12 Evidensbaserede mangofrøfordele til hud, hår og sundhed

Har du nogensinde hørt om en mango-hader i denne verden? Ikke engang muligt i drømmene, ikke? Mango er “kongen af ​​frugter” og har betaget mange generationer med sin saftige, syrlige frugtkød. Den sædvanlige måde at spise en mango er at øse kødet ud og kassere mangofrø. Men vent! Disse frø er medicinsk guld! Den hvide kerne af mangofrø eller Gutli er fuld af vitale næringsstoffer, som kan overraske dig. Deres betydning er længe blevet anerkendt i den gamle Ayurveda og bruges som hjemmemedicin mod mange lidelser. Lad os få mere at vide om de utrolige mangofrøfordele i detaljer.

Bedste fordele ved frø til hud, hår og amp; Sundhed

Ernæringsværdi af mangofrø:

Nedenfor er ernæringsopdelingen af ​​100 gram Mango Kernel Powder:

 • Kalorier i alt: 117 Kcal
 • Kulhydrater: 32,24 g
 • Samlet kostfibre: 2 gm
 • Total fed: 13 g
 • Protein: 6,36 g
 • Kalk: 10,21 mg
 • Magnesium: 22,34 mg
 • Kalium: 158 mg
 • Vitamin B6: 14,62 %
 • Vitamin B12: 5 %

Sådan spiser du mangofrø?

Mangofrø er ikke spiseligt i sin direkte form. Frøets indbinding gør det umuligt for dig at tygge eller fordøje det. Mangofrø bruges i mad og medicin i pulverform. Du kan let få Mangofrøpulver på markedet i næsten alle urtebutikker. Det kan også laves derhjemme ved at tørre frøene under solstråler og gøre det til et fint pulver.

Forskningsbaserede Mangofrø Fordele:

For at vide om mangofrø og for at indsamle alle oplysninger om fordelene ved disse frø, kan du gå igennem denne vejledning herunder. Det har nogle af de store ideer, hvorfor du bør overveje at bruge mangofrøets fordele for sundhed, hud såvel som hår.

1. Eliminerer irriterende skæl:

Smørret tilberedt af mangofrø kan påføres jævnt på hovedbunden og hårstråene til behandling af skælproblemet. Det tilføjer også styrke og glans til håret. Hårtab, grånende og alopeci kan også kontrolleres.

Sådan bruges:

 • Du kan bare lave en pasta af mangofrøpulver med vand og anvende det på din hovedbund for de bedste resultater.

2. Behandler symptomer på diarré:

Pulveriserede mangofrø taget 2-3 gange om dagen kan hjælpe med at helbrede diarré og dysenteri. Pulveret kan fremstilles ved at tørre frøet i solen. Cirka 1-2 gram er den rigtige dosis for hver dag og bør tages med honning for de bedste resultater. Det hjælper endda med at reducere spasmer i maven og lindre symptomerne hurtigt.

3. Fremmer god tandhygiejne:

Mangofrø kan bruges til at forberede tandpulver. Pulveriseret mangofrø pulver kan bruges til at dyppe den fugtede tandbørste og derefter bruges til at børste tænderne. Dette hjælper med at holde tænderne sunde og fri for pesten. Pas på! Det kan være lidt bittert, men det er bestemt indsatsen værd!

4. Reducerer kolesterolniveauer:

Blodets cirkulation forbedres med forbruget af mangofrøpulver. Dette reducerer niveauerne af dårligt kolesterol, også kendt som LDL i kroppen. Det hjælper også med at regulere blodsukkerniveauet i kroppen. Det er en af ​​de bedste og de vigtigste fordele ved mangofrø.

5. Fremmer vægttab:

Ved at forbedre blodcirkulationen og behandle niveauerne af dårligt kolesterol hjælper mangofrøpulver med at reducere vægten og behandle fedme, som er forårsaget af høje kolesterolniveauer i kroppen. Det øger også stofskiftet.

Sådan bruges:

 • Ved at blande mangofrøpulver i varmt vand og indtage det hver dag, kan du helt sikkert mærke resultaterne om et par uger.

6. styrker hårsækkene:

De essentielle fedtsyrer, vitaminer og mineraler gør mangofrøpulver til et perfekt middel til behandling af hårproblemer og genopretter hårets sundhed. Olien af ​​mangofrø kan også ekstraheres og bruges til formålet. Det er bundet til at give dig hår, som du altid har ønsket.

7. Forebygger hjerteproblemer:

En afbalanceret dosis mangofrøpulver i kosten hjælper med at reducere hypertension og holder kardiovaskulære problemer væk. Alle slags hjerteproblemer kan forebygges og behandles med mangofrøpulver, og det er noget, der giver dig en stærk grund til at inkludere det i kosten.

8. Forhindrer sprækning af læber:

En 100 % naturlig læbepomade kan fremstilles med mangofrøpulver og olie. Det fugter samt blødgør læberne. Mangofrøolie kan påføres om læberne om natten. Dette hjælper med at forynge hudcellerne i læberne. Det helbreder også tørhed og revner.

Sådan bruges:

 • Du kan bruge det som en læbeskrubbe ved at blande med lidt vand eller honning og massere det på dine læber for at fjerne død hud.

9. Holder huden blød og smidig:

Smør af mangofrø er en velsignelse for huden og hydrerer og nærer bestemt indefra. De blide ingredienser gør den perfekt til brug på huden og fungerer som en barriere mod tørhed. Du kan let få Mangosmør på markedet, hvilket er den bedste og naturlige måde at blødgøre din hud på.

10. Kontrol Diabetes:

Mangofrø er et af de mest effektive naturlige midler mod diabetes. Pulverformen af ​​disse frø, når det tages regelmæssigt, har vist sig at sænke blodsukkerniveauet. Dette er bestemt en velsignelse for patienter med diabetes type II, der let kan kontrollere deres blodglukoseniveauer med denne ingrediens. Det er også kendt at sænke LDL -kolesterolniveauer.

11. Beskyttelse mod acne:

En af de bedste fordele ved Mangofrøpulver til dit ansigt er dets antimikrobielle egenskaber. Det vides at rense din hud for genstridig acne og bumser, der kan forårsage forlegenhed.

Sådan bruges:

 • Bland 1 spsk Mango frø pulver med 1 spsk tomatpulp og brug det som en skånsom krat på dit ansigt for at bemærke en synlig forskel.

12. Throat Gurgle:

Mangofrøpulver er ganske effektivt til behandling af almindelige halsinfektioner. Det har mange mikrobekæmpende egenskaber, som kan fjerne bakterier og virus, der findes i din hals.

Sådan bruges:

 • Den bedste måde at behandle dette symptom på er ved at blande 1 spsk Mango frø pulver i 1 glas varmt vand og bruge det som en hals gurgle.

Er du ikke overrasket over at læse om disse anvendelser af mangofrø? Næste gang du spiser en mango, skal du ikke smide frøet. Tør dem i stedet under solen og lav et pulver. Dette varer i næsten et år, indtil den næste mangosæson, når den opbevares korrekt. At tage det regelmæssigt kan beskytte dig og din familie mod mange sundhedsforstyrrelser og sikre et godt velbefindende. Prøv denne vidunderlige eliksir og lad os vide dine oplevelser.