20 fantastiske sundhedsmæssige fordele ved appelsiner til hud, hår og sundhed

Appelsiner er en af ​​de mest populære frugter i verden! Disse iøjnefaldende orange farvede frugter er fyldt med ernæringsmæssig godhed. Den syrlige, søde frugtkød af orange frugt (Santra) rammer øjeblikkeligt opdateringsknappen for os. Frugtduften af ​​appelsiner kan øjeblikkeligt løfte selv den kedeligste stemning. Appelsiner siges at have stammer fra Sydøstasien. Appelsiner kaldes også “Santra” på hindi, “Kamala Pandu” på telugu, “Naarathai” på tamilsk, “KittaleBanna” i Kannada. Disse er fyldt med C -vitamin og andre kraftfulde antioxidanter for at beskytte din krop mod mange sygdomme, herunder kræft. Lad os forstå nogle af de bedste sundhedsmæssige fordele ved appelsiner.

fordelene ved appelsin

Hvad er orange?

Appelsin er en lysfarvet frugt med orange pigment. Afhængigt af mængden af ​​modenhed kan farven variere mellem grøn til orange. Det videnskabelige navn for appelsin er “Citrus X Sinensis”. De har en let at skrælle hud, som bærer en citrusagtig duft. Når de åbnes, har appelsiner 10-12 segmenter med 2-3 frø i hver. Mens frugtkødet er sødt og surt, er frøene bitre og uspiselige.

Forskellige typer appelsiner:

Disse er de 5 grundlæggende sorter af appelsiner, der er tilgængelige over hele verden:

 • Navel Orange: Får det navn fra navlen som spids på Orange. Disse er de mest almindeligt solgte appelsiner i lokale butikker.
 • Blood Orange: Har tyk hud, med rubinrød papirmasse indeni. Den har en sød og syrlig smag og bruges i desserter.
 • Mandarin Orange: Har meget tynd hud og er mindre sur i forhold til den almindelige appelsin.
 • Tangerine: Den er lidt større og sur i forhold til den søde Mandarin Orange. Den har en blød og let at skrælle hud.
 • Clementine: Det er ret lille og frøfrit. Har en tynd, blank hud og er mest foretrukket af børn.

Orange ernæringsfakta:

Nedenfor er næringsværdien af ​​appelsin pr. 100 gram portion:

 • Kalorier i alt: 47
 • Kulhydrater: 12 g
 • Total fed: 0,1 g
 • Kostfibre: 2,4 g
 • Sukker: 9 gm
 • A -vitamin: 4 %
 • C -vitamin: 88 %
 • Kalk: 4 %
 • Vitamin B6: 5 %
 • Magnesium: 2 %

Er orange godt for sundheden?

Appelsin er en af ​​de rigeste kilder til C-vitamin, som er en kraftig antioxidant. Det styrker immunsystemet og holder mange infektionsfremkaldende mikrober væk. Fra papirmasse til huden, hvert element af Orange er ganske nyttigt for os. Orange olie fordele er almindeligt kendt i aromaterapi for sine foryngende egenskaber. Hudforyngelse, acne -forebyggelse og ældningstegn er nogle af de bedste appelsinskal -anvendelser.

Bevisbaserede fordele ved appelsiner:

appelsin frugt fordele

Hvis du elsker at spise en appelsin, har du flere grunde til at spise denne frugt nu. Her har vi givet en liste over vidunderlige sundhedsmæssige fordele ved appelsiner.

Orange frugt fordele til hår:

Her hentede vi 4 bedste fordele ved appelsin til hår. Lad os tage et kig på dem.

1. For et skinnende, voluminøst hår:

Appelsiner har også evnen til at gøre dit hår skinnende, glat, smukt og hoppende. For at bruge appelsin til hårvækst, knus dem og lav en frisk pasta ud af dem. Påfør derefter saften over hele dit hår. Sørg for, at dit hår allerede er godt olieret. Hold nu denne blanding på hovedet i cirka en halv n time og skyl derefter grundigt med koldt vand. Brug en urteshampoo til at vaske dit hår og derefter pleje det godt. Du vil blive overrasket over at se resultaterne.

2. Giver god hårvækst:

Appelsiner er også afgørende for sund hårvækst. Det er rig på vitamin B12 og E -vitamin, som er meget vigtigt for langt, tykt og smukt hår. For at få de bedste resultater kan du simpelthen først oliere dit hår først. Påfør derefter en frisk smag af appelsiner og honning i hele dit hår og lad det blive i en halv time. Skyl med vand og vask med en urteshampoo. Dette hjælper dig med at bekæmpe udtynding af hår og skaldethed.

3. Forhindrer skæl:

Vidste du, at appelsiner er alt hvad du behøver for at slippe af med skæl? Alt du skal gøre er at tage saften af ​​appelsinskal og bruge frugtkødet til din hovedbund. Dette fjerner skæl og renser let din hovedbund. Du kan også prøve en anden enkel metode. Dette ville være at koge appelsinskalerne i vand og skylle dit hår med det, efter det er afkølet. Filtrer væsken og brug den hver gang du er ved at shampoo. Du vil helt sikkert mærke en forskel.

4. Betingelser Hår:

Du kan også bruge appelsiner som en fremragende hårbalsam. Bland bare lidt appelsinsaft med honning og vand. Bland denne pasta godt og påfør derefter hele dit hår efter shampooing. Du kan lade det blive i fem til ti minutter. Brug kun koldt vand til at vaske dit hår af. Vi kan forsikre dig om, at hvis du bruger denne blanding, hver gang du shampooer, vil du få så meget ud af det. Dit hår vil forbedre sig drastisk på grund af de dejlige, saftige, syrlige appelsinfrugter.

Fordele ved appelsiner til huden:

Her fik vi 2 bedste fordele af appelsinfrugt til huden. Lad os tage et kig på dem.

5. Nærer huden:

Appelsiner er de bedste, når det kommer til din hud. Skrælene af denne dejlige frugt kan helt sikkert fjerne din brunfarve og give dig en mere retfærdig teint. Alt du skal gøre er at knuse skrællerne eller pulverisere dem. Tilsæt nu lidt yoghurt og påfør det hele ansigtet. Skrub i femten minutter og vask det derefter af med koldt vand. Du kan endda bruge orange olie til hudproblemer som pletter og acne.

6. forsinkelser tegn på aldring:

Jeg tror, ​​at et af de største problemer, kvinder i trediverne står over for, er tegn på aldring. Dette består normalt af mørke pletter, rynker, fine linjer og sløvhed. En effektiv måde at bekæmpe et sådant problem på er ved at bruge nogle appelsiner. De frie radikaler i denne frugt vil helt sikkert reducere sagens sag og reducere rynkerne betydeligt. Du kan også bruge skrællerne til en maske. Givet noget tid, vil du langsomt begynde at se mirakuløse ændringer i din hud. Så vær tålmodig og se, hvad de kan gøre for dig.

Sundhedsmæssige fordele ved appelsiner:

Her fik vi 15 bedste sundhedsmæssige fordele ved appelsiner. Lad os tage et kig på dem.

sundhedsmæssige fordele ved appelsiner

7. Fremmer vægttab:

Fordelene ved appelsiner til vægttab er mange. Appelsiner er en rig kilde til fiber og vitamin C. Vandindholdet i denne frugt er højt, hvilket gør den lav i kalorier og høj i smag. De holder din mave fyldt i en længere periode og hjælper dig også hurtigt med at tabe dig. Fordi de er kaloriefattige og er meget organiske, kan du helt stole på dem for den brændende mave og kropsfedt. De fleste læger har også sagt, at appelsiner vil gavne dig ved at sænke insulin. Med dette mener vi, at i stedet for at lagre eller omdanne fedt, vil dette blive brugt som brændstof og hjælpe dig med at tabe disse kilo hurtigere.

8. Sænker dårligt kolesterol:

Appelsiner har også evnen til at holde sig væk fra kolesterol. De dæmper produktionen af ​​kolesterol i kroppen ved at producere synephrine. På denne måde er de i stand til at sænke dårligt kolesterol og fremme godt kolesterol. Mandarin vil udrydde de frie radikaler og oxidere dit kolesterol. Dette får det til at klæbe til arterievæggene. Desuden indeholder de også opløselige og uopløselige fibre, som hjælper med at forhindre kolesterol i tarmen. Du vil være meget bedre og sundere, hvis du spiser flere mandariner dagligt.

9. Lindrer stress:

Vi lever alle et meget hektisk og travlt liv. I tider som denne er det meget vigtigt for os at forblive fri for spændinger, stress eller angst. Selvom det er næsten uundgåeligt, skal du vedtage måder, hvorpå du kan bekæmpe disse problemer. Du behøver ikke at tage piller eller tabletter til dette. Fordi vi vil fortælle dig om denne enkle og naturlige stress, der let vil hjælpe dig med at håndtere dette problem. Ja, vi taler om de meget sunde og gavnlige appelsiner. De er fulde af ernæring og sundhed, der vil fungere som en stressbuster og give dig mulighed for at arbejde spændingsfrit hele dagen.

10. Bekæmper kræft:

Vidste du, at appelsin kan behandle kræft, og du behøver ikke besøge en læge til det formål? Det fytokemiske indhold i denne frugt er så højt, at alle og enhver vil være villige til at spise denne frugt for at reducere alle deres fysiske forstyrrelser. Der er forskellige former for kræft, og til det formål kan bryst, lunger, mave osv. Blive påvirket. Heldigvis giver en appelsin beskyttelse på alle disse platforme, og det er derfor en af ​​de fineste frugter derude for dig. Det er også fundet effektivt til behandling af alvorlig hudkræft.

11. Nyresygdomme på afdelinger:

Ifølge mange undersøgelser har det vist sig, at appelsiner kan hjælpe med at beskytte nyren ganske effektivt. Det gør nyrerne sunde og forhindrer forekomst af forskellige sygdomme. Det kan også reducere risikoen for nyresten, og for det bliver du nødt til at indtage gode mængder saft. De kan forårsage huller i tænderne, og dette er en af ​​de vigtigste ting derude, der vil være påkrævet for at give dig den ultimative indre kropspleje. Dette anses for at være en af ​​de bedste sundhedsmæssige fordele ved appelsiner, hvilket gør frugten så populær i første omgang.

12. Højt kaliumindhold:

Appelsin er en af ​​de frugter, der er ekstremt høje i kalium, og på grund af et så massivt kaliumindhold anses det for at være en af ​​de bedste frugter derude for mennesker med mangel på dette mineral fra deres krop. Hvis du har brug for en god frugt, der kan helbrede din krop for alle slags sygdomme, kan appelsin måske være din bedste ven med hensyn til sund mad. Hvis du har et lavt kaliumindhold i din krop, kan der være nogle hjerteproblemer. Men der er korrekt kaliumindhold i din daglige mad, du bliver meget sund.

13. Ødelægger bakterier og virus:

Hvis du står over for nogle alvorlige virusinfektioner, vil en af ​​de bedste måder at bekæmpe den virusinfektion tage ordentligt indtag af appelsinekstrakter dagligt. Hvis du lider af hudinfektioner eller feber forårsaget af virussen (som du kan regne ud fra symptomerne), kan du også tage appelsin. Det er en af ​​de bedste frugter derude og vil helt sikkert hjælpe dig med at slippe af med næsten alle fysiske forstyrrelser. Virussen spredes ganske hurtigt i hele kroppen, og for den appelsin er der altid for at hjælpe dig.

14. Sænker blodtrykket:

Appelsinjuice har fordele ved at sænke blodtrykket. Det er en af ​​de bedste frugter derude, der kan gøre din krop sund fra kernen og for alle de fysiske forstyrrende faktorer forbundet med sådanne blodtrykssymptomer er appelsinsaft det bedste for dig. Den er fyldt med nogle af de vigtigste vitaminer og mineraler, der kan gøre dig sund fra kernen, så der ikke er yderligere spredning af sygdomme i kroppen.

15. Alkaliske egenskaber:

Hvis du indtager appelsin dagligt, vil du være mindre tilbøjelig til indre fysiske forstyrrelser. Det kan balancere kroppen, og derfor anbefaler mange læger os fra en meget ung alder at indtage appelsin dagligt. Det vil ikke skade dig, og naturligt sukker i denne frugt gør dig også til din smag.

16. styrker immunsystemet:

Appelsiner er kendt for deres høje C -vitaminindhold. De er også rige på mange antioxidanter og carotenoider, som vides at styrke dit immunsystem. Appelsiner kan hjælpe med at beskytte kroppen mod mange typer infektioner og endda væksten af ​​kræftceller. Regelmæssigt indtag af appelsiner kan beskytte din krop.

17. Kontrollerer blodsukkerniveauer:

Diabetespatienter rådes til at inkludere appelsiner i deres kost for at regulere blodsukkerniveauet. De store mængder kostfibre kan forbedre stofskiftet og hjælpe med bedre fordøjelse. Dette kan også stimulere bedre insulin i kroppen. Dog er kun hele frugter gode for diabetikere, da juice kan indeholde sukker og lavt fiberindhold.

18. Forhindrer forstoppelse:

Appelsiner er kendt for at have gode mængder fiberindhold. Når det indtages i form af hele frugter, kan appelsiner tilføre bulk til din afføring og skylle dem problemfrit ud. Derved nedsættes chancerne for forstoppelse med en reduceret følelse af oppustethed eller tyngde i maven. Dette er en af ​​de bedste orange frugtfordele for vores krop.

19. Forbedrer visionen:

En af de bedste sundhedsmæssige fordele ved at spise appelsiner hver dag er dens flavonoider. Disse midler styrker synet og forhindrer mange øjensygdomme. Det indeholder også mange næringsstoffer som vitamin C, E og A, som styrker synsnerverne. Risikoen for makuladegeneration og grå stær.

20. Forbedrer blodcirkulationen:

C -vitamin er kendt som en naturlig blodfortynder. Appelsiner er fyldt med dette vitamin, som kan fremme en god blodgennemstrømning i kroppen. Det kan styrke kapillærvæggene og endda forhindre ophobning af plak. Dette forhindrer risikoen for hjertesygdomme og endda pludselige slagtilfælde.

21. Orange Peel Mask til hudblegning:

Hvis du leder efter en naturlig, hjemmelavet maske til at reducere solbrunhed og gøre din hud lysere, kan du prøve denne appelsinskalmaske. Bland en spsk appelsinskalpulver med lidt rosenvand og Multani Mitti. Påfør det som et tyndt lag på dit ansigt og lad virke i 15 minutter. Rengør ansigtet forsigtigt og tør det for at afsløre en yngre, friskere hud.

Orange bivirkninger:

Nu hvor du har forstået den utrolige anvendelse af appelsinfrugt, lad os også se på nogle af bivirkningerne ved at spise appelsiner i store mængder:

 • Kvalme
 • Ondt i maven
 • Brændende sensation
 • Mundsår
 • Irritation af sår på tolvfingertarmen
 • Diarré
 • Højt blodsukkerniveau
 • Citrusallergi

Er disse sundhedsmæssige fordele ved appelsiner ikke for gode til at tro? Ja! Appelsiner er en af ​​de bedste naturgaver til os. De er også let tilgængelige og økonomiske måder at nyde godt sundhed og smuk hud på. Mange mødre har rapporteret en nedsat hyppighed af hoste og forkølelse ved at indføre appelsiner i deres barns kost. Hvis du leder efter en naturlig måde at forbedre din families immunitetskraft, skal du fylde dit spisekammer med masser af appelsiner.