19 fantastiske fordele ved sort peber til hud, hår og sundhed

Gå til enhver restaurant, og du finder et par salt- og pebershakes på bordet. Intet krydret køkken kan klare sig uden at bruge sort peber i dem. Også kaldet Kali Mirch på hindi, Sort peber er en af ​​de højest brugte krydderier i verden. Det dyrkes i tropiske lande, især den sydlige del af Indien. Sort peber er kendt for deres varme og stærke smag. De bruges meget i madlavning og også i traditionelle Ayurveda -lægemidler. Disse små sorte frø er fyldt med ernæring og tilbyder mange sundhedsmæssige fordele. Lad os lære mere om ernæringsfakta og sundhedsmæssige fordele ved sort peber.

Sort peber fordele til hud, hår & amp; Sundhed

Hvad er sort peber?

Sort peberfrugter er tørrede frugter af Peppercorn træet. Det videnskabelige navn på sort peber er Piper Nigrum. De dyrkes på vinstokke i fugtigt klima. Rå peberfrugter er grønne i farven, som er mildere i smagen i forhold til bærene, der bliver sorte efter at have plukket dem fra vinstokken og tørret dem. Pebernøddernes skarphed kommer fra en kemisk forbindelse kaldet Pepperdine, som er til stede i bærens hvide centrum.

Typer af sort peber:

Sort peber findes i tre kategorier:

 • Sort
 • hvid
 • Rød

Mens du allerede kender de sorte peberkorn, er hvide peberfrugter essentielle sorte peberfrugter med fjernet hud. De er mindre potente i smagen og bruges i salater og supper. Rød peberfrugt er den stærkeste af alle pebersorter og dannes ved at efterlade bærene på vinstokkene i lang tid for at blive røde. De er også ret dyre og bruges hovedsageligt i indiske og kinesiske retter.

Er sort peber god for sundheden?

Sort peberfrugter er et populært husholdningsmiddel til behandling af forkølelse, hoste, feber, smerter og fordøjelsesproblemer. De er fyldt med C -vitamin og A -vitamin, som kan kurere mange infektioner og endda styrke vores immunsystem. Brug af sort peber regelmæssigt kan reducere risikoen for mange kræftformer. Det er ikke alt! Sort peber kan hjælpe med at tabe sig let. Læs videre for at kende mange flere overraskende Kali Mirch -fordele.

Sort peber ernæring:

Her er den ernæringsmæssige opdeling af sort peber pr. 100 gram portion:

 • Kalorier i alt: 351
 • Total fed: 3,3 g
 • Kulhydrater: 64 g
 • Kalium: 37 % DV
 • Kostfibre: 25 g
 • A -vitamin: 10 %
 • Kalk: 44 %
 • Jern: 53 %
 • B6 -vitamin: 15 %
 • Magnesium: 42 %

Sort peber fordele til hud, hår & Sundhed:

Her fik vi 19 bedste fordele af sort peber til sundhed, hår og hud. Lad os tage et kig på dem.

sort peber bruger

Sort peber fordele for hud:

Her hentede vi top 2 kali mirch -fordele for huden. Lad os tage et kig på dem.

1. Bekæmper rynker:

Kvinder er normalt bekymrede over ældningslinjer og rynker, der vises på deres hud fra begyndelsen af ​​trediverne. De er en trussel. For at slippe af med dette problem skal du bruge sort peber. De har en stor mængde antioxidanter, hvilket reducerer symptomer på ældning, såsom linjer og pletter.

I stedet for at bruge mange penge på dyre cremer, foreslår vi, at du bruger lidt sort peber. Dette vil forynge din hud og vise drastiske resultater på din hud. Effektiviteten af ​​sort peber mod acne er også bevist, når den påføres som ansigtsmasker.

2. Eksfoliering af død hud:

Du kan også bruge sort peber til eksfoliering. De vil fjerne alle døde celler fra din hud og gøre den forfriskende og glødende. Det vil også fremme blodcirkulationen og give mere ilt samt næringsstoffer til din hud.

Du vil føle dig frisk og hydreret hele tiden på grund af dette, hvad dette fantastiske og sunde naturlige krydderi kan gøre ved dig. Det er også blevet brugt i flere eksfolierende skønhedsprodukter på grund af dette. Så hvis du vil have klar, blød og smidig hud, foreslår vi, at du får fat i sort peber.

Black Pepper sundhedsmæssige fordele:

Her fik vi top 14 sorte peber anvendelser og fordele for sundheden. Lad os tage et kig på dem.

3. Fremmer vægttab:

En god måde at tabe noget vægttab på er ved at indarbejde lidt sort peber i din kost. Du kan tilføje dem til dine retter eller slå nogle hjemmelavede midler frem på internettet. Du vil helt sikkert få gode resultater. Den bedste måde at bruge sort peber til vægttab på er ved at tilføje det et glas fyldt med lunkent vand og drikke det tidligt om morgenen. Du kan også tilføje lidt honning til det for at undertrykke den stærke smag. Sørg for ikke at tilføje for meget peber. En halv spiseskefuld er mere end nok.

4. Tandhelse:

En anden vigtig fordel, som du kan få ud af sort peber, er tandhygiejne. Du vil helt sikkert have bedre og sundere tænder på grund af dette. Denne ingrediens er også blevet brugt i flere slags tandpasta og andre produkter. Du får stærkere tænder og føler aldrig, at du finder problemet med lugtende eller stinkende tænder. Hvis du har tandforfald og gerne vil have hurtig lindring af tandpine, vil vi helt sikkert foreslå, at du bruger peber dagligt. Du vil helt sikkert få gode resultater med tiden.

5. Antidepressiv:

Ifølge forskning fungerer peber som et meget godt antidepressivt middel. De fremmer bedre søvn om natten og holder dit sind roligt og beroliget. Hvis du er en af ​​dem, der ofte er bekymrede og stressede, kan du helt sikkert gøre brug af sort peber. Det stimulerer nervesystemet og forbedrer din kognitive kapacitet.

Du vil være i stand til at udføre dine daglige aktiviteter uden at føle dig stresset. Dette er en af ​​de vigtigste grunde til, at læger har rådet os til at bruge sort peber under madlavningen. Du kommer til at drage stor fordel ud af dette.

6. Gør lækker opskrifter:

Du kan også lave lækre og velsmagende opskrifter ved hjælp af sort peber. Dette passer meget godt til næsten hver ret, undtagen desserter selvfølgelig. De er gode til salater og frugtchats og kan også bruges til kebab og bøffer. De fleste indiske retter kræver peber i dem. Da de gør dine retter velsmagende og smagfulde, bør du bruge sort peber. De er noget, du skal beholde i dit køkken.

7. Hoste og kulde:

Sort peber til hoste og kulde er et af de populære hjemmemedicin. Disse små frø er gode til behandling af luftvejslidelser og letter også overbelastning. Ifølge forskere kan de også forhindre kræft, især hudkræft. Så næste gang du er forkølet, kan du bruge lidt sort peber, før det bliver værre.

8. God til maverelaterede problemer:

Sort peber øger saltsyresekretionen i maven, hvilket hjælper med korrekt fordøjelse. Dagligt forbrug af sort peber hjælper med at forhindre dannelse af tarmgas og fremmer endda vandladning og sved, hvilket letter at fjerne toksiner fra menneskekroppen naturligt.

Sort peber hjælper med at bortvise gas fra kroppen, da det er karminerende, og det tvinger gassen ud af kroppen på en sund måde. Det er nedadgående bevægelse frem for opad, hvilket er en farlig måde, da det kan belaste det øvre bryst og vitale organer. Det forbrug stopper endda den videre dannelse af gas i kroppen.

9. Bekæmper infektioner:

Ved brug af sort peber kan menneskekroppen udvikle modstand mod bekæmpelse af infektioner og insektbid. Hvis du tilføjer sort peber i din kost, hjælper det med at holde dine arterier rene ved at skrabe overskydende kolesterol væk fra væggene og derved reducere chancerne for hjerteanfald og slagtilfælde og give et sundt liv. Nu kan du forblive sund ved blot at inkludere sort peber i din kostplan.

10. Forhindrer vækst af kræftceller:

Piperinen i sort peber er ansvarlig, hvilket forhindrer kræftceller i at vokse og bliver for kraftig, hvis den indtages med gurkemeje. Det sorte skønhedskrydderi indeholder vitaminer som vitamin A & C, flavonoider, carotener og antioxidanter, som hjælper med at fjerne alle frie radikaler fra kroppen og forhindre det i at blive ramt af kræft og andre sygdomme. Den gode måde at spise sort peber på og udnytte den maksimale fordel er at indtage den frisk og ikke tilberedt med mad.

11. Hjælper med aktivering af hjerneceller:

Krydderiet i sort peber fungerer som en naturlig hjernestyring og aktiverer hjernecellerne. Du kan forberede midlet derhjemme ved at tage nogle Brahmi -blade og lavt stegte i ghee eller smør. Tilsæt lidt sort peber og sukker. Ved indtagelse af denne blanding aktiverer den hjernen, og den fungerer endda som en velsignelse for bedre syn.

12. Kurerer gigt:

Tilstedeværelsen af ​​Piperine i sort peber er yderst gavnlig til behandling af gigtproblemer, fordi den har antiinflammatoriske og anti-artritiske egenskaber. Desuden hjælper dette fantastiske krydderi med korrekt cirkulation af blod, hvilket faktisk reducerer ledsmerter, der opstår på grund af forkert blodcirkulation.

13. Forbedret metabolisme:

Nu kommer vi til den sidste fordel ved sort peber. Dette kaldes stofskifte. Ja, hvis du bruger sort peber, vil dit stofskifte blive boostet, og du vil være i stand til at fordøje mad hurtigere. Ikke kun det, du vil være i stand til at forbrænde kalorier og tabe kropsfedt. Faktisk øger det bare ikke stofskiftet, men dæmper endda trangen eller trangen til mere mad. Det hjælper med at begrænse vores trang. Den sorte peber indeholder capsaicin, en forbindelse, der aktiverer kroppens smertereceptorer, hvilket øger blodcirkulationen og stofskiftehastigheden.

14. Sænker blodtrykket:

Hvis du er en hypertension patient, vil du sandsynligvis få fordel af sort peber. En forbindelse kaldet Piperine, der findes i sort peber, har vist sig at sænke blodtryksniveauet betydeligt. At tage moderate mængder sort peber sammen med din medicin kan beskytte dit hjerte mod forhøjet blodtryk, hvilket er en af ​​de store fordele ved sort peber.

15. Forbedrer mandlig fertilitet:

Undersøgelser viser, at sort peber kan øge testosteronniveauet i kroppen, som er et kønshormon hos mænd. Det forbedrer også kvaliteten af ​​sædceller hos mænd og øger dets koncentration. Brug af sort peber anbefales til mænd med lav libido for at forbedre deres seksuelle præstationer. Dette er en af ​​de største fordele ved sort peber for mænd.

16. Behandler diabetes:

En af de vigtigste sorte peber anvendelser til kroppen er en reduktion i blodsukkerniveauet. Det er derfor, mange diabetespatienter rådes til at skifte til sort peber. Olierne i sort peber kan producere mange enzymer til at nedbryde madens stivelse til glukose. Også ved at forsinke glukoseoptagelsen regulerer sort peber sukkerniveauerne.

Sort peber fordele til hår:

Her indrømmede vi top 3 sorte peber anvendelser til hår. Lad os tage et kig på dem.

sort peber sundhedsmæssige fordele

17. Behandler skæl:

Sort peber er ikke kun for dit helbred og din hud, men også dit hår. Hvis du har en tør, kløende og skællende hovedbund, vil vi foreslå, at du bruger lidt sort peber. De er en god ingrediens, du kan bruge til at bekæmpe dette skælproblem.

Hvordan man ansøger:

 • Tag lidt sort peber og kom det i en skål fuld af sur ostemasse.
 • Bland det godt og påfør det over hele dit hår.
 • Hold det på den måde i de næste tyve minutter.
 • Skyl grundigt med koldt vand. Du behøver slet ikke at bruge shampoo til dette.
 • Brug ikke for meget sort peber, ellers brænder din hovedbund.

18. Revitalisering af hår:

Du kan også genoplive dit hår ved hjælp af sort peber.

Hvordan man ansøger:

 • Tag lidt sort peber sammen med citronfrø. Påfør dette over hele din hovedbund.
 • Dette vil helt sikkert genoplive dit hår og holde det blødt, skinnende og smukt.
 • Du skal holde denne blanding over dit hår i cirka 15 til 20 minutter og derefter skylle den af ​​med koldt vand.
 • Du vil blive overrasket over, hvad dette fantastiske hjemmelavede middel kan gøre for dit hår og hovedbund.

19. Hjælper hårvækst på skaldet hovedbund:

Sort peber stimulerer dine hårsække og forårsager hårvækst.

Hvordan man ansøger:

 • Tag en fjerdedel kop stødte peberkorn, en halv kop olivenolie og en glasbeholder med låg.
 • Blend alle de to ingredienser til en jævn blanding og hæld i glasbeholderen og forsegl krukken tæt i mindst to uger.
 • Derefter tømmes olien ved hjælp af sil og påføres olien på hårets rødder.
 • Dæk det til med en plastikhætte og et varmt håndklæde i omkring 30 minutter, og efter det var blandingen helt ud af dit hår.
 • Gentagen brug af dette ville muliggøre hårvækst på din hovedbund og det skaldede område i din hovedbund ville blive fyldt med hår.

Sort peber bivirkninger:

Sort peber er ret varm i smagen og skal tages i begrænsede mængder. For stærkt forbrug af sort peber eller påføring direkte på huden kan føre til visse bivirkninger. Tjek nogle af de største ulemper ved sort peber.

 • Brændende sensation.
 • Kvalme.
 • Mavesygdomme.
 • Sår.
 • Surhed.
 • Aborter hos gravide.
 • Spiserørskræft.
 • Sænket blodtryksniveau for patienter med hypertension.

Vi håber, at disse 19 sundhedsmæssige fordele ved sort peber har hjulpet dig med at forstå betydningen af ​​dette fantastiske krydderi! At have en knivspids sort peberpulver dagligt kan beskytte din familie mod mange mikrober og gøre dig resistent over for dem. Disse kan være små at se på, men er måske, når det kommer til deres sundhedsmæssige fordele. Hvad venter du på? Smug lidt sort peber i dine karriretter og salater for at nyde godheden ved “King Of Spices”!


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80