18 interessante radise -fordele (Mooli) til sundhed, hår og hud

Radise, selve navnet kan bringe et udtryk for afsky på dit ansigt! Den skarpe lugt af Radise gør den til en upopulær ingrediens i grøntsagsriget. Radise -fordele (mooli -fordele) for vores helbred er imidlertid mange og anbefales stærkt af læger. Radise kaldes “Mooli” på hindi, “Mullangi” på telugu, “Mullanki” på tamilsk, “Mulangi” i Kannada og “Mūlī” på marathi. Når den er godt tilberedt, kan Radise smage lækkert og få dig til at bede om mere. Lad os komme i gang med at lære lidt mere om denne grøntsag og også nogle af de vigtige radise -fordele for hår, hud og sundhed.

18 interessante radise -fordele (mooli) til sundhed, hår og amp; Hud

Hvad er radise?

Radise er en rodfrugt, der tilhører familien Brassicaceae. Det menes, at Radise blev dyrket i den antikke europæiske periode og senere blev introduceret til resten af ​​verden. De er fyldt med mange kemiske midler, der er ansvarlige for dens skarpe og skarpe smag. Disse spiselige rødder bruges meget i salater, supper, pommes frites og endda den berømte Mooli Sambar! Radise blade er også nærende og kan bruges til madlavning.

Typer radiser:

Hvis du troede, at Radise rod kun fås i den hvide version, der normalt ses på markedet, har du en overraskelse! Der vokser mange sorter af radiser verden over, og de populære blandt dem er:

 • Hvid istap: Hvid Radise, der er ganske skarp.
 • Sparkler: Klar rød farve med en rund form og en hvid spids.
 • Cherry Belle: Rød Radise meget udbredt i salater.
 • Hvid skønhed: Sødt smagende radise.
 • Fransk morgenmad: Crunchy Radise med en sød og mild smag.
 • Early Scarlet Gold: Rund formet radise med rød hud og hvid inderside.
 • Daikon Long White: Bliver op til 18 tommer lang og er ret enorme.
 • Ild og is: Radise med røde og hvide nuancer på toppen og bunden.

Er radise godt for sundheden?

Radise tilbyder utallige fordele for vores krop. Det er kendt for sine immunforstærkende egenskaber, med de store mængder vitamin C. Radise er også en god kilde til kostfibre for at hjælpe med bedre fordøjelse og forhindre forstoppelse. Da den er rig på anthocyaniner og andre kraftfulde antioxidanter, kan Radise endda afværge dødelige kræftformer.

Radise Ernæringsfakta:

Nedenfor er næringsværdien af ​​radiser pr. 100 gram servering:

 • Kalorier i alt: 16
 • Kulhydrater i alt: 3,4 g
 • Kostfibre: 1,6 g
 • Proteiner: 0,7 g
 • Kalium: 233 mg
 • Natrium: 39 mg
 • C -vitamin: 24 %
 • Vitamin B6: 5 %
 • Magnesium: 2 %
 • Kalk: 2 %

Sådan spiser du radiser?

Radiser foretrækkes normalt i rå form for at holde deres ernæring intakt. Men deres stærke lugt og skarpe smag kan frastøde mange mennesker. I sådanne tilfælde kan du dampe dem let eller tilføje dem til dips og supper. Tilføjelse af radiser med søde smagende grøntsager som gulerødder kan også neutralisere smagen. Mange mennesker bruger også rød radise eller Daikon som alternativ til peberrod eller Wasabi.

Imponerende fordele ved sundhed af radise:

radise sundhedsmæssige fordele

Her fik vi 18 fordele for radise til hud, hår og sundhed. Lad os tage et kig på dem.

1. Forebygger kræft:

Alle trækker på skuldrene ved navnet kræft, og folk er bange for, at de også en dag kan miste livet eller deres kære. Sygdommen er skræmmende og meget dyr at behandle, og i de fleste tilfælde har patienter masser af bivirkninger, selv efter at genopretning er foretaget. Du kan dog starte nu med at have en radise hver dag, hvilket ville betyde, at du introducerer din krop for fytokemikalier, der findes i grøntsagen, og de anti-kræftfremkaldende egenskaber ville hjælpe med at slå kræft, siger eksperter. Ud over det ville C -vitamin, der findes i radise, hjælpe cellerne med at forblive langvarige og sunde i lang tid.

2. Regulerer blodtryk:

Radise er også kendt for at hjælpe med hypertensionskontrol og blodtrykskontrol. Veggien er fyldt med mineraler såsom kalium, som hjælper med at bekæmpe dræningseffekter af natrium i mange kostvaner, hvilket igen styrer blodtryksniveauerne for dig. Spørg din læge, og han er også enig i det samme, hvorfor vores bedsteforældre altid havde en kop radisejuice på tom mave hver morgen. Så vær ikke sent til at gå og spise en radise.

3. Holder diabetes under kontrol:

Bugspytkirtlen udskiller et hormon kaldet insulin i vores krop, som hjælper med at absorbere glukose i blodbanen. Når du er diabetiker, ville din krop ikke være i stand til at absorbere det insulin, der er skabt af bugspytkirtlen, eller måske ville din krop slet ikke kunne producere den mængde insulin eller noget af det på grund af sygdommen. Men hvis du begynder at spise en radise hver dag, kan du have en masse opløselige fibre, der ville styre det glykæmiske indeks og ikke ville lade sukkerniveauet i blodet hoppe rundt. Derfor kan det varmt anbefales.

4. Sænker hyppigheden af ​​forkølelse og hoste:

Der er mange af os, der lider af forkølelse og hoste, og at have radise ville være godt. Det skyldes, at den ydmyge grøntsag har masser af anti-kongestive egenskaber, som hjælper med at rydde og rense slimformationer i halsen. Immunitetsniveauerne ville også blive holdt i skak, og det betyder, at hoste og forkølelse også ville blive taget hånd om.

5. Behandler gulsot:

Veggien er også en stor hjælp til at slå gule feber og gulsot. Denne veggie vides også at skubbe bort toksiner fra vores system og holde leveren lyserød af sundhed. Indholdet af bilirubin i blodet styres af veggien, og iltniveauet stiger, når veggien indtages. Røde blodlegemer ødelægges ikke, og man kan også være sikker på tidlig restitution efter gulsot.

6. Forhindrer forstoppelse og bunker:

Veggien har masser af kræfter til at slå forstoppelse og give enkeltpersoner glatte afføring. Behovet for morgenbevægelse ville være glat, da det høje fiberindhold i radise gør, at fordøjelsessystemet fungerer godt, det hjælper også med madrensning fra fordøjelseskanalen. Tykktarmen holdes også i god form og form, og galdeudskillelsen lettes også i høj grad, siger eksperter. Læger rådgiver også Radise til lindring af bunker.

7. Hjælpemidler til vægttab:

Fordelene ved Radise til vægttab er kendt af sundhedsindustrien. Radise er næsten nul, når det kommer til at have kalorier, og fiberen er høj, siger eksperter. Bladene på denne veggie bør især indtages, og hele knolden kan spises eller saftes. Et glas saft før et måltid gør dig mæt, og du vil ikke forkæle trang senere

8. Afviser insekter:

I mange kulturer kan pasta af radise hjælpe med beroligende irriterende insektbid. Komplikationer kan opstå, hvis stikkene og bidene ikke bliver taget hånd om, og de antipruritiske egenskaber i radise kan hjælpe med at helbrede stikkene og bidene, siger kilder. Betændelse kan sænkes og smerterne også med pastaen eller saften påført de berørte områder, siger eksperter.

9. Egenskaber mod ældning:

Hvide radiser fordele for huden er mange. Med masser af antioxidanter og vitaminer i den ydmyge veggie, bør radise spises, så den frie radikal effekt vendes eller bremses. Rå radise pasta, når den påføres som en maske på huden, vil holde dig ung på udkig længe. Det er endda kendt for sine hud-lysende egenskaber.

10. Reducerer risiko for UTI:

Radise hjælper den brændende fornemmelse under vandladning. Grundlæggende har radise en særlig egenskab, der hjælper med at øge urinproduktionen, der skyller affaldsproduktet ud af vores krop. Dette forbedrer grundlæggende vores system fra at blive ryddet op og forhindrer dermed yderligere infektioner i vores urinsystem. Dette gør nyrens arbejde lettere. På grund af radisens vanddrivende egenskab hjælper det let med at fjerne det giftige produkt fra blod og derefter skylles ud fra nyrerne. Derfor forbedrer det vores nyresygdomme og er også nyttigt for mennesker, der lider af nyresygdomme.

11. Forebygger kardiovaskulære problemer:

Radise indeholder flavonoide antioxidanter, der er ansvarlige for at forbedre sundhedsforholdene. Det giver flere sundhedsmæssige fordele blandt disse, det hjælper også med at forbedre den kardiovaskulære tilstand. De sammensatte anthocyaniner giver ikke kun farve til denne grøntsag, men reducerer også hjertesygdomme. Denne forbindelse er virkelig meget nyttig til at sænke hjerte-kar-sygdomme samt har andre funktioner som antiinflammatorisk og kræftbekæmpende egenskab. Også sænkning af blodtrykket og opretholdelse af det til normal tilstand vil forbedre let blodgennemstrømning, der ikke presser arterievæggene.

12. Nærer huden:

Radise er meget rig på mineraler som fosfor og zink, der er gavnlige for at give en bedre hudtekstur. Vitamin C og B -kompleks er også godt for vores hud. Disse kosttilskud i radise forbedrer vores hud og reducerer vores hudlidelser. Radise har den desinficerende egenskab, der hjælper med at rense vores hud, og ansigtspakker kan laves ved at smadre rå radise. Hudsygdomme som udslæt, revner og tørhed reduceres ved at indtage radise eller påføre hudpakker. Det hjælper også med at slå tørhed ved at fugte vores hud, da denne grøntsag indeholder en stor mængde vand.

13. Hydrerer kroppen:

Bortset fra næringsstofferne indeholder radise en stor mængde vand, der giver os en anden fordel. Vand er den vigtigste komponent, der kræves for en sund krop, der skal vedligeholdes på et passende niveau, ellers ville det forårsage sundhedsproblemer. Således hjælper denne grøntsag med vandindhold med at hydrere vores krop, hvilket yderligere hjælper med at forbedre forskellige sundhedsforhold. At reducere dehydrering ville dybest set forbedre det korrekte indtag af næringsstoffer i vores krop fra fødevarerne. Forstoppelsesproblemer, fordøjelsesforstyrrelser, hudlidelser reduceres ved at forblive sunde.

14. styrker immunsystemet:

C -vitamin virker som en antioxidant, der består af rød radise og hjælper med at forbedre vores immunsystems sundhed. At styrke dit immunsystem er meget vigtigt for at give bedre sundhedsmæssige forhold. Forbedring af dit immunsystem betyder, at det hjælper med at bekæmpe mange sygdomme fra simpel sygdom til kompleks sygdom som kræft. C -vitamin hjælper med at øge vores system, hvilket gør arbejdet i de hvide blodlegemer let at bekæmpe mod mikrober og også frie radikaler, der dannes i vores krop.

15. Forhindrer respiratoriske lidelser:

Åndedrætsforhold forbedres ved at indtage radise. Selvom radise er ganske skarp, men hjælper med at helbrede mange sygdomme og forhindrer os også i disse sygdomme. Dette naturlige element hjælper med at fjerne det ekstra slim i vores hals, der forårsager ondt i halsen, og forhindrer os derfor i at blive syg. Det giver også lindring fra nasal overbelastning og forbedrer dermed åndedrætsforstyrrelser. Vi får lindring fra luftvejslidelser som astma og bronkitis. Luftrør og lungerirritationer er forårsaget på grund af forkølelse eller enhver form for allergi, der også reduceres.

16. Bekæmper hårfald:

Radiser er kendt for behandling af hårlidelser, herunder hårtab, tyndere og brud. En af de bedste fordele ved radisejuice er at reparere skader forårsaget af hår. Det kan styrke folliklerne fra rødderne for at reducere chancerne for at falde hår. Anvendelse af radisejuice lokalt og massere det godt i hovedbunden forbedrer dit hårs volumen. Dette er en vidunderlig radise fordel for hårvækst.

17. Eliminerer skæl:

Hvis du lider af en kløende, skællende hovedbund, så prøv Radise! Saften af ​​radise kan effektivt behandle gærinfektioner som skæl. Det kan midlertidigt tilbyde lindring fra alvorlig kløe og irritation af hovedbunden. Udtræk bare frisk radisejuice og påfør den på hovedbunden. Massér godt og lad virke i 30 minutter. Følg den med en anti-skælshampoo.

18. Beskytter lever og galdeblære:

Hvis du lider af galdeblæreproblemer, kan Radise være til gavn for dig. Sort radise juice er kendt for sine utrolige rensende egenskaber ved at reducere blodlipidniveauerne. Ved at sænke kolesterolet i kroppen kan chancerne for lever- og galdeproblemer reduceres betydeligt.

Radise bivirkninger:

Selvom radise er ganske gavnligt for vores helbred, kan overforbrug føre til visse sundhedskomplikationer. Nedenfor er nogle af radise ulemper:

 • Dårlig mund lugt
 • Dehydrering
 • Mavesygdomme
 • Brændende sensation
 • Sår
 • Sænket blodtryk
 • Kan forårsage overskydende urinproduktion.
 • Det anbefales ikke at tage radise under graviditeten, da det kan forårsage luft i maven og oppustethed.

Nu hvor du har set de største radise -fordele for hud, hår og sundhed, er det tid til at begynde at inkludere det i din kost. Radise lugter måske grimt, men når du først får en forkærlighed for denne grøntsag, vil du aldrig forlade den! Der er mange interessante opskrifter på internettet, som kan vise dig, hvordan du får radise til at smage lækkert. Bare klik på dem og øv dig derhjemme for at gøre Radise sjovere.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80