16 imponerende fordele ved cowpeas (lobia) med ernæringsfakta

Tag til enhver autentisk nordindisk restaurant, og du vil helt sikkert se Lobia dal på menuen! Lobia eller Cowpeas er en type bælgfrugter, der bruges til fremstilling af Dal, salater og endda supper. De er en af ​​de meget dyrkede enårige afgrøder i Indien. Cowpea på hindi kaldes “Lobia”. Det kaldes også “Bobbarlu” på telugu, “Karamani” på tamil, “Chavli” på marathi og “Alasande” i Kannada. Lobiafrø er fantastiske kilder til protein, vitaminer og mineraler, hvilket gør dem til en af ​​de mest økonomiske superfoods. Fra at hjælpe med vægttab til at styrke dit immunsystem, Cowpeas er kendt for deres lækre godhed. Lad os lære nogle af de bedste fordele ved cowpeas (Lobia Benefits) at kende for vores krop.

Fordele ved cowpeas (lobia) med ernæringsfakta

Hvad er Cowpea?

Cowpea er en bønnetype, der er lang og grøn i farven. Bælgene i disse bønner kaldes Lobia eller Cowpeas. Cowpea videnskabeligt navn er “Vigna Unguiculata”. De blev oprindeligt brugt til fodring af kvæg, hvilket giver dem det typiske navn. Cowpeas kaldes også sorte øjne for deres sorte plet på den ovale, cremefarvede bønne. De er en fast bestanddel i den nordindiske kost og bruges til at lave en række retter.

Typer af ærter:

Cowpeas, der dyrkes til konsum, er kendt under mange navne, afhængigt af den lille ændring i sorten. Lad os se på nogle af de populære typer Cowpeas:

 • Sortøjede ærter
 • Sydlige ærter
 • Yardlong Bean
 • Catjang
 • Crowder ært

Er Cowpeas sunde?

Cowpeas er en af ​​de sundeste fødevarer, der skal medtages i din kost. De er beriget med gode mængder protein for at hjælpe en vegetar med at overvinde deres mangler. Lobia er også kendt for at øge energien og spiller en central rolle i opbygningen af ​​muskler. Det er også godt i kostfibre for at forhindre fordøjelsesforstyrrelser og afværge forstoppelse.

Cowpea ernæringsfakta:

Nedenfor er vist Lobia -næringsværdien pr. 100 gram servering:

 • Kalorier i alt: 100
 • Kulhydrater i alt: 21 g
 • Proteiner: 8 g
 • Kostfibre: 7 gm
 • Natrium: 4 mg
 • Kalium: 278 g
 • Jern: 13 %
 • Vitamin B6: 5 %
 • Magnesium: 13 %

Sådan tilberedes cowpeas?

At kende den rigtige måde at tilberede cowpeas er det første skridt til et godt helbred. Indtagelse af dem rå eller halvkogte kan føre til alvorlig fordøjelsesbesvær. Følg trinene for at få perfekt tilberedt Lobia:

 • Vask Lobia frø grundigt med vand.
 • Sug dem i blød natten over ved at dække godt til med vand.
 • Næste dag tømmes vandet ud og overføres til et trykkoger.
 • Tilsæt vand og lidt salt.
 • Kog i 2-3 fløjter.
 • Når trykket er nede, kan du bemærke en fast, men veltilberedt Lobia.

De største fordele ved cowpeas til hud, hår & Sundhed:

Her fik vi 16 fremragende sundhedsmæssige fordele ved Cowpeas. Lad os tage et kig på dem.

1. Sænker dårlige kolesterolniveauer:

Den opløselige fiber og mængden af ​​proteiner i cowpea gør det til en perfekt måde at sænke det dårlige kolesterol eller LDL fra kroppen. Phytosteroler i dem hjælper kun med at opretholde den rigtige standard, når det kommer til kolesterol. Dette holder hjertet sundt og fit. Dette er en af ​​de bedste anvendelser af Cowpea til din krop.

2. Hjælpemidler til vægttab:

Kostfibrene hjælper med at skylle toksiner, akkumuleret fedt og cellulite ud af kroppen, når det kommer til cowpea. Bortset fra det er bønnerne helt kaloriefattige. De er endda fri for dårligt kolesterol, der tilføjer ekstra kilo til kroppen. Brug af Lobia til vægttab er den bedste måde at reducere vægten naturligt.

3. Bekæmper frie radikaler:

Der er enorme mængder antioxidanter i cowpeas i form af C -vitamin og A. Forbruget af disse bønner i den daglige kost betyder kun, at disse vil hjælpe med at skylle de frie radikaler ud af kroppen, der ellers forårsager skade på hudcellerne. Dette hjælper også med at holde kræftceller væk.

4. Regulerer blodsukkerniveauer:

Den opløselige fiber i cowpea gør den perfekt til at absorbere det ekstra sukkerindhold i blodet og er et perfekt valg at tage, når det kommer til diabetespatienter. Lobia er kendt for sit lave glykæmiske indeks, som kan regulere dit blodsukkerniveau. Sørg for at have en lille portion hver dag for maksimale resultater.

5. Forebygger maveforstyrrelser:

Cowpeas kan håndtere alle maveproblemer såvel som bugspytkirtlen og milten. Ideen er at tone organerne godt og stimulere deres funktioner på en måde, så alle problemer behandles såvel som forebygges i senere stadier. Det beroliger også de forværrede afføring som en ekstra fordel her.

6. Forhindrer tegn på aldring:

Sammen med niveauerne af antioxidanter og fiberen, der hjælper med at skylle de frie radikaler ud, der forårsager hudskader, er cowpea en perfekt mad til dem, der ønsker at forsinke ældningstegn. Disse antioxidanter reparerer også de allerede beskadigede hudceller og sikrer en fast, elastisk og ungdommelig hud. Huden er glat og fri form grimme tegn som rynker og fine linjer.

7. Nærer huden:

Proteinniveauerne i cowpea er perfekte til hudens gode helbred. Den er også rig på antioxidanter, som kan reparere din hud indeni og holder den fri for enhver form for skader. Ved at rense maven med dets kostfibre kan Lobia hjælpe med at bringe din hud en naturlig glød.

8. Bekæmper hårtab:

Indtagelse af cowpeas med jævne mellemrum giver dig gode proteinniveauer, som hårstråene består af. Dette betyder kun, at du kan have problemfrie hårstrå og dermed sikre korrekt kontrol over hårtab. Det vil også gøre trådene sunde og øge hårvæksten.

9. Forbedrer hjertesundheden:

Der er nogle sekundære metabolitter flavonoider i denne type bønner, vi kender som cowpeas. Dette hjælper både med behandling og forebyggelse af alle hjerte -kar -problemer. Med sænket kolesteroltal og reguleret blodtryk kan du holde dig væk fra risikoen for hjertesygdomme.

10. Fremmer bedre fordøjelse:

En af de bedste sundhedsmæssige fordele ved Cowpeas er dens fordøjelsesegenskaber. Med 28% kostfibre i 100 g Cowpeas, kan du være sikker på at være fri for forstoppelse. At inkludere dem i anbefalede portioner i din kost kan hjælpe med at tilføre masse til din afføring og fremskynde din fordøjelse.

11. Fremkalder søvn:

Cowpeas er rige på magnesium og en forbindelse kaldet Tryptophan, som er kendt for deres nerve -afslappende egenskaber. Hvis du tager en god portion Lobia som tidlig middag, kan det berolige dine stressede nerver og fremme bedre søvn. Dette er en af ​​de bedste sundhedsmæssige fordele for Lobia for dem, der lider af kronisk søvnløshed.

12. Fungerer som en afgiftning:

En anden vigtig fordel ved at spise cowpeas er dens naturlige afgiftende egenskaber. Cowpeas har store mængder kostfibre, som kan rense din mave og frigøre den fra den unødvendige masse. Det kan endda skylle toksiner ud af din krop og hjælpe dig med at opretholde et rent system.

13. Hjælper med kræftforebyggelse:

Cowpeas er en god kilde til C-vitamin, som er en naturlig antioxidant. C -vitamin er kendt for at bekæmpe frie radikaler, der skader din krop med oxidativ stress. Ved at sænke frekvensen af ​​disse frie radikaler kan du være sikker på at sænke dine risici for at være tilbøjelige til mange dødelige kræftformer.

14. Øger dit immunsystem:

Lobia er fyldt med gode mængder A -vitamin, C -vitamin og andre vigtige næringsstoffer, som kan styrke dit immunsystem. Regelmæssigt forbrug af cowpeas kan afværge flere infektionsfremkaldende mikrober. At spise lobia er en af ​​de effektive måder at beskytte din krop mod mange potentielle sygdomme.

15. Tilbyder sundhed og glans til hår:

Lobia er proteinrig linser, som kan styrke dit hårs rødder og tilføre volumen. Som en vigtig kilde til vigtige vitaminer og mineraler hjælper Lobia med at reparere dit hår og reducere brud på grund af skader. Det er også godt i jernniveauer, som kan forhindre hårtab og tyndere hår.

16. Behandler anæmi:

Cowpeas er fyldt med jern for at hjælpe patienter med kronisk anæmi med at håndtere jernmangel. Mangel på jern kan forstyrre blodtilførslen i kroppen og fratage ilt til kroppens organer. Det er vigtigt at indtage en portion Lobia hver dag for at håndtere dette tab og forbedre dit hæmoglobinniveau i kroppen.

Cowpeas bivirkninger:

Selvom cowpeas generelt betragtes som sikre til forbrug, kan overdreven overgivelse helt sikkert føre til mange problemer. Her er nogle af Lobia -ulemperne:

 • Dårlig fordøjelse
 • Opkastning
 • Rystende
 • Flatulens
 • Ildelugtende afføring
 • Forstoppelse
 • Mavesmerter
 • Søvnighed
 • Tunghed i kroppen

Nu hvor du har lært om de mange fordele ved Cowpeas, er det tid for dig at lave en storm i dit køkken. Lobia bønner er ret alsidige i madlavning og kan bruges til at lave mange retter. Du kan prøve at lave Lobia dal eller tilføje lidt kogt lobia til salater for ekstra smag og sundhed. Prøv at mose dem i dine kebab eller bare få de stegte til snacking. Med masser af opskrifter tilgængelige online, virker dine undskyldninger for ikke at spise Lobia simpelthen ikke!