20 fantastiske kålfordele til hud, hår og sundhed

Kål er ensbetydende med skarp lugt og frastødende smag. Det er en af ​​de mindst foretrukne grøntsager, især blandt børn, der får ansigter af afsky, når de serveres lidt kål. Men hvis du læser denne artikel, vil du lære nogle overraskende fakta om kål at kende, der kan få dig til at blive forelsket i den! Kål er en af ​​de sundeste fødevarer i verden, der er fyldt med ernæring. Den er fyldt med mange vitaminer og mineraler, der er nødvendige for, at din krop fungerer godt. Udover at forbedre fordøjelsen har kål vist sig at være gavnligt for vores helbred på mange måder. Lad os forstå mere om denne fantastiske grøntsag i detaljer og lære om de mange kålfordele for sundhed, hår og hud.

kål fordele

Hvad er kål?

Kål tilhører familien Brassica, som også omfatter broccoli, blomkål og rosenkål. De ligner salat i udseende, med mange lag blade, der omfatter et centralt hoved. Det kaldes også “Kongen af ​​korsblomstret grøntsager”. De er almindeligt tilgængelige på markedet i løbet af året og en af ​​de mest økonomiske måder at indarbejde ernæring i vores kost.

Er kål godt for sundheden?

Indtil for nylig er kål blevet overset for sin stærke “rådne æg” lugt. Med mange læger og sundhedseksperter, der spreder bevidstheden om denne fantastiske grøntsag, gør den langsomt vej til den sunde vogn. Kål er kendt for kræftbekæmpende egenskaber sammen med tilskud til en række vigtige vitaminer og mineraler. Patta Gobhi betragtes også som en superfood og gavner vores krop, hud og hår på mange måder.

Forskellige typer kål:

Der er 7 sorter kål, der hver har en tydelig farve, lugt og smag:

 • Cannonball Kål: Den almindelige grønkål til rådighed for os.
 • Bok Choy: Også kaldet kinesisk kål, det er meget udbredt i omrøring, salater og supper
 • Choy Sum: Dette er en anden undersort af kinesisk kål, der kan identificeres med sine gule blomster.
 • Napa Kål: Det er en blød og sød kål med en delikat konsistens. Bredt i Kimchi salat.
 • Savoykål: Det er en farverig kål med grønne og lilla nuancer, der hovedsageligt bruges i indpakninger.
 • Januar kongekål: Det er en krøllet kål, der hovedsagelig fås i januar
 • Rødkål: Også kaldet lilla kål. Det bruges meget i salater.

Kål Ernæringsfakta:

Lad os se på næringsværdien af ​​kål pr. 100 gram portion:

 • Kalorier i alt: 25
 • Total fed: 0
 • Natrium: 18 mg
 • Kalium: 170 mg
 • Kulhydrater i alt: 6 gm
 • Kostfibre: 2,5 g
 • Protein: 1,3 g
 • C -vitamin: 60 % DV
 • Vitamin B6: 5 % DV
 • Jern: 2 % DV
 • Kalk: 4 % DV
 • Magnesium: 3 % DV

Vidunderlige fordele ved at spise kål:

I denne artikel anførte vi 20 bedste fordele ved kål til sundhed, hår og hud. Lad os tage et kig på dem.

Fordele ved kål til hår:

Her hentede vi top 2 anvendelser af kål til hår. Lad os tage et kig på dem.

1. Forhindrer hårtab:

Kål kan forhindre hårtab og fremme hårvækst. De er fulde af A -vitamin, som er fantastisk til næring af dit hår. Alt du skal gøre er at koge lidt kål og tilføje lidt frisk citronsaft. Påfør det over hele dit hår. Opbevar det i tredive minutter, og vask det af med lidt shampoo. Konditionér den også godt. Dette vil lette hårvækst og hydrere det. Du kan gøre dette to gange om dagen for at få fordele ud af det.

2. Silkeagtigt og skinnende hår:

Råkål fordele for hår er mange. De er gode til silkeagtigt og skinnende hår. Alt du skal gøre for at få dette ved blot at påføre lidt kåljuice over hele dit hår. Påfør denne saft fra rødderne til spidserne. Du kan shampoo det efter en time. Dette vil helt sikkert gøre dit hår glat og silkeagtigt.

Kål fordele for hud:

Her hentede vi top 4 anvendelser af kål til hud. Lad os tage et kig på dem.

3. Forbedring af din teint:

Kål er fantastisk til din teint. De vil forbedre teksturen på din hud og rense kroppen fuldstændigt. Da det er fyldt med A -vitamin, vil det forynge vævene og hjælpe dig med at bekæmpe infektion på samme tid. Dette er en af ​​hovedårsagerne til, at kål er blevet brugt i hud- og skønhedsprodukter. Det vil give dig en mere retfærdig og enklere teint inden for et stykke tid.

4. Bekæmper acne:

Kål er fulde af sundhed og ernæring. De hjælper dig med at bekæmpe acne og forskellige former for hudproblemer. Du kan bruge kåljuice til din hud for effektivt at slippe af med dette problem. Det kan også forbedre din mundhygiejne, og med dette mener vi, at inficerede tandkød eller dårlige tænder også kan håndtere. Det er rigeligt med C -vitamin, som er meget effektivt til at rense kroppen.

5. Fremmer sund hud:

Kål kan også forbedre kvaliteten af ​​din hud. Enhver form for hudirritation kan nu helbredes på grund af, hvad denne fantastiske grøntsag kan. Dette giver dig kun pletfri og smuk hud inden for et par uger. Alt du skal gøre er at tage en kål og fjerne dens årer. Kom bladene sammen mellem linnedskluden og bomuld for at gøre det blødt, glat og smidigt. Nu skal du tage denne kompress på det berørte område og opbevare den der om natten. Næste morgen vil du helt sikkert se en ændring i din hud.

6. Forsinkelse af aldringsprocessen:

Den forsinkede aldringsproces er en af ​​de vigtigste kålfordele for huden. De store mængder vitaminer i kål virker som magi på din hud. Dette vil holde din hud ungdommelig og strålende hele tiden. D -vitamin sammen med A -vitamin vil arbejde sammen og give din hud en ren og sund teint. Der vil ikke være nogen ødelæggelse af hudceller, som normalt sker på grund af solens ultraviolette stråler.

Sundhedsmæssige fordele ved kål:

Her fik vi de 14 bedste sundhedsmæssige fordele ved kål. Lad os tage et kig på dem.

brug af kål

7. Hjælper dig med at tabe dig:

Kål gavner vægttabspiranter ved at hjælpe dem med at tabe sig hurtigt. En kop kål indeholder kun 33 kalorier. Dem, der gerne vil tabe sig eller se deres kost, bør helt sikkert gøre brug af denne sunde grøntsag. Du kan tilføje den til skålen med suppe eller bruge den til at lave en velsmagende indisk karry. Dette vil forbedre din afføring, og der vil slet ikke være nogen vægtforøgelse. Dette er en af ​​de betydelige fordele ved kål.

8. Brug den til salater:

Kål kan bruges til at lave sunde salater. Uanset om du er til bryllupsfest eller bare har en salat derhjemme, kan du nemt bruge denne grøntsag som en dressing. De er kaloriefattige og fulde af sundhed og ernæring. De kan også omrøres med ingefær, hvidløg og chili for at forberede en sund og velsmagende ret. Du kan også tilføje den til en salat bestående af mango, løg, valnødder og kledd med eddike. Vi satser på, at det kommer til at smage fantastisk.

9. Fremragende helbredende egenskaber:

Kål er kendt for at have fantastiske helbredende egenskaber. Hvis du hududbrud som bylder, udslæt, eksem, bensår osv., Kan du forvente, at kål giver dig en løsning. Alt du skal gøre for dette er at blande lidt kål i en mixer og derefter pakke indholdet blandet med lidt vand i en hudvenlig klud. Hold det på det berørte område i cirka 15 minutter. Du kan også knuse bladene og anvende det direkte på området. Regelmæssig anvendelse af dette vil give stor helbredelse for din hud og krop.

10. Reducerer Alzheimers sygdom:

Den nyeste forskning tyder på, at Alzheimer kan reduceres, hvis du har kål dagligt. De røde kan især udryddes ved hjælp af dette. K -vitamin, som er meget til stede i kål, er ansvarlig for dette. Dette er en af ​​de mindre kendte fordele ved at spise kål.

11. Behandler Skørbugt:

Skørbug er en sygdom, der generelt fremstilles ved forsyning og dræning af tandkød, brækkede læbehjørner, svækkede resistente rammer, kontinuerlige sygdomme og isnende, utidig modning og dysterhed, der skyldes en utilstrækkelig tilførsel af c -vitamin. Kål er en rigelig kilde til vitamin C. Du kan blive overrasket over at indse, at det virkelig er rigere på C -vitamin end appelsiner, hvilket generelt betragtes som det “bedste” kilde til det afgørende supplement..

C -vitamin reducerer frie radikaler i din krop, hvilket er en af ​​de afgørende årsager til utidig modning. Det hjælper ligeledes med at reparere slitage på kroppen i løbet af dit liv. Kål er således usædvanligt nyttig til behandling af sår, visse sygdomme, sorg, ufølsom rammehøjde og beskyttelse mod hack og frost. Kålgrøntsagsfordele ved behandling af episoder med skørbugt er bare virkelig utrolige.

12. Behandler forstoppelse:

Fravær af grovfoder i næring kan medføre forstoppelse, som er hoveddriveren for mange forskellige sygdomme og trivselsfarer, for eksempel mavesår, cerebrale smerter, mave-tarmsygdomme, sure opstød og et deraf følgende tab af trang. Risikoen for grovfoderinsufficiens rækker endda ud til hudsygdomme, dermatitis, utidig modning og mange blide til ægte tilstande. Kål er ekstremt rig på fiber, det principielle kål sundhedsmæssige fordele. Dette hjælper kroppen med at holde vand, og det holder op med besværligheden af ​​næringen, når den bevæger sig gennem indvolde.

13. Kræftforebyggelse:

Kål er et individ fra brassica -familien, ellers kaldet korsblomstret grøntsager. En af deres mest roste fordele ved velvære er deres intense celleforstærkningskvalitet. Dette indebærer, at kål og andre sammenlignelige grøntsager roder frie radikaler rundt omkring i kroppen, hvilket kan være yderst hæmmende for det generelle velbefindende og er betydelige donorer til ting som malignitet og koronar sygdom.

14. Antiinflammatorisk:

En anden sundhedsmæssig fordel ved kål er dens udvikling af cadmiumbegrænsende bygninger i bladene, og et af de primære segmenter heraf er glutamin. Glutamin er en solid beroligende specialist, så udbredt kål kan reducere virkningerne af mange former for forværring, gener, følsomhed, ledkvalme, feber og forskellige hudproblemer.

15. Boost Brain Health:

Der er enorme kål sundhedsmæssige fordele for at øge hjernens sundhed. Vi bør ikke overse, at kål er effektiv sindnæring! Nærheden af ​​vitamin K og anthocyaniner inde i kål kan give en solid hjælp til mental kapacitet og fokus. Disse findes grundlæggende i rødkål, og K -vitamin er blevet undersøgt meget, på trods af at det ofte kaldes det “oversete vitamin”. Denne indpakning er den ting, der beskytter nerverne mod skade og råd. Derfor kan forbrug af K -vitamin øge din modstand mod neurale degeneration, Alzheimers sygdom og demens.

16. Immunitetsforøgelse:

Immunforstærkning er en af ​​de store fordele ved kålblade. Regelmæssigt forbrug af kål kan styrke dit immunsystem med dets antimikrobielle egenskaber. Fyldt med C-vitamin kan denne fantastiske grøntsag afværge mange infektionsfremkaldende bakterier og virus. Det er også rig på antioxidanter og flavonoider for at reducere celleskader forårsaget af oxidativt stress.

17. Reducerer kolesterol:

Kål har vist sig at sænke dårlige kolesterolniveauer i kroppen. De næringsstoffer, der findes i denne grøntsag, kan blande sig godt med syrene i tarmen og skylle kolesterolet ud i form af afføring. Nedsat kolesteroltal og forbedret hjertesundhed er nogle af de største fordele ved kogt kål.

18. Behandler mavesår:

De antiinflammatoriske egenskaber ved kål har vist positive resultater ved behandling af mavesår. At drikke frisklavet kåljuice kan kontrollere sure opstød og lindre den brændende fornemmelse af sår. Det fremmer også vækst af nye celler til hurtigere reparation af de berørte områder. At spise dampet kål hjælper også med at afstå fra fordøjelsesforstyrrelser.

19. Forebygger grå stær:

Kål har store mængder beta-caroten, som omdannes til A-vitamin ved fordøjelse. Dette vitamin kan styrke dit syn og forhindre tidlige stadier af grå stær og problemer med nethinden. Du kan drikke kåljuice hver dag for hurtig optagelse af næringsstoffer for hurtigere genopretning.

20. Kål under graviditeten:

Forbrug af kål under graviditeten kan hjælpe kroppen med at få mange vitale næringsstoffer til en bedre fosterudvikling. Kål er også fyldt med fibre, der kan behandle forstoppelse og fordøjelsesproblemer. De store mængder antioxidanter kan reducere oxidativ stress i kroppen og reparere væv hurtigt.

Kål bivirkninger:

Selvom kål er ekstremt sundt for vores krop, kommer det med en række sundhedsmæssige problemer, når det indtages for meget. Følgende er nogle af bivirkningerne:

 • Maveoppustethed
 • Flatulens
 • Dårlig fordøjelse
 • Mistet appetiten
 • Diarré
 • Hypothyroidisme
 • Interaktion med blodfortyndere

Overrasket over at læse disse fakta? Ja! Kål er en vidunderlig grøntsag, der altid har været en underdog. Bortset fra at blive serveret som coleslaw med burgere, er kål mindre kendt som en delikatesse. Dette er dog en af ​​de mest lækre grøntsager, som når de er tilberedt rigtigt, umiddelbart kan mætte din gane. Det er også en af ​​de billigste tilgængelige fødevarer, der kan tilbyde mange sundhedsmæssige fordele på bare en enkelt portion. Vi håber, at denne artikel hjalp dig med at sætte pris på denne naturens godhed og opfordrer dig til at inkludere den i din kost!

sundhedsmæssige fordele ved kål