8 Fordele ved forskningsbaseret sennepsolie til hud, hår og sundhed

Indiske køkkener er fulde af fantastiske ingredienser, hvis anvendelser rækker ud over at opfylde dine kulinariske behov. En sådan basis ingrediens er sennep, et lille sort frø med en skarp smag! Når de presses hårdt, frigiver disse frø en tyk og aromatisk olie kaldet sennepsolie (Rai), som gør enhver ret til en smagsbombe! Også kaldet Sarson ka tel på hindi fungerer sennepsolie som en hellig gral for din hud ved at tilbyde nogle utrolige sundhedsmæssige og kosmetiske fordele. Fra at hjælpe os med at bekæmpe infektioner til at fremme sund hårvækst, skal du vide om disse 8 sennepsolie -fordele for sundhed, hår og hud.

Sennepsolie Fordele Til Hud, Hår & amp; Sundhed

Sennepsolie Ernæringsmæssige fordele:

Her er en oversigt over ernæringsprofilen for sennepsolie pr. 100 gram portion:

Kalorier i alt – 884

  • Samlet fedt – 100 gram
  • Mættet fedt – 11,6 g
  • Enumættet fedt – 59,2 g
  • Flerumættet fedt – 21,2 g

Fantastiske sennepsolie fordele for sundhed, hår & Hud:

I mange lande som Indien, Pakistan og Bangladesh bruges sennepsolie til madlavning. Det betragtes som en sund olie på grund af dets høje røgpunkt, der frigiver mindre frie radikaler end andre olier. Der er mange andre fordele ved sennepsolie (Sarso Oil), som skal diskuteres nedenfor:

Sennepsolie Sundhedsmæssige fordele:

Her er 4 fordele ved, at sennepsolie er godt for helbredet. Lad os se på dem.

1. Kan tilbyde smertelindring:

Det er en almindelig praksis i mange lande at bruge gul sennepsolie til at massere kroppen. Mange mennesker tror, ​​at det giver hurtig lindring fra ømme muskler og smertefulde tilstande som gigt. En undersøgelse understøtter denne tro ved at vise, at Allyl isothiocyanat til stede i sennepsolie kan lindre smerter med dets antiinflammatoriske egenskaber (1). Omega-3 fedtsyrerne i denne olie reducerede også behovet for smertestillende medicin hos patienter med leddegigt. (2)

2. Kan bekæmpe patogener:

Sennepsolie har kraftige antimikrobielle egenskaber til at hæmme væksten af ​​forskellige typer patogener. Ifølge en undersøgelse viste fordelene ved at tilsætte hvid sennepsolie til visse fødevarer reduceret vækst af fødevarer, der ødelægger bakterier som E.Coli, Lactobacillus, Salmonella osv. Og derved reducerer chancerne for madrelaterede infektioner (3). Derudover var glucosinolater til stede i sennepsolie effektive til at kontrollere svampeforme på fødevarer for at øge dets holdbarhed (4).

3. Kan hæmme kræftcellevækst:

Et par videnskabelige undersøgelser viser, at sennepsolie kan bremse spredningen af ​​kræftceller og reducere risikoen for dødelighed. En særlig undersøgelse afslører, at sennepsfrø indeholder en forbindelse kaldet Allyl isothiocyanat, som hæmmede blærekræftcellevækst hos rotter med 34,5 %, sammen med at forhindre muskelinvasion med 100 % (5). Imidlertid er dens effekter på forskellige former for kræft hos mennesker stadig under undersøgelse.

4. Sennepsolie godt for hjertet:

Sennepsfrøolien indeholder ca. 59,2 g Enumættet fedt og 21,2 g flerumættet fedt. Undersøgelser viser, at indtagelse af fødevarer, der er rige på disse fedtsyrer i forhold til at spise mad med et højt indhold af mættet fedt, kan reducere risikoen for hjerteproblemer og diabetes (6). Disse midler hæver HDL -niveauerne, samtidig med at triacylglyceroler reduceres, hvilket forårsager tykning af ventiler og hjerteslag.

Sennepsolie Fordele for hud:

Her fik vi de 3 bedste fordele ved sennepolie til huden. Lad os se på dem.

Sennepsolie Sundhedsmæssige fordele

5. Virker som en beskyttende barriere på huden:

Sennepsolie virker som en naturlig blødgører, der fungerer som en beskyttende barriere for din hud. En undersøgelse foretaget i Nepal viser, at nyfødte, der modtog en sennepsolie -massage, viste en bedre styrke af hudbarrieren og reduceret vandtab end dem, der ikke (7). Det er derfor, en massage med Sarson ka tel foretrækkes af mange mennesker om vintre for at forhindre, at deres hud revner og tørrer.

6. Sennepsolie til hudinfektioner:

Sennepsolie indeholder mange kraftfulde antimikrobielle forbindelser som glucosinolat, isothiocyanat osv., Som kan reducere risikoen for hudinfektioner som eksem (8). Det er også kendt, at sennepsolie kan tilbyde fordele som beroligende lindring af kløende og inflammatoriske hudsygdomme med sin blødgørende natur.

7. Sennepsolie øger blodcirkulationen:

En god massage med sennepsolie på din hud kan øge blodcirkulationen og give den en sund glød. Sennepsolie tilføjer varme til din krop og giver dig en beroligende lindring fra kløe, smerter i kroppen og flakhed om vintre.

Sennepsolie Fordele Til Hår:

Her fik vi en fordel sennepsolie er godt for håret. Lad os se på dem.

8. Sennepsolie er godt for hårvækst:

Selvom undersøgelser er begrænsede, er det kendt, at sennepsolie kan være gavnligt for hår og hovedbund. De antimikrobielle midler i sennepsolie kan forhindre problemer som skæl, eksem osv., Mens omega-3 fedtsyrerne kan reducere hovedbundbetændelse. Massering af hovedbunden med varm sennepsolie kan fremme god cirkulation til hårsækkene og styrke dem indefra.

Sennepsolie bivirkninger:

Selvom brug af sennepsolie har fordele, er det generelt ikke sikkert for alle. Det kan udløse allergiske reaktioner hos mennesker med følsomme skind sammen med at forårsage visse bivirkninger, når det indtages internt. Her er nogle af de mulige risici forbundet med denne ingrediens:

  • Sennepsolie indeholder et højt indhold af Erucic acid, som kan være farligt for kroppen på længere sigt.
  • Kan øge risikoen for Dropsy, et problem med væskeretention i blødt væv, når det bruges som madolie.
  • Kan irritere det gastrointestinale lag.
  • Kan forårsage hudblærer, udslæt.
  • Kan forårsage allergisk rhinitis.
  • Kan påvirke fostrets udvikling hos gravide.

Sennepsolie er en populær madolie i de nordlige stater i Indien. Selvom det kommer med et sæt sundhedsmæssige fordele for sennepsolie, kan bivirkningerne heller ikke ignoreres! Begræns derfor forbruget, og pas på eventuelle bivirkninger, det kan forårsage internt eller eksternt.