11 dokumenterede druer fordele og bivirkninger (evidensbaseret)

Selve billedet af saftige druer, der hænger ned i bundter, kan få os til at savle! Medmindre du er ræven i historien om “sure druer”, er det ret hårdt at gå væk fra disse frugter. Bortset fra deres lækre smag er druerne også fyldt med næring, hvilket giver dig lyst til at binge endnu mere på dem. Fra at styrke immuniteten til at reducere kolesteroltalet og endda forhindre kræft, er disse frugter let en af ​​de sundeste fødevarer på planeten! I denne artikel har vi listet 11 fantastiske druefordele til sundhed, hår og hud, der er bakket op af videnskabelige undersøgelser.

Druer Fordele

Læs med for at vide, hvorfor druer fortjener at være en del af din almindelige kost, andet end at lande i dit vinglas!

Ernæringsfakta om druer:

Her er en oversigt over næringsoplysningerne for druer pr. 100 gram portion:

Kalorier i alt – 69

 • Kulhydrater i alt – 18 gram
 • Kostfibre – 0,9 g
 • Sukkerarter – 15,5 g
 • Samlet fedt – 0,2 g
 • C -vitamin – 18% af DV
 • K -vitamin – 18% af DV
 • B6 -vitamin – 4% af DV
 • Kalium – 5% af DV
 • Kobber – 6% af DV
 • Jern – 2% af DV
 • Vand – 80,5 g

Forskningsbaserede sundhedsmæssige fordele ved druer:

Her er vores 11 videnskabeligt dokumenterede druer fordele sammen med bivirkninger. Lad os tage et kig på dem.

1. Kan reducere risikoen for diabetes:

Diabetespatienter får lov til at spise druer, da de har et lavt glykæmisk indeks sammenlignet med andre frugter. En undersøgelse viser også, at druer kan hjælpe med at reducere blodsukkerniveauet hos diabetespatienter på grund af store mængder af fytokemikalier og antiinflammatoriske midler, der findes i dem (1). Det er også kendt, at druer også kan forbedre insulinfølsomheden, hvilket er meget vigtigt for at reducere de glykæmiske aflæsninger og reducere behovet for medicin med høj effekt.

2. Kan forhindre hjerteproblemer:

Mange undersøgelser viser, at regelmæssigt indtag af druer i form af frugt og vin kan holde hjertesygdomme i skak! En særlig undersøgelse viser, at druer kan reducere risikoen for kardiovaskulære problemer med de store mængder polyfenoler, flavonoider og resveratrol, der er til stede i dem (2). Røde druer udviser også betydeligt højere antioxidantaktiviteter end hvide eller grønne druer for at reducere LDL -oxidation og forhindre en farlig tilstand kaldet åreforkalkning, som skader dit hjerte.

3. Støt bedre knoglesundhed:

En druerig kost kan fremme et sundt knogle- og skeletsystem. Ifølge en undersøgelse fra 2015 kan øget forbrug af druer og tilhørende produkter forbedre knoglekvaliteten, øge udnyttelsen af ​​calcium og reducere forbrændingsomsætningen (frigivelse af calcium fra knogler) (3). Derudover indeholder druer også et stort antal polyfenoler som quercetin, resveratrol, catechiner, anthocyaniner og proanthocyanidiner, som alle er knyttet til forbedret knoglesundhed.

4. Kan afhjælpe vejrtrækningsproblemer:

Druer kan hjælpe dig med at trække vejret bedre ved at øge antioxidantaktiviteten i kroppen. En undersøgelse viser, at vindruekerne proanthocyanidinekstrakt (GSPE) kan reducere allergisk luftvejsbetændelse i akutte og kroniske tilfælde af astma (4). Dette kan undertrykke vejrtrækningsbesvær og øge bedre luftstrøm til lungerne.

5. Fordele for druer til nyrer:

De fleste nyreproblemer er forbundet med højt oxidativt stress, der forringer organets mekanismer. I henhold til en undersøgelse fra 2016 har tilskud af druekerneekstrakter vist forbedring af nyrefunktionen hos patienter med kronisk nyresygdom (5). Udover at reducere betændelse og skader på frie radikaler på nyrerne, har vindruekerneekstrakt også vist en reduktion i urinsyreniveauet for at forhindre dannelse af sten.

6. Kan afværge forstoppelse:

sundhedsmæssige fordele ved druer

Druer er vandrige frugter, der fremmer bedre fordøjelse og let nedbrydning af fødevarer. Desuden øger det høje hud-til-kød-forhold mellem disse frugter mængden af ​​kostfibre for at forhindre forstoppelse og oppustethed på grund af uregelmæssige afføring (6). Druer indeholder også cellulose og organisk sukker, der har en naturlig afførende virkning til fri passage af afføring.

7. Kan forbedre hukommelsen:

Forskning tyder på, at indtagelse af antioxidanter, der er rige på fødevarer som druer, kan have en positiv effekt på hukommelsesfunktioner. En undersøgelse viser, at Concord -druesaft har et stort antal antioxidanter som anthocyaniner og proanthocyanidiner, som vides at forbedre kognitiv funktion hos voksne med svækkende hukommelse (7). Disse midler virker ved at reducere oxidativ stress på hjernecellerne, hvilket igen forbedrer verbale og motoriske evner.

8. Kan sænke kolesterolniveauer:

Der er beviser for, at druer kan sænke dårlige kolesterolniveauer i kroppen. Ifølge en italiensk undersøgelse resulterede øget forbrug af druer og tilhørende produkter i en drastisk reduktion af LDL -kolesterolniveauer sammen med forbedring af de samlede lipidprofilmålinger (8). Også den voksagtige hud af druer indeholder visse forbindelser kaldet Saponiner, som forhindrer absorption af kolesterol og minimerer risikoen for hjertesygdomme (9).

9. Druer fordele for øjens sundhed:

Flere undersøgelser understøtter, at druer kan forbedre dine øjnes sundhed og give et skarpt syn. En sådan undersøgelse viser, at resveratrol, der findes i druer, er effektiv mod skader på nethinden forårsaget af UV-stråling og endda kan forhindre aldersrelateret makuladegeneration (10). Derudover kan dette middel endda reducere risikoen for grå stær, glaukom og diabetiske øjensygdomme.

10. Kan vende ældningstegn:

Videnskaben siger, at regelmæssigt at drikke druesaft kan nulstille tidslinjen for din hud og få den til at se yngre ud. En undersøgelse viser, at resveratrol, en antioxidant, der findes i druer, kan vende ældningstegn som rynker, tørhed, misfarvning osv. Forårsaget på grund af fotoskader (11). Derudover har denne forbindelse kræftbekæmpende egenskaber for at minimere risikoen for hudkræft forårsaget af langvarig soleksponering.

11. Kan fremme sund hårvækst:

Ifølge en undersøgelse foretaget af en gruppe græske forskere kan koldpresset vindruekerneolie være yderst gavnlig for mandlige patienter, der lider af Androgenetic Alopecia, ved at stimulere bedre blodgennemstrømning til folliklerne og understøtte deres vækst (12). Undersøgelsen specificerer også, at vindruekerneolie kan kombineres med andre æteriske olier som rosmarin og lavendel for ekstra glans og forbedret hårstruktur.

Bivirkninger af druer:

Druer kan kun være til gavn for vores helbred, når de indtages med måde. Bingeing på dem kan forårsage mange bivirkninger som:

 • Surhed
 • Dårlig fordøjelse
 • Mavesygdomme
 • Kvalme
 • Opkastning og diarré

Andre risici ved druer er som følger:

 • Allergiske reaktioner som udslæt
 • Hovedpine
 • Tør hoste
 • Halsbetændelse, løbende næse
 • Muskulære problemer
 • Vægtøgning
 • Resveratrol toksicitet hos gravide kvinder

Det er nogle af de bedste druer fordele for sundhed, hår og hud. Som med enhver mad kan forbrug af disse i moderate mængder minimere bivirkningerne på din krop. Husk også at vaske druerne grundigt med eddike og vandopløsning for at fjerne rester af pesticider. Få dem som hele frugter, juice eller endda et og andet glas vin for at nyde et godt helbred!