16 bedste fordele ved jordnøddeolie (Mungfali -olie) til sundhed, hår og hud

En af de mest populære olier, der bruges i mange køkkener over hele verden, er jordnøddeolie! Kendt for sin nøddeagtige smag er koldpresset jordnøddeolie (mungfali olie) fuld af ernæringsmæssig godhed. Det er en af ​​de sundeste olier i verden med store mængder “godt” kolesterol. Den har høje tilberedningstemperaturer og er ideel til fremstilling af en lang række madvarer, herunder friturestegte snacks. Jordnøddeolie er rig på antioxidanter og enkeltumættede fedtsyrer. E -vitamin er også en vigtig komponent i denne olie, som fremmer sund hud, øjne og hjerte. Lad os kende nogle af de vigtigste fordele ved jordnøddeolie for hår, hud og sundhed i detaljer.

Fordele ved jordnøddeolie

Hvad er jordnøddeolie?

Jordnøddeolie, også kaldet Mungfali olie, ekstraheres fra jordnødder eller jordnødder. Uraffineret jordnøddeolie har en stærk aroma og mørkere farve. Det bruges i sydasiatiske retter til at lave salte retter og salater. Kold jordnøddeolie fremstilles ved at knuse nødderne ved lave temperaturer, hvilket er langt sundere end den normalt producerede olie.

Er jordnøddeolie sund?

Jordnøddeolie anses for at være ganske sundt for din krop. Det er lavt i umættede fedtsyrer, hvilket er dårligt for dit hjerte. Jordnøddeolie er også rig på enumættede fedtsyrer som oliesyre, linolsyre og palmitinsyrer, som er vidunderlige for din krop. Det er også kendt for sine skønhedsfordele og er en populær ingrediens i mange hudplejeprodukter.

Jordnøddeolie mod solsikkeolie:

Jordnøddeolie indeholder enumættede fedtsyrer, som er gode for dit hjerte, mens solsikkeolie indeholder flerumættede fedtsyrer, som vides at reducere dårligt kolesterol. Solsikkeolie er lav i Omega 3 til Omega 6, mens jordnøddeolie er rig på dem. Selvom jordnøddeolie er god til pommes frites, kan solsikkeolie bruges til sautering af mad. Begge er antioxidantrige og tilbyder mange fordele for kroppen.

Sådan laver du jordnøddeolie derhjemme?

Mens en række peanutolie -mærker i Indien, som Pure & Jo, Puvi, 24 Mantra og Farm tilbyder naturligvis økologiske, koldpressede olier til klar brug, det er ikke en dårlig idé at lave nogle derhjemme. Tjek denne opskrift på hjemmelavet jordnøddeolie:

Jordnøddeolie ingredienser:

 • Jordnødder – 3 kopper
 • Varmt vand- 3 spsk
 • Blender

Procedure:

 • Steg jordnødderne let og fjern deres yderbeklædning.
 • I en blender kom jordnødderne sammen med lidt varmt vand.
 • Blend indtil glat for at få en smørkonsistens.
 • Overfør denne blanding til en skål og stil den på køl.
 • Efter 24 timer kan du se, at olierne stiger.
 • Adskil denne olie fra blandingen og sigt den.
 • Opbevar den i en lufttæt beholder.

Jordnøddeolie Ernæringsfakta:

Tjek listen nedenfor for at forstå næringsværdien af ​​jordnøddeolie pr. 100 gram portion:

 • Kalorier i alt: 884
 • Total fed: 100 g
 • Mættede fedtstoffer: 17 g
 • Enumættet fedt: 46 g
 • Kulhydrater i alt: 0

Fantastiske sundhedsmæssige fordele ved jordnøddeolie:

Her fik vi 16 bedste jordnøddeolie -fordele til hud, hår og sundhed. Lad os tage et kig på dem.

1. Regulerer kolesterolniveauer:

Ved at inkludere jordnøddeolie i kosten i mellemstore mængder, kan man sikre, at korrekte kolesterolniveauer opretholdes og dermed hjertesundheden genoprettes. Dette er en af ​​de store fordele, som mennesker har brug for i dag på grund af de stigende niveauer af lidelser forbundet med dårligt kolesterol i kroppen.

2. Peanut Oil Massage:

Lider du af ledproblemer? Jordnøddeolie kan hjælpe med at massere kroppen og dermed give den energi. Det hjælper i behandlingen af ​​ømme led og muskler. Dette bør bruges dagligt med en bærerolie for at få maksimale fordele. Dette er en af ​​de bedste anvendelser af jordnøddeolie til at hjælpe dig med at slappe af.

3. Forbedrer blodcirkulationen:

Linolsyre er til stede i jordnøddeolie i rige mængder. Dette hjælper med at stimulere prostaglandiner. Disse hjælper med mange vigtige funktioner i kroppen, herunder sammentrækning og udvidelse af karrene på den rigtige måde. Dette gælder også for kroppens muskler. Det fører til korrekt blodgennemstrømning.

4. Sænker blodtrykket:

Anvendelserne af jordnøddeolie til madlavning er mange. Sammen med at tilføje en tydelig smag til dit gode, er det også godt for dit hjerte. De enkeltumættede fedtstoffer i jordnøddeolien er perfekte til at reducere forhøjet blodtryk og bringe det til et afbalanceret niveau. Det hjælper også med at holde alle risici for hjertesygdomme væk.

5. Fordele ved aromaterapi:

Lyset og den nøddeagtige aroma af jordnøddeolien er en af ​​de bedste ting, der kan hjælpe i aromaterapi. Den forfriskende og foryngende fornemmelse af, at jordnøddeolie giver det, der hjælper dig med at stresse af. Det er bestemt en af ​​de bedste ting at overveje olien til.

6. Styrker kroppen:

Det rige proteinindhold i jordnøddeolie er det, der hjælper med at nå dette mål. At have moderate mængder jordnøddeolie dagligt sikrer også styrkelse af kroppen og opbygning af musklerne.

7. Forebygger og behandler acne:

Er du en af ​​de millioner af mennesker, der lider af acne? Vil du have en naturlig behandling af acne og bumser? Hvis ja, så gå videre og begynd at bruge jordnøddeolie til hudreparation. At blande det med et par dråber citronsaft og anvende det hjælper med at få resultaterne. Hudplejen, tør hudbehandling og kur af hudorme på en naturlig måde er nogle ekstra fordele.

8. Egenskaber mod skæl:

En af de bedste peanutolie-fordele for hår er dets skæl-egenskaber. Jordnøddeolie med citronsaft og tea tree olie kan påføres på hovedbunden og efterlades i de næste 2-3 timer før shampooing. Denne antiseptiske måde at behandle skæl er en af ​​de letteste ting at gøre og på en meget effektiv måde.

9. Hydrerer læber:

Massering af læberne med jordnøddeolie efter en ordentlig skrubbeprocedure derhjemme er en af ​​de bedste måder at give læberne næring på og gøre dem bløde, glatte og smidige. Da den er beriget med E -vitamin, kan jordnøddeolie lette læbefarven og genoprette dens naturlige lyserødhed. Du kan endda anvende jordnøddeolie som læbepomade for at forhindre revner.

10. Forebygger hjertesygdomme:

Jordnøddeolie er en af ​​de bedste madolie, der har højt HDL eller godt fedt og lavt LDL eller dårligt fedt. Sammenlignet med mange olier giver jordnøddeolie bedre fordele for dit hjerte. Jordnøddeolie balancerer kolesterolniveauerne i kroppen og forhindrer kvælning af arterielle vægge. Dette reducerer igen risikoen for hjertesygdomme.

11. Reducerer risikoen for kræft:

Jordnøddeolie, når den bruges til madlavning med lav varme, indeholder store mængder antioxidanter, hvilket reducerer chancerne for mange former for kræft. Disse midler reducerer det oxidative stress på cellernes ældning ved at bekæmpe frie radikaler i kroppen. Når denne olie bruges til langvarig tilberedning ved høj varme, kan der imidlertid forekomme oxidation, hvilket kan gøre det dødeligt!

12. Jordnøddeolie til gigt:

De antiinflammatoriske egenskaber ved jordnøddeolie gør den velegnet til gigtpatienter. Inkluderingen af ​​koldpresset jordnøddeolie i din daglige kost kan hjælpe med at reducere ledbetændelsen og lindre smerter. E -vitamin i denne olie styrker knoglerne og hjælper med at beskytte dem mod ledforstyrrelser.

13. Peanut Oil In-Cosmetics:

Jordnøddeolie er en populær ingrediens i mange skønheds- og kosmetiske produkter. Det er kendt for sine rige fugtgivende egenskaber og bruges ofte til fremstilling af kropssmør, fugtighedscreme, hårbalsam, læbepomader og endda læbestifter. Jordnøddeolie kan bringe en naturlig glød til din hud og hår, når den kombineres med andre ingredienser.

14. Forsinkelser tegn på aldring:

En af de vigtige peanutolie-fordele for huden er dens anti-aging egenskaber. Jordnøddeolie er beriget med E -vitamin, som kan reducere og forsinke tegn på ældning som pletter, mørke pletter, pigmentering, fine linjer og ujævn hud. For at bruge jordnøddeolie til huden, skal du bare tage et par dråber koldpresset olie og massere på huden regelmæssigt.

15. Fordele ved jordnøddeolie til hårvækst:

Peanutolie fordele for hår er mange. Denne fantastiske olie giver det nødvendige E -vitamin, der er nødvendigt for at styrke dine hårsække og reducere skader. Fedtsyrerne i denne olie genopretter og reparerer det beskadigede hår, mens en massage i hovedbunden kan reducere skæl. Det tilskynder til ny hårvækst og forhindrer skaldethed.

16. Forbedrer insulinfølsomheden:

Undersøgelser viser, at jordnøddeolie er vidunderligt for diabetespatienter. Det indeholder flere umættede fedtstoffer end mættede fedtstoffer, der forbedrer insulinfølsomheden, som regulerer blodsukkerniveauet i kroppen. Måden at bruge denne olie på er i wok-stege, tilberedning ved lav varme og endda som en støvregn på salater.

Jordnøddeolie Fordele ved madlavning:

Jordnøddeolie er fantastisk til madlavning og kan bruges til at lave en række retter. Nogle af de populære er:

 • Jordnøddesmør, brugt i dip og pålæg.
 • Kan bruges som marinader til grill.
 • Anvendes som dressing i salater.
 • Anvendes i wokkastede stir-fries, karryretter og gravier.

Jordnøddeolie bivirkninger:

Når det kommer til jordnøddeolie, er der to sider af mønten. Sammen med ovenstående fordele er der nogle visse sundhedsrisici forbundet med jordnøddeolie:

 • Høje kalorier, hvilket kan forårsage vægtforøgelse.
 • Ikke negativ i mættet fedt. Overforbrug kan føre til ophobning af dårligt kolesterol.
 • Peanutolie allergi, der fører til hævelse af mund, hals og udslæt.
 • Er kendt for at kvæle arterier, når de indtages i overskud.

Overrasket over at kende disse vidunderlige jordnøddeolie -fordele? Ikke underligt, hvorfor det langsomt vinder popularitet i sundhedsindustrien. Mange læger og eksperternæringseksperter har anbefalet at inkludere en liste over sunde olier, hvor jordnøddeolie topper diagrammerne. Men hvis du har en historie med møtrikallergi, skal du holde dig væk fra denne ingrediens! Sammen med en afbalanceret kost kan en sundere olie, såsom jordnøddeolie, fremme et bedre velbefindende.