15 Forskningsbaserede fordele ved sort kaffe til hud og sundhed

Duften af ​​kaffe hver morgen har magt til at genopfriske vores sind og gør os klar til dagen. Mens kaffe med mælk er en slags drik, og sort kaffe er en sund drik, har taget stor fart på tværs af kaffeelskere i verden. Udover at være rig på koffein, har sort kaffe mange sundhedsmæssige fordele at tilbyde. Men hvordan spiser du sort kaffe og i hvilken mængde? Godt! Lige fra typerne sort kaffe til, hvordan du indtager denne sunde drik, her er alt, hvad du gerne vil vide. Vi har også tilføjet 15 dokumenterede fordele ved sort kaffe, som du kan notere.

Fordele ved sort kaffe

Sort kaffe vs mælkekaffe:

Hvis du troede, at kaffe kun ville smage godt med mælk, så kender du ikke den fantastiske smag af sort kaffe. Mælk er naturligvis rig på calcium, proteiner, mineraler og vitaminer, der føjer til ernæringen. Men sort kaffe, almindelig kaffe kogt i vand uden at tilføje mælk har en stærk smag, er lidt bitter efter smag, men er yderst nærende. Den har alle de antioxidanter, der gavner kroppen på mange måder. Det hjælper med at håndtere forskellige helbredstilstande som kræft, leversygdomme, hukommelsesproblemer osv.

Kaffe har store mængder flavonoider, flere flavonoider end endda vin. Dette gør kaffe til et kraftcenter for smag, en vidunderlig kombination af nøddeagtige, frugtagtige, søde og blomsterlige smag. Tilsætning af mælk til din kaffe kan reducere de positive virkninger af antioxidanter på kroppen. Så foretrækker sort kaffe frem for mælkekaffe og se forskellen selv!

Typer af sort kaffe:

Kaffe er oprindeligt fra Arabien, men sort kaffe er blevet populær rundt om i verden. Den kulturelle påvirkning og mangfoldighed i regioner har vist forskellige måder at servere denne drink på. Lad os se på nogle populære typer sort kaffe, hver med en unik smag og smag.

 • Espresso.
 • Americano.
 • Lang sort.
 • Batch bryg.
 • Dryp kaffe.
 • Ristretto.
 • Doppio.
 • Øjeblikkelig kaffe.
 • Hæld over kaffe.
 • Vakuum kaffe.
 • AeroPress kaffe.
 • Fordybelseskaffe.

Ernæringsværdi af sort kaffe:

Kaffe er en drik, der holder dig opmærksom og produkt igennem dagen, takket være koffeinen i den. Men ikke mange af os kender den næringsværdi, sort kaffe tilbyder. Rul ned for at vide.

 • Sort kaffe har muligvis ikke betydelige mængder proteiner, kulhydrater eller fedtstoffer, men den er rig på mikronæringsstoffer, der har bemærkelsesværdige sundhedsmæssige fordele.
 • Kaffe er rig på antioxidanter, essentielle vitaminer og mineraler som kalium, magnesium, mangan, riboflavin, niacin og natrium, der gavner vores krop.
 • Sort kaffe er også meget kaloriefattig, 100 ml medium sort kaffe viser sig kun at have 1-2 kcal energi, så vægtvagter kan med glæde indtage det et par gange om dagen.

Da kaffebønner dyrkes i forskellige dele af verden, kan næringssammensætningen variere en smule afhængigt af oprindelsen og forarbejdningen af ​​kaffebønner. Blandingssammensætningen påvirker også vitamin- og mineralindholdet.

Er sort kaffe god for sundheden?

 • Kaffebønner eller den sorte kaffe brygget har den højeste mængde antioxidanter af alle fødevarer på planeten. Disse antioxidanter har sygdomsbekæmpende egenskaber, der hjælper med at håndtere og kontrollere forskellige sygdomme som diabetes, hjertesygdomme, kræft, astma, neurodegenerative lidelser, mave-tarmsygdomme osv..
 • Sort kaffe hjælper med at reducere betændelse i kroppen og forhindrer celleskader.
 • Sort kaffe er også rig på polyfenoler og mikronæringsstoffer, der forbedrer kroppens generelle sundhed.
 • Koffein i sort kaffe forbedrer ikke kun vores humør og ydeevne, men det sænker også risikoen for sygdomme som Parkinsons og Alzheimers.

Sådan laver du sort kaffe derhjemme?

At lave sort kaffe er virkelig enkelt, men du skal vide, at det skal være den rigtige måde at få en fantastisk unik smag og smag. Internettet er oversvømmet med mange opskrifter på sort kaffe. Vi har undersøgt og samlet de bedste måder at lave sort kaffe til dig. Her er trinene, du skal følge.

Ingredienser:

 • En kop vand.
 • To teskefulde friskbrændt og malet kaffepulver.
 • En spiseske koldt vand.

Forberedelse:

 • Tilsæt kaffepulver i et krus og pisk det med en spiseske koldt vand, indtil kaffekornene er blandet godt.
 • Kog en kop vand.
 • Tilsæt det kogte vand til den piskede kaffe.
 • Bland godt og server.

Sådan drikker du sort kaffe?

Hvis den bitre smag af kaffe driver dig væk fra denne drik, er her hurtige tips, du kan notere for at nyde den rige kaffesmag og høste fordelene ved sort kaffe.

 • Vælg altid friskristede kaffebønner, fordi kaffebønnerne mister deres smag med tiden.
 •  Mal kaffebønnerne lige før brygning for at bevare smagen.
 • For at opleve den ægte smag af kaffe skal du gradvist fjerne sukker, fløde og mælk.
 • Der er forskellige kaffestege at prøve med forskellige smag og aromaer. Du har rigeligt valg, der passer til din gane og krop. Lettere stege er mindre sure og mindre bitre og lette på din mave.
 • Hvis du ikke kan tage den sorte kaffes bitterhed, kan du prøve den kolde bryg sort kaffe, som er mindre bitter og også forkæler dine smagsløg.
 •  Selvom instantkaffeblandingen som Nescafe, Bru osv. Er let at bruge, skal du prøve noget eksotisk kaffe af høj kvalitet for at opleve den ægte smag af sort kaffe!

Evidensbaserede fordele ved sort kaffe:

Her fik vi 15 videnskabeligt dokumenterede sundhedsmæssige fordele ved sort kaffe. Lad os tage et kig på dem.

Fordele ved sort kaffe

1. Antioxidanternes kraftcenter:

Kaffe er rig på polyfenoler og mikronæringsstoffer som kalium, magnesium, mangan, vitamin B5, vitamin B3 og vitamin B2. Disse mikronæringsstoffer er fyldt med antioxidanter, der gavner vores krop på forskellige måder ved at fjerne frie radikaler fra vores krop (1). Disse frie radikaler er en af ​​hovedårsagerne til celle- og vævsskader, derfor drikker kaffe forhindrer eller bremser celleskader i vores krop.

2. Forbedrer ydeevnen under træning:

Kaffe hjælper med at øge adrenalinniveauet i vores blod. Adrenalin, som også kaldes epinephrine, er det hormon, der forbereder kroppen til kamp- eller flugtsituationer eller intense træningspas.

Koffein, der er til stede i kaffe, stimulerer nervesystemet og nedbryder fedtstofferne lagret i cellerne og vævene. Disse fedtstoffer bliver derefter tilgængelige for at blive brændt ned som brændstof, hvilket øger fysisk ydeevne og anstrengelse. Ikke underligt, at de fleste gymtrænere foreslår, at du tager en kop sort kaffe før hver træning.

3. Fordele ved sort kaffe til vægttab:

Koffein er en af ​​de bedste naturlige fødevarer, der hjælper med at forbrænde fedt. Det er ingen overraskelse, at alle vægttabstilskud på markedet indeholder koffein som en af ​​de bedste ingredienser. Kaffe øger stofskiftet i kroppen, der hjælper med at forbrænde fedt hurtigere (2). Det stimulerer også nervesystemet til at udløse nedbrydning af fedtcellerne og angive kroppen til at bruge disse nedbrudte fedtstoffer som brændstof til cellerne frem for glukose. Denne fedtforbrænding hjælper med at tabe sig hurtigere og mere sikkert.

4. skærper hukommelse og hjernefunktioner:

Kaffe er den mest almindelige psykoaktive drik i verden. Det vides at øge vores energiniveau og holde os aktive hele dagen. En kop kaffe kan øjeblikkeligt gøre vores hjerne og nerver opmærksomme og energiske, fordi koffein i kaffe har egenskaber, der blokerer adenosin, en neurotransmitter, der har hæmmende virkninger på neuroner og beroliger centralnervesystemet.

Dette resulterer i stigning i neurotransmittere som dopamin og noradrenalin, som øger affyringen af ​​neuroner, hvilket i høj grad hjælper med at forbedre hukommelsen og reducere risikoen for demens. Det forbedrer også forskellige funktioner i hjernen som reaktionstid, mental årvågenhed, opmærksomhed og opmærksomhed, humør osv. (3).

5. Reducerer risikoen for kræft:

En af de største fordele ved kaffe er, at den har egenskaber, der hjælper med at fjerne giftige enzymer fra blodet, der kan forårsage kræftvækst. Det er også meget godt til at reducere inflammation i kroppen, som er en af ​​de vigtigste årsager til dannelse af kræftsvulster. Kaffe viser sig at være meget effektiv til at forebygge to hovedtyper af kræft – leverkræft og tyktarmskræft. Begge disse kræftformer er en af ​​de førende årsager til kræftdødsfald i verden.

6. Kontrollerer diabetes:

Diabetes er en tilstand, hvor glukoseniveauerne i blodet stiger på grund af reduceret udskillelse af insulin eller insulinresistens. Kaffe, både koffeinfri og koffeinfri, hjælper med at øge produktionen af ​​insulin i kroppen. Dette hjælper med at kontrollere diabetes og reducere risikoen for diabetes. Forhøjede blodsukkerniveauer har skadelige virkninger på kroppen som hjertesygdomme og organskader. At drikke så lidt som 2 kopper om dagen viser det betydelige resultat i håndteringen af ​​diabetes.

7. Bekæmper depression og stress:

Koffeinen i kaffe stimulerer centralnervesystemet og udløser udskillelsen af ​​’glade hormoner’ som dopamin, noradrenalin og serotonin. Disse ‘glade hormoner’ hjælper med at sænke stress og løfte stemningen. Dopamin kaldes også som glædehormon, da det øger følelsen af ​​lykke og tilfredsstillelse og sænker følelserne af depression og nedstemthed (4). At drikke kaffe hver dag viser sig at reducere selvmordstanker betydeligt.

8. Fordele ved sort kaffe til lever:

De egenskaber, der findes i kaffe, hjælper med at sænke niveauet af giftige leverenzymer, der skader leveren. Leveren er et vigtigt organ, der udfører nogle vigtige funktioner i kroppen. Kaffe viser sig at forhindre leversygdomme som skrumpelever på grund af overdreven alkoholforbrug, fedtlever, galdestenssygdom, leverkræft, hepatitis osv. At drikke mindst 4 kopper sort kaffe om dagen viser sig at reducere risikoen for leversygdomme ved hele 80%.

9. Renser din mave:

Vores mave er det organ, der behandler al den mad, vi spiser. Og ved udførelsen af ​​denne vitale funktion er maven meget tilbøjelig til ophobning af toksiner. Kaffe er et fremragende vanddrivende middel, som hjælper med at skylle alle toksiner ud af maven gennem urinen; det er derfor, de fleste af os har en tendens til at urinere oftere efter at have drukket et par kopper kaffe. Således er det en glimrende drink at afgifte maven og gøre den sund.

10. Forbedrer hjertesundheden:

Koffeinen i kaffe hjælper med at øge pulsen, hvilket er meget gavnligt for hjertet. Det hjælper med at forhindre hjertesygdomme og forbedrer kardiovaskulær sundhed. Regelmæssigt forbrug af kaffe viser sig at reducere risikoen for slagtilfælde med 20%. Der er dog nogle tilfælde, hvor folk oplevede en stigning i blodtrykket på grund af kaffeforbrug, selvom det viser sig at falde over tid, er det tilrådeligt for mennesker med forhøjet blodtryk at være opmærksomme og forsigtige, mens de regelmæssigt drikker kaffe.

11. Øger din metabolisme:

Kaffe viser sig at øge stofskiftet med så meget som 50%. Det er en af ​​de bedste drikkevarer til at forbrænde fedt og tabe sig. Sort kaffe indeholder stimulanser som koffein, theobromin osv., Der indikerer, at nervesystemet signalerer cellerne i kroppen til at nedbryde fedtstoffer. Stigning i fedtforbrænding og stofskifte forårsager effektivt vægttab (5).

12. Beskytter mod urinsyregigt:

En gigt er en form for gigt forbundet med betændelse og smerter. Urinsyregigt er forårsaget, når urinsyreniveauet i blodet stiger, hvilket fører til krystallisering og aflejring af urinsyre i leddene. De høje mængder antioxidanter i kaffe hjælper med at skylle overskydende urinsyre ud og lindre symptomerne på gigt betydeligt. Mennesker, der regelmæssigt drikker kaffe, har en 57% mindre risiko for at udvikle gigt.

13. Reducerer risikoen for Alzheimers:

Alzheimers er forårsaget, når forbindelserne i hjerneceller dør eller degenererer, hvilket resulterer i hukommelsestab og beskadigelse af andre vigtige mentale funktioner som tænkning og behandling. Dette er en progressiv hjernesygdom, som er irreversibel. Da kaffe hjælper med at booste forskellige neurotransmittere i hjernen, der aktiverer hukommelse og andre hjernefunktioner, er der en reduceret risiko for at udvikle demens eller Alzheimers. At drikke kaffe regelmæssigt reducerer risikoen for at udvikle Alzheimers med hele 65%.

14. Reducerer risikoen for Parkinsons:

Parkinsons sygdom er sygdommen i centralnervesystemet, der påvirker bevægelse. Det er forårsaget, når nervecellerne er beskadiget, hvilket resulterer i reducerede niveauer af dopamin. Dette bremser bevægelsen i musklerne. Det forårsager også stivhed i musklerne. Kaffe er kendt for at øge dopaminniveauet, hvilket hjælper med at håndtere og forhindre Parkinsons sygdom. Mennesker, der regelmæssigt drikker kaffe, har 30% til 60% reduceret risiko for at udvikle Parkinsons sygdom.

15. kampe aldring:

Sort kaffe hjælper med at opretholde sundhed for krop og sind. Dette bremser aldringsprocessen betydeligt. Kaffe hjælper også med at forebygge og håndtere mange sygdomme. Dette reducerer risikoen for tidlig død og øger levetiden.

Sort kaffe bivirkninger:

Selvom fordelene ved sort kaffe er mange, hvilket har sine egne ulemper på kroppen. Koffein viser sig at forårsage nogle skadelige sundhedsmæssige forhold, især hos mennesker, der er følsomme over for koffein. Lad os se på nogle af ulemperne ved at indtage sort kaffe:

 • Da kaffe er meget surt, forårsager det halsbrand og surhed. Dette er en af ​​de almindelige negative virkninger af kaffe. Kaffe er også fundet at skade maven og tarmforingen, hvilket fører til mavesår.
 •  Selvom koffein er en populær stemningsforstærker, er det også forbundet med øgede niveauer af stresshormoner i kroppen. Dette resulterer i uro og angst.
 • Kaffe er et fremragende vanddrivende middel, men når det indtages i overskud, kan det forårsage dehydrering og træthed. Det kan sap fugt fra din hud og forårsage tørhed og ru hud.
 • Da koffein øger opmærksomheden, er det en af ​​de vigtigste årsager til søvnløshed. Det tilrådes at drikke den sidste kop kaffe mindst 6 timer før sengetid.
 • Kaffeforbrug anbefales ikke under graviditeten, da koffein kan være skadeligt for fosterets udvikling. Overskydende kaffeforbrug øger risikoen for abort, for tidlig fødsel og lav fødselsvægt.

Så kære sorte kaffeelskere, nu hvor du kender sundhedsmæssige fordele ved din yndlingsdrik, skal du trække ærmerne op, brygge lidt varm sort kaffe og nippe til den! Sørg for at brygge den på den måde, vi anbefalede dig, så nyd den lækreste drink nogensinde! Hvis du kender nogen nye måder at brygge kaffe eller særlige ingredienser at tilføje til det for at gøre det smagfuldt, lad os vide det ved at skrive til os herunder!