14 fantastiske spinatjuice fordele til hud, hår og sundhed

Den ernæringsrige profil af spinat behøver ingen særlig omtale. Denne mørkegrønne, grønne grøntsag tilbyder en overflod af fordele for din krop. Spinatjuice, der ofte indtages i kogt, rå og pureret form, er også lige populær. Det anses for at være et af de sundeste valg for gymnastikere og fitnessentusiaster, takket være dets lavt kalorieindhold. Spinatjuice er også ret alsidig og kan blandes med næsten enhver frugt eller grøntsag for at tilberede en lækker drik. I denne artikel vil vi undersøge nogle af de bedste fordele ved spinatjuice for sundhed, hår og hud sammen med ernæringsmæssige fakta og bivirkninger.

Hvad er spinatsaft?

Spinatjuice er væsken ekstraheret fra de friske, rå spinatblade. Den er mørkegrøn med en let bitter smag. Du kan også finde den rå lugt lidt frastødende i begyndelsen. Det er derfor, spinatsaft ofte kombineres med lime, æble eller andre duftende ingredienser for at camouflere lugt og smag.

Er spinatsaft godt for sundheden?

Spinatjuice er fyldt med mange vigtige vitaminer og mineraler. Den høje næringsværdi af denne saft hjælper med at holde mange mangler væk og øger dit energiniveau. Det er også rig på antioxidanter, der kan forhindre kræft og andre oxidative sygdomme. Spinatjuice er også fyldt med calcium, magnesium og mangan, der understøtter dit blod og knoglesundhed.

Ernæringsfakta for spinatjuice:

Nedenfor er næringsværdien af ​​spinatsaft pr. 1 kop portion:

 • Kalorier i alt: 6
 • Kulhydrater: 2 gm
 • Fed: 0
 • Protein: 2 gm
 • Natrium: 48 mg
 • Kalium: 334 mg
 • A -vitamin: 112 %
 • C -vitamin: 28 %
 • Kalk: 6 %
 • Jern: 10 %

Sådan laver du spinatsaft derhjemme?

Der er ikke noget alternativ til frisklavet spinatsaft. For at sikre de bedste fordele skal du forberede det lige før du ønsker at have det, i stedet for at vælge dåser eller opbevarede drikkevarer. Her er en grundlæggende hjemmelavet Palak Juice opskrift:

Ingredienser:

 • Hakket spinat – 2 kopper.
 • Vand – ½ kop.

Forberedelsestid: 5 minutter.

Sådan forbereder du:

 • Vask spinatbladene grundigt.
 • Overfør dem til en blender og tilsæt vand.
 • Blend indtil glat.
 • Si og server saften med det samme.

Serveringstip: Du kan endda tilføje et par dråber limesaft eller æble, selleri osv. For øget smag og sundhedsmæssige fordele.

Videnskabeligt dokumenterede fordele ved spinatjuice:

Her fik vi 14 fantastiske palakjuice -fordele til sundhed, hår og hud. Lad os tage et kig på dem.

fordele ved palakjuice

1. Behandler og forhindrer anæmi:

Spinatjuice gavner vores lungesundhed på mange måder! Spinatjuice er kendt for behandling og forebyggelse af mange luftvejsproblemer, herunder astma. Jernindholdet i spinatsaft er ret højt og sikrer korrekt dannelse af røde blodlegemer og hæmoglobins. Man skal have det dagligt til behandling af anæmiske situationer samt til forebyggelse af problemet senere.

2. Kurerer blødende tandkød:

Hvis du lider af blødende tandkød, kan spinatsaft være en god løsning! Niveauerne af C -vitamin i spinatsaft er et vidunder at se. Dette hjælper i mange situationer, men en af ​​de bedste, du kan være sikker på, er behandlingen af ​​blødende tandkød. Dette er en af ​​de bedste Palak juice fordele for din krop.

3. Balancerer blodtryksniveauer:

Mineraler og vitaminer og de lave niveauer af natrium og høje mængder kalium er to hovedårsager til, at højt blodtryk kan afbalanceres på den rigtige måde. Dette kan vise sig gavnligt for hjertet, da sænket blodtryk kan forhindre risiko for hjerteanfald og andre alvorlige problemer. Man skal drikke et glas frisk spinatsaft hver dag for at komme igennem denne idé.

4. Fordele ved spinatjuice under graviditet:

Fosteret, der udvikler sig i en mors liv, kræver mange vitaminer og mineraler, og det leveres let til kroppen af ​​spinatsaft. Dette er også fordelagtigt for den ammende mor, der kan forbedre mælkens kvalitet ved amning ved at have spinatsaft. Spinat er også let at fordøje og forårsager ingen større bivirkninger, når det er i begrænsede mængder.

5. Rig kostfibre:

De sundhedsmæssige fordele ved spinatsaft til din mave er mange. Spinatjuice har gode niveauer af kostfibre, der ikke kun hjælper med fordøjelsen og behandler forstoppelse, men også sikrer en kur mod mavesårene samt problemer som colitis. Det beskytter også din tarmsundhed og øger den probiotiske vækst i kroppen.

6. Fremmer sunde knogler og tænder:

Der er igen gode niveauer af calcium i spinat. Dette hjælper med at opretholde den rigtige sundhed af knoglerne såvel som tændernes. Niveauerne af vitamin K hjælper også med at forhindre osteoporose på en effektiv måde. Dette er igen en af ​​de værdige fordele, der skal nævnes her.

7. Behandler synsproblemer:

Anvendelsen af ​​spinatsaft til dine øjne er for god til at tro! Der er også gode betacaroteniveauer og A -vitamin i spinatsaft, som hjælper til behandling af synsproblemer. Det behandler også grå stær og natblindhed. Spinatjuice hjælper også med at reducere makuladegeneration, der skyldes aldersrelaterede faktorer. Sørg for at have spinatsaft hver dag for at få de bedste resultater i hånden.

8. Fordele ved spinatjuice til hud:

For at holde ældningstegn væk fra huden, der inkluderer rynker, fine linjer og endda pletter og mørke pletter, skal du løbende give huden de nødvendige vitaminer og mineraler sammen med essentielle antioxidanter. Dette hjælper med at holde huden ungdommelig og fri for de nævnte problemer. For at sikre, at du opnår dette mål, skal du sørge for at have et glas spinatjuice hver dag.

9. Fordele ved spinatjuice til hår:

De sundhedsmæssige fordele ved Palak juice til dit hår er ret imponerende! Hvis du vil behandle hårstråene og hovedbunden fra alle problemerne og ønsker at styrke hårsækkene og rødderne, så er det bedste at give dem de vitaminer og mineraler, spinatsaft giver. Drik denne sunde juice hver dag og se den korrekte hårvækst og sunde hår sammen med den glans, du forventer.

10. Fødevarer, der er rige på antioxidanter:

Spinatjuice er fyldt med antioxidanter for at bekæmpe frie radikaler. Da den er en mørkegrøn juice, indeholder den en forbindelse kaldet Lutein, som er nødvendig for at reducere den oxidative skade. Sammen med at fremme et godt helbred kan Lutein også beskytte kroppen mod mange former for kræft. Du skal sikre saftens friskhed for at nyde maksimal absorption af Lutein i kroppen.

11. Fordele ved spinatjuice til vægttab:

En enkelt kop spinatjuice indeholder kun 6 kalorier! Det er derfor, det ofte bruges til at forberede drikkevarer efter træning for at nyde den gode smag uden at bekymre dig om kalorietallet. Desuden øger spinatsaft også dit stofskifte, forbedrer fordøjelsen og hjælper dermed med vægttab. Det er også rig på ernæring, hvilket gør det til et perfekt valg for et godt helbred.

12. Produktion af røde blodlegemer:

Spinatjuice har et højt jernindhold, hvilket kan reducere anæmi. Det øger også produktionen af ​​hæmoglobin og røde blodlegemer i kroppen, hvilket forbedrer blodcirkulationen. Derved øges iltforsyningen til dine organer også, hvilket resulterer i bedre funktion af systemet.

13. Kur mod leddegigt:

Spinatjuice er rigeligt i antiinflammatoriske midler som Kaempferol, som kan reducere betændelsen i din krop og kontrollere sværhedsgraden af ​​leddegigt. Det kan også hjælpe med at reducere rødme og hævelse forbundet med denne tilstand. Det er derfor, kroniske patienter rådes til at drikke et glas spinatjuice hver dag for de bedste resultater.

14. styrker nervesystemet:

Spinatjuice indeholder magnesium, som kan styrke dit nervesystem og stimulere dets funktioner. Det er også en fremragende hjernemad, der forbedrer kognitive evner. Ved at forbedre blodcirkulationen kan spinatsaft beskytte dine nerves sundhed og forhindre neuro-lidelser som Parkinsons.

Spinatjuice bivirkninger:

Selvom spinatsaft er fyldt med fordele, kan det have mange bivirkninger at drikke det i for store mængder. Her er nogle af de almindelige risici forbundet med denne saft:

 • Nyresten.
 • Mavesmerter.
 • Lavt blodtryk.
 • Kramper.
 • Opkastning.
 • Svag puls.
 • Hovedpine.

Det er nogle af de vigtigste sundhedsmæssige fordele ved palakjuice for din krop. Hvis du ikke kan lide den ubehagelige smag af denne saft, skal du kombinere den med andre frugter eller grøntsager for at gøre den interessant. Gå ikke glip af denne drink, da du sandsynligvis vil gå glip af vigtig ernæring. Spinatjuice er bedst at have som en snack eller efter din træning for at føle dig energisk og fornyet. Hvis du har nogle interessante opskrifter med spinatsaft, så del dem med os!