Er det godt eller dårligt at drikke kaffe mod hovedpine?

Hjælper det at drikke kaffe hovedpine? Giver det egentlig en lettelse? Der er en masse mystik her omkring. Vi vil klart forklare det nøjagtige faktum her.

Kaffe er en klassisk drik brygget af frøene af bær fra kaffearter. Coffea er navnet på slægten, den tilhører og stammer fra Afrika. Koffeinindholdet i kaffe er kendt som den bitre og let sure smag. Det kan også stimulere mennesker og holde dem energiske og aktive hele dagen. Imidlertid har det samme koffeinindhold også været ansvarligt for at forårsage hovedpine og lindring af hovedpine for mange andre.

Drikker kaffe godt eller dårligt mod hovedpine

Kaffe som kur & Kaffe som årsag: Kan stoppe kaffe forårsage hovedpine?

En af hovedårsagerne til, at folk klager over, at kaffe forårsager hovedpine, er, at kaffe har kapacitet til at få dig til at tisse mere, hvilket fører til dehydrering af kroppen. Når kroppen lider af dehydrering, er hovedpine det naturlige svar.

Koffeins effekt på hjernen vil variere betydeligt med brug. Ved lejlighedsvis hovedpine er kaffe en glimrende lettelse. Men når hjernen forstår, at personen indtager dagligt, opfatter det det som en slags medicin og stopper med at give dig lindring fra selv lejlighedsvis hovedpine. Hjernen udvikler derfor en tolerance for det stof. Koffein påvirker også adenosins aktivitet. Adenosin er et naturligt forekommende stof i hjernen. Under en migræne stiger adenosinniveauerne i hjernen. Dette kan ændre stoffets funktion og derved forårsage hovedpine (1).

Mens mange af os klager over kaffe, der forårsager hovedpine, er det sådan, hvordan lindring af kaffe hovedpine er ægte:

Kaffe hjælper migræne er en sand ting. Men hvad du skal forstå er, hvor ofte kan dette middel være givende. Overdosering af koffein er også en væsentlig årsag til, at der opstår hovedpine. Kaffe og migræne hovedpine er andre problemer for rigtig mange. The American Journal of Medicine, I deres undersøgelse fandt de ud af, at de daglige ændringer i indtagelsen af ​​kaffe faktisk kunne udløse migræne i et vist omfang (2). Derfor afhænger meget af mængden, mængden af ​​koffein. Disse to er direkte proportionale med migrænehovedpine.

Kaffe til spændingshovedpine er også ægte. Spændingshovedpine er et resultat af dilaterede blodkar nær og omkring kraniet. Koffeinindholdet i hovedpine er kendt for at trække blodkarrene sammen. Dette vil udløse hovedpine (3).

Koffein tilbagetrækning fordele:

Mens kaffe til at helbrede hovedpine eksisterer, er der også en vis godhed forbundet med koffeinudtagning. Her hentede vi et par punkter. Lad os tage et kig på dem.

koffein hovedpine

1. Overvindelse af afhængighed:

Kaffe er et velkendt stof. Når du forstår, at din krop nogle gange kan helbrede hovedpinen med kaffe, har du en tendens til at drikke mere af det. Når du gør det, forstår din hjerne, at det er en slags medicin og begynder til sidst at blive immun mod lindringseffekten. Således bliver overvinde dette vigtigt ikke kun for din hovedpine, men også for din søvn.

2. Lavere blodtryk:

Dit hjerte har en tendens til at arbejde hårdt, når du begynder at drikke og bliver afhængig af kaffe. Dette sænkes markant, og kroppen udvikler også lavt blodtryk.

3. God søvn og humør:

Hvis du bemærker, bliver din krop oparbejdet, og du kan stadig ikke sove. Dette kan irritere dig betydeligt. Koffein er synderen. At stoppe med kaffe kan effektivt ændre din søvn og bringe dig i et bedre humør.

4. Færre hovedpine:

Da koffein er hovedårsagen til udløseren (4), kan du se, hvordan det kan være meget nyttigt at afslutte det.

5. Sunde tænder:

Du vil bemærke, at dine tænder, især de nedre fortænder, både den forreste og især den bageste del af tænderne vil have mange pletter. De vil langsomt begynde at erodere tændernes emalje og kan resultere i huller i tænderne.

Koffein tilbagetrækning symptomer:

Når det bliver sagt om fordelene ved at stoppe med koffein, er der et par ting, der sker for dig, når du beslutter dig for at stoppe.

1. Hovedpine:

Det mest almindelige symptom er hovedpine. Smerten starter bag øjnene og derefter bevæger sig til forsiden af ​​hovedet (5).

2. Sløvhed:

Du vil finde dig selv ekstremt træt til at gøre noget. Dine dopaminniveauer vil falde, og det vil efterlade dig mindre energisk til noget.

3. Søvnløshed:

Du vil vågne dig selv i de små timer om natten. Dette er et meget normalt og almindeligt symptom, der opleves af mange mennesker.

4. Forstoppelse:

Da koffein kan stimulere dine afføring, bliver dette også et problem, når du stopper koffein.

5. Depression:

Det andet mest almindelige problem, depression er en udløber for at stoppe med koffein. Irritabilitet og stress er andre problemer.

6. Hjernetåge:

Dette kan være farligt, og kan det skræmme dig. Nogle mennesker har en tendens til at opleve vanskeligheden ved at have en sammenhængende tanke og også at tænke. Hvis dette fortsætter i længere tid, er det tid, du konsulterer din læge.

7. Mangel på koncentration:

I løbet af denne fase vil du se, hvordan dit koncentrationsniveau svinger, og at du ikke vil være i stand til at fokusere på en enkelt ting.

8. Angst:

Pas på angst. Dit abstinenssymptom kan være angst, kombineret med humørsvingninger. Koffeinforbrug er sjældent den eneste årsag til hovedpine (6). Kaffe hovedpine lindring er for de få; for de andre gør det ikke noget. Vær derfor forsigtig med mængden af ​​kaffeindtag om dagen. Enhver ændring i dette kan påvirke dit stressniveau betydeligt og dermed forårsage hovedpine.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Kan kaffe til sinus hovedpine arbejde?

Kaffe har potentiale til at reducere betændelsen og derved give dig lindring fra sinus hovedpine. Dette er dog ikke en garanti, og du skal huske på, at højere indtag kan alvorligt udløse endnu mere hovedpine.

2. Hvilken er god mod hovedpine? Kaffe eller te?

Selvom koffein kan sørge for mange mennesker, er det bestemt ikke for mange andre. Derfor afhænger valget af din krop. Te har også potentiale til at reducere hovedpine, især urtete -varianten.

3. Hvor længe holder hovedpine efter at have stoppet kaffe?

Dette afhænger af, hvor meget du har indtaget. Typisk bør det ikke vare mere end et par dage til uger. For nogle tager det cirka to måneder og mere for dem, der har taget over 1000 mg om dagen.

Ansvarsfraskrivelse: Mens te og kaffe er et personligt valg for hovedpine, anbefaler vi stærkt, at du følger op med din læge for at forstå din krop. For nogle er hovedpine ingen spøg, og derfor vil en læge pleje være den bedste lettelse.