23 Enestående skønheds- og sundhedsmæssige fordele ved blåbær

Har du nogensinde tænkt på de potentielle fordele ved blåbær, når du griber og bider i dem? Ja! De lækre blåbær er næringsfyldte og har enestående fordele for sundhed, hår og hud.

Indtil det 20. århundrede var dyrkning af blåbær ikke blevet opdaget. Disse frugter var tilgængelige i junglerne og skovene i Nordamerika før dyrkningen.

Blåbærene har en sammensmeltning af sød og sur smag; disse vidunderlige frugter bruges til at lave mange dagligdags madvarer såsom toppings, syltetøj, gelé osv. Læs videre for at kende alle fordelene i detaljer.

Fordele ved blåbær til sundhed, hår og amp; Hud

Blåbærs historie:

Med oprindelse i Nordamerika blev blåbær primært fundet i naturen og dyrket i dele af Europa og Asien. Deres popularitet nåede verden over, efter at de blev introduceret til indfødte Amerika.

Tranebær er nært beslægtet med blåbær og cowberry, huckleberry, sparkleberry, farkleberry etc., er nogle af de andre arter i blåbærfamilien.

Hvad er blåbær?

Oprindeligt fra kontinentet i Nordamerika er blåbær små blå-lilla lilla frugter. Disse frugter er lette at tilføje til din kost, hvad enten de er i form af frisk frugt eller tilføjer dem til din morgenmad eller nogle gange i syltetøj og gelé.

Typer af blåbær:

Blåbær er stort set klassificeret i fire typer, de er:

1. Highbush:

Highbush blåbær er nogle af de almindeligt plantede blåbær. Northern highbush blåbær og sydlige highbush blåbær er de to sorter af highbush blåbær.

2. Lavbuske:

Sammenlignet med højbuskeblåbær er lavbuske lavere og skal beskæres. Nogle af eksemplerne på lavbuske blåbær er rubintæppe og tophat.

3. Halvhøje blåbær:

Krydsningen mellem highbush og lowbush blåbær kaldes halvhøje blåbær. De bærer meget højere og vokser til en mellemklasse størrelse. Bluegill, nordland, nordland, Polaris, patriot er nogle af eksemplerne på halvhøje blåbær.

4. Kaninblåbær:

Disse blåbær kan modstå meget høje temperaturer og er designet til at vokse i de sydlige dele af Amerika. Tifblue, premier, Brightwell, klimaks, pulverblå er nogle af eksemplerne på rabbiteye blåbær.

Er blåbær godt for helbredet?

Ligesom mange andre bær er blåbær kraftfulde med næringsstoffer, der er meget gavnlige for din krop. Det har vitamin K, C, B og mineraler som jern, kalium, magnesium og fosfor sammen med en sund dosis fiber, fedt og proteiner.

Du kan indarbejde blåbær i din kost på mange måder og høste alle de fordele, det har at tilbyde.

Blåbær Ernæringsfakta:

En kop friske blåbær indeholder:

 • Kalorier- 84.
 • Kolesterol- g.
 • Protein – 1,1 g.
 • Fedt – 0,49.
 • Kulhydrater – 21,45.
 • Dietttaaary fiber – 3,6 g.
 • Sukker i alt – 14,74 g.
 • C -vitamin – 24 % RDI.
 • B6 -vitamin – 5 % RDI.
 • K -vitamin – 36 % RDI.
 • Calcium – 9 milligram.
 • Jern – 0,41 mg.
 • Kalium – 114 mg.
 • Magnesium – 9 mg.
 • Fosfor – 18 mg.
 • Natrium – 1 mg.
 • Zink – 0,24 mg.
 • Folat – 9 mg.

Sundhedsfakta om blåbær:

Her er en liste over nogle af sundhedsfakta for blåbær:

 • Blåbær hjælper med at forbedre din daglige udholdenhed. Det giver dig mulighed for at huske ting bedre ved at holde din hukommelse skarp.
 • Det hjælper med at holde dit fordøjelsessystem i skak og bevarer derved dit generelle helbred.
 • Blåbær har anti-aging egenskaber, der er meget effektive til at holde din hud glødende og ungdommelig.
 • Blåbær giver dit hår en skinnende effekt og forbedrer dit hår.
 • Det forbedrer knoglesundheden og gør dem stærke og stive ifølge forskning.
 • Blåbær er en glimrende tilføjelse til mange retter, hvilket forbedrer deres smag.

Bedste fordele ved blåbær til hud, hår & Sundhed:

Vi præsenterer dig for nogle af de bedste fordele for blåbær til hår, hud og sundhed:

Sundhedsmæssige fordele ved blåbær:

Vi præsenterer dig for nogle af de bedste sundhedsmæssige fordele ved blåbær:

1. Forbedrer tarmsundheden:

Fiber spiller en væsentlig rolle i opretholdelsen af ​​tarmsundheden. En enkelt kop blåbær indeholder næsten 4 gram fiber, hvilket gør frugten til en glimrende fiberkilde. Forbrug af blåbær vil understøtte et sundt mikrobiom og derved holde din tarmsundhed et godt sted. Derfor uden videre at tilføje disse lækre, alsidige frugter til en afbalanceret kost, og du kan se forskellen i din tarms sundhed og hele din krop (1).

2. Høj i antioxidanter:

Blåbær har antioxidanter som vitamin C, E, A og antioxidantforbindelser som anthocyanin, ellaginsyre osv. Antioxidanterne i blåbær beskytter din krop mod virkningerne af frie radikaler og forhindrer derved mange sundhedsmæssige problemer.

Sammenlignet med alle de almindelige frugter og grøntsager har blåbær de højeste antioxidantniveauer. Anthocyaniner er en gruppe af flavonoider tilføjet til de gavnlige virkninger af disse frugter (2).

Sådan forbruges:

Forbruge blåbær tre gange om ugen for at høste fordelene ved antioxidanter.

3. Beskytter leveren:

Blåbær beskytter din lever mod oxidativ stress og reducerer betændelse, da den er en rig kilde til antioxidanter, anthocyaniner. Det kan også reducere risikoen for fibrose, der beskytter din lever mod skader. Du kan inkludere blåbær i din kost og opretholde din levers sundhed naturligt (3).

Sådan forbruges:

Forbrug af blåbær to eller tre gange om ugen hjælper med at beskytte din lever.

4. Behandler diabetes:

Blåbær hjælper med at regulere sukkerniveauet i din krop, da det har et lavt glykæmisk indeks. Blåbær er gavnligt for mennesker med sundhedsproblemer som insulinresistens og diabetes, ifølge undersøgelser. Når det indtages regelmæssigt, giver en kop blåbær dig et tiltrængt sundhedsboost, da det har flavonoider.

Sådan forbruges:

Du kan reducere de overskydende mængder blodsukker ved at indtage tre portioner blåbær og andre frugter som æbler, rosiner og druer.

5. Reducerer kolesterolniveauer:

Højt kolesteroltal kan være meget skadeligt for hele din krops funktion og resultere i nogle sundhedsproblemer relateret til hjertet. Blåbær hjælper cellerne med at nedbryde kolesterol, da de indeholder en forbindelse kaldet pterostilbene (4).

Sådan forbruges:

For at kontrollere dit kolesteroltal kan et sundt indtag af blåbærjuice to gange om ugen være nyttigt.

6. Forebyg kræft:

Oxidationsskader har vist sig at have en direkte forbindelse til kræft (5). Oxidationsprocessen producerer frie radikler, der danner maligne celler ved at forårsage skade på dit DNA. Blåbær hæmmer skader forårsaget af oxidation, da det er en rig kilde til antioxidanter.

Advarsel: Det overdrevne forbrug af antioxidantrig mad kan forårsage en skadelig effekt på din krop, da oxidation er en naturlig del af processen. Derfor skal du forbruge dem med måde for at høste fordelene ved blåbær.

7. Forbedre hjertesundhed:

Blåbær har en forbindelse kaldet anthocyaniner, der tilskrives forbedret kardiovaskulær sundhed, når den indtages regelmæssigt (6). Anthocyaniner reducerer muligheden for et hjerteslag ved at nedbryde kolesterolet, der tilstopper dine arterier og udvide blodkapillærer (7).

Sådan forbruges:

For en voksen kan forbrug af blåbær to eller tre gange om ugen være nok.

8. Forbedre hjernens sundhed:

Stress forårsaget af oxidationsprocessen i vores krop kan påvirke hjernens funktion negativt. Ifølge dyreforsøg har blåbær antioxidanter, der kan påvirke din hjernes områder, der er afgørende for intelligens (8). Det fører til forbedringer i cellesignalering ved at gavne de aldrende neuroner.

Ifølge nogle undersøgelser af voksne har blåbærs forbrug oplevet forbedringer i hjernefunktionen, hvor de oprindeligt havde kognitiv svækkelse (9).

Sådan forbruges:

Drik juice eller spis blåbærfrugter direkte.

9. Bevar sunde knogler:

Blåbær er nærende frugter med mineraler, der er vigtige for knoglesundhed, såsom fosfor, calcium, magnesium, mangan, zink og vitamin K. Disse mineraler hjælper med at opbygge og vedligeholde knoglestruktur og styrke, når de tages i passende mængder.

Vedligeholdelsen af ​​knogler og ledes styrke og elasticitet opfyldes af jern og zink (10). Der er en større risiko for knoglebrud, når din krop har lave mængder vitamin K., Men calciumoptagelsen forbedres, når du indtager en tilstrækkelig mængde K -vitamin (11).

Sådan forbruges:

For at forhindre knogleskade bør man spise 7-8 faste stykker blåbær en gang om to/tre dage.

10. Blåbærbrug til vægttab:

Blåbær er kaloriefattige og rige på fibre, hvilket gør dem til et ideelt snack valg for mennesker med vægttab. Den opløselige fiber i blåbær får dig til at føle dig komplet i længere perioder ved at bremse fordøjelsesprocessen. Derfor, hvis du vil tabe dig sundt, skal du inkludere blåbær i din kost i stedet for sukkerholdige fødevarer.

11. Bevarelse af blodtryksniveau:

Blåbær er fri for natrium, hvilket er en vigtig faktor for at holde forhøjet blodtryk i skak. Tilstrækkeligt indtag af mineralerne magnesium, kalium og calcium ser ud til at sænke blodtrykket. Mere diversificeret forskning er nødvendig for at bekræfte virkningerne af blåbær på blodtrykket.

12. lindre betændelse:

Blåbær har mange antioxidanter som vitamin A og C, der reducerer og lindrer betændelse i din krop. Forbrug af blåbær lindrer ledsmerter, knæsmerter eller inflammatoriske sygdomme som gigt, gigt osv. Med dets antiinflammatoriske egenskaber (12).

13. Behandl urinvejsinfektion:

Blåbær har en stor polymerlignende molekylær forbindelse, der er effektiv til at lindre UTI. Disse polymerer forhindrer urinvejsinfektioner ved at hæmme urinvejsforingens indre vægge med visse bakteriekolonier som E.Coli. Blåbær giver komfort fra UTI med deres antibiotiske egenskaber (13).

Sådan forbruges:

Indtagelse af blåbærsaft kan være en effektiv behandling for at forhindre UTI’er.

14. Øjenpleje:

Blåbær har flavonoider kaldet anthocyaniner, som forbedrer kikkerten. De vasoaktive egenskaber af anthocyaniner forbedrer blodcirkulationen og bedre syn ved at udvide øjenmusklernes blodkapillærer (14). Ifølge forskere forbedrer blåbær kikkertvision betydeligt, men alligevel har de en ubetydelig indvirkning på nattesyn.

Fordele ved blåbær til hud:

Blåbær har essentielle næringsstoffer som C -vitamin, der effektivt kan behandle hudproblemer og give dig en glødende og lys overflade.

15. Heler sår:

Høje niveauer af frie radikler kan findes i din krop, når din hud er beskadiget. Blåbær har høje antioxidanter og vitamin K og C, der understøtter sårheling effektivt (15). Beskadiget hud har frie radikler, der er større end antioxidanter, som kan forårsage betændelse eller oxidativ stress. Blåbær fremskynder muligvis helingsprocessen med deres høje antioxidantindhold (16).

Advarsel: Sørg for ikke at anvende blåbær direkte på åbne snit eller forbrændinger, da det kan føre til infektioner.

16. Kan hjælpe med psoriasis og eksem:

Nogle af de inflammatoriske tilstande, der forårsager misfarvede og kløende pletter, kaldet psoriasis og eksem, har lavere antioxidantniveauer (17). Antioxidanterne i blåbær reducerer oxidativ stress ved at reducere psoriasis og eksem-opblussen, selvom der er behov for mere grundig forskning (18).

17. Bekæmpelse af acne:

Salicylsyre har et salt kaldet salicylater til stede i en høj koncentration af salicylater til stede i blåbær. Salicylsyre er en almindeligt anvendt ingrediens i mange skønhedsprodukter, der virker mod acne-forårsagende bakterier. Dette er en effektiv behandling af acne, da blåbær har dette salt i store mængder (19).

Hvordan man ansøger:
 • Knus blåbærene, og tilsæt citrusjuice og honning i en skål.
 • Påfør blandingen på dit ansigt og lad det blive i cirka 15 minutter.
 • Brug lunkent vand til at vaske dit ansigt.
 • Brug af dette middel en gang om dagen er effektivt til at reducere acne.

18. Anti-aging:

Blåbær har store mængder antioxidanter, der forhindrer skader forårsaget af frie radikaler. Vitamin A og C og flavonoider er nogle af de primære antioxidanter, der findes i blåbær.

Blåbær forhindrer yderligere skade på din hud ved at neutralisere frie radikaler med antioxidanter og fytokemikalier. Det hjælper med at helbrede ødelagte kapillærer og styrke blodkar (20).

Hvordan man ansøger:
 • Tag en skål og tilsæt blåbærpasta, yoghurt og honning. Bland dem godt.
 • Påfør pastaen på din hud og lad den sidde i 10 til 15 minutter.
 • For at undgå tegn på ældning skal du anvende denne pasta inden du tager et bad.

19. Fjernelse af mørket under øjnene:

Mørke rande eller mørke under øjnene er et almindeligt problem, som mange mennesker står over for uanset alder. Vitamin A og C, der findes i blåbær, hjælper dig med at fjerne mørke rande, hvilket resulterer i en glødende overflade.

Hvordan man ansøger:
 • Sug en vatrondel i en lille kop blåbærjuice og påfør den på de mørke områder under dine øjne.
 • Lad det blive på toppen og under dine øjenlåg i cirka 10 minutter. Vask dine øjne med varmt vand.
 • For effektive resultater skal du bruge dette middel, før du går i seng.

20. Fjernelse af tør hud:

Forkert hydrering er en af ​​årsagerne til tør hud, og mange mennesker står over for dette problem. Fiber- og vandindholdet i blåbær holder din hud fugtet, holder den fyldig og smuk. Saften trænger ind i din hud, og hjælper dig også med at håndtere hudens ruhed.

21. Reducer edderkoppernes veners udseende:

Spider vener giver din hud en ældningseffekt, som får dilaterede blodkar til at se tæt på din hud. De svage kar får din hud til at se plettet ud. Blåbær reducerer rødme på grund af de løsnede blodkar ved at slippe af med de frie radikler med antioxidanter.

Hvordan man ansøger:
 • Damp blåbær og bland dem grundigt med yoghurt.
 • Påfør ansigtsmasken med blåbær på dit ansigt og lad det blive i cirka 20 minutter.
 • Brug varmt vand til at vaske dit ansigt.

Fordele ved blåbær til hår:

Sammen med mange sundheds- og hudfordele spiller blåbær en vigtig rolle i hårpleje.

22. Fremmer hårvækst:

Blåbær forhindrer hårtab og tilskynder til hårvækst med de kemiske proanthocyanidiner til stede i dem (21). Dette kemikalie, der findes i denne vidunderlige frugt, øger hårvæksten ved at stimulere hårsækkene effektivt.

Hvordan man ansøger:
 • Knus en pakke blåbær og tilsæt olivenolie til den.
 • Påfør blandingen på hårets rødder og lad det blive i cirka 20 minutter.
 • Brug lunkent vand til at vaske dit hår.

23. Forebyggelse af for tidlig gråning:

For tidlig hårgrånende er et problem, mange af os står over for, uanset køn. Tabet af hårpigmenter og keratin, arvelige problemer og mangel på vitamin B12 kan være nogle af årsagerne til, at hår for tidligt gråner. Regelmæssig indtagelse af blåbær hjælper dit hår med at bevare sin naturlige farve, da det er en rig kilde til vitamin B12 (22).

Hvordan man ansøger:
 • Forbered en pasta ved at male Blåbær og olivenolie.
 • Påfør pastaen jævnt på dit hår og lad det blive i cirka 20 minutter.
 • For effektive resultater skal du bruge dette middel en gang om ugen, før du tager et bad.

Sunde blåbæropskrifter:

Her er en liste over nogle af de nemme DIY blåbæroptagelser, du kan prøve:

1. Blåbærpopsikler:

Ingredienser:
 1. 1 ½ kop friske blåbær.
 2. 1 ½ spsk vand.
 3. ¾ kop kokosmælk.
 4. 5 spsk ahornsirup.
 5. ½ kop mandelmælk.
 6. Popsicle forme.
Forberedelse:
 • Tilsæt blåbær, vand og tre spsk ahornsirup i en gryde.
 • Kog indholdet til de danner en tyk sirup.
 • Når indholdet når en sirupagtig konsistens, skal du slukke for ovnen uden at mose blåbærene.
 • Tag en lille skål og tilsæt to spsk ahornsirup, mandelmælk og kokosmælk og pisk indholdet grundigt.
 • Fyld blandingen af ​​kokos-mandelmælk lidt over halvdelen af ​​isformen.
 • Tilsæt en skefuld blåbærsirup i formen.
 • Stil formene i fryseren i cirka fire til fem timer, indtil pops er faste.

2. Blåbær Havregryn:

Ingredienser:
 1. To kopper vand.
 2. ¼ spsk kanel.
 3. To spsk honning.
 4. 2/3 kop havregryn.
 5. 1/3 kop blåbær.
 6. ½ kop fedtfattig mælk.
Forberedelse:
 • Tag en mellemstor pande og kog vand i den.
 • Tilsæt havregryn, kanel og honning.
 • Bland det uden at danne klumper.
 • Sæt komfuret i kog, lad vandet blive absorberet, tilbered havregryn grundigt.
 • Tilsæt nu mælk og blåbær til havregryn.
 • Dæk gryden til og lad den stege i fem minutter.
 • Når du hører blåbærene poppe og havregryn har en cremet konsistens, skal du slukke for komfuret.

3. Blåbær Smoothie:

Ingredienser:
 1. En kop friske blåbær.
 2. En kop almindelig yoghurt.
 3. ¾ kop mælk med lavt fedtindhold.
 4. To spsk sukker.
 5. ½ spsk vaniljeekstrakt.
 6. 1/8 spsk muskatnød.
Forberedelse:
 • Kom blåbær, mælk, yoghurt, muskatnød, vaniljeekstrakt og sukker i en blender.
 • Bland ingredienserne grundigt, indtil du får en skummende blanding.
 • Server smoothien frisk.

Blåbær bivirkninger:

Overdreven forbrug af selv en god ting vil have sit eget sæt negative virkninger. Det samme gælder for forbrug af blåbær i overskud. Her er nogle af de bivirkninger, det kan forårsage:

 • Indtagelse af for mange blåbær kan forårsage tørhed i din hovedbund.
 • Forstoppelse og uro kan skyldes de store mængder fiber i et blåbær. Sørg derfor for at spise dem i de nødvendige mængder.
 • Salicylat er en forbindelse, der findes i store mængder i blåbær. Det kan forårsage sygdom, hvis du er allergisk over for dette stof.
 • Blåbær er fyldt med store mængder vitamin K. hvis du indtager det på én gang, kan det forårsage vejrtrækning, fordøjelse og synke.
 • Selvom blåbær kan hjælpe diabetespatienter, kan overdreven indtagelse føre til øjeblikkelig kollaps og beslaglæggelse på grund af nedsat mængde blodsukker.
 • Blåbær er muligvis ikke egnet til personer med stenfoderallergi.
 • Gravide damer skal konsultere deres læge, før de indtager blåbær for at sikre, at de ikke hæmmer din babys vækst.
 • Ammende mødre skal også undgå overdreven indtagelse af noget, da det kan forårsage både mor og barn problemer.

Utroligt sundt og nærende, blåbær tilbyder fordele for sundhed, hud og hår. Forbrug af blåbær har mange virkninger på flere aspekter af din krop, såsom at øge dit hjertes sundhed, hjernefunktion osv. Du kan let indarbejde denne vidunderlige frugt i din kost for at høste alle fordelene, enten frosne eller friske. Glem ikke at fortælle os, hvordan denne artikel har hjulpet dig!

Ansvarsfraskrivelse: Denne artikels indhold er kun til informationsformål og ikke en erstatning for lægehjælp. Selvom oplysningerne er korrekte i henhold til vores viden, er webstedet ikke ansvarligt for din krops virkninger.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Er det sikkert at spise blåbær hver dag?

Svar: Ifølge et par undersøgelser har en skål blåbær flere fordele, fra at øge immuniteten til at reducere risikoen for diabetes. Indtagelse af et lille antal blåbær forhindrer også mangler og ethvert metabolisk syndrom ved at styrke stofskiftet.

2. Sådan vælges blåbær til konsum?

Svar: Se efter blåbær, der er faste, fyldige, glatte og tørre, når du vil købe dem friske. Selvom størrelsen ikke betyder noget, skal du sørge for, at bærene har en dyb lilla-blå til en blå-sort farve uden stilk eller blade og en sølvfarvet overfladeblomstring.

3. Sådan opbevares blåbær til fremtidig brug?

Svar: Du kan indtage frosne og optøede blåbær uden at skulle bekymre dig om tab af næringsstoffer. Når du fryser blåbær til fremtidig brug, skal du sørge for, at de er frosset individuelt og har bevægelse, når du ryster beholderen. Blåbær holder i et år, når de er frosne og holder cirka to uger, når de er kølet.