Hvordan bruges datoer til diabetes?

En diabetespatient er nødt til at have sukkertrang. Da diabetes er en lidelse, der involverer øgede niveauer af sukker i kroppen, skal man være meget forsigtig med deres spisevaner. Diabetikere er forpligtet til at undgå sukkerforbrug i direkte form som hvidt sukker, slik, slik og sukkerfyldte desserter og så videre. Men lægerne tillader dem at erstatte disse madvarer med de frugter, der er naturligt søde som rosiner, dadler honning og andre. Datoer er en glimrende erstatning, da det har en lang række fordele. Denne artikel omhandler beskrivelsen af ​​dadler, dens næringsværdi, myter om dadler, dens fordele for diabetikere og måder at indtage dadler på.

Datoer er de frugter, der bæres på daddelpalmerne, der stammer fra Den Persiske Golf. Det er en ekstremt hårdfør frugt, der er i stand til at bære vejrekstremer. Det er en lille kødfuld frugt, hvor frugtkødet omgiver et enkelt frø, Meget nærende, denne frugt er også en sund erstatning for snacks, hvidt sukker og andre kunstige sødestoffer, især for diabetikere.

Næringsværdi af datoer:

Fruktose og glukose er de vigtigste sukkerkilder, der findes i overflod. En kop hakkede dadler udgør cirka 415 kalorier, 110 kulhydrater og cirka 95 g sukker. Det giver næsten 287 kcal energi. Dens sukkerindhold omfatter mindst 29 % fructose og mindst 41 % glucose.

Myte om datoer:

En af de mest almindelige myter er, at diabetikere skal afsky selv naturlige slik og frugter som dadler og rosiner, der har et højt kalorieindhold. Dette er ikke sandt, diabetikere kan nyde datoer, selvom de skal være forsigtige og holde en fane på portionen.

Hvordan er datoer fordelagtige for diabetikerne?

  • Datoer består af vigtige næringsstoffer, der opfylder kravene til en person, der lider af diabetes. Det er et af de sundere alternativer til det naturlige sukker, der er forbudt for en diabetiker.
  • Glykæmisk indeks er meget lavt: Diabetiker er nødt til kun at indtage mad, der har et meget lavt glykæmisk indeks for at opretholde sukkerniveauerne. Det varierer fra 35,5 til 49,7 i datoer, der kvalificerer det til at være en inkludering i diabetikerens kostregime.
  • Tilstedeværelse af kulhydrater: Kulhydrater er en kilde til øjeblikkelig energi, da de er fulde af fructose og glukose. Hver 100 gram dadler indeholder cirka 75 gram kulhydrater, så når personer med diabetes føler sig lave, bør de have en pakke dadler til rådighed for at give energi til sig selv.
  • Datoer forstyrrer ikke blodsukkerniveauet og får en person til at føle sig mæt i en længere periode.

Måder at forbruge datoer på:

Diabetikere bør foretrække den friske dadelfrugt frem for den tørrede og koncentrerede form. Antallet af dadler bør indarbejdes på en sådan måde, at det daglige indtag ikke må overstige 15 gram kulhydrater og 60 kalorier. Datoer kan indtages med forskellige kombinationer, der er fremragende til en diabetiker.

  • 3 til 4 dadler taget med 150 ml mælk er en glimrende måde at levere energi til kroppen.
  • En anden sund kombination ville være hakkede dadler med en halv kop yoghurt.
  • Leder du efter en aftensnack, tag derefter en lille knytnæve som nødder som pistacienødder og mandler og bland det med ca. 2 til 3 dadler (hakket). Dette vil sikre, at din mave er fuld i en længere periode.
  • En person med alvorlig diabetes bør konsultere en læge, før den indgår i deres kost.

Datoer er en sund erstatning for syntetisk sukker, da det er en naturlig sukkerkilde; en person, der lider af diabetes, bør dog altid konsultere en læge, før han medtager datoer i sin kost.