16 fantastiske Taro Root -fordele (Arbi) til hud, hår og sundhed

Hvis du er vokset op med at spise hjemmelavet mad, skal du være ret fortrolig med Taro rod. Taro rod på hindi er en fast grøntsag i de fleste husstande og er kendt som “Arbi”. Det kaldes også “Chamagadda” på telugu, “Chepankizhangu” på tamil, “Kacchalo” i Punjabi. Tarorod dyrkes bredt i Indien, men siges at have sin oprindelse i Malaysia. Det er kendt for sin nøddeagtige smag og mildt sødlige smag. Spækket med kulhydrater, folat, jern, vitaminer og mineraler er Arbi -grøntsag en af ​​naturens bedste gaver til menneskeheden. Lad os se nærmere på de mange tarorodfordele for vores helbred.

Taro Root Fordele

Hvad er Taro Root?

Tarorod er knoldstilken på Taro -planten, som har lange, brede blade. Også kaldet “Elephant Ears”, disse blade er også ret spiselige og nærende. Taro Videnskabeligt navn er “Colocasia esculenta”. Knoldene menes at være giftige i rå form på grund af de store mængder oxalater. Indisk Taro er en stivelsesholdig rodfrugt, der har brun ydre hud og hvid frugtkød indeni. Det ligner en kartoffel i smag og tekstur efter tilberedning

Er Taro sund?

Taro er en af ​​de sundeste fødevarer, der findes på markedet. Det vides at være tarmvenligt på grund af de store mængder kostfibre. Taro har også et lavt GI og anbefales af lægerne til diabetespatienter. Det er rig på jern og folat, som hjælper med at forhindre anæmi og energitab. Tarorod er også kendt for at forhindre mange typer dødelige kræftformer.

Taro Ernæringsfakta:

Tjek næringsværdien af ​​Taro rod i kogt form pr. 132 gram portion:

 • Kalorier i alt: 187
 • Kostfibre: 6,7 g
 • E -vitamin: 19 % af DV
 • Kalium: 18 % af DV
 • Kobber: 13 % af DV
 • C -vitamin: 11 % af DV
 • Fosfor: 10 % af DV
 • Magnesium: 10 % af DV

Sådan spiser du Taro Root?

Tarorod skal altid bruges efter korrekt tilberedning. Det er enten kogt, ristet eller dampkogt. Tilberedning af taro er en proces, der tager tid. Det er normalt tryk kogt for at spare tid og kræfter. Taro bruges også til fremstilling af chips, hvor det parkoges og steges i varm olie til sprødhed.

Bedste Taro Root -fordele for sundhed, hår & Hud:

Her fik vi 16 bedste tarorodfordele til hud, hår og sundhed. Lad os tage et kig på dem.

1. God energimad:

Arbi drager fordel af at give dig god energi. Der er enzymer i Taro-grøntsager, der hjælper med at give langvarig energi til kroppen, og det gør den også perfekt til atleter. Det lave glykæmiske indeks i grøntsagen sikrer, at kroppen holder sig væk fra træthed. Det er en af ​​de førsteklasses taro-fordele.

2. Hjælpemidler til bedre fordøjelse:

Der er et højt fiberindhold i taro -grøntsager, der gør det perfekt til regulering af tarmene og hjælper med fordøjelsen. Hele processen begynder at fungere godt med en lille portion af denne grøntsag hver dag. Ved at tilføre bulk til afføringen renser Taro root også din mave for at forhindre forstoppelse.

3. Fremmer vægttab:

En af de bedste Arbi -grøntsagsfordele er dens fremme af vægttab. Det hjælper dig med at føle dig mæt i længere tid, der styrer sultfølelsen og forbruget af ekstra kalorier i løbet af dagen. Dette styrede vægten og sikrer lave kalorier i kroppen, som taro er kendt for.

4. Sænker blodtrykket:

Lavt natriumindhold er perfekt til dem, der lider af hypertension, også kendt som forhøjet blodtryk. Taro -grøntsager har sikkert et lavt indhold af dette mineral, der gør det perfekt til patienter med forhøjet blodtryk. Det giver dig en minimal mængde natrium, der er vigtig for at holde nyren ren og skylle væskeophobningen.

5. Rensende mave:

For at fjerne affaldet fra maven skal du bruge fiberrige fødevarer, og taro -grøntsager er et ideelt valg at tage. Sammen med dette vil spise taro forhindre sådanne situationer sent i livet, hvor du måske har afføring. Det opdaterer systemet fuldstændigt.

6. Forebygger kræft:

Polyfenolerne i taro -grøntsager er det, der hjælper dig her. Det er en kraftfuld antioxidant, der tilhører kategorien vitamin A og hjælper med at forebygge kræft. Taro -grøntsager har omkring 160 % af det samlede behov, kroppen har for vitamin A. Dette er en af ​​de vigtige Taro -sundhedsmæssige fordele.

7. Styrker knogler og tænder:

Magnesium- og E -vitaminindholdet i taro -grøntsager er perfekt til at bevare knoglestyrken. Sammen med dette hjælper det med at genoprette din mundhygiejne ved at holde dine tænder stærke og sunde. Regelmæssigt forbrug af Taro rod kan styrke dit skelet og reducere risikoen for brud.

8. Kulinariske fordele:

Rødderne og bladene på taro -grøntsagen er kendt for at have nogle gode og stærke smag. Den nøddeagtige smag af disse dele hjælper med at tilberede mange retter og forbedre smagen. Karryretter, chips og pureed taro kan laves, ligesom disse kan bruges til at lave kager.

9. Rig kilde til aminosyrer:

Der er 17 forskellige typer aminosyrer til stede i taro -grøntsager. Sammen med denne omega fedtsyre 3 og omega fedtsyrer 6 er også til stede for det generelle velbefindende. Det hjælper også med at forebygge kræft, genoprette kardiovaskulær sundhed samt forebygge og behandle mange andre sygdomme. Det er en anden god grund til, at du skal spise taro.

10. Kontrollerer blodsukkerniveauer:

En af de vigtigste fordele ved at spise Taro rod er for dets diabetesvenlige egenskaber. Tarorod er kendt for at være yderst fordelagtig for patienter med type 2-diabetes. Det kan hjælpe med at opretholde blodsukkerniveauet med dets fiberrige papirmasse. Tarorod mætter sultniveauer med lave kalorier og kan også kontrollere insulinproduktionen i systemet.

11. Forbedret hjertesundhed:

Mennesker, der lider af hjerte -kar -lidelser, rådes til at have Taro rod regelmæssigt. Det er en af ​​de sundeste måder at indarbejde alle de vitale næringsstoffer i kroppen. Denne kaliumrige grøntsag gør masser af godt for dit hjerte ved at fjerne arterievæggene og sænke kolesteroltalet i kroppen.

12. Forhindrer aldring:

Tarorod er rig på antioxidanter, som kan reducere oxidativ stress på cellerne forårsaget af frie radikaler. Ved at opmuntre til ny cellevækst fremmer Taro rod en yngre og friskere hud. Det hjælper med at forsinke tegn på ældning som pletter, mørke pletter, rynker og fine linjer.

13. Forbedrer visionen:

Tarorod kan styrke de optiske nerver med kraftige antioxidanter som beta-caroten, cryptoxanthin. Dette resulterer i et forbedret syn og reducerede risici for makuladegeneration. Tarorod er også kendt for at forhindre grå stær og andre øjensygdomme. Spis en sund portion Taro -rod for at nyde et godt helbred.

14. Øger immuniteten:

Taro rod er en stor immunitetsforstærker. Det er fyldt med mange anti-oxidanter som beta-caroten, som har styrke til at bekæmpe infektionsfremkaldende mikrober. Tarorod kan også forhindre mange almindelige forkølelser og hoste for at hjælpe dig med at holde dig væk fra antibiotika og anden medicin.

15. Forbedrer blodcirkulationen:

Jern og kobber til stede i Taro rod er to mest essentielle komponenter, der kræves for korrekt blodcirkulation i kroppen. De hjælper med at øge RBC -antallet, som er nødvendige for iltning af de vitale organer. Ved at reducere chancerne for anæmisk hjælper Taro root dig også med at håndtere træthed, mangel på koncentration og hovedpine.

16. Tykner hår:

Tarorod er fyldt med folat og jern, som er afgørende for styrken af ​​dine hårsække. Det hjælper med at tilføre volumen til dit hår ved at opmuntre til nye hårspirer. Kobber til stede i roden kan også forhindre grånende hår og gøre det skinnende og sort. Det menes også at reducere hårbrud.

Taro bivirkninger:

Nedenfor er nogle af de almindelige arbi -vegetabilske bivirkninger:

 • Tarorødder indeholder oxalater, som når de kommer i kontakt med bar hud, kan forårsage allergiske reaktioner.
 • Ukogt tarorod kan forårsage brændende og kløende fornemmelse i mund og hals.
 • Det er kendt at danne nyre- og galdesten i visse tilfælde.
 • Taro rod kan også forværre gigtproblemer.

Nu hvor du har set de vidunderlige taro -rodfordele, er det tid til at tage det alvorligt! Tarorod, når den er kogt til perfektion, giver ikke kun et godt tilfredsstillende måltid, men hjælper også med at fremme bedre velvære. Det skal gøres til en del af din afbalancerede kost for at inkorporere alle de vitaminer og mineraler, din krop har brug for. Vi fraråder dog friturestegte chips, da det kan føre til dårligt kolesterol.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80