25 Velundersøgte Capsicum-fordele til hud, hår og sundhed

Capsicums, kaldet et andet navn, paprika, og de er en af ​​de mest næringsrige fødevarer. De har en sødmefuld smag. Capsicums er fyldt med vitaminer, mineraler og indeholder store reserver af vitamin A, B6, C, E og K1. Capsicum fordele spænder fra blodpropper til antioxidanter, hudens sundhed til øjens sundhed og fosterudvikling til hjertesundhed. Capsicums kan forhindre en række forskellige kroniske lidelser som anæmi. Bortset fra disse hjælper paprika med at holde huden klar og øger hårvæksten.

capsicum fordele

Hvad er Capsicum?

Capsicum går under det videnskabelige navn Capsicum annuum og tilhører nightshade -familien. Det kaldes capsicum her i Indien og paprika i USA og Canada, og de kommer i lyse farver. De bruges i forskellige typer køkkener og er en rig kilde til vitamin A og C.

Capsicum ernæringsmæssige fordele:

De er rige på kostfibre og vitamin A, E, C og folat. De røde indeholder mest ernæring i forhold til grøn og gul. De er rige på beta-caroten.

Capsicum ernæringsværdier:

De vigtigste næringsstoffer i 3,5 ounce (100 gram) rå, rød paprika er vist nedenfor:

 • Kalorier: 31
 • Vand: 92%
 • Protein: 1 gram
 • Kulhydrater: 6 gram
 • Sukker: 4,2 gram
 • Fiber: 2,1 gram
 • Fedt: 0,3 gram

Vitaminer og mineraler:

C -vitamin: Capsicum har tre gange mere C -vitamin end en appelsin.

Vitamin B6: Pyridoxin er en almindelig type vitamin B6, der er afgørende for dannelsen af ​​røde blodlegemer.

K1 -vitamin: En form for vitamin K, også kendt som phylloquinon, er afgørende for koagulation af blod og knoglesundhed.

Kalium: Capsicum vegetabilske fordele forbedrer hjertesundheden (1).

Folat: Dette er meget vigtigt under graviditeten (2).

E -vitamin: En kraftig antioxidant, der er nødvendig for sunde muskler og nerver.

A -vitamin: Capsicum er rig på betacaroten, som omdannes til A -vitamin (3).

Evidensbaserede Capsicum-fordele:

Her fik vi 25 videnskabeligt dokumenterede capsicum -fordele til hud, hår og sundhed. Lad os tage et kig på dem.

fordele ved at spise paprika

1. Antifungale og antibakterielle:

Capsicum har vist sig at have svampedræbende egenskaber og har også vist antibakterielle egenskaber mod nogle fødevarebårne bakterier. Det virker også som et smertestillende og antiseptisk middel med sårhelende egenskaber. Dette er gode nyheder for dem, der forsøger at bekæmpe tilfælde af madforgiftning. En af fordelene ved capsicum er, at det hjælper med at behandle madforgiftning ved at reducere kramper, lindre mavekramper og smerter. Capsicum hjælper med at reparere det beskadigede væv i maven og mave -tarmkanalen.

2. Rig på antioxidanter:

Antioxidanterne er højere i paprika af mørkere farver, og vi ved alle, hvor vigtigt det er at have antioxidanter for at hjælpe os naturligt med at bekæmpe skader på frie radikaler. Capsicum har mange bioaktive forbindelser, der giver antioxidante effekter. Forbedret vasodilatation hjælper antioxidant fytokemikalier med at cirkulere i hele kroppen (4). Det tillader beskyttelse og reparation af væv og DNA -skader.

3. Forhindrer blodpropper:

Undersøgelser viser, at peberfrugter hjælper med at forhindre blodpropper og hjertesygdomme ved at øge blodgennemstrømningen. Dette skyldes Capsaicin, det naturlige kemikalie, der sætter “krydret” i varme peberfrugter. Visse undersøgelser viser, at peberfrugter endda kan være mere effektive end aspirin.

I capsicum -fordele hjælper capsaicin med at fremme cirkulerende blodgennemstrømning ved hjælp af dets naturlige evne. Det øger blodgennemstrømningen til maven, hvilket igen stimulerer produktionen af ​​fordøjelsessaft.

4. Forebyg kræft:

Blandt capsicum sundhedsmæssige fordele kan en paprika om dagen holde kræften i skak, siger eksperter. Dette er på grund af den rige kilde til phytonutrienter og antioxidanter i den. Når disse to kombineres, kan de hjælpe med at forhindre kræft, især prostata, bugspytkirtel, blære og livmoderhals. Capsicum har tannin, som siges at forhindre kræft, der er forårsaget af ondartede tumorer, såsom mavekræft.

Forskning viser, at planten er gavnlig til behandling og forebyggelse af andre hormonrelaterede kræftformer. Capsicum har et godt kræftpotentiale. En undersøgelse viste, at capsaicin, en aktiv komponent i capsicum, ændrer det genetiske udtryk, der er relateret til kræftcelleoverlevelse, metastase og vækststop (5). Dette kan være meget lovende for fremtidig kræftforskning.

5. Sænker kolesterol:

Capsicum er en kraftig peber, der har en forbindelse i sig kaldet capsaicin. Dette spiller en afgørende rolle i faldende hærdet arterier. Det hjælper med at forhindre blodtryk, fedme og slagtilfælde. Røde peberfrugter er fulde af lycopen, der ikke findes i grønne peberfrugter. Fordelene ved at spise paprika viser, at de indeholder kolesterolsænkende opløselige fibre og forhindrer dannelse af blodpropper. Så sænk dit kolesteroltal, (6) især LDL ved at gumle på capsicums, siger eksperter.

Antioxidantkoncentrationen i mørke peberfrugter er højere end de lyse, hvilket, når de spises, hjælper med at bekæmpe oxidationsprocessen i blodet. På den måde sænker de ikke kun LDL -niveauet, men bekæmper også forhøjet blodtryk (7).

6. Forebyg maveproblemer:

Capsicum -fordele hjælper med maveproblemer som IBS (Irritable Bowel Syndrome) inkluderer capsicum til din kost, da det reducerer intensiteten af ​​mavesmerter og oppustethed, da det reducerer intensiteten af ​​mavesmerter og oppustethed. Selv gasproblemerne i maven afhjælper dette.

Læger siger, at paprika også hjælper med mavesår og andre infektioner. Det hjælper symptomer på dyspepsi, hvor der er et fald i epigastriske smerter, kvalme og fylde (8). Tanninerne i capsicum udfører rollen som en astringerende og hjælper betændelse og andre problemer i mave -tarmkanalen, såsom dysenteri og diarré.

7. Øger immuniteten:

Mens stimulere produktionen af ​​mavesaft, forbedrer capsicum appetitten, sænker triglyceridniveauer og kolesterol. Det øger stofskiftet og styrker immunsystemet. Immunsystemet har brug for hjælp, hvorfor capsicum anbefales, fordi det har C -vitamin i det. C -vitamin hjælper de hvide blodlegemer med at bekæmpe det, og derfor øges immuniteten i større skala, når du indtager paprika. Capsicums gør det muligt for kroppen at skabe mere varme, og dette øger kroppens stofskifte.

8. Forbedrer din metabolisme:

Capsicum gør vores immunsystem stærkt og forbedrer modstanden mod sinus, kulde og ondt i halsen. Det hjælper også med vægttab, regulering af blodtryk og forbedring af atletisk præstation. Rå capsicum-fordele omfatter C-vitamin, som er et immunstøttende bioaktivt fytokemisk stof. Det hjælper med at styrke immunsystemet, reparere beskadigede væv og reducere risikoen for oxidativt stress. Forbedre dit stofskifte ved at hengive dig til capsicums hver dag. Dette ville også hjælpe med at sænke triglycerider og forbrænde kalorier effektivt.

9. Forbrænder flere kalorier:

Forskning siger, at capsicum er godt for vægttab og capsaicin er et termogent kemikalie, som igen reducerer appetitten og fremskynder kroppens stofskifte. Det giver en følelse af fylde og forårsager færre trang. Når trangen mindskes, fører det til et mindre kalorieindtag, og dette ender igen med vægttab. Flere undersøgelser er nødvendige for at underbygge disse fund. Spiciness får kropstemperaturen til at stige, og dette hjælper med at forbrænde kalorier. Alt dette fører endelig til vægttab.

10. Forbedrer kardiovaskulær sundhed:

Capcicum -fordele viser, at der er specifikke egenskaber ved capsicum, der gør det muligt at lindre hypotension og unormal puls. Det hjælper også tilstande som dårlig cirkulation, højt kolesteroltal, overdreven blodpropper og forebyggelse af hjertesygdomme. Capsicum, når det indtages, har en vasodilativ effekt på kroppen, hvilket forbedrer blodgennemstrømningen.

Undersøgelser af flavonoider tyder på, at det kan være gavnligt til forebyggelse af koronar hjertesygdom. Vi har imidlertid brug for mere forskning om dette emne, men de tidlige fund er lovende (9).

11. Diabeteshåndtering:

Forskning siger, at capsicum fremmer insulinproduktion, som regulerer blodsukkerniveauet i kroppen. Dette viser, at capsicum er effektivt til at forebygge type II -diabetes. Dette ses især i grønne capsicum -fordele, der er rige på hypoglykæmiske fordele. Capsicum er kendt for at have en positiv effekt på fedme og diabetes.

Anthocyaniner til stede i capsicum hæmmer aktiviteten af ​​2 vigtige fordøjelsesenzymer, alfa-glucosidase og lipase. Det hjælper med at sænke blodsukkerniveauet naturligt, når fordøjelsen af ​​lipider og kulhydrater bremses.

12. lindrer menopausale symptomer:

Capsicum ernæringsmæssige fordele lindrer menopausale symptomer på grund af tilstedeværelsen af ​​flavonoid. Capsicum er medvirkende til at reducere symptomer relateret til overgangsalderen hos kvinder. Det menes, at menopausale symptomer kan lindres ved indtagelse af flavonoidholdige frugter, såsom paprika chili. Der er ikke meget forskning omkring denne tro.

Capsicum indeholder også en stor mængde C -vitamin, der rækker langt for at understøtte vores immunsystem og hjælper med at reducere overgangsalder symptomer som hedeture. De har hormonstabiliserende og antiinflammatoriske egenskaber, der hjælper med at håndtere hedeture. Gule peberfrugter er dem, der indeholder mest C -vitamin sammenlignet med grønne og røde peberfrugter.

13. Forbedrer synet:

Fordelene ved paprika eller paprika giver det maksimale C -vitamin pr. Kalorieindhold. De er gode for blodkar i vores øjne. De er også kendt for at sænke risikoen for at få grå stær. De farvestrålende peberfrugter indeholder øjenvenlige vitaminer som vitamin A og E..

Rød og gul paprika, når den tilføjes til den almindelige kost, er rig på vitamin A, C og enzymer. Disse hjælper med at reducere risikoen for synshandicap, såsom makuladegeneration og grå stær, der er almindelige i alderdommen. De hjælper og beskytter nethinden mod oxidative skader.

14. Former Slim:

Capsicum vegetabilske fordele viser, at den indeholder tanniner. Tanniner er astringerende og er ofte kendt for deres fordele ved behandling af mave -tarmproblemer såsom dysenteri, diarré og andre mikrobielle lidelser. Maveslimhinde beskytter maveslimhinden og forhindrer relaterede sygdomme. Undersøgelser viser, at det fungerer som en slim ved at øge produktionen af ​​maveslim. Det kan hjælpe med at behandle mavesårssygdom.

15. Cures jernmangel:

En af de almindelige årsager til anæmi er jernmangel. Jernabsorbering i kosten stiger, når man indtager grøntsager med et højt indhold af C -vitamin. Forbrug af at spise rå paprika fordele for at øge kroppens jernlagre, hvilket hjælper med at reducere risikoen for anæmi.

16. Godt for dit hjerte:

Lycopen, der findes i rød peber, tager sig af vores hjertesundhed og er ikke til stede i de grønfarvede. De indeholder opløselige fibre, hvilket er godt for hjertet. De indeholder vitaminer og antioxidanter, der er gavnlige for hjertesundheden. Det hjælper med at regulere vores blodtryk, da det er en kardiovaskulær stimulans.

17. Fordele ved Capsicum under graviditet:

Capsicum -fordele under graviditeten er mange, og de er gavnlige og har flere fordele. De er rige på jern. Jern er afgørende for gravide. Da capsicum er en rig kilde til C -vitamin, spiller det en afgørende rolle under graviditeten ved at hjælpe med bedre absorption af jern. Det forhindrer udviklingen af ​​jernmangelanæmi, der kan føre til en reduktion af røde blodlegemer.

18. Capsicum god til vægttab:

Forbrug af capsicum fører til et hurtigere stofskifte. Dette fører igen til vægttab. Det hjælper med at dæmpe sultbehovet og undertrykker appetitten. Alle disse arbejder sammen og fremskynder vægttab. Capsaicin hjælper med at forbrænde mavefedt, da det fremmer tidlig mæthed sammen med at reducere kalorier, hvilket igen stimulerer effektivt vægttab.

Capsicum fordele for hud:

Her er vores 4 bedste capsicum -fordele for huden. Lad os tage et kig på dem.

capcicum fordele

19. Hjælper med at forhindre oxidativ skade:

Blandt capsicum -fordele for huden er en af ​​de bedste skønhedsfordele ved at indtage paprika at opretholde hudens sundhed. Capsicum er fremragende til at kontrollere og reducere oxidative skader forårsaget af vores hud. Capsicum kan være gul, rød eller grøn. Det har et højt C -vitaminindhold, der bruges som en antioxidant til at bekæmpe frie radikaler i kroppen. Dette resulterer i sundt hår og hud. Oxidative skader kan forårsage for tidlig ældning.

C -vitamin i capsicum stimulerer produktionen af ​​kollagen. Dette hjælper med at holde huden blød og smidig. Capsicum forhindrer hudceller i at blive beskadiget yderligere.

20. Forhindrer aldring:

Capsicum vegetabilske fordele viser, at paprika er kendt for deres anti-aging egenskaber. Vitaminerne i dem fungerer som en antioxidant på cellevæv og efterlader dig med en forbedret hud. Regelmæssigt forbrug af paprika kan vende tegn på for tidlig ældning. For tidlig ældning forårsager ujævn hudtone og rynker sammen med fine linjer.

Capsicum vender aldring ved at få huden til at se ungdommelig, fast og sund ud. Antioxidanterne er meget nyttige til at stabilisere frie radikaler og forhindre yderligere skader.

21. Reducer hudpletter & Udslæt:

Capsicum fordele for huden består af flere antioxidanter til stede sammen med fytokemikalier, der gør capsicum meget nyttig til at vedligeholde en ung og sund hud. Forbrug af paprika gør det muligt at opnå lindring af hududslæt.

Capsicum er også effektiv til at rydde pletter, hjulpet af antallet af næringsstoffer, der er til stede i capsicum. Capsicum hjælper med at opnå en fast og sund hud. Capsicum spiller en vital rolle i opbygningen af ​​kollagen i kroppen, hvilket er afgørende for hudens sundhed.

22. Helbreder Helvedesild & Fodsvamp:

Capsicum annuum -fordele viser, at capsaicin, der findes i capsicum, hjælper med at lindre den specifikke type smerte kendt som neuralgi (helvedesild). Denne smerte har en tendens til at opstå efter herpes zoster -infektion. Capsaicin hjælper med at lindre post-herpetic neuralgi smerter, men det vil ikke helbrede tilstanden. Der findes salver og cremer uden recept, der indeholder capsaicin, der kan påføres fødderne for at lindre smerter.

Fordele ved Capsicum til hår:

Her er vores 3 bedste capsicum -fordele for hår. Lad os tage et kig på dem.

fordele ved paprika

23. Understøtter sundt hår og negle:

Capcicum -fordele fremmer ikke kun sund hud, men sunde negle og hår også. Det giver det bedste hårvækstfremmende produkt og forhindrer hårfald. Det hjælper med at bevare tykkere og fyldigere hår. Grøn paprika fungerer fantastisk godt til hårvækst, og det høje indhold af naturligt silicium kan gavne sunde negle og hår. Rød paprika er meget nyttig til at forhindre hårtab.

24. Fremme hårvækst:

Blandt fordelene ved capsicum til hårvækst bemærker vi, at paprikaens skarphed kan stimulere og forbedre hårvækst, men man skal være forsigtig, mens man gør dette, da det kan irritere huden. Korrekt blodcirkulation er afgørende for hårvækst og for at beskytte vores hårsække. Stimulering af hårsækproduktion fremmer hårvækst. Da den er rig på vitaminer, hjælper den med at regenerere døde celler og reducerer hårfald.

25. styrker hårsækkene:

Fordele ved capsicum for håret viser, at capsicum har et betydeligt indhold af vitamin C. Dette gør det gavnligt for at gøre håret stærkere. C -vitamin bidrager til optagelsen af ​​jern og sikrer, at der er nok jernindhold i blodcellerne til at transportere ilt til hårsækkene.

Capsicum hjælper ikke kun med at fremme hårvækst, men også i væksten af ​​hudceller. Disse egenskaber ved paprika hjælper med at holde håret luksuriøst og sundt. C -vitamin er afgørende for dannelsen af ​​kollagen. Kollagen er påkrævet for væksten af ​​hårsække, blodkar, hudceller og holder dem sunde.

Capsicum ulemper:

 • Man skal udvise forsigtighed, mens man indtager paprika i overdreven grad under graviditeten, da det kan have negative virkninger, der kan vise sig at være skadelige for både den kommende mor og barnet.
 • Ulemperne ved capsicum er sådan, at den indeholder frø, der har en stærk tendens til at udløse allergi. Det kan resultere i udslæt eller anfald af nysen, hvilket muligvis ikke er sikkert under graviditeten.
 • På samme måde kan indtagelse af meget paprika også forstyrre den indre balance i maven, hvilket resulterer i hyppig afføring og fordøjelsesbesvær.
 • Selvom der ikke er nogen kroniske eller fatale bivirkninger forbundet med capsicum, er der alligevel nogle capsicum -ulemper, så det er klogt at bruge det med måde.
 • Det tilrådes at være forsigtig, når det bruges af børn, gravide og ammende mødre.
 • Nogle af de almindelige bivirkninger på grund af forbrugsledelse er diarré, halsbrand, mavebesvær, blødning, hudirritation, hoste, abdominal irritation, rive, slimhindeirritation, løbende næse, svedtendens, nældefeber (lokal brug) osv..

I denne artikel har vi vist dig nogle af fordelene ved paprika for hud, hår og sundhed. Vi har også udførligt forklaret, hvorfor deres anvendelse skal være i moderate mængder. Del venligst din oplevelse med os om, hvordan de gavner dig i kommentarerne herunder. Vi hører meget gerne fra dig.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80