Sådan bruges honning til diabetes?

Diabetes er en metabolisk tilstand i kroppen, hvor en persons krop har et højt blodsukkerniveau. Dette skyldes forskellige årsager. For det første er insulinproduktionen i kroppen utilstrækkelig eller for det andet reagerer kroppen ikke på insulin produceret i kroppen.

Sådan bruges honning til diabetes

Der er tre typer diabetes:

1) Type 1 -diabetes:

I denne type producerer kroppen slet ikke insulin. Mennesker under 40 år eller i teenageårene har en tendens til at producere denne form for diabetes.

Type 1 -diabetes er sjælden. Vi ser kun 10% af den samlede diabetiske befolkning lider af denne form for diabetes.

Patienter med type 1 -diabetes skal tage insulininjektioner resten af ​​deres liv.

2) Type 2 -diabetes:

I denne type stopper kroppen med at producere nok insulin til korrekt funktion, eller i mange tilfælde stopper cellerne i kroppen med at reagere på det producerede insulin. Denne tilstand er også kendt som insulinresistens.

Vi finder, at cirka 90% af alle tilfælde af diabetes på verdensplan er af denne type. Denne type diabetes kan dybest set helbredes ved at tabe sig, overvåge blodglukoseniveauerne, følge en sund kost og dyrke daglig ritual. Men det har en tendens til at blive værre, da det er progressivt.

I dag vil vi diskutere nogle naturlige ingredienser, der er tilgængelige i vores køkken, som hjælper med at bekæmpe diabetes. Denne ingrediens er honning. Ja, det lyder absurd, hvordan kan denne søde væske behandle en sygdom, der skal være langt væk fra noget sødt. Men det er rigtigt, at honning, når den tages på en begrænset måde, kan gøre underværker i behandlingen af ​​diabetes.

Lad os undersøge, hvordan det fungerer:

1) God erstatning for sukker:

Honning kan være godt for sukker, da det ikke øger blodsukkeret som glukose og fruktose gør. Så generelt ser vi, at en diabetespatient er meget glad for sukker, men på grund af begrænsninger pålagt af sygdommen kan man ikke spise dem. Vær ikke urolig. Den søde tand kan tilfredsstilles med en ske honning.

2) Honning sænker HDL -kolesterol:

3.) Honning øger ikke appetitten og fører til mindre kalorieindholdsoverbelastning:

Honning holder maven fuld i en længere periode og resulterer derfor i færre kalorier til en diabetiker. Det er yderst nyttigt.

4) Korrekt søvn:

Diabetespatienter skal ofte tisse og bryde sovemønstre. Honning forbedrer mental skarphed, hvilket hjælper med at få ordentlig søvn om natten.

5) Smagsløg:

For dem, der nyder sød smag, men er diabetikere, der tager en lille mængde honning, vil smagsløg justere sukkerindtagelsen, og man kan nyde smagen af ​​honning uden at have lyst til mere sødt.

6) Øger energiniveauet:

Da honning har B -vitamin, producerer det energi og er også gavnligt for nervesystemet. Så som vi alle ved, at diabetespatienter bliver meget trætte, kan honning indtages for at øge energiniveauet.

7) Bedre fordøjelse:

Honning har sådanne enzymer, der hjælper med en bedre fordøjelse. Bedre fordøjelse fører også til andre fordele. Hvis fordøjelsen er godt, fungerer andre organer i kroppen systematisk.

8) Helbredende egenskaber:

Diabetespatienter på grund af den medicin, de tager dagligt, lider af maveproblemer, og honning er en stor lindrer for sådanne problemer.

Sammen med behandling af diabetes kan honning helbrede forskellige andre sygdomme, når det tages i reguleret mængde. Man bør ikke indtage for meget honning, da det er skadeligt i type 2 -tilfælde. En begrænset mængde, der indtages, kan altid være sund.

Billedkilde: Shutter stock