20 fantastiske blomkålsfordele til hud, hår og sundhed

Blomkål er en alletiders favorit, både blandt unge og gamle. Denne korsblomstret grøntsag dyrkes af frø og dyrkes en gang om året. Det forbrugte hoved kaldes ostemassen. Det er en alsidig grøntsag, der bruges i flere retter. Denne sunde grøntsag er rig på kostfibre og er derfor gavnlig for vores generelle sundhed. Her forklarer vi detaljeret om blomkålens fordele, og hvordan du kan indarbejde det i din kost.

Blomkåls sundhedsmæssige fordele

Hvad er blomkål?

Blomkål er rigeligt med vitaminer og er en næringsrig grøntsag. Det er højt i kostfibre. Bortset fra omega 3 fedtsyrer er den rig på kalium, C -vitamin og mangan. Alle disse hjælper med at give os tilstrækkelig ernæring. Denne sunde grøntsag hjælper os med at undgå risikoen for andre sygdomme.

Blomkålstyper:

Blomkål findes i mange forskellige farver, såsom orange, lilla og grøn. Disse sorter er let tilgængelige. De omfatter:

1. Hvid Blomkål:

 • Dette er den mest almindelige farve blandt blomkål. Denne type er mest overvejende tilgængelig.

2. Orange blomkål:

 • Denne type har beta-caroten (orange pigment) en provitamin A-forbindelse.

3. Grøn blomkål:

 • Grøn blomkål har mere betacaroten i forhold til den hvide blomkål, men mindre end broccoli. Det smager mere som blomkål frem for broccoli. Broccoflower har en sødere smag sammenlignet med den konventionelle blomkål.

4. Lilla blomkål:

 • Tilstedeværelsen af ​​anthocyaniner forårsager en lilla farve. Disse er vandopløselige pigmenter. Lilla blomkål er rig på svovlholdige forbindelser kaldet glucosinolater, der spiller en afgørende rolle i antiinflammatoriske virkninger.

Er blomkål godt for dig?

Dette er en almindelig forespørgsel blandt mange. Selvom blomkål indeholder et imponerende udvalg af næringsstoffer, bør den ikke indtages mere end 3-4 gange om ugen. For stort forbrug af blomkål kan forårsage oppustethed og gas. Dem, der er på blodfortyndere, skal udvise forsigtighed, fordi overdreven brug vil øge K -vitaminindholdet, og dette kan reagere med medicinen.

Ernæringsmæssige fordele ved blomkål:

Næringsværdien af ​​blomkål i en kop hakket rå blomkål (skåret i halvtommers stykker), der vejer omkring 107 gram, ville indeholde:

 • Kalorier: 27
 • Protein: 2 gram (g)
 • Fedt: 0,3 gram
 • Kulhydrater: 5 g
 • Fiber: 2,1 g
 • Sukker: 2 g
 • Calcium: 24 milligram
 • Magnesium: 16 mg
 • Fosfor: 47 mg
 • Kalium: 320 mg
 • C -vitamin: 51,6 mg
 • K -vitamin: 16,6 mikrogram
 • Vitamin B6: 0,197 mcg
 • Folat: 61 mcg

Blomkål indeholder også mindre mængder riboflavin, thiamin, niacin, calcium, pantothensyre, jern, fosfor, magnesium, kalium og mangan.

Bevisbaserede sundhedsmæssige fordele ved blomkål:

Her fik vi 20 dokumenterede blomkålsfordele til hud, hår og sundhed. Lad os tage et kig på dem.

sundhedsmæssige fordele ved blomkål

1. sænker dit kolesterol:

Blomkål er fuld af fibre og næringsstoffer. Ligesom andre korsblomstrede grøntsager indeholder den Indole-3-carbinol, som er et phytonutrient, der hjælper med afgiftning af leveren. Det hjælper med at reducere forhøjet blodtryk. Forbrug af blomkål hjælper med at øge det gode kolesterol (HDL) og sænke blodtrykket. Blomkål er rig på plantesteroler (phytosteroler), som hjælper med at holde kolesteroltalet nede ved at forhindre absorption af kolesterol (1).

2. Forbedrer knoglesundhed:

Blomkål styrker knoglerne, og K -vitamin er nødvendigt af kroppen for at opretholde sunde og stærke knogler. En af de egnede måder at gøre dette på er at indtage og nyde en kop rå blomkål. Dette er en vidunderlig måde at nære knoglesundhed på.

En mangel på K -vitamin er forbundet med en højere risiko for knogleskørhed og brud. K -vitamin fungerer som modifikator for knoglematrixproteiner. Dette forbedrer calciumoptagelsen og forhindrer udskillelse af calcium i urinen (2).

3. Blomkål forbedrer visionen:

Sulforaphanen, der findes i blomkål, er usædvanligt gavnlig for øjens sundhed, især øjets nethindevæv. Det kan hjælpe med at reducere risikoen for makuladegeneration, grå stær og andre synsproblemer. Man kan tilføje til deres kost opskrifter som blomkålsrisfordele for at give de nødvendige fordele for at forbedre øjens sundhed.

4. Helbreder colitis:

Undersøgelser viser, at blomkål udøver en antiinflammatorisk virkning på ulcerøs colitis symptomer. Denne beskyttende egenskab kan tilskrives phenethylisothiocyanat og er kendt for andre gavnlige virkninger, såsom anti-oxidative og anti-inflammatoriske aktiviteter. Dette udøver en helbredende virkning på den skade, der skyldes kolonepitel og væv (3). Kogt blomkål gavner opskrifter som supper eller kan indtage rå i salater.

5. Forbedrer hjertesundheden:

Da der er et overskud af K -vitamin i blomkål, skal de, der regelmæssigt tager blodfortyndere for hjertesygdomme, være forsigtige. Sulforaphane til stede i blomkål er kendt for at forbedre blodtryksniveauet. Veggien indeholder omega-3 fedtsyrer, og disse regulerer kolesterolniveauer og forhindrer hjertesygdomme.

Forskning viser også, at anti-trombocyt- og antitrombotisk funktion af Indole-3-carbinol, der findes rigeligt i blomkål, bidrager til et sundt hjerte (4). Der er utallige opskrifter, der gør brug af blomkål i supper, pizzaer osv., Der hjælper kroppen med at holde sig sund.

6. Forøger hjernens funktion:

Ved at være rig på cholin fungerer blomkål bedst i hjernens funktion og er kraftig hjerneføde. Det har en positiv effekt på den forreste lap i hjernen, der er ansvarlig for hukommelse og beslutningstagningskapacitet. Det hjælper også vores ræsonnementsevne.

7. Øger blodgennemstrømningen:

Blomkål hjælper med at stimulere cirkulationen og er et smart valg på grund af dets høje fiberindhold. Dette hjælper med at tilskynde til bedre cirkulation. Et øget fiberindtag hjælper med at forbedre blodgennemstrømningen og forbedrer cirkulationen. Fiber øger det generelle helbred såvel som blodgennemstrømningen. Folk, der regelmæssigt tager calciumtilskud, kan være i fare på grund af opbygning af calcium i blodkarrene.

8. Hjælper med at balancere hormoner:

Isothiocyanat er et phytonutrient, der findes i stort antal i denne grøntsag. Det nedbryder østrogenmetabolitten, hvilket kan føre til tumorer. Indolen-3-carbinol, der findes i blomkål, forhindrer også vækst af kræftceller i brysterne. Det hjælper med at regulere testosteronniveauet, da dette kan hjælpe med at genvinde muskelmasse og føle sig energisk (5).

9. Hjælper med vægttab:

Blomkål er så lav i kalorier (6) at du kan forvente vægttab ved hjælp af denne grøntsag. Det gør det til en af ​​de vigtigste fordele ved blomkål, da det er en ekstremt sund grøntsag med en betydelig kilde til vitaminer. Det er vægttab venligt. Det er højt i fiber og gavnligt for det generelle helbred. Blomkål gavner vægttab og spiller en vigtig rolle i forebyggelsen af ​​fedme. Det gør det til en bedre og sundere mulighed at indarbejde i din kost for at få de bedste resultater.

10. Reducerer risikoen for kræft:

Blomkål reducerer risikoen for kræft fra lungekræft (7) mod brystkræft til kræft i galdeblæren; alt bliver taget hånd om af blomkålen, fordi den tilhører korsblomstfamilien. Blomkål indeholder antioxidanter, der hjælper og forhindrer cellemutation, og det gør den til en af ​​de værdifulde fordele ved blomkålsgrøntsag. Det reducerer oxidativ stress fra frie radikaler. En sådan antioxidant er indol-3-carbinol eller I3C. Almindeligvis fundet i grøntsager som blomkål, kan det reducere risikoen for bryst- og reproduktionskræft hos mænd og kvinder.

11. Forbedre fordøjelsen:

Blomkål er igen, noget der vil forbedre dit fordøjelsessystem på flere måder. Det bekæmper infektion i fordøjelseskanalen og renser dit system helt. Blomkål er rig på fiber og vand, og disse er begge afgørende for at undgå forstoppelse, for at opretholde et sundt fordøjelseskanal og også for at sænke risikoen for tyktarmskræft. Den er rig på fibre og hjælper på den naturlige måde at rense din krop.

12. Udvikling af foster:

Blomkål er godt til at udvikle fosteret. Dette er den første og vigtigste grøntsagskvinde, der bør indtage under deres graviditet. Det hjælper i væksten af ​​celler og fører i sidste ende til den korrekte udvikling af fosteret. Dette skyldes vitamin A og vitamin B og vitamin C, som igen er meget godt under graviditeten. Derfor bør alle gravide sørge for at tilføje blomkål til deres kost.

13. Fordele ved blomkål under graviditeten:

Det er utroligt gavnligt for kommende mødre at indtage blomkål under graviditeten, da det hjælper med at sænke kolesterol, hvilket hjælper med at beskytte hjertet. Blomkål er rig på fibre, der hjælper med at forhindre forstoppelse. Blomkål indeholder antioxidanter, der hjælper med at forbedre immuniteten. Fordele ved blomkål under graviditeten hjælper kvinder med at afværge forskellige sygdomme.

Blomkål indeholder en betydelig kilde til mineraler under graviditeten, der indeholder zink, selen, fosfor og natrium, der er nyttige for både moderen og det ufødte barn. Undgå for stort forbrug af blomkål, da det skaber gas i maven sammen med en brændende fornemmelse i hjertet.

14. Blomkål Bodybuilding Fordele:

Blomkål bodybuilding fordele aktiveres af et kemikalie kaldet glucoraphanin, der hjælper fordøjelsen. Når det omdannes til et stof ved navn sulforaphane, har det antimikrobielle og kræftbekæmpende egenskaber. Forbrug af blomkål hjælper med at øge testosteronniveauet, der hjælper med at opbygge muskler.

15. Regulerer elektrolytbalancen:

En anden fordel ved denne grøntsag er, at den holder blodtrykket under kontrol ved at hjælpe med at regulere og opretholde elektrolytbalancen. Hovedårsagen til dette er mængden af ​​kalium, den har. Hvis elektrolytbalancen i vores krop bliver påvirket, ender vi med unormalt hjerteslag og problemer med nyre, svaghed osv..

16. Rig på antioxidanter:

Den næstbedste blandt blomkålsfordele er antioxidation (8). Den indeholder kaempferol, ferulinsyre, kanelsyre og koffeinsyre, hvilket er meget godt for det generelle helbred. Du vil beskytte dig selv mod skader fra frie radikaler ved hjælp af dette og reducere chancerne for enhver form for sygdomme som kræft og hjerteanfald. Derfor, for at holde dig immun og sund hele året, foreslår vi, at du medtager nogle blomkål et par gange om ugen. Du vil blive overrasket over, hvad denne grøntsag kan.

17. Afgiftning:

En af hovedårsagerne til afgiftning er at slippe af med toksiner fra din krop. Blomkål er en vidunderlig komponent, der kan forhindre skader fra kræftfremkaldende stoffer. Den indeholder en komponent kaldet glucosinolater. Den tydelige rå lugt skyldes dette. Det beskytter lungerne og maven mod almindelige kræftfremkaldende stoffer. Blødkål er gjort let at afgifte og er en af ​​de vigtigste sundhedsmæssige fordele ved blomkål (9).

18. Øger K -vitamin:

Den vigtigste blandt sundhedsmæssige fordele ved at spise blomkål er at øge K -vitamin i din kost; du skal tilføje blomkål til din kost. De hjælper med udviklingen af ​​knogler og knogleceller. Hvis der ikke er nok K -vitamin i din krop, er der store chancer for skader eller brud.

Blomkål indeholder vitamin K, som forhindrer knogletab. Det spiller en vigtig rolle i blodets koagulation. Det øger den tid, det tager at danne en blodprop. Personer, der tager blodfortyndere, skal være forsigtige og undgå at tage for meget blomkål (10). K -vitamin forbedrer optagelsen af ​​calcium og forhindrer udskillelse af calcium via urinen.

19. Rich Mineral Source:

Blomkål er fuld af flere sundhedsmæssige fordele, og fordelene ved at spise blomkål gør dine knogler og tænder stærke og forbedrer dit generelle helbred. Blomkål indeholder zink, mangan, fosfor, magnesium, selen og natrium. Zink hjælper med at helbrede sår og reparere celler og væv. Magnesium producerer hormoner, som gør det muligt for knoglerne at fungere korrekt.

Fosfor hjælper med at styrke knoglerne. Selen tillader immunsystemet at fungere bedre, og natrium hjælper med at afbalancere væsker i kroppen. Mangan aktiverer enzymerne. Med så mange fordele kan du ikke gå glip af blomkålens godhed (11).

20. Blomkål Fordele for hud:

Blomkål fordele for huden hjælper med at beskytte huden og beskytte den mod solen. Der findes flere fødevarer, der kan øge hudens sundhed. Sulforaphane kan påvirke gener, hvormed aldringsprocessen bremses (12).

C -vitaminet i blomkål forbedrer produktionen af ​​kollagen. Dette forsinker ældningstegn som rynker og fine linjer. Blomkålshud har fordele i form af andre antioxidanter, der hjælper med at rydde mørke pletter og forbedre hudens tekstur.

21. Blomkål Fordele for hår:

Tilstedeværelsen af ​​svovl og silicium i blomkål fremmer hårvækst, og C -vitamin kan øge hårets sundhed. Forbrug af blomkål tilskynder til genvækst i de områder af hovedbunden, hvor hårvæksten er meget tynd. Hårets elasticitet varetages af silica. Beskadigede hårsække behandles også.

blomkål fordele

Bivirkninger ved at spise blomkål:

Bivirkningerne ved at spise blomkål er mange:

 • Korsblomstret grøntsager som blomkål har cyanogene glucosider, der hæmmer jodoptagelse. Så overdreven indtagelse af blomkål kan føre til hypothyroidisme, hvor skjoldbruskkirtelhormonet ikke producerer tilstrækkeligt hormon, hvilket fører til problemer med stofskiftet.
 • For stort forbrug af blomkål kan forårsage gas på grund af komplekse kulhydrater, der ikke nedbrydes. Tarmbakterierne fordøjer disse kulhydrater, frigiver kulstof sammen med hydrogendioxidgas.
 • K-vitamin gør ens blodprop, og dette kan skabe problemer, når du tager blodfortyndende medicin, så det er mere sikkert at indtage denne veggie i moderate mængder.
 • På grund af mangel på information er det mere sikkert at konsultere en læge under graviditet og amning.
 • Blomkål indeholder puriner, der kan skabe forskellige sundhedsmæssige bekymringer, når de indtages i overskud. Puriner nedbrydes og danner urinsyre, og dette kan forårsage problemer som nyresten.

Vi har diskuteret detaljeret de ernæringsmæssige fordele ved blomkål, og vi håber, at du finder denne alsidige grøntsag nyttig. Sammen med fordelene har vi også forklaret bivirkningerne, og hvorfor du bør indtage det med måde. Vi håber, at du nød denne omfattende artikel, og del venligst dine meninger og kommentarer herunder, som vi meget gerne vil høre fra dig.