13 Imponerende sundhedsmæssige fordele ved cikorie.

Cikorie er et navn, vi har hørt mange gange i forbindelse med kaffe. Cikorie betragtes som en perfekt erstatning for kaffe og er en rod ekstraheret fra en blomstrende plante, Cichorium intybus. Denne flerårige plante har essentielle næringsstoffer, og dens rødder er en rig fiberkilde. Fordelene ved cikorie inkluderer forbedring af hudbarrierefunktion, fordøjelsessundhed og mange flere.

Sundhedsmæssige fordele ved cikorie

I denne artikel har vi givet dig detaljerede oplysninger om ernæringsprofilen og fordelene ved cikorie. Læs mere for at vide mere!

Hvad er cikorie ?:

Cikorie rod bærer lyse blå blomster og kommer fra en plante af mælkebøttefamilien, som er fibrøs og har et trælignende udseende. Ifølge rotteundersøgelser fremmer denne rod knoglesundhed, da den har insulin og fungerer som et naturligt afføringsmiddel (1).

Cikorie dyrkes til kulinarisk brug i præparater, medicinske anvendelser og er en middelhavsplante. Selvom den stammer fra Europa, har den vundet popularitet på verdensplan og vokser godt under forskellige forhold.

Hver del af denne plante har gavnlige egenskaber; roden bruges som erstatning for kaffe, ofte formalet til pulver, blade bruges som bladgrøntsager.

Cikorie næringsværdier:

Følgende er ernæringsprofilen for en rå cikorierod (60 gram):

 • 44 kalorier.
 • 0,8 gram protein.
 • 10,5 gram kulhydrater.
 • 0,1 gram fedt.
 • 0,9 gram fiber.
 • 7% RDI af mangan.
 • 7% RDI af vitamin B6.
 • 5% RDI af kalium.
 • 5% RDI af C -vitamin.
 • 4% RDI af fosfor.
 • 3% RDI af folat.

Sundhedsmæssige fordele ved cikorierod:

Med cikorie -rodens næringsprofil ved hånden, lad os vide mere om alle de fordele, den tilbyder:

1. Reducerer appetitstøtte i vægttab:

Cikorie rod fører til vægttab ved at regulere appetitten og reducere det samlede kalorieindtag, ifølge undersøgelser. Ifølge en undersøgelse med 48 voksne i et 12-ugers studie, tog placebogruppen vægt på. På samme tid forårsagede forbrug af cikorie-afledt oligofruktose, svarende til insulin, en reduktion i kropsvægt på op til 1 kg (2).

Ifølge den samme undersøgelse hjælper Oligofructose med at sænke ghrelinniveauerne, et hormon, der stimulerer følelser af sult.

2. Forbedrer fordøjelsen:

Cikorie fungerer som et kraftfuldt præbiotikum på grund af insulin til stede i det, hvilket fremmer tarmbakteriernes sundhed og forbedrer tarmfunktionen betydeligt. Derfor kunne mennesker med gastrointestinale symptomer godt tåle denne rod (3).

Insulin letter forstoppelse ved at arbejde som en naturlig fiber (4). Det hjælper med at reducere risikoen for tyktarmskræft ved at fremme en jævn og regelmæssig fordøjelsesproces.

3. Giver lindring mod forstoppelse:

Cikorie fremmer sund fordøjelse, da det har insulin, der passerer ufordøjet gennem din krop og fodrer dine tarmbakterier. Især insulin kan lindre forstoppelse ifølge nogle undersøgelser (5). For eksempel ifølge en undersøgelse foretaget af 44 voksne i et 4-ugers studie, sammenlignet med at tage placebo, har mennesker, der har taget 12 gram cikorieinsulin, betydeligt øget tarmbevægelseshyppighed og bløde værktøjer (6).

Mere forskning er nødvendig for at bevise effektiviteten af ​​cikoriefibre som tilsætningsstof, da undersøgelserne er fokuseret på cikorieinsulintilskud.

4. Forbedrer tarmsundheden:

Frisk cikorie rod efter tør vægt har 68% insulin (7). Insulin kaldes også fructan, en type fiber eller fructooligosaccharid, et kulhydrat, som din krop ikke fordøjer, da det er fremstillet af en kort kæde af fructosemolekyler.

Cikorie rod spiller en væsentlig rolle i forbedringen af ​​mineralabsorptionen, reducerer betændelse, bekæmper skadelige bakterier ved at fodre de gavnlige bakterier i din tarm ved at virke som en prebiotisk (8) (9).

5. Forbedrer leverfunktionen:

Ifølge en egyptisk undersøgelse har cikorie rod vist sig at reducere oxidativ stress og forhindre celleskader i rottelever. Denne undersøgelse viser også, at cikorie reducerer symptomerne på leverskade, når den tages med bladselleri (10).

Selvom cikorieekstrakter kan beskytte leveren mod oxidativ skade, kan den samme cikorierod forårsage leverskade, ifølge en rotteundersøgelse, hvis den tages i overskud.

6. Bedre dit hjertesundhed:

Mere forskning er nødvendig for at bevise effektiviteten af ​​cikorie rod på hjertesundhed. Men ved at inkludere en generel portion af kalorier med lavt kalorieindhold som cikorie i din kost forhindrer du hjertesygdomme ved at undgå kolesterol ifølge International Atherosclerosis Society.

Plantens phenoler, der findes i cikorie, fungerer som antitrombotiske og antiarytmiske midler og betragtes som antioxidanter. Derfor reducerer indtagelse af cikoriebaseret kaffe i stedet for almindelig kaffe chancerne for hjerte-kar-sygdomme ved at forbedre balancen mellem blod og plasma i din krop (11).

7. Kæmp mod nyresten:

Cikorie rod hjælper med at fjerne toksiner fra din krop ved at øge urinmængden på grund af dets vanddrivende egenskaber. Derudover hjælper det med at forhindre nyreskade, ifølge nogle undersøgelser. For eksempel har denne rod forhindret mulig nyreskade ved at sænke serumurinsyreniveauer hos rotter. Hvis skaden på din nyre skyldes høje urinsyreniveauer i blodet, kan cikorie derfor bruges som et alternativ (12). Men konsulter din læge, før du bruger cikorie rod til nyreproblemer.

8. Forbedrer hjernefunktionen:

Cikorie har essentielle næringsstoffer, der er nødvendige for dine hjerner, såsom mangan og vitamin B6. De antioxidante egenskaber ved Mangan, som er en vasodilatator, bekæmper frie radikaler og forbedrer blodgennemstrømningen til din hjerne. Derudover forbedrer det din hjernes overordnede funktion ved at øge hastigheden på elektriske signaler til hjernen. På den anden side skabes neurotransmitterne i hjernen ved hjælp af vitamin B6.

9. Hjælper med at regulere blodsukker og insulinniveauer:

Cikorie rod hjælper med at regulere blodsukkerniveauet. Desuden forhindrer eller forsinker det starten på diabetes ved at øge niveauerne af et protein kaldet adiponectin (13). Ifølge en rotteundersøgelse bremser cikorierod også udviklingen af ​​diabetes ved at fungere som et naturligt kosttilskud (14).

10. Hjælper med at reducere stress:

Kaffe er en af ​​standarddrikkevarer blandt mennesker i alle aldre, men det forårsager også forværret stress, når det indtages i overskud. Selvom der er behov for mere forskning for at bestemme virkningen af ​​cikorie på stress, er cikorie rod en perfekt erstatning for kaffe på grund af dens smag.

11. Hjælp til arthritis symptomer:

Selvom der er behov for mere omfattende forskning, kan de bioaktive ekstrakter af cikorierod have en potentiel rolle i behandlingen af ​​slidgigt, ifølge foreløbige undersøgelser (15). Derudover vil du være i stand til at bekæmpe betændelse ved hjælp af plantepolyfenoler i cikorie. Når du har konsulteret en læge, kan du bruge cikorie rod som et middel til behandling af inflammatorisk gigt.

12. Forbedrer hudbarrierefunktionen:

Hudbarrierefunktion er endnu en sundhedsmæssig fordel ved cikorierod. Det hjælper med at omstrukturere hudbarrieren ved at virke som en aktiv ingrediens. Som et resultat forhindrer disse ekstrakter hudforandringer og opretholder effektivt homeostase (16). Cikorie rod forhindrer din ældning i at blive tør.

13. Det er let at inkludere i din kost:

Vidste du, at du måske indtager cikorie -rod uden selv at vide det? Ja! Mange emballagemadvarer bruger denne rod som tilsætningsstof. En af de bedste cikoriefordele er, at du let kan tilføje det til din kost. Derudover kan du koge og spise det som grøntsag, da det fås i mange specialforretninger. Hakket cikorie vinder popularitet som erstatning for almindelig kaffe

Bivirkninger af cikorierod:

Selv en naturlig ingrediens kan have en negativ effekt, hvis den ikke tages i moderate mængder. Her er nogle af bivirkningerne ved at bruge cikorie rod:

 • Cikorie rod kan udløse menstruation og abort og anbefales derfor ikke til gravide. Selvom der ikke er nok forskning, er det sikkert at undgå cikorie, hvis du er gravid eller ammer.
 • Kontakt din læge, før du bruger cikorie rod, især hvis du er allergisk over for morgenfruer, tusindfryd, krysantemum osv. Desuden er cikorie forbundet med oral allergisyndrom, da det kan krydsreagerer med birkepollen (17).
 • Cikorie kan forårsage galdesten hos personer ved at stimulere galdeproduktion.

Cikorie har medicinske egenskaber og er en fiberrig rod, der er inkluderet i mange køkkener. Det hjælper dig med at håndtere hudrelaterede problemer effektivt med fordøjelsesproblemer. Hold dog forbruget af cikorie ved grænsen, da et for stort forbrug kan have forskellige effekter for forskellige mennesker. Hvis du er i tvivl, skal du konsultere en læge for at få passende dosering, før du integrerer det i din daglige brug.

Ansvarsfraskrivelse: Oplysningerne i denne artikel er baseret på ren forskning og ikke en erstatning for en professionel mening. Websitet er ikke ansvarligt for nøjagtigheden af ​​de angivne oplysninger.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Er der nogen ligheder mellem psylliumskal og cikorierod?

Svar: Psylliumskal er et frø, hvorimod cikorie er en rod. De fibrøse egenskaber ved dem er den eneste lighed mellem dem. Du kan købe cikorie rod på Amazon eller i enhver helsekostforretning.

2. Er det rigtigt, at cikorie rod forårsager gas?

Svar: Ifølge anekdotiske beviser kan cikorie rod forårsage oppustethed og gas, da fiberen i roden nedbrydes af tarmbakterierne i vores krop.

3. Er cikorie naturligt glutenfri?

Svar: Cikorie er naturligt glutenfri og er en almindelig ingrediens, der findes i kager, brød og glutenfri pasta. Det er en glimrende erstatning for kaffe.