Broccoli fordele og anvendelser til hår, hud og sundhed

Broccoli er grønne og bladgrøntsager. De tilhører familien af ​​kål, spinat og rosenkål. De er spiselige, velsmagende og en fantastisk måde at øge dit generelle helbred på. Det er meget populært i lande som USA og Europa, selvom du finder dem i Asien. De er tilgængelige på alle tider af året og er blevet klassificeret som nogle af de bedste grøntsager, man bør spise hver dag for at forhindre større sygdomme som hudkræft. De vil forbedre dine knogler, hud og hår enormt, og der er så meget, du kan udlede af det. Du kan også læse dette for at lære mere.

Broccoli fordele og fordele:

Der er uendelige sundhedsmæssige fordele ved broccoli. Men dem, der er nævnt i denne artikel, er nogle af de unikke, der er kurateret fra gammel litteratur.

Broccoli fordele for hud:

1. Giver dig god hud:

Da broccoli er fantastisk til din huds sundhed, sikrer det, at du har et godt helbred og en god hud. Den er rig på antioxidanter som A -vitamin og C -vitamin, som er meget nødvendigt for sundheden. De beskytter dine cellemembraner og beskytter dig mod skadelige ultraviolette solstråler. Hvis du inkorporerer noget broccoli i din kost, får du mange fordele ud af det. Dette er en af ​​de vigtigste grunde til, at læger har rådet os til at spise noget broccoli hver dag.

2. Regenererer din hud:

Hvis du gerne vil regenerere og reparere din hud, skal du bruge broccoli. De indeholder et stof kaldet glucoraphanin, der vil reparere din hud mod alle former for skader og sikre, at du holder dig lys, ung og smuk hele året rundt. Det er også blevet sagt, at broccoli fornyer din teint og giver dig en sund og smuk glød. Så hvis du vil se smuk ud, skal du bruge lidt sund broccoli.

3. Fordele mod ældning:

Mange kvinder har klaget over, at der opstår fine linjer af ældning og rynker på deres hud fra en meget tidlig alder. De fleste af dem er først i slutningen af ​​tyverne, når sådanne problemer begynder at dukke op. Dette er virkelig et af de største problemer, kvinder nogensinde har stået over for. Men kun at kende dit problem er ikke nok, du skal finde en løsning på det og for at gøre det; du bør tilføje lidt broccoli til dine spisevaner. Den har E -vitamin, der holder din hud ung og også C -vitamin, som forhindrer tegn på ældning.

4. Forebygger hudkræft:

Broccoli er fantastisk til at forebygge hudkræft. Da solens hårde stråler har en tendens til at ødelægge hudens kvalitet og forårsage meget skade, skal du være opmærksom og meget forsigtig. Hvis du har et system, der er stærkt og immun, vil du være i stand til at beskytte din hud mod nødvendige skader. Den har A-vitamin, K-vitamin og også omega-3 fedtsyrer, som reducerer risikoen for hudkræft betydeligt.

5. Bedste solcreme:

Der er enorme broccoli -fordele for huden til behandling af visse hudrelaterede problemer. Et af sådanne spørgsmål er solskoldning. Denne kraftfoder beskytter huden mod UV -stråler. Sulforaphane i broccoli reducerer hudens irritation og rødme, der opstod på grund af præsentation for solen. Hvis det påføres topisk, viser det sig at være den foretrukne karakteristiske solcreme frem for de syntetiske solcreme.

Broccolifordele til hår:

6. Bekæmper hårtab:

Med broccoli slipper du ikke kun for hudproblemer, men også hårproblemer. Ja, denne veggie er en multi tasker. Hvis du er en af ​​dem, der er træt af at miste håret, kan du bruge nogle grønne bladgrøntsager. Og når vi taler om grøntsager, hvordan kan vi så ikke tale om broccoli. De forbedrer dit fysiske helbred og understøtter hele dit system. Du slipper af med problemer som tyndere hår og fremmer også hårvækst.

7. Giver dig skinnende hår:

Broccoli er kendt for at give håret vækst. De er fulde af vitamin B og C, som er ansvarlige for at give dit hår lidt glans og skønhed. Nogle gange bliver vores hår beskadiget på grund af de skadelige kemikalier, vi finder i shampoo og balsam. Broccoli er så sund og effektiv, at de vil hjælpe med at komme sig efter et så stort tab og forskønne dit hår fuldstændigt. Hvis du vil have godt hår, kan du ikke gå glip af denne grøntsag.

Broccoli sundhedsmæssige fordele og fordele:

8. Gør dit nervesystem sundt:

Broccoli er ikke bare fantastisk til din hud og hår, men også til dit nervesystem. De vitaminer og sundhedsmæssige fordele, der er indeholdt i dette, vil holde dig rolig og berolige hele tiden. Det indeholder også kalium, som er meget vigtigt for dit generelle velbefindende såvel som dit nervesystem. Din hjerne vil også fungere korrekt på grund af hvad broccoli kan gøre ved dig.

9. Sunde knogler:

For at forbedre dit generelle helbred har du ikke råd til at gå glip af broccoli. De vil helt sikkert give dig stærke og sunde knogler. Det vil også forhindre farlige sygdomme som osteoporose. Nu er osteoporose meget almindelig blandt kvinder under graviditeten, og det sker på grund af mangel på calcium. For at forhindre f.eks. Problemer bør du indtage calcium og andre sunde kosttilskud. Den bedste måde at finde sådanne kosttilskud på er ved blot at have lidt broccoli. Du vil være i stand til at forhindre mangel på calcium og have stærke og sunde knogler hele tiden.

10. Kilde til fiber:

Broccoli er en god kilde til fiber. De har ernæringsmæssige fordele, og det er noget, du helt sikkert bør bruge, mens du er på slankekur. De er meget kaloriefattige og er gode grøntsager til vægttab. Det forhindrer også forstoppelse og sænker dit blodtryk, hvis det er meget højt. Et kup af broccoli er fuld af protein, som hjælper dig med at opretholde en stærk og sund kost.

11. Regulerer dit blodtryk:

For at regulere og forbedre dit blodtryksniveau, vil vi foreslå dig at have lidt broccoli. De er den bedste slags grøntsag, du har brug for. Det tillader blodgennemstrømningen at være glat og regelmæssig. Selv problemer som blodpropper reduceres betydeligt. På denne måde vil du kunne sænke forhøjet blodtryk og sikre, at du har et godt helbred hele året rundt. Folk, der lider af sådanne helbredsproblemer, bør helt sikkert tilføje noget broccoli til din kost.

12. Afgiftning:

Af forskellige årsager ophobes toksiner i kroppen, hvilket kan forårsage moderate til svære virkninger. Symptomer på forgiftning omfatter episoder med anoreksi og andre gastrointestinale lidelser, hævelse i nogle dele af kroppen og hududslæt. Derfor er det vigtigt for kroppen at slippe af med de giftige kemikalier med en naturlig afgiftende drink. Her er de betydelige sundhedsmæssige fordele ved broccoli i detox -processen værd at nævne. Broccoli vil ligeledes være værdifuld som afgiftning, hvilket hjælper med at skylle toksinerne ud af kroppen. Broccoli er kendt for at være rig på tre vigtigste fytokemikalier, der fungerer som den primære nøgle i detox -processen. Ifølge forskning er det fundet, at der findes flere mængder toksiner i urinprøverne af de personer, der er på en kost rig på broccoli, sammenlignet med dem, der ikke tager broccoli.

13. Forebyg ALS (Amyotrofisk lateral sklerose):  

ALS er en frygtelig lidelse i neuronerne, som degenererer nervecellerne, hvilket resulterer i delvis eller fuldstændigt tab af kropsbevægelser, der fører til lammelse. Ifølge nogle undersøgelser blev det bevist, at omega 3 spiller en afgørende rolle i ALS, og mennesker med lave niveauer af denne form for fedtsyrer i blodet er mere tilbøjelige til denne frygtelige sygdom. Broccoli indeholder masser af omega 3 -syrer, som hjælper med at forhindre sygdommen hos de personer, der har større risiko for at udvikle den.

14. Graviditet:  

Der er enorme sundhedsmæssige fordele ved broccoli for de gravide damer. Da den har masser af ernæring i sig og er fyldt med kosttilskud, der er absolut nødvendige for gravide damer, for eksempel proteiner, kræftforebyggende midler, afgiftningsmidler, jern, fosfor og andre, er det et perfekt segment af enhver spiserutine for dem. Da den er rig på fibre, vil den ligeledes afstå fra visse episoder med forstoppelse, hvilket er ekstremt grundlæggende midt i graviditeten. Desuden garanterer folat i broccoli, at der ikke er fødselsfejl, for eksempel neurale rørdeformiteter, som er et bemærkelsesværdigt problem for gravide mødre, der har en folatinsufficiens i deres kostbehandling..

15. Hjælpemidler Hypertension:

Et kritisk mineral, krom, der er rigeligt opdaget i broccoli, hjælper med den bedst mulige bearbejdning af insulin og styrer glukose, og kontrollerer på denne måde også kredsløbsspændingen. Vitaminer, der får alle vores rammer til at fungere hensigtsmæssigt og findes i rigdom i broccoli, sammen med fibre og umega-3 umættede fedtstoffer, dirigerer kredsløbsspændingen betydeligt desto mere, så kom lidt broccoli i spisekuren for et ægte hjertesundhed sikkerhed.

16. Giver immunitet:

De stoffer, der er ansvarlige for den grønne og lilla nuance af broccoli, er C-vitamin, beta-caroten og forskellige vitaminer og mineraler, især selen, kobber, zink, fosfor. Der findes blandinger i broccoli og er virkelig utrolige resistente rammestyrker, der kan beskytte dig mod forskellige sygdomme. Højere immunitet kan sænke risikoen for visse lidelser som sæsonbetinget angreb af influenza, visse halsinfektioner specielt blandt børn eller dem med svagt immunsystem. Derfor bør du indarbejde denne superstjerne blandt alle grøntsager i din kost enten i form af salater eller suppe eller noget, du foretrækker.

På trods af at broccoli umiskendeligt har en overflod af medicinske fordele og anvendelser forbundet med det, er der pålideligt plads til alarm. Hos nogle få mennesker kan kontakt med broccoli medføre et ugunstigt modtageligt udslæt, da en del af de blandede blandinger i grøntsagen kan forårsage allergi mod huden. Bortset fra det, skal du spise broccoli med en vis tilbageholdenhed, som angivet af legitime serveringsregler, og du kan straks begynde at få et gebyr ud af de medicinske fordele!

Billedkilde: Shutter stock