20 bedste Cantaloupe -fordele (Kharbuja) til hud, hår og sundhed

Hvem elsker ikke et frisk saftigt stykke frugt på en varm sommerdag? Cantaloupe, også kaldet moskusmelon eller sød melon, er frugten at spise. De tilhører Cucurbitaceae -familien og giver dig øjeblikkelig energi sammen med forskellige fordele. Den fås hovedsageligt i løbet af april til august, hvilket gør den til en sommerfrugt. Cantaloupe har 95% vand, og det er grunden til, at den let spises og fordøjes af alle fra babyer til ældste, der ikke kan tygge hårde ting. Rul ned for at udforske de vidunderlige cantaloupe -fordele for hud, hår og sundhed.

cantaloupe fordele

Hvad er Cantaloupe:

Det videnskabelige navn på cantaloupe er Cucumis melo, der tilhører Cucurbitaceae -familien. Men det er kendt under forskellige navne forskellige steder. Muskmelon, Rockmelon, Sød melon, persisk melon, Kharbuja (hindi), Alshamam (arabisk), Kænṭalūp (Sinhala) og Cantalupo (spansk).

Cantaloupes og meloner er i samme græskarfamilie som squash og agurker. Den eneste variation er den måde, de skal bruges på. Squash ses som grøntsager, mens cantaloupemelon er en frugt med sød og saftig smag.

Typer af Cantaloupe:

Afhængigt af produktionsområdet er der flere slags cantaloupe.

 • Europæisk Cantaloupe.
 • Nordamerikansk Cantaloupe.
 • Asiatisk Cantaloupe.
 • Japansk Cantaloupe.
 • Galia Cantaloupe.
 • Charentais Cantaloupe.
 • Crenshaw melon.
 • Honeydew Meloner.

Er Muskmelon godt for helbredet?

Muskmelon eller cantaloupes har store mængder polyphenol -antioxidanter for at øge immunfunktionen og det kardiovaskulære system. Polyfenoler regulerer nitrogenoxid, der hjælper med at forhindre hjerteanfald og styrke blodkar. Det har en blomstrende mængde C -vitamin og betacaroten. Om sommeren hjælper det med at undgå dehydrering af kroppen og genopfylder vandindhold og elektrolytter. Muskmelonekstrakterne hjælper med at forynge diurese, der sænker blodtrykket.

Cantaloupe ernæringsfakta:

Cantaloupe består af en række forskellige antioxidanter og antiinflammatoriske phytonutrienter. Det er også en god kilde til vitamin A og C, kalium, kostfibre, vitamin B1, vitamin B3 (niacin), vitamin B6, folat, magnesium, kobber og vitamin K.

A -vitamin:

Den primære kilde til vitamin A i cantaloupe er i form af et pigment kaldet beta-caroten. En kop melon i terninger giver nok næringsstoffer, der er nødvendige for en voksen C -vitamin: Frisk cantaloupe er en rig kilde til C -vitamin, også kendt som ascorbinsyre. Dette essentielle vandopløselige vitamin spiller en afgørende rolle i vækst og reparation af væv. Det er også en antioxidant, der reducerer virkningen af ​​frie radikaler. En kop ballet cantaloupe giver 65 mg C -vitamin.

Kalium:

 • Cantaloupe har en høj koncentration af kalium, som er en elektrolyt, et mineral, der leder elektricitet i kroppen med andre mineraler som natrium, calcium og magnesium. Derfor er det et nødvendigt mineral for næsten alle processerne i vores krop. En kop ballet cantaloupefrugt giver 463 mg kalium.

Folat:

 • Folat, et vigtigt vandopløseligt B-vitamin mikronæringsstof. Navnet folat bruges, hvis det er naturligt til stede i fødevarer. Cantaloupe har folat i overflod. Det er nødvendigt for cellevækst og metabolisme.

Myoiositol:

 • Myoinositol er et lipid i overflod i cantaloupe, som forhindrer angst, søvnløshed og hærdning af arterierne.

Næringsværdi pr. 100 g Cantaloupe:

 • Der er 34 kalorier i 100 gram cantaloupemeloner, der består af 5% fedt, 87% kulhydrater, 9% protein.

Sådan spiser du Muskmelon:

Normalt spises Cantaloupe som frisk frugt, en salat, en dessert med is eller vaniljesaus. Frøene af cantaloupe er spiselige og kan tørres og nibes som en snack. Disse saftige frugter er friskeste og sødeste om sommeren. For at vælge en moden melon skal du vælge den, der er godt afrundet og føles lidt tung. For den mest forfriskende smag, brug cantaloupe inden for tre dage efter købet.

Forskningsbaserede Kharbuja-fordele:

Her fik vi 20 videnskabeligt dokumenterede Cantaloupe -fordele til sundhed, hår og hud. Lad os tage et kig på dem.

Cantaloupe Fordele Til sundhed, hår og hud.

Kharbuja sundhedsmæssige fordele:

Her er vores 16 evidensbaserede sundhedsmæssige fordele ved rockmelon.

1. Tandpleje:

Du kan også bruge cantaloupe til at lindre dig selv fra tandpine eller tænderelaterede problemer. Alt du skal gøre er at tage huden af ​​noget moskusmelon og tilføje vand til den. Kog det på lav flamme, til det er kogt. Når det er afkølet til stuetemperatur, siles det og bruges som mundvask. Du vil blive overrasket over resultatet.

2. Cantaloupe fordele i graviditeten:

Gravide kvinder står altid i et dilemma. Selvom mange frugter og grøntsager giver en glimrende dør til en gravid kvinde. Men den bedste frugt, du får brug for i løbet af de ni måneder, er cantaloupe. De hjælper med produktion og vedligeholdelse af nye celler og skyller ekstra natrium ud af din krop.

3. Sund menstruationscyklus:

Mange af os oplever mavekramper, mavesmerter, svimmelhed og føler sløvhed hver måned i vores periode. Men det behøver ikke længere at være en frygtelig oplevelse. Fordi kharbuja eller cantaloupe er et helt naturligt, stærkt middel, der hjælper dig med at gøre din menstruationscyklus tålelig. Meloner er meget lette, hvilket hjælper dig med at slå enhver tung følelse, og regelmæssigt forbrug kan også reducere koagulation i et vist omfang.

4. Kurerer søvnløshed:

Vi har alle de dage, hvor søvn ikke kommer efter selv en hektisk og trættende dag. Men hvis du har søvnløse nætter, og du ofte lider af angst, kan du have søvnløshed. Ved at tilføje sunde og velsmagende cantaloupes til din kost kan du overvinde søvnløshed. De vil berolige dit nervesystem og vil lindre dig enormt. Du vil føle ro og fred hele tiden. Det er på grund af den særlige forbindelse, der er indeholdt i dette.

5. Cantaloupe fordele ved vægttab:

Alle jer, der ønsker at tabe sig, bør tilføje lidt cantaloupe til deres kostregime. De er naturlige, økologiske og kaloriefattige fødevarer. Jo mere rå og organisk det er, jo bedre for dit helbred. Fiber til stede i melonerne er fremragende til vægttab og får dig til at føle dig mæt i en længere periode. Da fordøjelsesprocessen bliver langsom efter at have spist dette, vil du ikke føle dig sulten for hurtigt. Derved taber man sig i processen.

6. Behandl astma:

Cantaloupe har C -vitamin i overflod, som er en antioxidant, der er ansvarlig for at fjerne frie radikler, der forårsager lungeskader. En undersøgelse foretaget i Japan viste, at de mennesker, der indtager et højt indtag af C -vitamin, er mindre tilbøjelige til at lide af astma. Antioxidanterne i cantaloupe bekæmper inflammationsniveauerne, hvilket påvirker astma positivt.

7. Bekæmper kræft:

Selve navnet kræft skræmmer mange af os, da der rent medicinsk ikke er nogen fuldstændig kur mod det. Men som de siger, er forebyggelse bedre end helbredelse. En mad, der har kræftforebyggende kvaliteter, er cantaloupe. C-vitamin og beta-caroten i høje koncentrationer i melon er effektive til at slippe af med frie radikaler fra vores krop. Disse frie radikaler er farlige, da de angriber kroppens celler og forårsager kræftvækst

8. Hjælper med fordøjelse:

Cantaloupes er bedst for din mave, hvilket giver den en forfriskende og beroligende effekt. Det holder fordøjelsessystemet sundt ved at regulere afføring. Denne vidunderlige frugt er fuld af nødvendige kostfibre, der regulerer korrekt afføring. Det sikrer også en behagelig og jævn strøm af mad i fordøjelseskanalen, hvilket reducerer risikoen for tyktarmskræft

9. Øger immuniteten:

Immunsystemet er en væsentlig del af vores krop, som beskytter os mod forskellige infektioner. En naturlig måde at øge vores immunitetssystem på er ved at indtage cantaloupes regelmæssigt. Cantaloupe er rig på C -vitamin og A -vitamin, som øger immuniteten ved at øge de hvide blodlegemer i vores krop. WBC’er er kroppens naturlige forsvarsmekanisme, da de bekæmper fremmedlegemer fra at angribe samt eliminere infektioner, der skader kroppen.

10. Regulerer blodtryk:

Hvis du vil forbedre dit hjertesundhed, er at spise cantaloupe den bedste måde, da fiber, kalium og C -vitamin understøtter dig. Ved at regulere kaliumindtaget hjælper det med at regulere blodtrykket.

11. Cantaloupe fordele for øjne:

Med vores afhængighed af teknologi vil der være mange børn såvel som voksne, der skal bære de grimme briller eller irriterende linse. Hvad hvis jeg siger, at der er en måde, du kan have et godt syn naturligt? Prøv cantaloupe. Muskmelon er rig på betakarotener, som hjælper med at opretholde et sundt syn. Når kroppen absorberer disse betacarotener, omdannes de til vitamin A. Undersøgelser har vist, at spise mad med en høj koncentration af vitamin A kan reducere risikoen for at udvikle grå stær med 40%.

12. Behandling af gigt:

Betændelse i leddene er kendt som Gigt. De antiinflammatoriske egenskaber, der findes i cantaloupe, hjælper med at forhindre oxidativt stress i vores krop og reducerer derved inflammation. Indtagelse af en ordentlig dosis cantaloupe kan hjælpe dig med at dræbe smerter og ubehag forbundet med gigt.

13. Reducerer angst og stress:

Deadlines er blevet en integreret del af både vores personlige og professionelle liv. Her er en helt naturlig måde at sparke stress til kantstenen. Tag en dyb indånding og få et glas cantaloupe juice. Se melonen udføre sin magi på få minutter. Du begynder at føle dig afslappet, da kalium i muskmelon fremmer tilførsel af ilt til hjernen og normaliserer dit hjerteslag.

14. Muskmelon -fordele til baby:

På en varm sommerdag har babyer brug for noget, der er sundt og har masser af fordele. Cantaloupe er svaret! Det høje vandindhold gør dem let mashable, og vitamin A, C og betacaroten forbedrer din babys syn.

15. Forbedrer hjertesundhed:

Hver anden person lider af nogle af de andre hjerte-relaterede problemer. Prøv cantaloupes for dit hjertesundhed. Disse meloner er rigelige med kalium, som styrer blodtrykket og dermed holder dit hjerte sundt. Dette mineral forhindrer også hypertension og forhindrer natrium i at skade kroppen yderligere. C -vitamin beskytter vores arterier mod at hærde. Mens folat hjælper med at forhindre hjerteanfald.

16. Vil stoppe med at ryge?

Med alle mulige syntetiske løsninger til rådighed for os at holde op med at ryge. Cantaloupe er en helt naturlig måde, hvor folk, der er kæderygere og har besluttet at opgive denne dårlige vane, kan gøre det bedre. Dette er på grund af mineraler og næringsstoffer, der kan hjælpe en ryger med at opgive ønsket om nikotin. Det kan også hjælpe din krop med at genopbygge alt det tab, der er sket før på grund af konstant rygning.

Cantaloupe fordele for hud:

Her er vores 2 bedste søde melonanvendelser til huden. Lad os tage et kig på dem.

17. Fugter din hud:

Som kvinder er vi altid bekymrede for vores hud. Vi bliver ved med at lede efter hjemmelavede opskrifter, forskellige produkter og kosmetik for at holde vores hud hydreret, frisk og smuk. Men i denne lange søgen efter at finde skønhed glemmer vi nogle gange at bruge naturlige elementer. Og med det mener jeg frugt og grønt. Cantaloupe er høj i denne rækkefølge. De har et højt vandindhold, der fugter din hud indefra og fylder den helt op. Du kan tilføje det til en salat eller anvende det på din hud dagligt.

Den vandige og subtile smagende muskmelon kan gøre underværker for din hud. Den er rig på kostfibre, vitamin A, C, K og folat og mineraler som kalium, magnesium, fosfor, calcium og natrium. Muskmelon har antiinflammatoriske og antioxidantegenskaber. Forskere har fundet ud af, at muskmeloner kan hjælpe med at behandle psoriasis.

18. Anti-aging:

Cantaloupe er fuld af naturlig folsyre eller folat, der letter regenereringen af ​​celler og giver en sund, strålende og glødende hud. Det er især gavnligt for dem, der har rynker eller tegn på ældning på deres hud. C -vitamin i meloner forhindrer skader fra frie radikaler. På denne måde undgår du ældning og vil aldrig møde problemet med at bevare din huds elasticitet.

Cantaloupe fordele for hår:

Her er vores 2 bedste cantaloupe fordele for hår. Lad os tage et kig på dem.

19. Naturlig hårbalsam:

Hver og en af ​​os drømmer om at ville have skinnende, blødt og strålende hår. Det behøver ikke længere at være en drøm. Cantaloupe er fuld af fordele og kan passe godt på dit hår. Og den bedste måde at opnå det på er ved at bruge en balsam, der passer til dit hår. I stedet for at bruge tusindvis af penge på smarte balsam, er her en naturlig, hjemmelavet balsam, der kun vil medføre drastiske ændringer i dit hår inden for et par uger. Det eneste du skal gøre er at tage en cantaloupe og skære den i skiver. Tag nu nogle af disse babyskiver og kom dem i en skål. Mos og bland dem godt. Påfør denne pakke over hele dit hår og vask efter 20 minutter.

20. Bekæmp hårfald ?:

Cantaloupe hjælper dig også med at bekæmpe hårfald. De er super sunde for dine hårsække og forhindrer skader på det. En væsentlig årsag til hårtab er på grund af dårlig hårplejerutine eller dårlige spisevaner. Selv solens hårde stråler og forureningen øger elendigheden. Her kommer cantaloupe til undsætning. En sikker og sikker måde at slippe af med dette problem. Du kan blande nogle af skiverne med citron, påføre hele dit hår og vaske af med shampoo for at få de bedste resultater.

Cantaloupe bivirkninger:

Der er ingen specifikke bivirkninger af cantaloupe, men nogle forholdsregler eller sikkerhedsforanstaltninger er nødvendige for rengøring af melonen før forbrug.

 • De skadelige bakterier på overfladen af ​​denne frugt kan være farlige, hvis de ikke rengøres korrekt. Derfor skal du altid vaske din melon grundigt, før du nyder denne saftige frugt.
 • Frugten skal opbevares på køl efter opskæring og indtages på mindre end tre dage for at forhindre risiko for salmonella eller andre bakterielle patogener.
 • Skær cantaloupe, der sidder ved stuetemperatur i mere end to timer, skal kasseres.
 • Når du har indtaget den mængde frugt, du ønsker, skal du stille de resterende skiver cantaloupe på køl for at undgå at blive forkælet.

Cantaloupe kan således være en lækker frugt, uanset om den spises alene eller sammen med nogle andre sommerfrugter. Udover at være lækker, hjælper det med at holde din krop i form og forynger din hud. Med passende forholdsregler for at rense frugten kan du nyde en lang række fordele. Fortæl os, hvad du synes om alle fordelene ved cantaloupe.