oxidativ stress i lungerne, som konstant udsættes for ilt. Nylige undersøgelser viser, at æblejuice kan beskytte reducere risikoen for astma med dets antioxidante forbindelser (7). Det er også kendt, at Quercetin fundet i æbler var mere effektivt til at reducere forekomsten af ​​astma sammenlignet med andre flavonoidrige frugter (8). Dette viser, at øget æbleindtag kan hjælpe dig med at håndtere kroniske vejrtrækningsproblemer.

7. Kan styrke knogler:

En undersøgelse viser, at at spise en flavonoidrig frugt som æble kan forbedre knoglekvaliteten og forhindre knogletab og betændelse forårsaget af forskellige knoglerelaterede sygdomme (9). Et flavonoid kaldet phloridzin, der findes i æbler, viser sig at være effektivt til at styrke knogler og forbedre den overordnede skeletstruktur. Dette er en af ​​de vigtigste sundhedsmæssige fordele ved at spise æbler regelmæssigt.

8. Blegner tænder:

At bide i et sprødt æble kan hjælpe med tandblegning sammen med forebyggelse af mange tandproblemer. Ifølge en undersøgelse fra 2018 indeholder æbler en forbindelse kaldet Ellaginsyre, der fungerer som et blegemiddel til at blege tænder (10). Den mekaniske virkning, der involverer tygning af æbler med hud, kan også hjælpe med at fjerne plak på tænderne.

9. Kan reducere risikoen for grå stær:

Undersøgelser viser, at æbler indeholder store mængder af et flavonoid kaldet Quercetin, som har vist positive virkninger ved at minimere risikoen for aldersrelaterede grå stær (11). Dette middel er kendt for at beskytte øjenlinsen mod oxidativ stress ved at fjerne de frie radikaler.

10. Kan minimere rynker på huden:

En koreansk undersøgelse siger, at æblekød og skræl indeholder ethanol, der har en anti-rynke- og blegende effekt på huden (12). Derudover kan de store mængder antioxidanter, kollagen og elastin, der findes i æbler, bekæmpe frie radikaler, der forårsager for tidlige ældningstegn som rynker, mørke pletter, pigmentering osv. For at nyde fordelene ved æble til huden kan du kombinere frugtkødet med andre ingredienser som f.eks. honning som en aktuel maske.

Apples bivirkninger:

Selvom æbler stort set er fri for bivirkninger, kan der være et par risici, når de indtages for meget:

 • Vægtøgning (på grund af højt frugtsukker)
 • Løs afføring
 • Dårlig fordøjelse
 • Surhed og sår i maven
 • Skader på tandemaljen på grund af det høje syreindhold
 • Kernerne indeholder cyanid, som kan være giftigt for kroppen

Det er nogle af de utrolige æblefordele for hud og sundhed. For at maksimere dens godhed anbefaler eksperter at spise frugten sammen med skrællen. Men sørg for, at der ikke er noget ydre voksbelægning eller pesticidlag på huden, før du synker tænderne i denne syrlige, saftige frugtkød!