19 fantastiske kartoffelfordele til hud, hår og sundhed

Tænk, hvis kartofler forsvandt fra jordens overflade, hvad ville det være vores situation? Der ville ingen chips, fries, patties og lækre mos! Halvdelen af ​​verden ville sulte uden kartofler, da de er en hæfteklammer i mange lande. Sammen med sin alsidighed i madlavning gavner kartoffel vores helbred på mange måder. Pakket med C -vitamin, kulhydrater og andre vigtige næringsstoffer, gør kartoffel masser af godt for din krop, hvis den indtages i moderate mængder. I denne artikel lærer vi om kartoffelfordelene sammen med dets ernæring og bivirkninger.

Hvad er kartoffel?

Kartoffel er en stivelsesholdig, knoldig grøntsag, der oprindeligt blev dyrket i de europæiske nationer. Det blev senere introduceret til resten af ​​verden af ​​spanskerne og er nu den fjerdestørste fødevareafgrøde på kloden. Kartofler er uundværlige for mange køkkener og bruges i vid udstrækning til fremstilling af forskellige slags fødevarer på grund af deres alsidige karakter.

Forskellige typer kartofler:

Du vil blive overrasket over at vide, at der dyrkes mere end 200 sorter kartofler over hele verden. Nedenfor er vist nogle af de populære sammen med deres vigtigste egenskaber:

 • Russet kartofler: De konventionelle kartofler med brun hud og melet konsistens.
 • Røde kartofler: Har rød hud og voksagtig tekstur. Anvendes i supper og gryderetter til deres søde smag.
 • Hvide kartofler: Kom med hvidfarvet hud og lavt sukkerindhold, medium stivelse.
 • Gule kartofler: Har en gul hud med en voksagtig tekstur og smøragtig smag.
 • Lilla kartofler: Dyb lilla skindede kartofler med en jordnær smag.
 • Fingerling kartofler: Formet som en menneskelig finger og leveres med røde, orange eller lilla skind.
 • Små kartofler: Også kaldet babykartofler med mere koncentration af smag.

Er kartofler gode for sundheden?

Kartofler er normalt mærket som “dårlige fødevarer” for kroppen. Dette er dog en myte! Hvis de indtages i begrænsede portioner, kan kartofler være til gavn for dit helbred. Her er nogle af de vigtigste grunde til, at kartofler er utroligt gode for dig:

 • Indeholder mere end 70 % vand.
 • Kaloriefattig grøntsag.
 • Ingen dårlige fedtkomponenter.
 • Natriumfri og kolesterolfri mad.
 • Rig kilde til kalium.
 • Har gode mængder vitaminer som B6.
 • Mineralrig mad.
 • Fyldt med antioxidanter og kostfibre.

Kartoffelernæringsfakta:

Tjek opbruddet for næringsværdien af ​​kartofler pr. 100 gram servering:

 • Kalorier i alt: 77
 • Kulhydrater i alt: 17 g
 • Kostfibre: 2,2 g
 • Sukker: 0,8 g
 • Natrium: 6 mg
 • Kalium: 421 mg
 • Protein: 2 gm
 • C -vitamin: 32 %
 • Jern: 4 %
 • Vitamin B6: 15 %
 • Magnesium: 5 %
 • Kalk: 1 %

Fantastiske sundhedsmæssige fordele ved kartofler (Aloo):

Her fik vi 19 vidunderlige aloo -fordele til hud, hår og sundhed. Lad os tage et kig på dem.

sundhedsmæssige fordele ved kartofler

1. Instant Energy Booster:

For mere energi og kraft ville det være godt at have kartofler hver dag, siger kilder. Dette skyldes, at knolden har masser af næringsstoffer, mineraler og vitaminer i sig, og sammen med det er også et kraftcenter for essentielle organiske forbindelser. Mineralerne i kartofler har meget mangan, fosfor, kalium, magnesium i sig. Bortset fra det har forskning vist, at knolden har nok af zink, kobber og jern, som også hjælper kroppen med at fungere normalt.

2. Hjælper med at tage på i vægt:

Vil du gerne tage lidt på og også den sunde måde, hvis ja, bedes du have kartofler? Det skyldes, at knolden er fyldt med kulhydrater og mindre protein, hvilket gør den ideel for dem, der er undervægtige at tage på. Vitaminerne i kartofler hjælper også med at optage kulhydraterne på den rigtige måde. Hvis du tjekker bryderes kostplaner, har de mange kartofler i dem, fordi de har brug for meget energi for at brænde.

3. Forbedrer fordøjelsen:

Kartofler kan også hjælpe fordøjelseskanalen, fordi den har kulhydrater, der let kan fordøjes. Babyer og ældre borgere, der har problemer med at fordøje mad, ville have brug for energi, som kartoflen ville give, siger eksperter.

4. Tarmvenlig mad:

Ikke meget, men bare lidt hver dag ville holde fordøjelseskanalen glad, da fiberen i knolden ville hjælpe med peristaltisk bevægelse og også hjælpe mavesaften med at gøre underværker. Tykktarmen ville også blive beskyttet mod kræft, og kolesterolet ville også blive skrabet ud af blodkarrene og arterierne.

5. Kartoffelfordele til hud:

For dem, der har brug for hjælp til deres hud, kan vitaminerne i kartofler især hjælpe C -vitamin og B -kompleks. Mineralerne, der også findes i kartofler, kan gøre underværker for huden. Det er rigtigt, at kartoffelens pasta, når den blandes med honning og bruges som en ansigtspakke, kan hjælpe med at nære huden og også fjerne mørke rande. Den samme pasta kan også bruges til hakker, snit og sår, og de heler hurtigere, siger holistiske eksperter.

6. Behandler Skørbugt:

Man kan slippe af med skørbug på grund af C -vitaminet i kartoflen, siger læger. Selv reumatiske smerter kan slettes, takket være magnesium, calcium og vitaminer, der findes i kartoflen. Selvom du bruger vandet, hvori kartofler er blevet kogt som sirup eller topisk, kan lindring af smerterne og betændelserne i høj grad bringes ned.

7. Egenskaber mod kræft:

Undersøgelser har vist, at der er visse racer af kartofler, som kan hjælpe med at bekæmpe kræft, især rødbrune og røde kartofler, der har masser af carotener, vitaminer og antioxidanter i sig. Den ødelæggelse skabt af frie radikaler kan bringes ned, og der ville også være mindre chancer for, at kræft eller tumorer sker i kroppen.

8. Sænker blodtrykket:

For dem, der lider af forhøjet blodtryk på grund af fordøjelsesbesvær, spændinger, diabetes og mangel på næringsstoffer i kroppen, kan kartofler være en velsignelse. Knolden er kendt for at reducere spændingspine og angst, som så også ville arbejde på at sænke blodtryksniveauet. Med masser af C -vitamin og fiber i det ville blodtryksniveauet blive holdt i skak. Dette er også en god mulighed for dem, der vil have fiberen til at styre og også fordøjelsessystemet, som hvis det ikke kontrolleres, kan skabe kaos med blodtryksniveauer.

9. Forbedrer blodcirkulationen:

Tilstedeværelsen af ​​vitaminer, glukose, iltforsyning, aminosyrer, fedtsyrer osv., Der også findes i kartofler og mineraler, hjælper med normal hjernefunktion. Knolden er høj i kulhydrater, men glukoseniveauerne i blodet vil også blive opretholdt. Træthed ville slet ikke påvirke hjernen, derfor ville aktiviteten være kognitiv og hele dagen lang, med høj ydeevne til enhver tid.

Vi ved, hvor vigtigt det er for hjernen at have ilt, og det er muligt, når nok af hæmoglobin når blodet, da det har meget jern i det. Kartofler har jern, og derfor er transport af ilt i blodet til hjernen mulig, hvilket holder menneskekroppen aktiv hele dagen.

10. Forebygger diarre:

Hvis du oplever symptomer på diarré som løs, vandig afføring, kan kartofler være et øjeblikkeligt middel. Som en stivelsesholdig mad har Boiled Potato fordele ved at kontrollere hyppigheden af ​​disse afføring og sænke intensiteten. Det er også let at fordøje og giver en god mængde energi til, at kroppen kan komme sig.

11. Fremkalder god søvn:

Forskning tyder på, at at spise en bagt kartoffel kan fremkalde en god nats søvn efter en trættende dag. Kartofler er rige på kalium, hvilket hjælper med at slappe af nerverne. Magnesium præsenterer det, de kan forbedre GABA -sekretionen, som er en nerve -relaxer. Så de holder dig mæt længe, ​​hvilket er nødvendigt for en lang nat med faste.

12. Lindrer præmenstruelle og depressive symptomer:

Mange kvinder oplever humørsvingninger, depression og træthed inden deres menstruationscyklus. Heldigvis kan dette tackles ved hjælp af kartofler. Kartofler er rige på magnesium, som kan berolige nerverne. Disse knolde er kilder til komplekse kulhydrater, med naturlige sukkerarter til at tæmme disse symptomer og forny din krop og sind.

13. Eksfolierer hud:

Rå kartoffel fordele for vores hud er mange. Det fungerer som en naturlig eksfoliant til at fjerne døde celler og glatte dit ansigt. Hudens lysende egenskaber ved kartofler fjerner solbrunhed og pigmentering for at afsløre fejlfri hud. Skær bare en kartoffel og gnid den forsigtigt på din hud i cirkulære bevægelser for at bemærke forskellen.

14. Behandler tør hud:

Hvis du lider af tør, revnet hud, kan du prøve at bruge kartofler! De indeholder 70% vand, som kan fugte din hud og genopbygge de tabte fugtniveauer. Kartofler kan også tilbyde beroligende lindring fra kløe og hudirritation, hvilket gør det til et populært hjemmemedicin mod hudproblemer. Påfør en ansigtsmaske med kartoffelsaft og behold den på din hud i et par minutter for at føle dig godt igen! Dette er en af ​​de bedste kartoffelfordele til ansigt og hals!

15. Behandler solskoldning:

Hvis din hud er beskadiget af solskoldning på grund af UV -stråling, kan kartoffel tilbyde stor lindring! Kartoffelsaft er en naturlig solskoldningsbehandling, som reducerer hudbetændelse og holder din hud fugtet. Det kan også give dig en kølende effekt på den irriterede hud. Ekstraher lidt kartoffelsaft og påfør det på det brændte område for øjeblikkelig lindring.

16. Øger immuniteten:

Kartofler gør meget mere ved din krop, der behandler dine smagsløg. C -vitaminet i disse knolde kan styrke immunsystemet og tilbyde beskyttelse mod forkølelse og hoste. Det kan også beskytte din krop mod mange skadelige bakterier og virus, der forårsager infektioner!

17. Forbedrer kollagens sundhed:

Kartofler er rigelige i mange vitaminer som A, som er naturlige kollagenforstærkere. Kollagen er nødvendig for at bevare din huds elasticitet og gøre den fast. Det kan også give et ungdommeligt udseende på dit ansigt ved at behandle mange tegn på ældning som rynker, fine linjer, mørke pletter og skavanker.

18. Behandler gråt hår:

En anden naturlig behandling af for tidligt gråt hår er en kartoffel! Kartoffelskrællerne kan bruges som naturlige farvestoffer, der giver en mørk brunlig farve. Brug af dem over en periode kan naturligvis dække alt dit grå hår til naturlig mørk hårfarve. Denne metode er også fri for bivirkninger.

19. Forhindrer hårtab:

Kartoffelsaft anses for at være en økonomisk måde at behandle hårtab på. Det kan stimulere hårvækst ved at forbedre blodcirkulationen i din hovedbund. Dette resulterer i aktivering af selv de sovende celler for at tillade vækst af nye spirer. Forbered kartoffelsaft og påfør den på din hovedbund og massér godt. Regelmæssig brug kan give dig synlige resultater.

Kartoffel bivirkninger:

Den “usunde” side af kartoflen er ikke helt forkert! Kartoffel er kun sundt, hvis du bevarer sin naturlige form i madlavningen og indtager den i moderate portioner. Her er nogle af de største ulemper ved overdosering af kartofler:

 • Fedme
 • Forhøjede blodsukkerniveauer
 • Kolesterolforøgelse (hvis den tages i stegte former)
 • Mave -tarmproblemer
 • Ledsmerter
 • Tunghed
 • Oppustethed

Så det er nogle af de bedste kartoffelfordele for sundhed, hår og hud! Kartoffel er en evig favorit hos både børn og voksne. Uanset om det er i form af en snack eller i en salat, kan kartoffel få dig til at nyde et lækkert måltid. Bortset fra sin lækre smag er den også vidunderlig for din krop. Bare undgå at kombinere det med usunde olier, saucer eller madlavningsteknikker for at få mest muligt ud af denne smukke, stivelsesholdige rod!