14 Vidunderlige fordele for rødkål til hud, hår og sundhed

Vi kender alle til grønkålen. Dog er det ikke mange af os, der ved, at der faktisk er 7 forskellige kåltyper, hvor rødkål er en af ​​de vigtige. Rødkål også kaldet lilla kål har en lys rødlig-lilla farve. I modsætning til den almindelige kål bruges rødkål hovedsageligt i salater og som tilbehør. Denne eksotiske grøntsag var ikke kendt meget for det indiske marked, før for nylig. Nu tilgængelig i alle større supermarkeder og grøntsagsmarkeder, er rødkål hurtigt ved at vinde popularitet for sin lækre smag og høje næringsværdier. Lad os lære mere om denne fantastiske veggie i detaljer sammen med at forstå de vigtigste fordele ved at spise rødkål.

Rødkål fordele til hud, hår & amp; Sundhed

Hvad er rødkål?

Rødkål har, som navnet antyder, en lys rød nuance, der skyldes jordens pH -værdi, forårsaget på grund af det høje syreindhold. Denne grøntsags mørke pigment er fyldt med flavonoider, som er ekstremt gode for dit helbred. De store mængder svovl, der er til stede i denne kål, giver en skarp lugt og pebersmag.

Er rødkål godt for dig?

Rødkål er ekstremt godt for dit helbred på grund af de store mængder antioxidanter, vitaminer og mineraler. Det giver mange fordele for vores krop lige fra at forbedre synet, forebygge knoglerelaterede sygdomme og beskytte kroppen mod infektionsfremkaldende bakterier. Det røde farvepigment har mange potente midler til at forhindre mange former for kræft.

Rødkåls ernæringsfakta:

Nedenfor er nogle af de vigtigste fordele ved rødkåls ernæring pr. 100 gram portion:

 • Kalorier i alt: 31
 • Total fed: 0,2 g
 • Natrium: 27 mg
 • Kalium: 243 mg
 • Kulhydrater i alt: 7 gm
 • Kostfibre: 2,1 g
 • Sukkerarter: 3,8 g
 • Protein: 1,4 g
 • A -vitamin: 22 %
 • C -vitamin: 95 %
 • Vitamin B6: 10 %
 • Magnesium: 4 %
 • Kalk: 4 %

Fantastiske fordele for rødkål til hud, hår & Sundhed:

Her fik vi 14 bedste sundhedsmæssige fordele ved rødkål. Lad os tage et kig på dem

1. Hjælper med immunitet:

Et af de vigtige næringsstoffer, der er nødvendige for at holde immunsystemet stærkt, er vitamin E. Det gør det ved at producere antistoffer, der hjælper med at bekæmpe sygdomme og infektioner. Bortset fra det hjælper næringsstoffet i DNA -reparation såvel som metabolisme. Dette næringsstof er til stede i rige mængder i rødkål.

2. Fordele ved rødkål for øjne:

Niveauerne af vitamin A i rødkål er perfekte efter behov for at opretholde korrekt syn og holde et sundt syn. Det hjælper også med at forhindre makuladegeneration såvel som grå stær.

3. Blød og næret hud:

A -vitamin hjælper igen i rødkål med at gøre huden blød, smidig og nærer den dybt indefra. Det er en naturlig fugtighedscreme, der også giver et godt helbred og skønhed til huden, som du altid har ønsket.

4. Skyller frie radikaler:

C -vitaminet i rødkål er populært også en kraftfuld antioxidant, der forebygger og ødelægger alle former for frie radikaler i kroppen, der forårsager celleskader og fører til både ældning af huden samt kræft i ekstreme tilfælde. Dette er en fordel, du ønsker for kroppens velbefindende.

5. Forebyggelse af osteoporose:

Godt igen, rødkål er en af ​​de bedste kilder til calcium til kroppen. Dette hjælper med at styrke knoglerne og forhindrer dermed problemer med osteoporose, der følger med alderen, især hos kvinder. At tage rødkål regelmæssigt vil styrke knoglerne såvel som tænderne.

6. Behandling af sår:

Glutamin er en aminosyre, der findes i rødkål og er yderst ansvarlig for behandlingen af ​​forskellige typer sår, især mavesår. Saften af ​​rødkål er den ideelle ting at indtage her. Dette er en af ​​de bedste fordele ved rå rødkål.

7. God præstation af hjernen:

Rødkål bruger til hjernen er rigeligt! At spise rødkål vil forbedre hjernens funktioner såvel som nervesystemet. Det er udelukkende på grund af niveauerne af jod, som rødkål har. Dette hjælper også med den korrekte funktion af de endokrine kirtler.

8. Bevarer blodtrykket:

Kalium i rødkål er ansvarlig for at regulere blodtrykket og bringe det til et kontrolleret niveau. Man skal inkludere en lille portion rå rødkål i salaterne eller i retterne, der tilberedes for at høste denne fordel for kroppen.

9. Behandler smerter i musklerne:

Mælkesyre findes i rødkål. Dette er et af de kemikalier, der kan hjælpe i behandlingen af ​​muskelstivhed og derfor helbreder smerten. Mælkesyren frigives dog, når du koger rødkålen. Denne behandling af muskelsmerter er kun mulig, når du spiser kogt rødkål i måltiderne.

10. Beskyttelse mod Alzheimers:

Rødkål har vist positive resultater i forbedring af individers kognitive evner. Regelmæssigt indtag af denne grøntsag kan hjælpe med at forhindre eller forsinke risikoen for Alzheimers, især dem, der har en familiehistorie af denne sygdom. Rødkål er fyldt med anthocyaniner, som kan behandle hukommelsestab og stimulere hjernens funktioner.

11. Fordele ved rødkål til vægttab:

Rødkål er en af ​​de kaloriefattige grøntsager, der effektivt kan hjælpe med at tabe sig. De store mængder kostfibre kan forbedre din fordøjelse og fremme en jævn passering af afføring. Din krop vil være fri for toksiner og uønsket affald ved hjælp af rødkål. Også at spise rødkålssalat kan mætte dine sultniveauer.

12. Forebygger kræft:

Rødkål er fyldt med mange antioxidanter som indoler og anthocyaniner, som er ganske kraftfulde i bekæmpelsen af ​​kræftcellerne. De store mængder A -vitamin, der findes i rødkål, har vist sig at være effektive til at reducere risikoen for mange kræftformer, herunder bryst og lunge. Disse midler giver også beskyttelse mod oxidativ stress på cellerne, hvilket kan føre til kræft.

13. Fremmer et sundt hjerte:

Rødkål har store mængder anthocyaniner, som er ansvarlige for grøntsagens lyse farve. Regelmæssig indtagelse af 10 mg rødkål om dagen kan reducere risikoen for hjertesygdomme med næsten 5 %. Rødkål sænker også kolesteroltalet i kroppen og forhindrer blokke i hjertet.

14. Forbedrer fordøjelsen:

Rødkål har store mængder kostfibre, som kan tilføre bulk til din afføring og skubbe dem ud af tyktarmen jævnt. De mange forbindelser, der findes i denne veggie, kan let nedbryde din mad og hjælpe dem med hurtigt at blive absorberet af kroppen. At tage rødkål i form af salater er den bedste måde at behandle mange fordøjelsesforstyrrelser på.

Rødkål bivirkninger:

Selvom rødkål er ret sundt og sikkert at indtage, kan overspisning føre til visse sundhedskomplikationer. Også virkningerne af at spise rødkål under graviditeten er endnu ikke bevist og undgås bedre. Her er nogle af de almindelige symptomer:

 • Kvalme
 • Mistet appetiten
 • Flatulens
 • Oppustethed
 • Dårlig fordøjelse
 • Hypothyroidisme
 • Interferens med blodfortyndere
 • Udvikling af kolik hos spædbørn, når en ammende mor indtager det

Rødkål betragtes ofte som en kontinental grøntsag og ignoreres stort set af det indiske publikum. Den kan dog bruges perfekt i dine stir-fries, karryretter og endda poriyals på samme måde som din grønne kål. Sammen med en lækker ret kan du også høste de vidunderlige fordele ved denne grøntsag. At spise rødkål mindst to gange om dagen kan slippe af med mange lidelser og nyde et lyst og smukt liv!