15 fantastiske abrikosfordele (Khubani) til hud, hår og sundhed

“Khubani ka Meetha”! Selve navnet er nok til at få dig til at savle. Har du nogensinde spekuleret på, hvad der gør ved denne berømte dessert? Du har ret! Khubani eller abrikoser! Abrikoser tilhører Prunus -frugterne og ligner ferskner i udseende og smagsprofil. Det menes, at abrikoser oprindeligt blev dyrket i Armenien, hvorfor de får Armeniaca som et videnskabeligt navn. De er også “Jallaru Pandu” (Telugu), “Jardalu” (Kannada), “Jardaloo” (Marathi) og “Carkkarai pātāmi” (Tamil) på lokale indiske sprog. Abrikoser er søde smagende frugter og er ekstremt lækre. De giver også mange fordele for vores sundhed, hvilket gør dem uimodståelige. Lad os diskutere de utrolige abrikosfordele (Khubani Benefits) i detaljer!

Aprikosfordele (khubani) Til hud, hår og amp; Sundhed

 Hvad er abrikos?

Abrikos er en frøet frø, der har en gylden hud med sød og syrlig frugtkød indeni. Selvom friske abrikoser er ret lækre at spise, er de ikke let tilgængelige i Indien. Tør abrikoser er de meget kendte sorter af abrikoser, der bruges til fremstilling af slik og desserter. Frøene, også kaldet “sten” fjernes, og frugten med intakt hud tørres for at gøre den blød og frugtagtig.

Er abrikos godt for sundheden?

Abrikoser er ikke kun smagfulde frugter, men er også fyldt med ernæring. De indeholder store mængder af A-vitamin, C-vitamin, betakaroten, carotenoider, der giver dig masser af fordele for dit helbred. Rig på antioxidanter, abrikoser kan vende dine ældningssymptomer. Disse frugter giver også god fordøjelse og styrker dit immunsystem.

Ernæringsværdi af abrikoser:

Tjek den ernæringsmæssige opdeling af 1 serveringsabrikoser (ca. 35 g):

 • Kalorier i alt: 17
 • Total fed: 0%
 • Kolesterol:  0%
 • Kalium: 90,65 mg
 • Kulhydrater: 3,8 g
 • Kostfibre: 0,7 g
 • Sukkerarter: 3,2 g
 • Protein: 0,5 g
 • A -vitamin: 14%
 • C -vitamin: 6%
 • Jern: 1%

Aprikosfordele (Khubani) Til sundhed, hår & Hud:

Lær om aprikosfordelene for sundhed, hår og hud og deres bivirkninger.

abrikos sundhedsmæssige fordele

Aprikos sundhedsmæssige fordele:

Her fik vi de 13 bedste sundhedsmæssige fordele for abrikoser. Lad os tage et kig på dem.

1. Balancerede kolesterolniveauer:

Abrikoser forsikrer dig om et godt hjerte, siger sundhedseksperter. Det skyldes, at frugten har rigeligt C -vitamin i sig, som holder hjertet sikkert mod angreb, sygdomme og slagtilfælde. Det er også en god og naturlig måde at holde det kardiovaskulære system i skak. LDL eller dårligt kolesterol reduceres, og HDL fremmes, sidstnævnte er godt kolesterol, siger holistiske eksperter. Dette er en af ​​de bedste fordele ved abrikosfrugt.

2. God blodcirkulation:

Frugten er velsignet med masser af jern i den, hvilket hjælper med transport af ilt i blodet og forbedrer også blodcirkulationen. Man føler sig også energisk at have en abrikos, især er det juice først om morgenen på tom mave, da det hjælper med at stige blodgennemstrømningen. Når kroppen har nok jern i sig, ville der ikke være nogen måder, anæmi kunne angribe.

3. Bedre fordøjelse:

Abrikoser er gode for dem, der har problemer med fordøjelsen. Dette skyldes, at frugten er rig på kostfibre, og det hjælper kroppens stofskifte med at stige. Når stofskiftet er højt, ville forstoppelse og fordøjelse være normal.

4. Forbedre vision:

For et sundt syn og pleje af dine øjne er det vigtigt at have en abrikos hver dag. Det skyldes, at frugten er rig på vitaminer, A, C og E, hvilket reducerer risikoen for øjenproblemer på et senere tidspunkt i livet. Desuden har frugten carotenoider, som også hjælper med at forhindre makuladegeneration.

5. Forebygger kræft:

Du kan finde mange sundhedsmæssige fordele ved abrikoser, da det er en fantastisk kilde til kræftforebyggende midler. Med abrikoser i din daglige kost har kroppen nu en chance for at holde sig langt væk fra kræft. Frie radikaler opstår generelt på grund af forurening, solstråler og andre økologiske forhold. Dette skyldes, at frugten er rig på antioxidanter, som holder kroppens celler sikre mod de skadelige virkninger af frie radikaler, siger eksperter. De frustrerer proceduren for celleudvikling og fremkalder ændringer i cellernes DNA. Dette fremkalder udviklingen af ​​maligne celler i kroppen. Spis derfor abrikoser hele tiden for at beskytte dig mod tumoren. Den indeholder store mængder A- og C -vitamin, som hjælper de sikre rammer og kæmper mod sygdom, der forårsager celler.

6. Forebyg forstoppelse:

Abrikoser indeholder en stor mængde pektin, en opløselig fiber, som giver lindring af forstoppelsesepisoder og dermed tilføjer endnu en bemærkelsesværdig fordel af abrikosfrugter. Det ordineres ofte til patienter, der oplever ubehagelig tarmforstyrrelse og obstruktion. Fiber bygger afføringen op, hvilket gør det lettere at transportere gennem indersiden. Det vedtager den peristaltiske bevægelse af fordøjelseskanalen og leder afføring. De forhøjede mængder fiber i abrikos er ligeledes uundværlige for tyktarmens velbefindende.

7. Knoglesundhed:

Abrikoser indeholder alle de vigtige kosttilskud, der kræves for udvikling af lydben. Følgelig vil det at spise abrikoser ofte give abrikosers sundhedsmæssige fordele og garantere knoglernes udvikling og forbedring. Det vil ligeledes afværge aldersrelaterede tilstande, herunder osteoporose. Abrikosens formildende egenskaber reducerer forværring i kroppen, lindrer ledbetændelse, pine og gigt.

8. Cure Fever:

Abrikosjuice accepteres for at helbrede feber. Dens formildende og beroligende egenskaber påvirker kroppens generelle temperatur og helbreder feber. Opsæt en blanding ved hjælp af abrikospresse og vand. Tilsæt 1 spsk nektar til denne blanding. Drik denne skabelse to gange om dagen for at lette forkølelsesepisoder sammen med feber.

9. Sundt hjerte:

Aprikos sundhedsmæssige fordele udvides også til at opretholde et sundt hjerte. Abrikos er et forbløffende organisk produkt til at opretholde hjertets velbefindende. Forskning har fundet ud af, at personer, der spiser næring rig på C -vitamin, er mindre hjælpeløse over for hjertesygdomme. De store mængder kostfibre fjerner mængden af ​​kolesterol fra venerne, hvilket reducerer belastningen på hjertet. Det beskytter lipoproteinet med lav tykkelse mod oxidation og undgår hjertesygdomme og slagtilfælde. Kalium i abrikos styrer udligningen af ​​intracellulære og ekstracellulære vandniveauer langs disse linjer, der styrer pulsen. En stor del af et mål abrikos forsyner kroppen med 10% af det foreslåede mål for kalium.

10. Kontrol Diabetes:

Det lave glykæmiske indeks for abrikoser gør det ideelt til diabetespatienter. Disse søde frugter kan nydes uden skyld uden at bekymre sig om forhøjede blodsukkerniveauer. Selvom friske abrikoser til diabetespatienter anbefales, kan tørre abrikoser, når de tages i moderate mængder, også gøre underværker. Undgå dåse abrikoser, da de er fyldt med sukker og konserveringsmidler.

11. Abrikos til vægttab:

Abrikoser er lavt kalorieindhold, næringsfyldte frugter, hvilket gør dem til perfekte mellemmåltider for dem, der er på slankekur. Friske abrikoser er også ret mættende og frugtens sødme undertrykte sultniveauer. En portion 2-3 små abrikoser kan mætte dig i et par timer uden at skulle binge på usundt skrammel! Det er derfor abrikos til vægttab stærkt anbefales af eksperter!

12. lindrer astma:

Selvom abrikoser ikke kan helbrede dig for din astma, kan de helt sikkert bringe en tiltrængt lindring fra dette problem. Undersøgelser har vist, at abrikoser har slimløsende egenskaber, der kan rydde slim og reducere trykket på lungerne. Dette kan reducere symptomerne på åndenød og tung vejrtrækning.

13. Forhindrer leverskader:

Fra et par forsøg med dyr udledes det, at abrikoser kunne reducere visse leversygdomme som fedtlever og forbedre dets funktionalitet. Det kan effektivt reducere betændelse i levercellen med dets antioxidantegenskaber og er også kendt for at fremme leverregenerering.

Aprikos fordele for hud:

Her fik vi abrikosfordele til huden. Lad os tage et kig på dem.

14. Behandler hudlidelser:

Aprikosfordele for huden er mange. De er rige på vitamin A, B og C, som kan give masser af godt for vores hud. Antioxidanterne i frugten kan vende tegn på ældning og få din hud til at se yngre og friskere ud. Anvendelse af abrikospasta direkte på dit ansigt kan reducere acne, mørke pletter og slapp hud. Abrikosolie til hud er også ret effektiv til at reducere infektioner, hudlidelser og betændelse.

Aprikos fordele for hår:

Her fik vi abrikosfordele til hår. Lad os tage et kig på dem.

15. Behandler hovedbundsproblemer:

Abrikoser er rige på C -vitamin og E, som effektivt kan nedbringe dine hovedbundsinfektioner, herunder skæl. Abrikosolie til hår kan hjælpe med at reducere gærinfektion, psoriasis, eksem og tørre flager. Det giver glans til dit hår og gør det fugtet. Dette er en af ​​de imponerende aprikosfordele for hår.

Sådan spiser du abrikoser:

Som en af ​​de bedste sommerfrugter der findes, har abrikosen stået sig over tid og er nu en af ​​kæresterne for mange, der ønsker at leve et sundt liv. Tørret eller frisk, frugten kan indtages i enhver form, og alle dens fordele vil komme på tværs af dig på mere end én måde.

 • Sæsonen for frugten varer fra slutningen af ​​april til begyndelsen af ​​september, og det ville være klogt at plukke dem derefter eller købe dem friske fra de lokale markeder.
 • For at vide, om de har ret i at købe, bør du tjekke for frugtens farve, som ikke bør være andet end gylden appelsin og duften skal være rig.
 • Hvis du bemærker, at frugten er lysegul, kan den være blevet plukket før tid. Modne abrikoser er altid sarte og skal håndteres omhyggeligt.
 • Den bedste måde at opbevare dem på er ved at placere dem på en æggebakke og i køleskabet, fugtighedsniveauerne for det samme skal være befordrende og relative.
 • Du bør vaske abrikoserne forsigtigt og under rindende koldt vand, og tørre dem med en ren klud, før du indtager dem.
 • De modne abrikoser kan spises med huden, da det er her de fleste næringsstoffer og mineraler gemmer sig, siger kilder.
 • Abrikoser kan føjes til salater, is, is, smoothies, drikkevarer, cocktails, shakes, marmelader, syltetøj, gelé, slik, desserter, kager og meget mere. Du kan også have dem i økologiske retter.

Bivirkninger af abrikoser:

Selvom abrikoser generelt er sikre at indtage, kan du opleve visse bivirkninger, når de indtages i store mængder. Nogle af dem er som følger:

 • Rå, umodne abrikoser kan forårsage fordøjelsesbesvær, maveforstyrrelser, kvalme og opkastning.
 • “Amygdalin” til stede i abrikoser kan føre til depression, angst og nervøsitet, når det tages i store mængder.
 • Personer med svovlallergi kan opleve anafylaktisk chok med overdreven abrikosindtagelse.
 • Spidsen af ​​abrikossten har et kemikalie kaldet “Laetrile”, som kan hæmme kroppens funktioner.
 • Andre almindelige symptomer kan omfatte svimmelhed, hovedpine, sløret syn osv.

Overrasket over at vide om de fantastiske egenskaber ved denne fantastiske frugt? Abrikoser er en af ​​de bedste superfødevarer, der kommer med god smag og store sundhedsmæssige fordele. De er ægte kulinariske lækkerier, der gør enhver ret lækker. Hvis du ikke har smagt et abrikos endnu, er det på tide, at du gør det! Frisk frugt bliver ikke gjort tilgængelig i mange online frugtbutikker, og de tørrede kan købes næsten i enhver frugt- eller tørfrugtbutik. Tid til at synke tænderne i dens lækre godhed!