11 Fordele ved at bruge honning til dine øjne

Honning er et af de almindelige sødestoffer, der bruges i enhver husstand. Men vidste du, at honning kan være et glimrende middel til dine øjne? Ja! Honning er en perfekt erstatning for sukker, der tilføjer sødme til din mad og er gavnlig til behandling af mange øjensygdomme som betændelse, forbedret syn osv. Denne artikel giver dig detaljerede oplysninger om, hvordan honning er gavnligt for dine øjne.

Anvendelse og fordele ved honning til øjnene

Fordele ved honning i øjnene:

Honning fungerer som en enestående behandling for flere øjensygdomme, da den har den beroligende evne med antiinflammatoriske og antimikrobielle egenskaber. Anvendelse af honning af specialkvalitet lokalt i og omkring dine øjne eller hud kan fungere som et perfekt hjemmemedicin.

1. Behandler øjeninfektion:

Uanset om de skyldes bakterier, vira eller andre mikroorganismer, betragtes honning som et af de bedste midler til at helbrede alle former for øjeninfektioner. Desuden gør honningens antibakterielle egenskaber det til en væsentlig behandling for øjeninfektioner, ifølge forskning (1). Du skal blande kogende vand og honning i lige store mængder og bruge en vatrondel til at anvende denne løsning på dit øje.

2. Reducering af betændelse i øjet:

Du vil kunne reducere irritation og betændelse ved at påføre honning lokalt. Derudover hjælper det med at dræbe infektionsfremkaldende bakterier, der reducerer inflammation effektivt. Men før du prøver midler mod de følsomme områder som øjne, skal du kontakte lægen.

3. Reducer tørre og kløende øjne:

Tørre øjne i nutidens elektroniske tidsalder er mere almindelige, end vi kan forestille os. Når dine øjne ikke kan producere den nødvendige mængde tårer, der er nødvendige for smøring, fører det til en almindelig tilstand, der kaldes tørre øjne. Sløret syn, kløe, smerter, rødme i øjet er nogle af symptomerne forbundet med tørre øjne. Honning hjælper dig effektivt med at behandle tørre øjne (2) (3).

 • Forbered en øjenskyl med varmt vand og honning.
 • Brug denne øjenskyl til at rense dine øjne grundigt hver anden nat, inden du sover.
 • Det hjælper med at reducere tørhed og kløe i dine øjne naturligt.

4. Honning kan hjælpe med at lette øjnene:

Mange af jer vil måske blive overraskede, men du kan lysere din øjenfarve naturligt ved at bruge honning. Du skal have korrekte ingredienser i passende proportioner og meget tålmodighed for at lette dine øjne naturligt.

Ingredienser:
 1. Rå honning-en dråbe.
 2. Varmt vand på flaske-fem dråber.
Procedure:
 • Kombiner en dråbe honning i fem dråber vand og bland dem godt.
 • Til opbevaring kan du bruge et forhold mellem ingredienserne 1: 5.
 • Brug en ren flaske til at opbevare opløsningen.
 • For at gøre din øjenfarve lysere skal du putte tre dråber af denne opløsning i dine øjne hver morgen og aften.

BEMÆRK: Kontakt din læge, før du tager skridtet til at bruge honningdråber i dine øjne. Det kan føre til tab af syn, hvis du lægger noget i øjnene uden at konsultere lægen.

5. Forbedring af øjensyn:

Honning har forskellige vigtige vitaminer og mineraler og en rig kilde til antioxidanter, hvilket gør den til en effektiv behandling til at forbedre dit syn (4) (5). Derudover har den korrekte funktion af optiske nerver brug for en tilstrækkelig mængde zink. Derfor kan du beskytte dit syn ved at bruge honning øjendråber regelmæssigt.

6. Reducer øjenrynker:

Vi er alle bange for de for tidlige tegn på ældning, uanset køn. Dog er honning fantastisk til at reducere fine linjer og rynker omkring dine øjne bortset fra behandling af øjensygdomme med dets blødgørende og fugtighedsbevarende egenskaber (6).

 • Påfør lidt honning på de berørte områder under dine øjne.
 • Lad det blive i cirka 15 minutter.
 • Brug varmt vand til at vaske det af.

7. Hjælp med at lette dine mørke cirkler:

Honning hjælper med at forbedre blodcirkulationen, der letter dine mørke rande betydeligt. Derudover reducerer det de mørke rande, der er forbundet med aldring, ved at øge kollagenproduktionen (7).

 • Påfør en lille mængde honning under øjnene natten over.
 • Skyl derefter dine øjne tidligt om morgenen.

8. Lægemiddel mod konjunktivitis (Pink Eye):

Lyserøde øjne eller konjunktivitis er en tilstand, der er mere udbredt, end vi gerne vil acceptere, og for at forhindre, at den spredes, er mange tvunget til at bruge briller. Denne tilstand gør dine øjne vandige og kløe, og det er mere udbredt hos børn, hvilket gør dem ophidsede. Honning betragtes som en effektiv kur mod konjunktivitis ifølge flere undersøgelser (8).

9. Keratokonjunktivitis:

Keratokonjunktivitis er en tilstand, hvor tørhed forårsager betændelse i hornhinden og bindehinden. De kunstige tårer indeholdende honning var en effektiv behandling af keratokonjunktivitis, ifølge en undersøgelse med 60 deltagere (9). Denne kroniske tilstand har en tendens til at forekomme ved begyndelsen af ​​allergi.

10. Blefaritis:

Den tilstand, hvor du har hævelse og brændende omkring din øjenvippelinje, kaldes Blepharitis. En undersøgelse for at identificere manukahonning som en behandling for blefaritis udføres på kaniner (10). Manukahonning syntes at være en mere effektiv behandling end honning af kommerciel kvalitet til blefaritis, selvom der stadig er behov for menneskelige forsøg (11).

11. Problemer med hornhinden:

Sårene på overfladen af ​​dit øjes yderste lag er hornhindeår. De antibakterielle egenskaber af honning vil fremskynde helbredelsen af ​​selve sårene, mens de bekæmper infektioner, der forårsager sår. Således er honning unikt egnet til behandling af denne slags sår med sine sårhelende egenskaber og antimikrobielle virkninger (12).

Bivirkninger af honning:

Selvom der er mange potentielle anvendelser af honning til ikke kun øjensygdomme og sundhedsproblemer. Men de mulige bivirkninger kendes ikke meget. Selvom honning betragtes som naturlig, betyder det ikke, at det kan være en god idé at bruge det. Her er nogle tips, du skal huske på.

 • Direkte påføring af rå honning i dit øje er et stort nej. Brug i stedet manuka -øjendråber fra honning eller tilbered steriliserede honningdråber derhjemme.
 • Kombiner steriliseret vand og honning, og du kan eksperimentere med forholdene. Afkøl blandingen, før den påføres på køl.
 • Tal med din læge, før du overvejer honning til behandling af eventuelle øjensygdomme, da øjnene er modtagelige.

Trin til at lave honning øjendråber:

Her er nogle enkle trin, du kan følge for at forberede øjendråber fra honning:

 • Tag frisk kamhonning og destilleret kogende vand i forholdsmæssige mængder og bland dem grundigt.
 • Afhængig af densiteten skal du bruge opløsningen to eller tre gange om dagen.
 • Når du har anvendt opløsningen, kan du opleve en kløende fornemmelse, og den vil gradvist reduceres.

Vi bruger alle honning på mange måder i vores daglige liv, men vidste du effektiviteten af ​​honning for dine øjne? Vi håber, at fordelene ved honning for de øjne, der er nævnt i denne artikel, er nyttige og lette at inkludere i din daglige rutine. Glem ikke at fortælle os, om denne artikel var nyttig!

Ansvarsfraskrivelse: Indholdet i denne artikel er baseret på forskning og er informations- og uddannelsesmæssige formål. Det er ikke en erstatning for lægehjælp, og konsulter en professionel, før du overvejer disse oplysninger om behandling.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Hvordan skal vi opbevare honning?

Svar: Det anbefales at holde honning i moderate temperaturer, enten i dit spisekammer eller i køkkenhylden. Det anbefales dog ikke at opbevare honning i køleskab, der kan forårsage halvfast masse.

2. Er krystalliseret honning sikker at bruge?

Svar: Krystallisering af honning er naturens måde at konservere honning på, og det er ikke nødvendigt at smide den. Alt du skal gøre er at placere den krystalliserede honningflaske i en skål med varmt vand. Bliv derefter ved med at røre rundt, indtil honningen flyder.

3. Er der en chance for at honning går dårligt?

Svar: Hvis du sørger for at opbevare din honning korrekt, er der ingen chance for, at honning går dårligt eller bliver forkælet.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80