15 fantastiske fordele ved oliven til hud, hår og sundhed

Oliven har altid været forbundet med italiensk madlavning. Fra at tilføje til pasta eller nyde dem som hele frugter, er oliven en hæfteklammer for italienerne. Takket være mange kontinentale restauranter og pizzasteder behøver indianerne ingen særlig introduktion til oliven. Spørgsmålet “Er oliven sunde?” Er imidlertid fortsat et mysterium, sandsynligvis på grund af deres tilknytning til fastfood. I denne artikel skal vi afmystificere oliven for at hjælpe dig med at forstå, hvorfor de fortjener en særlig plads i dit køkken! Lær her de vidunderlige sundhedsmæssige fordele ved oliven at kende med næringsinformation!

Fordele ved oliven til hud, hår og amp; Sundhed

Hvad er en oliven?

Oliven er en lille oval formet frugt dyrket på oliventræerne, kaldet Oleo Europaea. De har et lille frø eller en sten i sig og tilhører derfor familien af ​​druefrugter. Rå, uforarbejdede oliven er ekstremt bitter i smagen og bruges kun til ekstraktion af olivenolie. De spiselige behandles ved hjælp af saltlage Hærdningsmetoder for at fjerne bitterheden.

Typer af oliven:

Der er to grundlæggende typer af oliven, grøn og sort. Farven varierer med mængden af ​​modning og det stadium, hvor de plukkes.

 • Grønne oliven: Disse er umodne oliven, som mest bruges til at udvinde olivenolie. De har en fast konsistens og en meget bitter smag.
 • Sorte oliven: De er fuldt modne oliven, som er blødere og mindre bitre i forhold til de grønne oliven.

Er oliven sund?

Udover deres lækre smag er oliven kendt for at gøre masser af godt ved vores krop. Nedenfor er nogle af de vigtigste fordele ved at spise oliven:

 • Forbedrer fordøjelsen
 • Højt på kostfibre
 • Fyldt med E -vitamin
 • Rig på antioxidanter
 • Øger immunsystemet
 • Forhindrer tegn på ældning
 • Sænker risikoen for degenerative sygdomme som demens
 • Beskytter kroppen mod kræft
 • Forbedrer energiniveauet
 • Øger frugtbarheden

Sådan spiser man oliven?

Det er lige så let at spise oliven som at poppe slik i munden. Alt er klargjort, skåret, pitted og klar til at spise. Men hvis du vil nyde oplevelsen af ​​at spise en hel oliven, er her trinene:

 • Åbn olivenboksen og skub en oliven ud af saltlagen.
 • Smadre oliven med en ske og få frøet ud.
 • Du kan enten skære frugten i stykker eller spise den som helhed.
 • Oliven smides også med hvidløg, olivenolie og andre midler for at nyde en velsmagende lækker mad.

Bedste tidspunkt at spise oliven:

Når det kommer til oliven, er der ikke noget bestemt rigtigt tidspunkt! Du kan nyde oliven hele dagen sammen med dine måltider i små portioner. Føj dem til dine toasts, salater eller portioner pasta til et lækkert og ernæringsmæssigt måltid. Hvis du spiser dem for sent om natten, kan det dog ødelægge din søvn på grund af mavebesvær!

Hvor mange oliven skal jeg spise om dagen?

Oliven er helt sikkert sund og er fyldt med fordele for din krop. Imidlertid syltes forarbejdede oliven i store mængder salt og bidrager derfor indirekte til natriumniveauer. Det er derfor, eksperter anbefaler, at man spiser opmærksomt på 15-20 oliven om dagen, medmindre du er en hypertensionspatient.

Oliven Ernæringsfakta:

Her er næringsværdien af ​​oliven, moden og på dåse, pr. 100 gram servering:

 • Kalorier i alt: 115
 • Vand: 80 %
 • Proteiner: 0,8 g
 • Kulhydrater: 6,3 g
 • Fiber: 3,2 g
 • Fed: 10,7 g
 • Mættet fedt: 1,42 g
 • Umættet fedt: 7,89 g

Vidunderlige sundhedsmæssige fordele ved oliven:

Her fik vi 15 bedste fordele ved oliven til sundhed, hår og hud. Lad os tage et kig på dem.

Fordele ved oliven

1. Høj på ernæring:

Olivenes vigtigste betydning er deres ernæringsprofil. Olivenfrugten er også en rigelig kilde til mineraler, såsom jern, jod, fosfor, magnesium og natrium. Det bringer også det tiltrængte calcium i kroppen sammen med vitaminer, såsom A og E også. Oliven er også rig på aminosyrer og oliesyre, som også hjælper med at holde hjertet sundt og beskyttet.

2. Antioxidant egenskaber:

Oliven er rig på antioxidanter, som kan skade cellerne i din hjerne og ødelægge dens funktionalitet. Stærkere hukommelse og sindeadfærd nu mulig, når oliven indtages, siger eksperter. Dette er på grund af de polyfenoler, der er til stede i frugten, hvilket reducerer oxidativ stress i hjernecellerne.

3. Energy Booster:

For mere energi og kraft rådgiver eksperter forbruget af oliven. Det skyldes, at frugten har meget jern i sig, hvilket hjælper med carnitinsyntese. Carnitin er en aminosyre, som hjælper med at omdanne kropsfedt eller forbrugt fedt til den tiltrængte energi, der er nødvendig. Jern, som vi ved, hjælper med oxy transport i blodet og hjælper også med at forhindre anæmi. Så kom lidt oliven i hver dag for at holde svagheden i skak!

4. forsinkelser tegn på aldring:

En af de bedste sundhedsmæssige fordele ved Oliven er deres rolle i at forsinke tegn på aldring. Denne ydmyge frugt ville hjælpe med udseendet og nedbringer også rynkerne takket være tilstedeværelsen af ​​oliesyre i dem. Oliven indeholder også masser af E -vitamin, som er en antioxidant, der hjælper med at bekæmpe skader på frie radikaler og også holder huden sund..

5. Fremmer vægttab:

Health freaks kender olivenes betydning for vægttab. Ti stykker forbrugt før hvert måltid ville bringe alle de enkeltumættede fedtsyrer ind i kroppen, som hjælper med fordøjelsen og også med hormonel stimulering, der hjælper med at tabe sig. De essentielle fedtsyrer i oliven kan også hjælpe dig med at håndtere energitab og andre problemer.

6. Forebygger hjertesygdomme:

Kardiovaskulær sundhed ville blive taget hånd om med indtagelse af oliven hver dag takket være antioxidanterne og fedtsyrerne i det, hvilket får LDL til at gå væk og øge HDL i kroppen. Dette er en af ​​de bedste fordele ved at spise oliven og anbefales derfor til kroniske hjertepatienter.

7. Høj på kostfibre:

En anden vigtig brug af oliven er dets støtte til at forbedre fordøjelsen. Oliven indeholder et højt indhold af kostfibre og giver din tarm den rigtige mængde grovfoder. De hjælper også med glat afføring og forhindrer forstoppelse. At spise hele frugter hver dag kan hjælpe dig med at håndtere mange fordøjelsesforstyrrelser.

8. Holder kræft i skak:

Olivenfrugten har også fordele ved at beskytte kroppen mod kræft. Brugen af ​​olivenolie kan hjælpe med forebyggelse af livmoderkræft og hjælper også hjernen til at fungere godt på daglig basis. Ifølge mange forskningsdokumenter har det vist sig, at Olive kan hjælpe med at reducere kræft og forskellige symptomer. Den bedste måde at reducere kræft på, så snart man får at vide om symptomerne, er at indtage oliven.

9. Beskytter mod degenerative sygdomme:

Oliven er ganske effektiv til at bekæmpe en række sygdomme som Alzheimers og demens. Ifølge eksperter og ernæringseksperter har denne frugt nogle af de bedste naturlige gavnlige materialer, der kræves af vores krop, hvis vi lider af sådanne skadelige sygdomme. Dette er en af ​​de store fordele ved olivenforbrug på lang sigt.

10. Forebygger blodpropper:

Det kan hjælpe en person, hvis hun lider af problemer med blodpropper. De fenoler, der forhindres i oliven, er kendt for at forhindre koagulation af blod og derved hjælpe dig med at håndtere problemer som dyb venetrombose eller DVT. Dette er en af ​​de bedste olivenfrugter til vores helbred.

11. Forbedrer chancerne for fertilitet:

Oliven er godt for reproduktionssystemet. Hvis du er mor og venter en baby, så vil oliven være en af ​​de mest essentielle frugter for dig på det tidspunkt. Frugten er så nyttig, at den vil behandle næsten alle slags sundhedsproblemer og kan siges at være en af ​​de bedste ting for dig derude. Oliven kan let findes, og de smager også godt. Oliven er indtil videre en af ​​de bedste frugter for os mennesker derude, som vi kan benytte ganske let. Det tager sig også af fertilitetsproblemerne.

12. styrker immunsystemet:

De kommer med nogle af de bedste naturelementer som natrium, magnesium osv. Og mange flere, der kræves af vores krop næsten dagligt. Hvis du leder efter en af ​​de bedste ernæringsmæssigt gavnlige frugter derude, kan dette være en af ​​de bedste frugter, du kan benytte. Det kan hjælpe med immunsystemproblemerne og kan også beskytte dig mod forskellige virussygdomme. Hvis du lider af stress, så tag oliven, da de er store stressreducerende og fungerer godt og er effektive for begge køn.

13. Holder dig mæt længe:

Det kan reducere appetitten og det daglige forbrug af denne frugt kan gøre dig sund og kontrollere din appetit ganske effektivt. Du vil ikke føle dig sulten så ofte efter at have spist oliven. Hvis du er villig til at løse dine fysiske problemer, er oliven måske de bedst naturligt tilgængelige ledsagere ved din side.

14. Fremmer sund hud og hår:

Fordelene ved oliven til huden er mange. Som ansigtsmaske ville olivenolie eller frugtpasta være fantastisk at bruge. Det hjælper med at glatte hudens tekstur og hjælper også med at fugte huden og fjerne acne også. Fedtsyrerne i oliven kan forbedre teksturen på din hud og endda reparere skader på dine håraksler. Det menes også, at regelmæssig brug af sorte oliven til hår kan hjælpe med at beskytte den naturlige sorte farve på din manke.

15. Kontrollerer diabetes:

Forskning siger, at at spise en kost rig på oliven kan tilbyde vidunderlige fordele for diabetespatienter. Sammen med at forhindre insulinresistens i kroppen, sænker det også blodsukkerniveauet. Regelmæssigt indtag af oliven kan også reducere risikoen eller forsinke begyndelsen af ​​diabetes hos både voksne og børn.

Oliven bivirkninger:

Oliven er stort set fri for bivirkninger og har meget få konsekvenser for dit helbred. Men som nævnt ovenfor er de pakket i natriumrige saltlage, hvilket kan udgøre en fare for patienter med hypertension. Andre mindre virkninger af at spise for meget oliven er:

 • Ondt i maven
 • Opkastning
 • Appetit tab
 • Kvalme
 • Brændende sensation
 • Blærer i munden

Næste gang du får øje på en oliven i din mad, skal du ikke smide den væk! Husk, at oliven er en af ​​de mest ærede frugter i verden og er højt værdsat i mange kulturer. Deres sundhedsmæssige fordele er længe blevet anerkendt af de italienske og middelhavssamfund, der har spredt budskabet til hele verden! Med Oliven gjort mere overkommelig og let tilgængelig for os, hvorfor miste deres fordele? Prøv at komme ind i dens lækre godhed!