12 bedste Moringa blade fordele til hud, hår og sundhed

Hvis du undrer dig over, hvad et Moringa -træ er, er det intet andet end dit yndlings tromle -træ! Moringa er et almindeligt syn i næsten enhver indisk husstand og er en af ​​naturens bedste gaver til menneskeheden. Sammen med Moringa -pinde, som tilføjes i Sambar, er Moringa -blade også velegnede til konsum. De er videnskabeligt kendt som Moringa Oleifera blade og bruges til madlavning og medicinske formål. Moringa blade er rige på antioxidanter, vitaminer og mineraler, hvilket gør dem til de bedste superfoods. I denne artikel vil vi diskutere mere om de fantastiske fordele ved Moringa -træblade i detaljer.

Moringa efterlader fordele til hud, hår og amp; Sundhed

Hvad er Moringa blade?

Moringa blade er bladene på Moringa træet, som vokser bredt i Indien og afrikanske lande. De er lidt bitre i smagen, når de tages i rå form, men er fyldt med smag. Tørrede Moringa -blade bruges til fremstilling af Moringa -te og fås i form af pulver eller tabletter. De kaldes også “MunagaAaku” på telugu og “SahjanKePatthe” på hindi.

Betydningen af ​​Moringa blade:

Vores gamle indianer har længe erkendt betydningen af ​​Moringa blade for et godt helbred. Disse yderst nærende blade tilbyder mange fordele for vores krop, herunder forebyggelse af diabetes, reducerer betændelse og endda håndterer vitaminmangel. Dette gode gamle hjemmemedicin har vist sig at sænke kolesteroltalet og reducere risikoen for hjerte -kar -sygdomme.

Sådan forbruges Moringa -blade?

Der er mange måder at indarbejde Moringa blade i din kost. Friske Moringa -blade kan bruges til fremstilling af dals, karryretter og endda i karrypulver. Tørre Moringa -blade bruges derimod til fremstilling af urtete. Pulverformen af ​​disse blade er lavet til kapselform, der skal indtages til behandling af mange lidelser.

Hvor mange Moringa -blade skal jeg spise?

For at nyde maksimale sundhedsmæssige fordele kan du tage 1 eller 2 portioner friske Moringa -blade to eller tre gange om ugen. Hvis du tager Moringa pulver eller tabletter, kan du tage omkring 1 spsk, to gange om dagen. Indtagelse af disse blade ud over den anbefalede dosis kan føre til maveforstyrrelser som fordøjelsesbesvær og kvalme.

Ernæringsværdi af Moringa blade:

Tjek den ernæringsmæssige opdeling af 1 kop friske Moringa -blade (portion: 100 g)

 • Kalorier i alt: 64
 • Total fed: 1,4 g
 • Natrium: 9 mg
 • Kulhydrater i alt: 8,3 g
 • Kostfibre: 2 gm
 • Protein: 9,4 g
 • A -vitamin: 151 %
 • C -vitamin: 86 %
 • Kalk: 18 %
 • Jern: 22 %

Fantastiske sundhedsmæssige fordele ved Moringa blade:

Der er masser af vitaminer og mineraler i moringa blade, og de kan tilberedes på forskellige måder hver dag til korrekt forbrug i måltiderne. Moringa blade saft kan også tilberedes. Tjek denne vejledning nedenfor for at vide om Moringa Leaves -fordele, som du kan have i tasken med Moringa -blade.

moringa efterlader fordele

1. Tilbyder essentielle aminosyrer:

Der er masser af aminosyrer til stede i moringa blade, der virkelig kan være nyttige for kroppen. Der er omkring 18 vigtige aminosyrer i bladene, der hjælper med at opbygge proteiner og fungere korrekt i kroppen. Det er bestemt en af ​​de bedste anvendelser af moringa blade, som du bør se frem til.

2. Til ammende kvinder:

Der er mange ayurvediske egenskaber i moringa blade. For at øge amningen og mælkeproduktionen hos ammende kvinder, gives dette som en naturlig medicin regelmæssigt. Samlet set betyder det, at det er gavnligt for ammende kvinder.

3. Antiinflammatoriske midler:

Der er jern og antiseptiske såvel som antiinflammatoriske midler til stede i moringa blade. Dette hjælper med hurtig heling af skaderne samt snit og forbrændinger. Det hjælper også med at reducere ledsmerter og hævelse. Jernindholdet er også godt til behandling af anæmi.

4. styrker nervesystemet:

Alle former for nervøse lidelser kan behandles med en simpel ændring i kosten ved at tilføje moringa blade. Det behandler også andre problemer som migræne, irritation samt hovedpine. Moringa blad tabletter kan også bruges sammen med friske Moringa blade til at styrke dit nervesystem.

5. Til reduktion af kolesterol:

Der er nogle slankende og fedtforbrændende fordele, som moringa blade har. Det hjælper også med at reducere sultfølelsen. Dette hjælper med at øge energiniveauet og give en aktiv livsstil. Ved at opnå lave kolesterolniveauer beskytter du også kroppen mod hjertesygdomme.

6. Hjælper med fordøjelsen:

Moringa blade er ikke kun sig selv en mad, der let kan fordøjes, men den hjælper også med at fordøje andre fødevarer. Dette får kroppen til at optage flere næringsstoffer og arbejde hen imod personens gode helbred. Dette er en af ​​de bedste sundhedsmæssige fordele ved Moringa -træblade!

7. Giver energi:

brug af moringa blade

Sammen med et velvære og et godt helbred er Moringa blade kendt for at tilføre energi til kroppen. Det giver energi med forbrug af hver portion og det også minus sukkeret. Dette sikrer, at du er i form og har god koncentration hele dagen. Indtagelse af friske blade eller endda tørrede moringa blade giver fordele ved at øge dit energiniveau.

8. Afgiftning af kroppen:

Antioxidanterne og vitaminerne i moringa forlader sammen med gode niveauer af kostfibre hjælper med at rense hele systemet, ikke kun fra fedtceller, men også fra toksiner og farlige væsker. Moringa bladte hjælper med fuldstændig og naturlig afgiftning af kroppen. Det fremmer et godt helbred og holder kroppen fri for skader.

9. Fremme hårsundhed:

Hår og hovedbund kan holdes sunde ved brug af Moringa blade. Dette skyldes de høje niveauer af vitaminer og mineraler. Det hjælper med at rense hovedbunden og behandle skæl sammen med korrekt forebyggelse af hårskader. Det behandler også problemer med tørt hår. Blodcirkulationen hjælper også med at aktivere hårsækkene. Dette giver håret styrke og gør det sundt.

10. Rig på antioxidanter:

Moringa blade er rige på antioxidanter som C -vitamin, Quercetin, klorogensyre, som kan bekæmpe celleskader forårsaget af frie radikaler. Disse midler viste sig også at være effektive til at sænke blodtrykket og regulere blodsukkerniveauet. Moringa blade bruges også i kødkonservering på grund af dets høje anti-oxidationsegenskaber.

11. Reducer diabetes:

Moringa Oleifera efterlader sundhedsmæssige fordele er mange og er et af de fremragende midler til at holde blodsukkerniveauet i skak. Især viser det sig, at en antioxidant kaldet Chlorogensyre virker på at dæmpe høje sukkerniveauer. Det er derfor, Moringa forlader til diabetespatienter, der foreslås at holde deres blodsukkerniveau under kontrol.

12. Cure Acne:

Hvis du lider af acne, så prøv Moringa bladmaske for at opnå fejlfri hud! Olierne i Moringa blade kan trænge dybt ind i huden og reducere betændelse. De bekæmper også infektionsfremkaldende bakterier og renser porerne. Du kan lave en pasta af Moringa blade og vand og efterlade det på dit ansigt i 15 minutter. Dette behandler ikke kun acne, men renser også din hud for eventuelle pletter.

Moringa Tree efterlader bivirkninger:

Selvom Moringa -blad generelt betragtes som sikkert, kan der være mulig sundhedskomplikation, der opstår som følge af overdreven forbrug. Følgende er nogle af Moringa bladets bivirkninger:

 • Dårlig fordøjelse
 • Mavesmerter
 • Kvalme
 • Interferens med diabetesmedicin- Kan sænke blodsukkerniveauet drastisk.
 • Interferens med BP-medicin- Kan føre til lavere blodtryksniveauer.

Det er ikke alt! Moringa blade er kendt for at helbrede mere end 300 forskellige typer sygdomme, ukendt for moderne medicin. Med et bredt spektrum af næringsstoffer er Moringa blade uundværlige for et godt helbred. Ikke underligt, hvorfor vores bedstemødre sikrede, at bladene blev godt udnyttet sammen med pindene i deres kost. Det er på tide, at vi genkender moder naturens utrolige vidundere og vender tilbage til vores rødder for et sygdomsfrit, medicinfrit liv!

Sundhedsmæssige fordele ved Moringa blade