Multani Mitti -bivirkninger på hud og sundhed – du bør vide

Multani Mitti eller Fullers jord er en af ​​de mest populære ingredienser kendt for sine medicinske og kosmetiske fordele. Det blev oprindeligt brugt til rengøring af industrielle urenheder på grund af dets høje styrke til at absorbere overskydende olie og fedt. Multani Mitti får sit navn fra oprindelsesstedet “Multan”, i Pakistan. Leret var naturligt tilgængeligt i rigelige mængder og har en række fordele for hår og hud, men i denne artikel kender du nogle bivirkninger med multani mitti.

Multani Mitti er lavet med fine silikater og mange mineraler. Det giver en elastisk tekstur, når det blandes med vand og kan bruges til at opnå smukt, glat og skinnende hår. Nogle mennesker bruger også Multani mitti internt til at behandle visse lidelser som surhed. Spørgsmålet om Multani Mitti -bivirkninger vil imidlertid blive diskuteret detaljeret i artiklen.

Hvad er det væsentlige, der indrammer dette mudder? Det har et højt indhold af aluminium, magnesium og silikat lermineraler plus yderligere elementer.

Det engelske navn på Multan er Fullers, Earth Clay. Fornavnet stammer fra den meget gamle anvendelse af dette ler som et materiale til rensning eller ‘fyldning’ af uld af engelske tekstilarbejdere, der hedder “fuldere”. Nogle få mennesker kalder dette ler som ‘blegende ler.’ Det findes almindeligt i Indien, hvor dette ler kaldes Multani mitti.

Multani Mitti -bivirkninger på hud og sundhed, du bør vide

Multani Mitti -bivirkninger på hud og sundhed:

De almindelige spørgsmål, når man kommer til Multani mitti bivirkninger er:

1. Er det sikkert på tør eller anden følsom hud?

2. Er Fullers jord sikker at spise?

 • Du skal vide, at Multani mitti ikke er god til tør hud, ellers overdreven følsom hud. Det kan udtørre din hud på grund af dets høje absorberende kraft. Så du kan tilføje mandel plus mælk for at reducere ethvert grusomt resultat på tør hud. På den anden side kan du prøve kaolin ler, der er kendt for at berolige.
 • Multani mitti ansigtspakke bivirkninger kommer også op. Det tørrer normalt din hud, og din hud bliver fri for fugt.
 • På grund af dets forhøjede køleegenskab kan Fullers jord forårsage åndedrætsbesvær. Dette er især når det bruges på brystområdet som en pind til at lindre ejendele ved høje temperaturer samt solskoldning.

Forbrug af Multan Mitti:

Når man kommer til forbruget af Multani mitti, De større spørgsmål er:

1. kan vi forbruge Multani Mitti?

2. Indeholder forbrug af Fullers jord nogen sundhedsmæssig fordel?

3. Er det sikkert at indtage Multan Mitti under graviditeten?

 • Normalt er dette ler ikke beskyttet til forbrug. Indtagelse af denne jord kan medføre, at tarmene stoppes eller blokeres. Forbrug af fullers jord kan også forårsage nyresten. Har du en underlig sult efter non-food-stoffet eller andre stoffer, der ikke har nogen ernæringsmæssig værdi?
 • Du muligvis smerter fra en medicinsk lidelse anerkendt som pica. Det er normalt for raske gravide at længes efter non-food-varer, f.eks. Mursten, kridt, papir osv.
 • På den anden side, hvis ønsket om fuldere jord er stærkt ellers unormalt, foreslås det, at du spørger din læge om nogle grundlæggende vanskeligheder.

Udover bivirkninger tilbyder Multani mitti flere fordele, og nogle af dem er som følger;

 • Multani mitti reducerer solbrunhed plus pigmentering forårsaget af ekstrem kontakt med solen.
 • Fullers jord har raffinerende egenskaber samt fjerner toksin plus olie fra hovedbunden.
 • Varme plus kolde kompresser Multani mitti kan bruges som forkølelse eller ellers varm kompress som handling for insektbid, forbrændinger samt muskelkramper ellers stadig menstruationssmerter.

Bivirkninger ved at spise Multani Mitti:

 • Du bør ikke spise Multani mitti. Din mave har ikke de nødvendige materialer til at fordøje elementerne i Multani mitti. Det betyder, at du kan have alvorlige fordøjelsesbesvær.
 • Den anden ting er, at det er ‘snavs’. Det er en sten, der har mange essentielle næringsstoffer og mineraler, der er farlige for den menneskelige tarm.
 • Du skal heller ikke tilføje dem til din drink eller salat. Ingen! Det hjælper bestemt ikke. Den eneste måde det vil hjælpe på, er at påføre din hud med en ansigtspakke.
 • Nogle farlige ulemper ved Multani Mitti er, at dets forbrug kan føre til forgiftning og tarmblødning. Det kan også resultere i muskelsvaghed og hudsår.
 • Multani Mitti kan også føre til vejrtrækningsproblemer forårsaget af kvælning af din kanal.

Bivirkninger ved at spise Multani Mitti under graviditeten:

At spise Multani mitti er heller ikke sikkert under graviditeten. Det kan forårsage alvorlige helbreds- og maveproblemer. Det vil forårsage alvorlige tarm- og fordøjelsesproblemer. Det vil blot påvirke barnet og moderen negativt, og det er i bedste fald at holde sig væk fra at spise Multani mitti, uanset om du er gravid eller ej.

Fullers jord har mange sundhedsmæssige fordele for hud og sundhed. Imidlertid har mange mennesker en vane med at spise Multani Mitti, hvilket kan føre til alvorlige komplikationer. Det er almindeligt antaget, at Multani Mitti er en eliksir for alle problemer, og de fleste mennesker tror på dets magiske kraft. De spiser regelmæssigt Multani Mitti i vand eller mælk og begynder at tro, at deres problemer bliver behandlet. Dette er en farlig praksis, og gentagelse af denne praksis på lang sigt kan føre til alvorlige sundhedsproblemer og kan endda vise sig at være dødelig. Hvis du elsker Multani Mitti, skal du hellere begrænse det til kun dit hår og din hud!